Cum să observi diferența dintre rupturile musculare și durerile pulmonare

Senzația de durere sau disconfort în piept este cu siguranță un motiv de îngrijorare, deoarece poate fi un semn al unor boli pulmonare sau de inimă. Cu toate acestea, de multe ori, durerea cu experiență în trunchiul superior sunt cauzate de mai puțin severe, cum ar fi indigestie, reflux acid și probleme tulpina musculare. Pentru a diferenția între durerea cauzată de o problemă pulmonară și durerea cauzată de o ruptura musculara este destul de simplu, dacă știi ce sunt comune simptome care arată fiecare dintre aceste probleme sunt. Dacă aveți întrebări despre ceea ce cauzeaza durerea în piept, mai ales în cazul în care agravează sau au factori de risc cardiac, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiune arteriala, nivel ridicat de colesterol sau de obezitate, a rezerva o întâlnire cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil să faceți un examen fizic.

pași

Partea 1
Înțelegeți diferitele simptome

Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 1
1
Luați în considerare durata și tipul de durere. În general, apariția durerii musculare este foarte diferită de cea a durerii pulmonare. Tulburările musculare moderate sau severe cauzează de obicei durere imediat, în timp ce tulpinile ușoare durează de obicei una sau mai multe zile pentru a arăta durerea. Durerea musculară este aproape întotdeauna asociată cu o exercițiu excesiv sau cu un anumit tip de traumă, astfel încât cauzalitatea este, de obicei, evidentă. Acest tip de durere este de obicei descris ca fiind acut și similar cu un șoc electric, pe lângă faptul că este legat de mișcare. Mai mult decât atât, durerea cauzată de boli pulmonare sau afecțiune apare una treptat și este precedată de alte simptome, cum ar fi dispnee, wheezing, febră sau stare de rău (oboseală). În plus, în general, durerea pulmonară nu poate fi atribuită unui anumit moment sau eveniment și tinde să fie mai constantă.
 • accidente auto, aluneca si cade, traumele sportive (fotbal, rugby, hochei pe gheață) și ridicați prea mult în greutate în sala de sport sunt activități care pot declanșa o durere bruscă.
 • Cancerul pulmonar, infecțiile și inflamațiile se înrăutățează treptat (peste zile sau luni) și sunt legate de multe alte simptome. Pneumotoraxul este o afecțiune pulmonară care pune viața în pericol și care survine treptat.
 • Image cu titlul Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 2
  2
  Rămâneți atenți la prezența tusei. Multe probleme sau boli pulmonare poate provoca dureri în piept, inclusiv cancer pulmonar, infecții pulmonare (pneumonie sau bronsita bacteriene și virale), embolie pulmonară (cheag de sânge), pleurezie (inflamarea membranelor pulmonare) pulmonare intepat si hipertensiune pulmonara sunt (presiune ridicată în plămâni). Aproape toate aceste boli și condiții provoacă tuse sau respirație șuierătoare. Pe de altă parte, o ruptura musculara in piept sau de trunchi nu va declanșa o tuse, dar poate provoca disconfort în timpul respirației profund în cazul în care mușchiul se află lângă o nervură.
 • Tusea de sânge este frecventă în cazurile de cancer pulmonar, pneumonie avansată și perforări cauzate de traumatisme pulmonare. Luați imediat asistență medicală dacă vedeți sânge în spută.
 • Mușchii asociați cu coastele includ mușchii intercostali, oblici, abdominali și scala. Acești mușchi se mișcă cu respirația, astfel încât distanțele sau lacrimile din ele pot provoca durere atunci când respirau adânc, dar nu provoacă tuse.
 • Image cu titlul Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 3
  3
  Încercați să localizați sursa durerii. Tulburările musculare din piept sau din torsul superior sunt frecvente dacă vă antrenați la o sală de gimnastică sau faceți sport. Este obișnuit ca disconfortul generat de o tulpină musculară să fie descris ca fiind dureros sau rigid. De obicei, este unilateral (pe o parte a corpului) și se află ușor prin simțirea zonei din jurul sursei de durere. Prin urmare, ar trebui să vă simțiți pieptul pentru a localiza zona care generează disconfortul. De obicei, atunci când mușchii sunt răniți, ei se confruntă cu spasme și devin tensionați. Dacă puteți localiza zona care generează disconfortul, atunci vă confruntați cu o lacrimă musculară și nu cu o problemă cu plămânii. Cele mai multe probleme pulmonare generează o durere larg răspândită (adesea descrisă ca fiind acută) care nu poate fi localizată în zona exterioară a pieptului.
 • Savurează cu atenție zona coastelor, deoarece acești muschi se rup cu rotație prea mare sau înclinare laterală. Dacă puteți localiza sursa durerii intense în apropierea sternului dvs., este posibil să vă confruntați cu cartilajul rupt în coaste, mai degrabă decât o lacrimă simplă a mușchilor.
 • De obicei, lacrimi musculare generează numai durere atunci când vă mutați corpul sau respira profund, în timp ce probleme pulmonare (in special cancer si infectii) pot provoca dureri constante.
 • Mușchii care se află direct deasupra plămânilor includ mușchii pectorali (grupuri majore și minore). Acesti muschi pot fi relaxati atunci cand fac coate sau trage-up-uri sau atunci cand folositi masina pectorala in sala de gimnastica.
 • Image cu titlul Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 4
  4
  Acordați o atenție deosebită vânătăilor. Scoateți cămașa și lenjeria de corp și urmăriți cu atenție pieptul sau torsul pentru a vă provoca vânătăi și iritarea pielii. Tulburările musculare moderate sau severe implică o rupere parțială a fibrelor musculare, care sângerau în țesutul adiacent. Rezultatul este o vânătă roșie sau purpurie care dispare în timp, pentru a deveni gălbui. De asemenea, prezența iritării în torsă ar putea indica faptul că ați suferit o traumă în timp ce practicați un sport sau suferiți o cădere. Pe de altă parte, bolile sau problemele pulmonare nu implică vânătăi vizibile, cu excepția cazului în care vă confruntați cu un plămân perforat ca urmare a mai multor coaste rupte.
 • Scăderea ușoară a mușchilor rareori lasă vânătăi sau iritații ca dovezi, deși acestea cauzează adesea umflături localizate.
 • În plus față de vânătăi, mușchii răniți se contractă adesea sau tremură pentru câteva ore (sau chiar zile) pe măsură ce se vindecă. acestea "spasmele" ele sunt mai multe dovezi ale unei lacrimi musculare decât o problemă pulmonară.
 • Image cu titlul Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 5


  5
  Luați temperatura. Multe cauze comune ale durerii pulmonare provin din microorganisme patogene (bacterii, virusuri, fungi și paraziți) sau iritanti din mediu (azbest, fibre ascuțite, praf și alergeni). Prin urmare, în plus față de durerile toracice și tuse, o creștere a temperaturii corpului (febră) este foarte frecventă în majoritatea problemelor pulmonare. Dimpotrivă, lacrimile musculare aproape niciodată nu afectează temperatura corpului, decât dacă sunt suficient de severe pentru a provoca hiperventilație. Prin urmare, ar trebui să luați temperatura cu un termometru digital sublingual. Temperaturile orale medii luate cu un termometru sunt de obicei de aproximativ 36,8 ° C (98,2 ° F).
 • În general, febra ușoară este utilă deoarece înseamnă că corpul dumneavoastră încearcă să se apere de infecții.
 • Cu toate acestea, febra mare de 39 ° C (103 ° F) sau mai mult, în cazul unui adult, este potențial periculoasă și trebuie monitorizată îndeaproape.
 • Afecțiunile pulmonare cronice și pe termen lung (cancer, boli pulmonare obstructive cronice și tuberculoză) măresc doar ușor temperatura corpului.
 • Partea 2
  Căutați un diagnostic medical

  Imaginea intitulă Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 6
  1
  Separați o întâlnire cu medicul de familie. De multe ori, lacrimi musculare vindeca de la sine după câteva zile (sau săptămâni, în cazul tulpinilor grave), așa că, dacă durerea în piept sau de trunchi rămâne mai mult din cauza sau în cazul în care acesta devine mai rău, atunci trebuie să se separe o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Medicul vă va examina istoricul medical, va efectua un examen fizic și va asculta plămânii în timp ce respirați. Respiratia de sunet (raluri sau wheezing) este un semn de încredere care blochează ceva căile respiratorii (deșeuri sau fluide) sau făcut mai îngust (umflare sau inflamație).
  • Pe lângă prezența sângelui prin tuse și dureri în piept pe profunde, alte semne de cancer pulmonar includ raguseala, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate relativ rapidă și letargie generală.
  • Medicul dumneavoastră va lua un eșantion de spută (mucoasă, saliva sau sânge) și va încerca să crească, după care puteți determina dacă există o infecție bacteriană (bronșită sau pneumonie). Cu toate acestea, este foarte probabil să luați o radiografie sau să efectuați examene fizice pentru a obține un diagnostic.
 • Image cu titlul Spuneți diferența dintre mușchiul tras și durerea pulmonară Pasul 7
  2
  Cereți-le să ia o radiografie. Odată ce medicul vă aruncă o lacrimă musculară și suspectează o posibilă infecție pulmonară, vă va ordona să aveți o radiografie toracică. Acest Radiografia ajuta să vizualizăm coaste rupte, acumularea de lichid în plămâni (edem pulmonar), tumori pulmonare, precum și orice deteriorare a țesutului pulmonar cauzate de utilizarea de prizat, iritante în mediu, emfizem, fibroza chistica sau episoade anterioare de tuberculoza.
 • Cancerul pulmonar avansat este aproape întotdeauna detectat de o radiografie toracică, dar în stadiile anterioare poate trece neobservat.
 • Radiografia toracică poate confirma sau exclude orice altă cauză semnificativă a durerii toracice: boli de inimă.
 • Radiografia toracică nu va arăta lacrimi sau tulpini musculare ale toracelui sau toracelui superior. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că aveți un mușchi sau un tendon rupt, puteți comanda o ultrasunete de diagnostic, o imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) sau o tomografie computerizată (CT).
 • O scanare CT creează o imagine transversală a pieptului, ceea ce poate ajuta medicul să-ți diagnosticheze starea dacă examinarea fizică și radiografia toracică nu sunt definitive.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre mușchiul înfășurat și durerea pulmonară Pasul 8
  3
  Cereți teste de sânge. Medicul dvs. probabil dorește să preleveze probe de sânge, deși acestea sunt folosite rar ca o modalitate de a detecta o boală pulmonară. Cu toate acestea, medicul poate decide că este necesar să se tragă sânge. infecție pulmonară acută (bronșită sau pneumonie) va determina celulele albe din sânge sa creasca foarte mult, deoarece sistemul imunitar foloseste pentru a ucide agenți patogeni, cum ar fi bacteriile și virusurile. De asemenea, un test de sânge vă va oferi o idee despre cantitatea de oxigen din sânge, care este o măsură indirectă a funcției pulmonare.
 • Pe de altă parte, testele de sânge nu pot confirma sau exclude o tulpină sau tulpină musculară, chiar dacă acestea sunt severe.
 • Testele de sânge nu vă indică nivelul de oxigenare.
 • Un test numit viteza de sedimentare vă poate ajuta să determinați dacă corpul dumneavoastră este stresat sau are o afecțiune inflamatorie cronică.
 • Testele de sânge nu sunt la fel de utile pentru diagnosticarea cancerului pulmonar. În contrast, radiografiile și biopsiile de țesut (eșantioane) sunt mai utile în aceste cazuri.
 • sfaturi

  • Când durerea este însoțită de tuse cu sânge, flegma sau mucus decolorate, tuse congestionate și tuse persistentă, este probabil ca aceste simptome sunt legate de o problema pulmonare.
  • Iritația pulmonar poate fi cauzată de inhalarea de substanțe iritante, cum ar fi fumul sau probleme care irita țesuturile adiacente, cum ar fi pleureziei.
  • Condițiile legate de respirație care pot provoca dureri includ astmul, fumatul și hiperventilația.
  • De multe ori, hiperventilarea apare din cauza anxietății sau ca răspuns la o situație de urgență.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să amelioreze durerile musculareCum să amelioreze durerile musculare
  Cum de a calma durerea de gutaCum de a calma durerea de guta
  Cum de a calma durerea toracică bruscăCum de a calma durerea toracică bruscă
  Cum să renunți la durerile trecuteCum să renunți la durerile trecute
  Cum se detectează simptomele bolii coronarieneCum se detectează simptomele bolii coronariene
  Cum de a determina cauza de dureri de spate scăzutCum de a determina cauza de dureri de spate scăzut
  Cum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterialăCum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterială
  Cum de a diagnostica refluxul de acidCum de a diagnostica refluxul de acid
  Cum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexualeCum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexuale
  Cum să diagnosticați artrita septicăCum să diagnosticați artrita septică
  » » Cum să observi diferența dintre rupturile musculare și durerile pulmonare

  © 2011—2020 ertare.com