Cum să nu fii copil plâns

Când cineva te tratează "plângăcios"De obicei, înseamnă că nu-ți controlezi emoțiile sau că te superi fără un motiv valid. Nu este frumos să spun că la o persoană, dar nu vă faceți griji, puteți învăța să vă controlați emoțiile mai eficient. Când vă simțiți copleșiți, este ușor să vă prăbușiți și să simțiți cum plângeți. Cu toate acestea, este posibil să înveți anumite tehnici pentru a trata emoțiile pe termen scurt și lung. Dacă deveniți foarte sensibil în mod constant, ar trebui să căutați și cauza mai profundă a problemei dvs.

pași

Metoda 1
Controlează-ți emoțiile pe termen scurt

Imagine intitulată
1
Luați câteva secunde pentru a respira. În loc să vă concentrați asupra a ceea ce vă deranjează, faceți un moment să vă concentrați doar asupra respirației. Închideți ochii și numărați până la 4 în timp ce inhalați. Numărați până la 4 în timp ce expirați. Acordați toată atenția asupra respirației în loc de problema dvs.
 • Pune-ți mâna pe burtă. Simțiți cum vă umflă burta atunci când inhalați. Aceasta se numește respirație diafragmatică și te ajută să te calmezi.
 • Imagine intitulată
  2
  Vorbește cu cineva aproape Cheltuind câteva minute vorbind cu un prieten sau cu un membru al familiei despre ce vă deranjează, vă veți ajuta să vă calmați situația. De asemenea, vă va permite să descoperiți ce vă deranjează cu adevărat.
 • Discutați cu o persoană în care aveți încredere. Nu este ușor să spun că treceți printr-o perioadă dificilă dacă vă temeți că vă judece sau vă distrați de voi. Găsiți un prieten de încredere, o rudă, un profesor sau un consilier pentru a vă împărtăși gândurile.
 • Imagine intitulată
  3
  Pleacă de la situație. Uneori, tot ce trebuie să oprești să plângi este să scapi de problemă. Dacă este posibil, ieșiți afară pentru câteva minute pentru a scăpa într-adevăr. În plus, faptul de a părăsi locul vă va ajuta să vă reduceți tensiunea.
 • Dacă doriți, spuneți-le altora ce veți face. Le puteți spune "Am nevoie de o pauză în acest moment. Întoarceți-vă în 5 minute".
 • Imagine intitulată
  4
  Pauză în mintea ta. Dacă nu puteți scăpa fizic, încercați să vă concentrați mental. Gândește-te la ceva care te-a făcut foarte fericit. Vă puteți gândi la o persoană și la amintirile bune pe care le-au împărtășit împreună. O altă alternativă este să vă gândiți la vacanțele preferate. Concentrați-vă complet pe acest gând timp de câteva minute, încercând să găsiți cât mai multe detalii despre memoria respectivă.
 • Imagine intitulată
  5
  Identificați ce emoții vă fac să plângeți. Ia-ți un moment să te gândești la ceea ce simți. Ai furie? Ești trist? Chiar simți bucurie? Multe emoții vă pot duce la vărsarea lacrimilor, dar dacă începeți să le identificați și să le observați atunci când apar, va fi mai ușor să evitați plânsul.
 • Observați ce se întâmplă în corpul vostru. De exemplu, mânia vă face să vă încruntați, să deveniți roșii sau să vă simțiți muschi calzi sau tensionați. Tristețea te face să simți "descurajat" sau "lent".
 • Imagine intitulată
  6
  Nu te critica. Aveți dreptul să experimentați emoții. Lacrimile sunt un semn al lor. Dacă ochii tăi sunt plini de lacrimi, nu te învinovăți. În acest fel, veți fi supărați și nu veți ajuta la calmarea situației.
 • În schimb, încercați să vă acceptați. De exemplu, dacă sunteți supărat, spuneți-vă "Sunt supărat în acest moment. Este o emoție naturală. E bine să simți așa, dar pot controla răspunsul meu la acea emoție. Nu este necesar să plângi".
 • Imagine intitulată
  7
  Utilizați gânduri pozitive. Oamenii pot fi foarte răi când sunt neplăcuți cu voi. Asta te poate face să plângi. Nu uitați să analizați ceea ce vă spun oamenii, dar fii bun cu tine.
 • De exemplu, dacă cineva se distrează de tine pentru noua ta coafură, este normal să te simți supărat sau rănit. Încercați să vă reamintiți că opiniile altora nu contează - important este modul în care vă simțiți despre voi înșivă. Ai putea spune "Mă doare că prietenul meu mi-a batjocorit coafura, dar îmi place. Nu trebuie să mă simt rău că alții nu-i plac".
 • Stați în fața oglinzii în fiecare dimineață și spuneți-vă lucruri bune. Acest lucru vă va permite să vă dezvoltați încrederea în voi înșivă, ceea ce vă va ajuta să vă mențineți sub control aceste lacrimi. Amintiți-vă că sunteți puternici și inteligenți și că puteți să-l realizați.
 • Metoda 2
  Controlați stresul și emoțiile pe termen lung

  Imagine intitulată
  1
  Învață să spui nu. Uneori, stresul și emoțiile excesive se pot datora încercării de a face multe lucruri simultan. Învață să refuzi unele dintre angajamentele tale, astfel încât să te poți dedica întâlnirii altora.
  • Cel mai bun mod de a spune nu este acela de a face acest lucru simplu. Asta este, nu da explicații, spune doar "Nu, îmi pare rău. Nu pot". Nu este necesar să justificați de ce nu puteți face ceva.
  • De asemenea, nu trebuie să spuneți "nu" tot timpul. De exemplu, dacă cineva vă cere să coaceți cupcakes pentru o vânzare de tort, le puteți spune că nu aveți timp, dar că doriți să le cumpărați dacă nu există nici o problemă cu asta.
 • Imagine intitulată
  2
  Aflați cum să vă gestionați timpul. Nu lăsa o listă de sarcini să vă copleșească. Faceți un plan pentru a termina lucrurile. Începeți cu cel mai important și programați timpul necesar pentru a-l completa. După ce ați terminat sarcinile listei dvs., veți simți că stresul începe să dispară.
 • Imagine intitulată
  3


  Petreceți timpul scris în fiecare zi. Scrierea într-un jurnal despre sentimentele tale poate fi foarte eliberatoare. De-a lungul timpului, acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să știți ce vă face supărați, ceea ce va face ca situația să fie mai puțin neplăcută.
 • Dacă nu știți de unde să începeți, întrebați-vă ce momente ale zilei v-ați plăcut și ce nu. Analizați ce emoții au contribuit la fiecare situație.
 • Imagine intitulată
  4
  Încearcă meditația. Meditația poate fi ceva la fel de simplu ca învățarea să vă ascultați respirația. Aceasta implică deconectarea de la lume, retragerea atenției de stres și relaxarea corpului.
 • De exemplu, un tip de meditație necesită repetarea unei mantre din nou și din nou. Mantra este un cuvânt sau o frază scurtă care vă ajută să vă centrați mintea, de exemplu, "om". Cu toate acestea, mantra poate fi orice vrei. Concentrați-vă pe renunțarea la gândurile voastre, concentrați-vă asupra repetării frazelor pe care le-ați ales mereu.
 • Imagine intitulată
  5
  Încercați un joc repetitiv. Hobby-urile precum țeserea sau chiar rezolvarea puzzle-urilor vă permit să vă îndepărtați de emoțiile dvs. Ele sunt similare cu meditația pentru că vă ajută să vă clarificați mintea.
 • Imagine intitulată
  6
  Exercițiu în mod regulat. Exercitiul este excelent pentru controlul stresului. Când faci activitate fizică, te pierzi în mișcările tale și asta devine o formă de meditație pentru că îți permite să uiți ce este rău. De asemenea, crește producția de endorfine, ceea ce vă face să vă simțiți mai bine în legătură cu viața. Încercați să faceți 150 de minute de activitate aerobă pe săptămână, dacă vă exercitați moderat.
 • Imagine intitulată
  7
  Confruntați-vă prietenii. Uneori nu ești tu, sunt oamenii pe care îi frecventezi. Data viitoare când vă aflați într-o situație în care cineva vă doare sentimentele, spuneți-le. Situația nu se va îmbunătăți dacă nu spui nimic.
 • Poate fi dificil să se facă fluxul cuvintelor, dar nu trebuie să fie speciale. Singurul lucru pe care trebuie să-l spui este "Ceea ce mi-ai spus (sau nu) mi-a rănit și mi-ar plăcea dacă nu o faci din nou".
 • Imagine intitulată
  8
  Înconjurați-vă cu oameni mai buni. Dacă simțiți tot timpul că oamenii din mediul dvs. vă disprețuiesc, probabil aveți nevoie de prieteni noi. Desigur, dați-le o șansă să se schimbe. Dar dacă vă vor păstra rău, poate că este timpul să căutați noi prieteni.
 • Metoda 3
  Identificați cauza lacrimilor

  Imaginea intitulată
  1
  Determinați dacă sunteți victimă a intimidării. agresori, Fie că vă aflați la școală, la locul de muncă sau la locul de joacă, vă pot face să doriți să plângă. Din fericire, există persoane la care te poți adresa pentru ajutor dacă ești victimă a intimidării. Următoarele sunt semne de agresiune:
  • Cineva profită de puterea sa de a vă controla sau de a vă răni. De exemplu, un copil mult mai mare decât tine te scutură la școală sau cineva te amenință cu informații personale despre tine ca să te forțezi să faci ceea ce nu vrei.
  • De asemenea, bullyul vă poate izola de prietenii dvs. sau vă poate împiedica să lucrați în clasă.
  • Îngrijirea poate fi fizică, verbală sau socială. Intimidarea fizică implică acte precum lovirea, tremuratul și declanșarea. Acuzațiile verbale includ acte precum torturarea și insultarea sau poreclele. Intimidarea socială implică acte precum vă lasă de pe urma activităților dvs., îi spuneți altora să nu vă fie prieteni și să vă jigniți intenționat.
  • Dacă vi se întâmplă aceste lucruri în mod regulat, este posibil să fii victimă a intimidării.
  • Discutați cu un părinte, un profesor sau un consilier de încredere. Nu încercați să vă confruntați singur cu intimidatorul - puteți fi în pericol.
  • Chiar și dvs. "oameni" te-ar putea intimida Prietenii buni sunt buni și sunt dispuși să vă dea sprijinul lor. Glumele lor sunt inofensive, nu cu răutate și prietenii adevărați nu vă mai deranjează atunci când îi întrebați. În general, dacă vă simțiți rău atunci când vă întâlniți cu prietenii, acest lucru ar putea indica faptul că ei nu sunt cu adevărat prietenii tăi.
 • Imagine intitulată
  2
  Analizați problema mai profund. Uneori emoțiile superficiale ascund ceva mult mai profund. Căutați în interiorul vostru dacă există o altă emoție în urmă și care este cauza ei. Poate că începi să plângi la școală când cineva te critică, dar ceea ce te deranjează este ceva legat de prietena sau prietenul tău. Dacă puteți descoperi ce vă deranjează cu adevărat, puteți lua măsuri pentru a îmbunătăți situația, de exemplu, angajați-vă într-o conversație serioasă cu persoana în cauză.
 • Imagine intitulată
  3
  Observați dacă prezentați semne de stres. Stresul te face mai emoționant și te determină să acționezi după emoțiile tale. De exemplu, s-ar putea să vă simțiți mai anxios sau iritabil și chiar să plângeți mai des.
 • De asemenea, vă puteți simți mai multă anxietate în general și vă puteți supăra mai ușor pe ceilalți.
 • Este, de asemenea, posibil să manifeste simptome fizice, cum ar fi nu dormi bine, simți dureri de cap, vă simțiți foarte obosiți și sunteți mai predispus la îmbolnăvire.
 • Imagine intitulată
  4
  Acordați atenție perioadei menstruale. Dacă sunteți o femeie, este posibil ca lacrimile voastre să fie legate de perioada menstruală. Unele femei suferă de sindrom premenstrual care începe cu una sau două săptămâni înainte de această perioadă. Acest lucru se referă, fără îndoială, la hormoni. Acest sindrom poate provoca un dezechilibru emoțional în timpul manifestării sale, spre exemplu, vă poate face să plângă mai des.
 • Imagine intitulată
  5
  Vedeți dacă există cauze mai profunde. Având emoții pe care nu le puteți controla, mai ales într-un mod constant, indică faptul că există ceva mai grav. De exemplu, este posibil să suferiți de depresie clinică sau de tulburare de anxietate.
 • Dacă credeți că plângeți mult și prezentați alte simptome pe perioade lungi de timp, consultați-vă medicul. Cele mai grave simptome sunt anxietatea generalizată, teama sau sentimentul constant că se va întâmpla ceva rău, sentimentul de a fi departe de viață, tristețea continuă sau senzația permanentă de disconfort față de tine.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum să vă controlați respirația în timp ce alergațiCum să vă controlați respirația în timp ce alergați
  Cum să te calmezi repedeCum să te calmezi repede
  Cum să încetați să faceți tantrumsCum să încetați să faceți tantrums
  Cum să oprești plânsulCum să oprești plânsul
  Cum să nu mai fiți sensibiliCum să nu mai fiți sensibili
  Cum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăștiCum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăști
  Cum să evitați plânsulCum să evitați plânsul
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să-și exprime furia fără a le răni pe ceilalțiCum să-și exprime furia fără a le răni pe ceilalți
  » » Cum să nu fii copil plâns

  © 2011—2020 ertare.com