Cum să observi și să eviți stresul la mâna a doua

Stresul este o sursă de stres real, dar de obicei necunoscut în viața noastră. Este cauzată atunci când o persoană este expusă la alte persoane stresate - în mod eficient, stresul este contagios, la fel ca frigul comun, dar nu este foarte probabil că puteți da vina pe altcineva! În acest articol, veți învăța cum să observați stresul la mâna a doua și cum să începeți să imunizați împotriva acestuia într-un mod mai eficient.

pași

Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 1
1
Tratați stresul ca o boală contagioasă. Când o altă persoană este stresată, cu excepția cazului în care ați creat deja o barieră personală puternică și puteți fi atent la sursă În afara a ceea ce vă deranjează, este foarte ușor să lăsați anxietatea și simțul urgenței unei alte persoane să vă sporească sentimentele interioare de stres. Stresul secundar este o absorbție inconștientă a emoțiilor negative și se presupune că este declanșată de o descărcare de gestiune "oglinda neuronilor" în creierul nostru încearcă din greu să ne păstreze în sincronie cu acei oameni din jurul nostru.
 • Fii atent la cum te simți atunci când cineva din jurul tau merge pe jos dintr-o parte în alta, ai aruncat o privire rapidă, se comportă nerăbdător, bandare, vorbește răspicat sau are acțiuni similare, care sunt potențial negativ. Vedeți cât durează să vă simțiți ca nerăbdător sau nerăbdător ca acea persoană - pentru mulți, nu durează atât de mult.
 • Este, de asemenea, posibil ca feromonii care se află în transpirația unei persoane anxioase și nerăbdătoare să-i determine să reacționeze în același mod.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 2
  2
  Identificați oamenii din viața ta care sunt "bolnav" de stres. Ele sunt, de obicei, cei mai apropiați de dvs., în ceea ce privește relația și timpul petrecut împreună. Prin urmare, este de obicei soțul sau partenerul dvs., copiii, colegii de la locul de muncă și supraveghetorii și orice altă persoană cu care vă petreceți mult timp, cum ar fi prietenii dvs. apropiați sau chiar vecinii dvs.
 • În multe cazuri, femeile sunt adesea mai sensibile la stresul la mâna a doua, simțindu-se nevoite să fie în permanență disponibile pentru a îngriji oamenii sau pentru a calma durerea celorlalți. Indiferent de sex, dorința de a fi acolo pentru alții, chiar dacă vă simțiți stresați, vă poate oferi o frântură liberă pentru a lua greutățile grele ale restului și, de asemenea, sentimentele negative. Cu cât persoana este mai empatică, cu atât este mai probabil ca ei să sufere de stres la mâna a doua.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 3
  3
  Trebuie să recunoașteți situațiile în care poate apărea stresul secundar. Există de multe ori cānd poți īnțelege inconștient semnele stresului unei alte persoane, dar unele dintre cele mai frecvente situații sunt:
 • Un coleg, un șef sau un client vă presează cu un termen limită pe care îl considerați urgent. Nu credeți că este atât de urgentă cum insistă această persoană, dar până când ați simțit deja că sunteți subliniat de această problemă, v-ați alăturat clubului.
 • Șeful dvs., colegul, soțul / soția, prietenul etc. este subliniat de un eveniment viitoare și vă întreabă în mod constant să vă consiliați și să-l reconfirmați cu privire la acesta. În cele din urmă, indiferent dacă știți că totul este sub control, vă sfătuim, de asemenea, să vă simțiți stresați.
 • Locul de muncă este un loc plin de probleme și plângeri legate de posibile pierderi de locuri de muncă, reduceri salariale sau reduceri de personal, iar zvonurile cresc din când în când. Este dificil să rămâi pe acest tip de stres generalizat de muncă și, într-un timp scurt, să cedezi stresului de mâna a doua.
 • Sunteți pe punctul de a avea un copil și sunteți excelenți până când mama, surorile și prietenii care au fost deja însărcinați încep cu povestirile lor de groază despre ceea ce poate merge prost. Deodată, grijile dvs. devin a ta. Totuși, aceasta nu este doar o problemă a sarcinii: poate fi aplicată oricărei persoane care se confruntă cu un eveniment schimbător de viață, cum ar fi intervenția chirurgicală, cumpărarea unei case noi, adoptarea unui copil, susținerea unui iubit în închisoare. , când se întoarce un copil adult "cuibul gol", etc.
 • Un șef sau un supraveghetor se comportă tensionat, nervos sau supărat - pentru a-l depăși, nu vă spune prea mult, este vorba despre "nu slăbiți". Este dificil să nu se absoarbă stresul care se revarsă de la cineva pe care îl percepeți drept model de model și a cărui singură ordine poate să vă redirecționeze toate eforturile.
 • Lucrați sau socializați cu cineva care este mereu stresat și nervos. Indiferent de cât de optimist vă simțiți înainte de a vă întâlni cu această persoană, vă va trimite în momentul în care sunteți aproape de ea, în orice moment. Acest tip de personalitate care este întotdeauna acru si deprimat pentru a transmite cu ușurință emoțiile negative, dacă nu dai seama ce se întâmplă cu adevărat în mod specific conștiința, te prind semnele de stres și atitudinea negativă a persoanei respective.
 • Vă aflați în centrul de asistență pentru clienți din cauza problemelor legate de tehnologia informației. Fiecare persoană care sună prin telefon consideră acest lucru fiecare apel este urgent și asta "trebuie rezolvată" acum. Stresul la mâna a doua care provine din captarea semnalelor de senzație de urgență a altor persoane poate fi copleșitor dacă nu învățați să o gestionați bine.
 • Dacă lucrați în mod constant în situații de urgență reale (cum ar fi un muncitor de urgență, un paramedic, etc), toate materialele de lucru este o sursă recunoscută pentru furnizarea de pasiv de stres, ceva un loc de muncă bun și ar fi trebuit recunoscute și Trebuie să aveți programe pregătite să vă ajute.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 4
  4
  Aveți grijă de emoțiile voastre. Odată ce ați recunoscut momentele din viața voastră, care par să sufere, puteți începe să evitați absorbția stresului altora.
 • Trebuie să vă dați seama că stresul la mâna a doua tinde să se mențină. Poate fi mai rău decât stresul cauzat de propriile sentimente, pentru că într-adevăr simțiți că nu sunteți în control și, în general, nu înțelegeți ce este sursa. Cu toate acestea, aceasta este o parte a cheii pentru a se ocupa de ea - stai departe de orice idee de a dori să "controleze" sursa de stres. Făcătorul stresului la mâna a doua este în afara controlului tău, dar reacția ta la stresul tău este întotdeauna ceva ce poți controla.
 • Distrați-vă și stabiliți o barieră de reacție vizuală sau fizică între dvs. și stres. Concentrați-vă pe altceva decât pe cel care transmite semnele de stres. Concentrați-vă pe respirație, inspirând și expirând adânc și numărând până la zece. Strângeți palma mâinii pentru a vă reaminti că trebuie să vă concentrați asupra problemei ca pe ceva ce puteți rezolva, nu ca persoană ca cauză a tensiunii. Concentrați-vă pe una dintre culorile preferate. Concentrați-vă pe imaginea pe care o aveți în mintea dvs. într-un loc natural și frumos pe care îl iubiți.
 • Ar trebui să fiți atenți dacă vă vedeți imitând pozițiile, atitudinile și limbajul corpului stresant. Îți strângeți umerii ca și colegul tău stresant? Te încrunți cu îngrijorare ca soțul / soția? Ia-ți un moment să te concentrezi pe cât de tensionat e corpul tău și să faci decizia să relaxezi fiecare parte din el și să scapi de vibrațiile negative.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 5


  5
  Trebuie să fii o persoană care schimbă mediul. Când stresul secundar începe să apară pe drum, încercați să îl evitați capcandu-l acum. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să te distanți în timp ce rămâi plin de compasiune și angajament:
 • Dacă cineva se plânge de ceva, spune-i ceva pozitiv despre el sau despre situație.
 • Dacă cineva este îngrijorat de terminarea unui loc de muncă înainte de termenul limită, îi sfătuiește să petreacă timp împreună pentru a găsi o modalitate de ai liniști. L-ai putea arăta cum îți dai prioritate lucrărilor urgente.
 • Dacă cineva este preocupat de ceva care nu va fi satisfăcător, oferă să-și revizuiască activitatea, să verifice calculele, să-și testeze teoriile, să-și critice eforturile sau să le arate cum să facă acest lucru. Nu acceptați faptul că îngrijorarea este un motiv pentru a rămâne negativă. Trebuie să vă amintiți că a face ceva este întotdeauna antidotul de îngrijorare și depresie.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 6
  6
  Dacă încercările dvs. de a vedea partea cea mai pozitivă a lucrurilor nu reușesc să vă liniștiți sau să vă bucurați, faceți o pauză. Nu este necesar să vă apropiați într-un mediu negativ, absorbiți și mai mult din el.
 • Sugerați pregătirea unei cani de cafea sau ceai pentru ambele.
 • Dacă e greu să te scoli, spune-i că trebuie să mergi la baie.
 • Dacă este posibil, mergeți la mers pe jos sau doar într-un alt loc în clădire, pentru a vă limpezi mintea și pentru a scăpa de depresia care vine de la dvs. din alt loc. Sa demonstrat că exercițiile fizice combate stresul, atâta timp cât practicați un mic exercițiu.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 7
  7
  Dacă sunteți la serviciu sau la voluntariat, în loc să vă aflați într-un mediu privat, mergeți la ghizi, instructori și formatori ai muncii dvs. sau voluntariatului. Dacă tipul de muncă sau de voluntariat pe care îl faceți este să răspundeți în mod constant la solicitări problematice sau în situații de urgență, munca dvs. sau organizația de voluntari ar trebui să aibă pregătire pentru a face față stresului la mâna a doua. Instructorii vă vor oferi, de obicei, strategii pas cu pas pentru a face față celor mai dificile persoane pe care le întâlniți în viață (asigurați-vă că vă simțiți confortabil folosind aceste strategii de autoapărare pentru a vă proteja, ajutând în același timp la alții). Dacă nu există încă nimic pregătit, cereți-l sau adunați un grup de colegi de muncă sau voluntari pentru al cere ca grup.
 • Dacă este o situație în care stresul implică un prejudiciu și poate chiar moartea, la fel ca în cazul medicilor, asistente medicale, asistenți de urgență și de poliție, adresați-vă organizația pentru a vă asigura că veți primi atât un sprijin adecvat pentru a face față stresului ca oportunități pentru a putea să vă aerisiți. Situația dvs. este unică și vă este foarte dificil să vă ocupați singur de ea.
 • Imaginea intitulată Spot și evitarea stresului secundar Pasul 8
  8
  Trebuie să recunoașteți și să acceptați ceea ce nu puteți schimba. Nu puteți pune întotdeauna o strălucire pozitivă într-o situație sau o problemă personală și nu puteți fi mereu în afara prezenței unei persoane sau a unei situații stresante. În acest caz, va trebui să vă protejați mental și să fiți gata să rămâneți pozitivi și să nu permiteți atitudinii stresante a unei persoane să vă influențeze. De asemenea, trebuie să fii pregătit să vorbești sincer:
 • Opriți încercarea de a proteja și de a mângâia pe cineva care este o sursă de stres, atunci când acest lucru crește pe cont propriu. Uneori, va trebui să-i numiți ceea ce este, deoarece este foarte posibil ca persoana care aduce munca la stres acasă sau se răspândește la locul de muncă nu și-a dat seama de impactul pe care îl are asupra altora. Discutați cu persoana în cauză despre impactul stresului asupra dumneavoastră. Utilizați afirmații la prima persoană, dar nu o evitați - cealaltă persoană trebuie să înțeleagă cât de dăunătoare aceasta a devenit pentru dumneavoastră.
 • Încercați să fiți drăguți. Reacționați cu compasiune în loc de a reacționa cu furie sau agresiune. Știind că propriile voastre irascibile emoții derivă de la ceilalți, trebuie să luați o decizie de a trata persoana stresată cu bunătate (și niște zâmbete). S-ar putea să funcționeze suficient pentru al liniști, dar dacă nu o face, te va ajuta să te distanți de stresul ei și, de asemenea, să fii bun pentru tine.
 • sfaturi

  • Planificați să faceți ceva cel puțin în fiecare săptămână, care vă ține fericit și că nu este deloc legat de situație sau de persoana care vă provoacă stres. Ar putea fi un film de o săptămână, petrece timp cu prietenii, luați masa la un restaurant diferit, petrece o după-amiază la bibliotecă citind noile achiziții de carte, petrece o zi plimbându printr-un loc istoric al poporului, orice ai alege , faceți-i un moment fericit și sacru.
  • Practicați meditația sau conștientizarea. Ele vă pot ajuta să vă dezvoltați rezistența împotriva oamenilor și a situațiilor stresante.
  • Dă-te departe de situațiile stresante cât mai mult posibil. În cazul în care persoana stresantă este aproape de tine, de asemenea, ia în considerare merge ei din week-end-acolo făcut și să rămână în cabanele aproape de mare, petrece o vacanță în străinătate, naviga pe Internet la sfârșit de săptămână sau vorbind la telefon, te Un tratament spa, etc., sunt modalități de a vă relaxa și de a vă lăsa emoțiile reale să aibă posibilitatea de a acționa.
  • Copiii pot suferi de stresul la mâna a doua, mai ales dacă îi umpleți cu așteptările pe care doriți să le atingă și au prea multe activități în planul pe care trebuie să le facă după școală. În cazul în care un copil poarta un ritm rapid de viață, care caută să te satisfacă, decelera și, în schimb, lasa copilul sa traiasca ca un copil responsabilitățile adulților vor veni mai devreme, mai degrabă decât mai târziu.

  avertismente

  • Atunci când stresul se datorează nedreptății, discriminării sau altor deficiențe sociale impersonale, luarea de măsuri în acest sens este un răspuns bun. Dacă puteți participa activ la cauza stresului persoanei, puteți face foarte bine. Mai mult decât orice, va sparge senzația de neputință pe care ați putea să o simțiți pentru că a-ți mângâia pe cel iubit sau prietenul tău. Deplasarea la acțiuni reale în numele dvs. sau vă ajută să vă conectați cu grupuri de sprijin sau activiști este un răspuns bun. Atunci ai grijă de tine și amintiți-vă că nu sunteți te un membru al grupului afectat, nu se simt vinovat despre a avea grija de sentimentele tale înainte de a avea grijă pentru a ajuta la schimbarea lumii.
  • Trebuie să fiți atenți la "prietenii" care constau în altceva decât o altă persoană care vă spune despre necazurile, dificultățile și problemele lor. Cu cât conversația este mai negativă, cu atât mai precaut ar trebui să fii. Practic, absorbția acestei negativități vă va face să vă simțiți rău despre dvs. și nu doar să vă îngrijorați de prietenul dvs.
  • Dacă stresul secundar vă face să deveniți mai conștienți de problemele pe care le aveți în propria viață, să le analizați bine și să faceți ceva adecvat este modul în care trebuie să le rezolvați. Dacă sursa stresului dvs. secundar se bazează pe o situație abuzivă care este paralelă cu a ta, stresul nu este complet de mâna a doua. Sincer, uita-te la tine și la alții pentru a vedea de unde vine stresul. Punerea în circulație a mai multor surse de stres face mult mai ușor să le gestionăm pe toate (unul câte unul).
  • Unele dintre efectele secundare ale stresului la mâna a doua sunt o creștere a tensiunii arteriale, o digestie cu dificultăți, insomnie, depresie, oboseală, tensiune și memorie slabă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a scuti rapid stresulCum de a scuti rapid stresul
  Cum să luptați împotriva stresului cu alimenteleCum să luptați împotriva stresului cu alimentele
  Cum să detectați semne de avertizare timpurie a stresuluiCum să detectați semne de avertizare timpurie a stresului
  Cum să dormi folosind hipnozaCum să dormi folosind hipnoza
  Cum să elimini stresulCum să elimini stresul
  Cum să evitați stresul temelorCum să evitați stresul temelor
  Cum să evitați stresul zileiCum să evitați stresul zilei
  Cum sa evitati caderea parului dupa sarcinaCum sa evitati caderea parului dupa sarcina
  Cum să eviți senzația de nervozitateCum să eviți senzația de nervozitate
  Cum să facem față stresului de a te mișcaCum să facem față stresului de a te mișca
  » » Cum să observi și să eviți stresul la mâna a doua

  © 2011—2020 ertare.com