Cum să nu fii obsesiv

Majoritatea oamenilor sunt pasionați de ceea ce fac. Această pasiune sau preocupare pentru ceva poate fi incitantă sau plină de satisfacții. Cu toate acestea, este posibil să aveți o obsesie dacă înțelegeți că gândurile dvs. implică o anumită persoană, obiect sau comportament până la punctul de a interfera sau de a vă modifica calitatea vieții. Acest tip de dependență de comportament poate fi controlat dacă îți schimbi mentalitatea și rutina, astfel încât să ai noi oportunități pentru tine.

pași

Partea 1
Schimbă-ți mentalitatea

Imaginea intitulată
1
Evaluați-vă nevoile, dorințele și obiectivele. S-ar putea să vă faceți griji pentru că vă vedeți obsesia ca parte a cine sunteți. În schimb, va trebui să vă concentrați asupra dvs. înșivă. Separați-vă mental de obsesia dvs., considerând ce alte zone ale vieții dvs. contribuie la cine sunteți. Gândiți-vă la sarcini, roluri sau locuri de muncă care vă răsplătesc la fel de mult ca și obsesia dumneavoastră. Este obsesia dvs. bazată pe o fantezie sau o versiune idealizată a unei persoane sau a unei activități?
 • Va trebui să începeți să vedeți cum obsesia vă satisface sau îngrijea înainte de a putea începe să satisfaceți această nevoie în alte moduri. De exemplu, dacă sunteți în prezent într-o relație romantică, dar sunteți obsedat de un coleg care vă flirtește, este posibil să fie nevoie să vă reorientați atenția asupra aducerii din nou a distracției.
 • Imagine intitulată Not Be Obsessive Pasul 2
  2
  Practicați conștientizarea. Fiți conștienți de voi și de împrejurimile voastre, fără să faceți o judecată. Pentru a face acest lucru, acordați-vă fiecărui simț, acordând atenție și stării fizice sau emoționale. De exemplu, recunoașteți dacă corpul dumneavoastră este tensionat, dacă vă simțiți obosiți sau dacă sunteți mulțumiți de viața voastră. Fiind chiar conștient pentru perioade scurte de timp vă poate ajuta să deveniți mai conștienți de dumneavoastră.
 • Conștientizarea vă poate ajuta să vă conectați mai mult cu voi și cu ceilalți, deoarece dezvoltă empatie și inteligență emoțională. Poate chiar vă împiedică să vă gândiți negativ la lucruri pe care nu le puteți controla. În schimb, puteți regla frica și anxietatea când sunteți stresat.
 • Imaginea intitulată
  3
  Refocalizați-vă atenția Gândește-te la altceva care îți curăță mintea de gânduri obsesive. Nu vă faceți griji dacă vă dați seama că mintea voastră se întoarce la obsesia dvs., pur și simplu recunoașteți gândul și lăsați-o să se întâmple așa cum faceți, concentrându-vă asupra altui lucru.
 • Pentru a vă distra, încercați să citiți o carte excelentă, să discutați cu un prieten sau să luați o nouă poziție de voluntariat. De asemenea, puteți face ceva fizic, de exemplu, să luați ore de yoga sau să preparați un fel de mâncare complicată.
 • Imaginea intitulată
  4
  Scrieți o scrisoare obsesiei dumneavoastră. Dacă îți dai seama că ești epuizat emoțional de obsesia prea des, va trebui să intri în contact cu nevoile tale emoționale. O modalitate bună de a practica este să vă scrieți o scrisoare către obsesia dvs. spunându-i de ce este atras de tine. Explicați rolul pe care îl joacă în viața dvs. și emoțiile pe care le face să vă simțiți. De asemenea, spuneți-vă obsesia de ce a devenit îngrijorătoare sau de ce vă provoacă stres.
 • Intrarea în contact cu nevoile dvs. emoționale vă va ajuta să începeți să le cunoașteți, depinzând mai puțin de obsesia dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  5
  Suspendați gândurile obsesive Este posibil să fiți în mod constant obsedați. Pentru a împiedica aceste gânduri obsesive să interfereze cu viața ta, repetă că vei obseda doar la anumite momente ale zilei. Puneți-o în acel moment și repetați-vă că puteți obseda ulterior. S-ar putea să-ți dai seama că mintea ta se relaxează suficient pentru a uita de obsesie.
 • De exemplu, dacă începeți să observați ceva când ieșiți împreună cu prietenii, amintiți-vă să vă bucurați de acest moment și repetați-vă că veți avea întotdeauna opțiunea de obsesie atunci când ajungeți acasă.
 • Partea 2
  Creați noi oportunități

  Imaginea intitulată
  1
  Găsiți o soluție pentru obsesia dumneavoastră. Dacă observați o problemă sau o provocare, încercați să o rezolvați. Faceți o listă de opțiuni pentru a vă simți ca și cum le aveți. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea de soluții potențiale, discutați cu alții care au prezentat o situație similară celei pe care încercați să o rezolvați. Alți oameni vă pot oferi o perspectivă diferită pentru a rezolva problema.
  • De exemplu, puteți fi obsedat de o modalitate de a vă menține starea fizică printr-o schimbare de viață. Provocarea dvs. ar putea fi găsirea unei modalități de a programa cariera dvs. dimineața în timp ce puteți lua nou-născutul în îngrijirea de zi. Ai putea să vorbești cu celălalt părinte nou și să oferi să ai grijă de copil, ca să poți face exerciții.
 • Imagine intitulată Not Be Obsessive Pasul 6
  2


  Creați o rețea de asistență. S-ar putea să simțiți că obsesia peste ceva sau cineva vă izolează de prieteni și de familie. Reconectați-vă cu prietenii, familia sau colegii, cărora le puteți explica situația. Vorbirea vă poate ajuta să înțelegeți cauza principală a obsesiei dumneavoastră și, la rândul său, având o rețea de sprijin poate reduce stresul.
 • De exemplu, dacă obsedați un fost partener după o pauză, discutați cu un prieten sau un membru al familiei. Vorbind cu prietenul tău te poți ajuta să înțelegi că ești obsedat de faptul că fostul tău partener a fost prima persoană cu care ai avut o relație serioasă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Încercați experiențe noi Este ușor să intri în rutina de obsesie cu ceva dacă nu te provoci cu lucruri noi. Dacă ați fi avut intenția de a urma un nou hobby sau de a lua cursuri, începeți să faceți acest lucru. Nu numai că vă veți limpezi mintea de obsesie concentrându-vă asupra unei noi sarcini sau abilități, dar vă puteți întâlni, de asemenea, cu oameni noi sau pentru a învăța ceva nou despre dumneavoastră.
 • Persoanele noi și noile moduri de gândire vă pot ajuta să vă lăsați în urmă obsesia. S-ar putea să-ți dai seama că nu mai ești dor de ceea ce te-a răsplătit cu obsesia. De exemplu, este posibil să nu mai observați o oportunitate de muncă ratată dacă învățați un nou comerț care vă place mai mult
 • Imaginea intitulată
  4
  Faceți ceva pozitiv pentru ceilalți. Este posibil să vă concentrați atât de mult pe obsesia dumneavoastră în ceva și să vă urmați viața până la punctul de a ignora complet viața prietenilor, familiei sau oamenilor din comunitatea voastră. Ajungeți la persoanele care ar putea avea nevoie de ajutorul vostru. Nu numai că o vor aprecia, dar și veți realiza că există mai multe lucruri decât obsesia dumneavoastră.
 • De exemplu, ați putea să predați la școală, să participați la o bucătărie de supă sau să luați o rudă în vârstă la magazin alimentar.
 • Partea 3
  Modificați-vă obiceiurile

  Imagine intitulată Not Be Obsessive Pasul 1
  1
  Limitați expunerea la obsesia dumneavoastră. Dacă sunteți obsedat (ă) de ceva de genul jocurilor video sau al vizionării televiziunii, începeți să reduceți timpul pe care îl cheltuiți. Dacă sunteți obsedat de o persoană, limitați frecvența cu care intrăți în contact cu aceștia. Reducerea obsesiei dvs. vă poate ajuta să deveniți mai independenți și fără griji.
  • De exemplu, dacă limitați contactul cu o persoană, nu uitați să includeți timp în rețelele sociale atunci când faceți. Evitați expedierea de mesaje text, scrisori, fotografii sau apeluri frecvente.
 • Imaginea intitulată
  2
  Fii ocupat Când sunteți ocupat, este ușor să uitați ce vă deranjează. Preocupați-vă mintea astfel încât să nu observați. În plus față de încercarea de lucruri noi, puteți, de asemenea, să vă ridicați viteza pe sarcinile pe care intenționați să le faceți, să păstrați legătura cu rețeaua de asistență și să vă concentrați asupra nevoilor dvs.
 • S-ar putea să-ți dai seama că de cele mai multe ori te-ai dedicat în trecut obsesiei tale. Gândiți-vă la lucrurile pe care le-ați suspendat și, în sfârșit, le faceți. De exemplu, puteți merge să vă tăiați părul sau să vă întâlniți să beți ceva de băut cu prietenii pe care l-ați lăsat deoparte pentru o vreme.
 • Imagine intitulată Nu este obsedantă Pasul 10
  3
  Ia responsabilitate Este ușor să faci obsesia ta problema unei alte persoane. Cu toate acestea, presupuneți că în loc să vă îngrijorați de ceva care credeți că este vina altcuiva. Asumarea responsabilității vă va ajuta să vă controlați mentalitatea. Numai tu ai controlul asupra gândurilor tale și poți opri obsesia.
 • De exemplu, dacă un coleg a primit o promovare pe care o căutați, nu-l dați vina pe el sau nu vă obișnuiți cu asta. În schimb, să-ți asumi responsabilitatea pentru faptul că colegul tău era mai calificat decât tine.
 • Imaginea intitulată
  4
  Petreceți timp cu un alt grup social. Dacă sunteți obsedat de ceva, indiferent dacă este vorba de medicamente, jocuri video sau o persoană, este posibil ca prietenii să vă permită să faceți acest lucru. Pentru al opri, nu trebuie să vă aflați într-un mediu în care simțiți că sunteți obsedat și, în schimb, sunteți într-un mediu în care oamenii din jurul vostru ridică problema. Este posibil să vă petreceți timpul liber într-un loc diferit și să fiți în jurul unor persoane care nu o permit, chiar dacă aceasta înseamnă a lua o pauză de la anumiți prieteni.
 • Toți prietenii tăi fac parte din acea cultură? Apoi este posibil să aveți încredere în familia voastră. Luați asta ca o oportunitate de a vă reînnoi relația cu cei pe care i-ați părăsit de curând. Ai putea să redescoperiți oameni pe care i-ai pierdut în viața ta.
 • Imagine intitulată
  5
  Relaxați-vă și distrați-vă. Observarea cu ceva sau cu cineva este stresantă. Luați o pauză de la anxietate și faceți ceva ce vă considerați relaxant. Puteți să vă scufundați într-o baie cu bule, să exersați respirația profundă sau să beți un pahar de vin în timp ce citiți o carte. Ideea este să faci ceva ce te bucuri și care te calmează.
 • Dacă aveți probleme cu gândurile obsesive în timp ce vă relaxați, vă recomandăm să jucați o înregistrare a imaginilor direcționate sau să ascultați un scenariu pentru ameliorarea anxietății.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești obsesia cu moarteaCum să oprești obsesia cu moartea
  Cum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjanteCum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjante
  Cum să oprești obsesia cu un femininCum să oprești obsesia cu un feminin
  Cum să nu mai fii paranoicCum să nu mai fii paranoic
  Cum sa faci un proiect de viataCum sa faci un proiect de viata
  Cum să rezolvați tulburările dismorfice ale corpuluiCum să rezolvați tulburările dismorfice ale corpului
  Cum să facem față tulburării obsesiv-compulsiveCum să facem față tulburării obsesiv-compulsive
  Cum să vă ocupați de o îngrijorare mentală obsesivăCum să vă ocupați de o îngrijorare mentală obsesivă
  Cum să devii puternicCum să devii puternic
  Cum să uiți o fată care îți placeCum să uiți o fată care îți place
  » » Cum să nu fii obsesiv

  © 2011—2020 ertare.com