Cum să nu fii controlor

Nu poți opri să dai sfaturi sau indicații altora? În caz afirmativ, este posibil ca aceasta să vă dăuneze relațiile și să vă sublinieze. Deși nu există nicio soluție magică pentru a nu mai fi un controlor, există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a vă schimba mentalitatea și pentru a atenua anxietatea.

pași

Partea 1
Trebuie să înțelegeți comportamentul de control și cauzele sale

Imaginea intitulată
1
Trebuie să vă dați seama că controlul altora este o problemă. Este posibil să controlați, să îi îndreptați sau să-i criticați pe alții atât de mult timp încât nici măcar nu ați realizat că ați făcut-o. Înțelegerea faptului că acest comportament de control nu este util sau sănătos este un pas dificil, dar important. Dacă sunteți un controlor, atunci ați devenit o problemă.
 • Nu sunteți sigur dacă sunteți șofer? Gândiți-vă la o situație cu un rezultat care nu a fost ceea ce vă așteptați. Dacă vă simțiți imediat anxios, furios și începeți să corectați rezultatul, puteți controla.
 • Mulți oameni care controlează oferă sfaturi care nu au fost întrebați. Gândiți-vă la frecvența cu care acordați sfaturi. Ți-au cerut să-ți dai părerea sau ai spus unei persoane ce să facă?
 • Imaginea intitulată
  2
  Faceți o listă a problemelor sau a problemelor care vă privesc. Acestea pot fi specifice sau vagi. Uneori, instabilitatea, teama și anxietatea fac ca oamenii să îndrepte puțin sau să încerce să controleze ceea ce le înconjoară. Dacă aveți control asupra a ceea ce vă face să vă simțiți anxios sau frică, conștientizarea acesteia vă poate împiedica să vă controlați pe ceilalți.
 • Uită-te la problemele de pe listă care sunt în mod special problemele tale. Gândiți-vă la ce provoacă aceste probleme și dacă aveți control asupra lor. Dacă nu, nu-i lăsa să vă îngrijoreze.
 • Imaginea intitulată
  3
  Învață să te relaxezi. Acest lucru vă va ajuta să vă ocupați de stresul sau de anxietatea dvs., făcându-vă mai puțin probabil să îi controlați pe ceilalți. Ai putea să meditezi, să citești o carte bună, să faci yoga, să fugi, să asculți muzică sau să pictezi. Indiferent de ceea ce alegeți, faceți ceva ce vă place și care vă face griji din cap.
 • Imaginea intitulată
  4
  Gândiți-vă pozitiv la alții. Dacă se pare că mereu te enervezi pe aceiași oameni, oprește-te și gândește-te la ce-ți place despre ei. La urma urmei, dacă sunt prieteni sau colegi, ar putea fi ceva care ți-a plăcut la început. Începeți să vedeți binele acestor oameni și să nu mai vedeți neajunsurile lor.
 • Imagine intitulată
  5
  Rețineți cum vă cereți lucrurile sau cum îndreptați oamenii. Dacă ați îndreptat alții pentru un timp, poate că nici măcar nu vă dați seama că vă dați impresia de a fi nepoliticos sau nepăsător. Amintiți-vă bunele maniere atunci când cereți ceva! Un simplu "vă rog" și "vă mulțumesc" este un început bun.
 • Gândiți-vă la momentele când cereți sau comandați ceva de la cineva. Dacă aveți o dispoziție proastă în acel moment, nu lăsați acest lucru să afecteze ceea ce veți cere. Mai bine, așteptați până când aveți o dispoziție mai bună să cereți ceva.
 • Partea 2
  Practici pentru a evita acest comportament cu partenerul tău

  Imaginea intitulată
  1
  Puneți-vă pantofii. Probabil că nu v-ați gândit prea mult despre cum vă simțiți în partenerul dvs. tendința de a vă deranja sau de a controla. Petreceți un moment și amintiți-vă o situație în care controlați. Imaginați-vă din perspectiva partenerului dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru propria ta fericire și emoții. Nu vă lăsați fericirea să depindă de ceea ce face partenerul dvs. sau nu. Va trebui să fii bun cu tine, să fii recunoscător pentru lucrurile pe care le poți face și pentru ceea ce ai deja și să încerci să te referi la alte persoane.
 • Nu mai fi corect în orice moment. Acest lucru este în mare măsură legat de acceptarea partenerului dvs. și nu de controlul acestuia. Trebuie să înveți să accepți imperfecțiunea.
 • Imaginea intitulată
  3


  Crede-ți partenerul La baza multor tendințe de control se află lipsa de încredere. De exemplu, nu aveți încredere în partenerul dvs. pentru a termina o sarcină sau nu aveți încredere în ea când sunteți singur. Acest lucru vă poate determina să îl înșfaceți până când ceva este gata sau îl puteți vedea în mod constant atunci când sunteți afară. Învață să lași partenerul să fie ea însăși.
 • Dacă aveți probleme de încredere, permiteți-i partenerului să ia frâiele pentru a lua decizii sau a planifica ceva. Începeți să comunicați cinstit și deschis unul cu altul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Petreceți puțin timp în pace. Poate fi util să faceți ceva din când în când. Luați-vă timp pentru a vă da seama că puteți fi fericit fără un partener. Un spațiu mic ar putea face pe amândouă să aprecieze mai mult.
 • Faceți ceva distractiv cu prietenii dvs. Amintiți-vă că nu trebuie să controlați pe cineva să se distreze cu persoana respectivă.
 • Imaginea intitulată
  5
  Opriți cocoșul, criticați și controlați. Acest lucru va fi dificil la început, dar învață să-ți muști limba în loc să-ți conduci partenerul. Faceți-i un obicei și veți începe să acceptați rezultatele puțin câte puțin, în loc să le controlați.
 • Este posibil să observați că partenerul dvs. devine mai receptiv și că apreciați mai mult odată ce îl opriți. Răspundeți la această schimbare, dacă aveți mai multă încredere în ea.
 • Imaginea intitulată
  6
  Luați în considerare un sfat. Dacă lucrurile nu s-au îmbunătățit sau s-au înrăutățit, nu uitați să solicitați ajutor profesional. Relațiile de consiliere pot aborda aceste probleme de încredere, anxietate și control.
 • Dacă vă temeți că sunteți într-o relație abuzivă și de control, cereți ajutor. Contactați un adăpost pentru violență domestică, cereți ajutorul rudelor și pregătiți-vă să ieșiți din această relație.
 • Partea 3
  Practici pentru a evita acest comportament cu rudele sau cunoștințele

  Imagine intitulată
  1
  Faceți o listă a persoanelor pe care încercați să le controlați. Acest lucru vă va face mai conștienți de relațiile dvs. și veți evalua sincer dacă încercați să le controlați sau nu.
  • Este posibil ca lista dvs. să fie scurtă. De exemplu, puteți fi doar un controlor cu unul iubit sau partenerul dvs. De asemenea, puteți vedea că lista dvs. este lungă și include familia, prietenii și colegii.
 • Imaginea intitulată
  2
  Vorbește cu cineva Găsiți pe cineva care nu se află pe lista dvs. și pe cineva pe care îl respectați. Spuneți-i că sunteți îngrijorat de faptul că sunteți șofer și că aveți nevoie de ajutor. Ați putea dori, de asemenea, să găsiți un grup de asistență.
 • Poate fi util să vorbiți cu oameni care nu vă cunosc situația. Întâlnirile oferă suport care vă poate face să vă reevaluezi problemele și să le îmbunătățiți.
 • Imaginea intitulată
  3
  Faceți ceva pentru alții. Dacă sunteți o persoană de control, este foarte ușor pentru tine să gândești doar despre tine și despre nevoile tale. Întrerupeți toate acestea și faceți ceva pentru ceilalți. Faceți voluntari, ajutați un vecin sau vizitați un membru al familiei pe care nu îl vedeți frecvent.
 • Lăsând zona dvs. de confort și ajutând o altă persoană vă poate face mai fericiți, mai recunoscători și vă puteți face să vă simțiți mai bine apreciați.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu acordați sfaturi fără a fi întrebat mai întâi. Acest lucru va fi foarte dificil la început, dar va arăta altora că încercați să vă schimbați. Puteți chiar să vedeți că oamenii încep să vă ceară opinia. În acest caz, dați-i fără să așteptați să acționeze conform recomandărilor dvs. Până atunci, nu amestecați și nu îi direcționați pe alții.
 • În mod similar, opriți în mod constant alții. Încă o dată, va fi dificil la început, dar veți vedea că mai târziu ceilalți vor fi mai receptivi cu ceea ce le cereți.
 • Imaginea intitulată
  5
  Stai departe de așteptările sau de rezultatele tale. Există multe modalități de a face acest lucru. Cel mai evident nu este acordarea de sfaturi, instrucțiuni sau ordine. De asemenea, puteți învăța să sugerați ceva sau să vă dați opinia atunci când vă cer acest lucru, dar este important să nu vă îngrijorați de rezultate. Lăsați lucrurile să se întâmple, lăsați-vă să mergeți și să vă dați seama că nu mai încercați să controlați totul.
 • Nu vă simțiți vinovați pentru că lăsați pur și simplu lucrurile să se întâmple. Înlocuiți această preocupare cu o nouă calificare sau activitate. Relaxarea sau ajutorul altora vă vor ajuta să scăpați de asta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești comportamentul agresiv la copiii miciCum să oprești comportamentul agresiv la copiii mici
  Cum să eviți să fii tată toxicCum să eviți să fii tată toxic
  Cum să vă ocupați de un soț controlant?Cum să vă ocupați de un soț controlant?
  Cum să oprești un comportament rău al unui câineCum să oprești un comportament rău al unui câine
  Cum să controlați minteaCum să controlați mintea
  Cum să oprești o persoană care se taieCum să oprești o persoană care se taie
  Cum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furieiCum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furiei
  Cum să te ocupi de un soț paternalistCum să te ocupi de un soț paternalist
  Cum să se comporte într-un mod cuprinzătorCum să se comporte într-un mod cuprinzător
  Cum să nu mai criticați pe ceilalțiCum să nu mai criticați pe ceilalți
  » » Cum să nu fii controlor

  © 2011—2020 ertare.com