Cum să observi diferența dintre sindromul Tourette și tulburarea tic tranzitorie

Tictele sunt mișcări repetitive și involuntare. În plus, ele sunt aparent dificile sau imposibil de controlat. Acestea implică mișcări abrupte și bruște ale capului, feței, gâtului și membrelor, precum și vocalizări repetitive. Ticurile sunt relativ frecvente în copilărie și sunt, de obicei, diagnosticate ca sindromul Tourette (TS) sau tulburarea tranzitorie tic bazată pe intensitatea și durata simptomelor. Dacă ticurile sunt mai intense sau mai răspândite și durează mai mult de un an, atunci este foarte probabil că TS este. În contrast, tulburarea tic tranzitorie implică simptome mai ușoare care sunt de scurtă durată sau tranzitorii. Gestionarea cu ambele condiții în mod corespunzător este importantă pentru ca copiii să depășească ticurile sau să le controleze mai bine.

pași

Partea 1
Distingeți între sindromul Tourette și tulburarea tic tranzitorie

Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 1
1
Luați în considerare vârsta persoanei. Testele ST apar de obicei între 2 și 15 ani, cu vârsta medie de 6 ani. Adesea TS durează până la maturitate, dar întotdeauna începe în copilărie. Tulburarea tic tranzitorie începe, de asemenea, în copilărie și, de fapt, trebuie să aibă loc înainte de vârsta de 18 ani pentru a fi diagnosticată ca atare. Există multe coincidențe între cele două tulburări în ceea ce privește vârsta de debut - totuși TS începe, de obicei, la o vârstă mai ușoară datorită asociațiilor genetice.
 • În general, ticurile care se dezvoltă la vârsta adultă pentru prima dată nu sunt diagnosticate ca ST sau tulburări tranzitorii tic. Ambele condiții trebuie să provină în timpul copilăriei pentru a fi diagnosticate ca atare.
 • Copiii au aproximativ trei sau patru ori mai multe șanse decât fetele să dezvolte TS și tulburări tic tranzitorii.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 2
  2
  Acordați atenție vocalizărilor. Pentru un medic pentru a diagnostica un ST, trebuie să prezinte ticuri motorii și ticuri vocale. Ticurile motrice (mișcări) pot include o clipire excesivă, contracția nasului, grimarea sau înălțarea umerilor. Vocalele pot include morminte simple și hawking, sau verbalizări mai complexe, cum ar fi strigând cuvinte sau fraze. Dacă copilul are ST, nu este neobișnuit să prezentăm mai multe tipuri de ticuri motorice și vocale. În contrast, majoritatea copiilor care sunt diagnosticați cu tulburare tic tranzitorie au un motor motoric sau un tic vocal, dar rareori ambele în același interval de timp.
 • Spunând cuvinte și expresii repetitive este considerat un tic vocal mai complex. Copiii cu ST sunt mai predispuși să prezinte coprolalia (strigă cuvinte sau expresii inadecvate din punct de vedere social, cuvinte vulgare) și echolalia (repetați cuvintele sau frazele altora).
 • În ciuda modului în care este prezentat în filme și în televiziune, coprolalia apare doar la 10 sau 15% dintre persoanele cu TS.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 3
  3
  Observați cât de complexe sunt ticurile. Deși ST variază de la ușoară la intensă în ceea ce privește comportamentele și vocalizările repetitive, ea tinde să implice ticuri mai complexe. Tictele complexe implică mai multe părți ale corpului și, în general, mișcările au un model sau un ritm (cum ar fi mutarea capului, scuturarea brațului stâng și strigarea "Taci" în același timp). Prin comparație, copiii cu tulburare tic tranzitorie au, de asemenea, ticuri complexe, dar nu ca cele observate frecvent în TS. În plus, tulburarea tic tranzitorie implică rareori ticuri motorii și vocale în același timp.
 • Cele mai frecvente simptome precoce ale TS și tulburări tic tranzitorii sunt ticurile faciale (clipește, sprâncene, contracția nasului, grimacing sau tragerea limbii). Ticurile faciale inițiale sunt de obicei adăugate la ticurile din gât, trunchiul sau membrele sau le înlocuiesc adesea.
 • Ticurile tulburării de stres și tulburări tranzitorii se întâmplă adesea de multe ori (de obicei în episoade sau în valuri de activitate) aproape în fiecare zi, deși uneori există pauze.
 • Ticurile sunt adesea văzute ca fiind comportamente foarte nervoase și se pot agrava de stres. Interesant este că ticurile nu apar în timpul somnului.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 4
  4
  Fiți atenți la durata schimbărilor de comportament. Durata comportamentului anormal și a ticurilor este factorul principal pentru a distinge între tulburările tic tranzitorii și ST. Pentru ca un copil să fie diagnosticat cu tulburare tic tranzitorie, el sau ea trebuie să arate un tic (sau mai multe) timp de cel puțin patru săptămâni aproape în fiecare zi, dar mai puțin de un an. În schimb, pentru a fi diagnosticat cu ST, ticurile trebuie să fie prezente timp de mai mult de un an. Acesta este motivul pentru care timpul și răbdarea sunt necesare pentru a obține un diagnostic precis și observați diferența dintre ST și tulburări tranzitorii tic.
 • Majoritatea cazurilor de tulburare tic tranzitorie vor dispărea în cursul săptămânilor sau lunilor. Dar vor merge complet în perioada de un an.
 • Ticurile care durează un an sau mai puțin pot fi numite "cronicile cronice" până când trece timpul necesar pentru a se califica pentru diagnosticul ST.
 • Tulburarea tic tranzitorie este mult mai frecventă decât ST. Aproximativ 10% dintre copii dezvoltă tulburări tic tranzitorii în timpul primilor ani școlari, care ulterior dispare. În contrast, aproximativ 1% dintre americani au o ST ușoară și aproximativ 200.000 de persoane au ST (atât copii, cât și adulți).
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 5
  5
  Căutați o legătură genetică Un indicator relativ bun al ticurilor potențiale la un copil este identificarea ticurilor la părinții, frații sau membrii apropiați ai familiei. ST, în special, pare să aibă o legătură genetică relativ puternică, deși factorii de mediu (stres, abuz sau dietă) pot juca un rol important în tulburarea tranzitorie tic. Indiferent, ST este considerată o afecțiune neurologică complexă influențată de o combinație de factori, inclusiv (in special neurotransmitatori creierului, cum ar fi dopamina si serotonina) genetice (mostenite), de mediu, comportamentale și substanțe chimice.
 • O stare genetică moștenită înseamnă că este transmisă de la cel puțin o relativă la copil prin intermediul genelor situate pe cromozomi.
 • Cercetarile indica faptul ca ST poate implica anomalii ale creierului mostenit in anumite regiuni si circuite, precum si hormoni numiti neurotransmitatori. În esență, comunicarea între neuroni este întreruptă sau suprasolicitată.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 6


  6
  Luați în considerare condițiile asociate. Un alt indicator adecvat al unui potențial tic (atât pentru tulburarea tic tranzitorie și ST) sunt problemele "neurocomportamental" înainte de copil. De exemplu, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD) sau autismul. Probleme semnificative în citire, scriere sau aritmetică pot fi, de asemenea, factori de risc pentru dezvoltarea ticurilor.
 • Condițiile obsesiv-compulsive includ gânduri intruzive și temeri combinate cu comportamente repetitive (de exemplu, temerile legate de murdăria și germenii sunt asociate cu spălarea repetată a mâinilor).
 • ST, în special, este puternic asociat cu condiții concurente. Aproximativ 86% dintre copiii cu TS au, de asemenea, cel puțin o afecțiune mentală, comportamentală sau de dezvoltare suplimentară (adesea, este de obicei ADHD sau TOC).
 • Partea 2
  Se ocupă de ticuri

  Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 7
  1
  Fiți răbdători și înțelegători. Dacă observați că copilul dumneavoastră dezvoltă un tic, nu-i asumați cel mai rău (adică, acesta va deveni un caz intens de ST și asta îl va avea pe viață). În schimb, fiți răbdători și înțelepți, fie acasă, fie la școală. În marea majoritate a cazurilor, ticurile din copilarie dispar aproape în repetate rânduri, de-a lungul câtorva luni. Dacă copilul dumneavoastră are un tic mai mult de un an, atunci este probabil un diagnostic de TS, dar există încă o șansă ca acesta să dispară sau să devină foarte ușoară și controlabilă.
  • Nu există teste de sânge, teste de laborator sau teste de imagistică a creierului care sunt folosite pentru a diagnostica ticurile. Majoritatea copiilor sau adulților se autodiagnostic după ce ei, părinții, rudele sau prietenii lor au citit sau au auzit despre TS sau tulburări tranzitorii tic.
  • Stresul emoțional cronic, psihic și fizic este asociat cu aproape orice anomalie comportamentală. Aruncați o privire la rutina zilnică a copilului dvs. și încercați să identificați principalele factori de stres, apoi încercați să le ușurați, dacă puteți.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 8
  2
  Nu acordați prea multă atenție ticelor. Medicii, psihologii și consilierii recomandă ca membrii familiei să nu acorde prea mult atenție ticelor, cel puțin inițial. Acest lucru se datorează faptului că atenția nedorită, mai ales dacă este negativă și implică observații furioase sau deranjante, cauzează mai multă stres, ceea ce poate agrava ticul. Dacă ticurile devin complexe și destul de intense pentru a provoca probleme sociale la școală sau la locul de muncă, atunci luați în considerare posibilitatea de a primi terapie comportamentală sau medicamente dacă persistă mai mult de câteva luni.
 • Dacă ticul nu pleacă în decurs de o săptămână, întreabă-l copilului ce-i deranjează. Este posibil să aveți alergii, o infecție cronică sau o altă boală. Un comportament repetitiv pe termen scurt nu este întotdeauna un tic.
 • Nu imita ticul copilului tau in incercarea de a fi amuzant sau jucaus. Acest lucru îl poate face să devină conștient de sine sau nervos.
 • Găsirea terapiei sau a medicației pentru un tic blând la un copil pentru că vă simțiți jenată nu este o idee bună. Găsirea tratamentului ar trebui să depindă de faptul dacă TIC afectează viața copilului sau dacă are un impact negativ real.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 9
  3
  Luați în considerare posibilitatea de a primi terapie. Terapia cognitivă comportamentală este de obicei prima linie de tratament pentru ticurile care nu sunt însoțite de ADHD sau TOC. Dacă ticurile sunt suficient de intense pentru a afecta negativ viața unui copil, atunci ar trebui luată în considerare o formă de terapie, indiferent dacă acestea sunt diagnosticate cu ST sau tulburări tranzitorii tic. În general, terapia este efectuată de un psiholog psihiatru sau psihiatru și poate implica intervenții comportamentale cognitive și psihoterapie. În timpul acestor sesiuni (de multe ori sunt necesare pentru ca terapia să fie utilă), o rudă apropiată trebuie să însoțească copilul sau adultul pentru a da sprijin.
 • În general, terapiile comportamentale cognitive includ instruirea de inversiune obișnuită, care ajută la identificarea cauzei ticului și cum se poate lupta în mod voluntar.
 • Cele mai multe ticuri nu pot fi oprite complet, dar ele pot fi mai puțin evidente sau mai puternice.
 • Psihoterapia implică discuții și întrebări care pun întrebări. Poate fi mai util cu problemele de comportament asociate, cum ar fi ADHD, TOC, depresie și anxietate.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre Tourette`s Syndrome and Transient Tic Disorder Step 10
  4
  Discutați cu medicul despre medicamente. Există medicamente care ajută la controlul ticurilor și la reducerea efectelor problemelor de comportament legate de acestea, dar de cele mai multe ori acestea nu sunt recomandate pentru tulburarea tranzitorie tic datorită naturii lor temporare sau tranzitorii. În schimb, aceste medicamente sunt de obicei rezervate copiilor sau adulților care suferă de ST severă. Aceste medicamente psihotrope pot schimba cu siguranță simptomele și comportamentele, dar de obicei au efecte secundare grave, deci este important să examinați avantajele și dezavantajele cu medicul.
 • Medicamentele care ajută la controlul ticurilor prin blocarea sau reducerea dopaminei cerebrale includ flufenazină, haloperidol (Haldol) și pimozidă (Orap). În mod ironic, un posibil efect secundar îl reprezintă apariția mai multor mișcări involuntare și repetitive.
 • Injecțiile cu Botulinum (Botox) paralizează țesutul muscular și pot fi utile pentru controlul ticurilor simple și izolate ale feței și gâtului.
 • Medicamente pentru ADHD, cum ar fi metilfenidatul (Concerta și Ritalin) și dextroamfetamină (Adderall și Dexedrine), poate ajuta uneori cu ticuri, dar ele pot, de asemenea, să le exacerba.
 • Inhibitorii adrenergici, cum ar fi clonidina (Catapres) și guanfacina (Tenex), pot ajuta la controlul impulsului și la reducerea furiei.
 • În general, medicamentele anticonvulsivante utilizate pentru epilepsie, cum ar fi topiramat (Topamax), s-au dovedit a fi utile pentru unii pacienți cu TS.
 • sfaturi

  • Dacă ticurile copilului dvs. dispar în câteva luni, este foarte probabil că este vorba de tulburare tic tranzitorie și nu de apariția ST. Cu toate acestea, multe episoade de tulburare tic tranzitorie pot afecta un copil timp de mai mulți ani înainte de a ajunge în cele din urmă cu totul.
  • Pentru a diagnostica ST sau tulburări tranzitorii tic, ticurile nu pot fi cauzate de administrarea de medicamente sau alte tulburări medicale (convulsii, boala Huntington sau encefalita).
  • Majoritatea copiilor au un punct culminant în intensitatea unui tic înainte de vârsta de cincisprezece ani. În plus, cei mai mulți experimentează o îmbunătățire în ultimii ani de adolescență și la vârsta adultă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversieCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversie
  Cum se definește ADHDCum se definește ADHD
  Cum să diagnosticați sindromul TurnerCum să diagnosticați sindromul Turner
  Cum să diagnosticați lipedemaCum să diagnosticați lipedema
  Cum să diagnosticați sindromul de tunel carpianCum să diagnosticați sindromul de tunel carpian
  Cum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitareCum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitare
  Cum să diagnosticați sindromul de reacție la stresCum să diagnosticați sindromul de reacție la stres
  Cum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitateCum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitate
  Cum să diagnosticați sindromul LynchCum să diagnosticați sindromul Lynch
  Cum să diagnosticați tulburarea bipolarăCum să diagnosticați tulburarea bipolară
  » » Cum să observi diferența dintre sindromul Tourette și tulburarea tic tranzitorie

  © 2011—2020 ertare.com