Cum să nu te simți somnoros după prânz

După un prânz delicios, mulți dintre noi tind să cadă într-o ușoară letargie de seară. Acesta este motivul pentru care spaniolii de obicei iau NAP. Pentru a depăși o scădere energetică în după-amiaza, este important să acordați atenție la ceea ce mâncați și să vă asigurați că aveți grijă de dvs. în mod corespunzător. Vă puteți ajuta să vă mențineți energia după-amiaza, mâncând alimente sănătoase, dormind suficient și mutându-vă după prânz. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să evitați senzația de somn după prânz.

pași

Metoda 1
Înțelegeți cauzele somnolenței în după-amiaza

Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după prânz Pasul 1
1
Rețineți că senzația de somn după prânz este legată de digestie. Această somnolență se datorează în principal faptului că mâncarea pe care o consumați la prânz distruge sângele departe de creier pentru a ajuta la procesul de digestie. De asemenea, organismul eliberează o anumită melatonină după prânz, care este un hormon care vă ajută să adormiți noaptea.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după prânz Pasul 2
  2
  Luați în considerare cât de mult timp dormiți. Greutatea după prânz ar putea fi mai gravă dacă nu ați dormit suficient cu o noapte înainte. Adulții au nevoie de 7 până la 8 ore de somn pe noapte pentru a funcționa în condiții optime, așa că încercați să mergeți la culcare la timp pentru a obține suficient somn în fiecare noapte. Dacă suferiți de insomnie, consultați-vă medicul pentru a determina cauza.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după prânz Pasul 3
  3
  Întrebați-vă dacă obiceiurile alimentare pot contribui la somnolență după-amiaza. Deși este normal să simțiți greutăți după prânz, alimentarea slabă sau inadecvată ar putea face din somnul din după-amiaza mai rău. Pentru a determina cum să evitați senzația de somn după prânz, luați în considerare următoarele întrebări:
 • Mic dejun în fiecare zi?
 • Am mâncat multe alimente prelucrate sau cu conținut ridicat de zahăr?
 • M-am mâncat prost noaptea înainte?
 • Am consumat prea mult cafeină și alcool?
 • Micul dejun îmi oferă energie nutritivă? (mai mult decât cafea)
 • Am păstrat fizic activ în ultima vreme?
 • Am un echilibru adecvat între viața mea și munca mea?
 • Am mâncat prânzuri sănătoase?
 • Dacă răspunsul dvs. la oricare dintre întrebări nu este, trebuie să evaluați obiceiurile alimentare pentru a vă ajuta să reduceți greutățile după prânz.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după masa de prânz Pasul 4
  4
  Înregistrează obiceiuri care te fac să te simți somnoros într-o jurnal de produse alimentare. Notați-vă când vă simțiți somnolenți, ceea ce mâncați, indiferent dacă ați exercitat sau nu, cât de bine ați dormit noaptea trecută și alți factori care ar putea fi implicați. Faceți-o timp de o săptămână și la sfârșitul săptămânii, analizați datele pe care le-ați înregistrat. Căutați modele pentru a învăța să evitați obiceiurile care provoacă probleme de somnolență.
 • Metoda 2
  Modificați obiceiurile alimentare pentru a evita somnolența după-amiaza

  Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după prânz Pasul 5
  1
  Mănâncă un mic dejun bun. Niciodată nu săriți micul dejun deoarece stabilește nivelul de energie pentru restul zilei. Alegeți alimente sănătoase care vă oferă energie durabilă pentru a face față mâinii, cum ar fi painea cu cereale integrale și cerealele, fructele și iaurtul. Consumul de mic dejun vă ajută să vă simțiți mai puțin tentați să apelați la alimente nesănătoase la prânz și să creșteți bunăstarea fizică și psihică pe tot parcursul zilei. Câteva opțiuni bune pentru micul dejun sunt:
  • Cereale cu lapte degresat și fructe proaspete
  • Două felii de pâine prăjită integral cu 2 linguri de unt de arahide și o banană
  • Un geam multigrain, înconjurat de ou amestecat, o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsime și un pahar de suc de portocale
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după masa de prânz Pasul 6
  2
  Alegeți prânzuri sănătoase în loc de prânzuri bogate în grăsimi și fast-food. Cele mai multe alimente fast-food este junk food plin de grăsimi, zaharuri, săruri, conservanți și amelioratori de aromă. Aroma sa este delicioasă imediat și aparent vă mărește energia, dar vă umple cu calorii care nu conțin nutrienți și este un combustibil foarte dăunător pentru organism.
 • Alegeți o salată verde, cu proteine ​​slabe, la prânz, pentru a evita o scădere intensă a energiei după-amiaza.
 • Beți o ceașcă de ceai verde împreună cu o bucată de ciocolată.
 • Dacă sunteți forțat să luați masa la un fast-food, alegeți alimentele coapte sau prăjite în loc de alimente prăjite și săriți chipsuri de cartofi.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după prânz Pasul 7
  3
  Optați pentru cerealele integrale și evitați zahărul și făina prelucrate. Alimentele la fel de delicioase ca chifle, croissante, brioșe, prăjituri și chiar și paste făcute o picătură de energie. Dr. Gabe Mirkin recomanda prăjiturile să evite, paste făinoase și produse de patiserie, dacă doriți să stați treaz, deoarece conținutul său ridicat de făină și zahăr cauza somnolență. Alegerea alimentelor neprelucrate în loc de alimente prelucrate și rafinate este o modalitate sănătoasă și garantată de a vă simți mai bine după prânz.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după prânz Pasul 8
  4
  Mănâncă un prânz pe bază de carbohidrați complexi și bogat în proteine. În loc să alegeți alimente prelucrate și garnituri amidonice, asigurați-vă că masa de prânz este echilibrată și sănătoasă. Optați pentru un prânz care constă în principal din legume și include, de asemenea, o porție de cereale integrale și proteine ​​slabe. Creați prânzuri pline de energie cu următoarele tipuri de alimente:
 • Germeni, fasole verde, salata, mustar, radicchio, bok choy, alge marine, varză, ciuperci, ridichi, țelină, avocado, castraveti, broccoli, conopida, ardei, suc de fructe de vară, dovlecei, muguri de bambus, ceapă, tomate , anghinare, morcovi, castane de apă, squash, etc.
 • Pâine integrală de grâu, orez brun, paste întregi de grâu, crackere de cereale integrale, grâu bulgar, quinoa etc.
 • Năut, ouă, piept de pui, ton, tofu, piept de curcan, etc.


 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după masa de prânz Pasul 9
  5
  Mănâncă mai puțin O masă consistentă necesită mai mult efort pentru ao digera, prin urmare este mult mai probabil să te simți somnoros. În loc să mănâniți prânzuri bogate, mâncați mese mici pe parcursul zilei. Echilibrați un prânz mic cu gustări la mijlocul dimineții și la mijlocul după-amiezii, pentru a obține toate caloriile recomandate în timpul zilei. Dacă intenționați să mâncați mese mici pe parcursul zilei, asigurați-vă că nu petreceți mai mult de trei ore fără a mânca.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după masa de prânz Pasul 10
  6
  Mâncați gustări sănătoase în după-amiaza. Băuturile bune de după-amiază sunt cele care nu vă epuizează energiile, ci mai degrabă le creșteți. Evitați tentația de a recurge la un baton de ciocolată și pentru a alege un fruct, niște biscuiți cu brânză mărunțită scăzut de grăsime sau un pumn de migdale.
 • Metoda 3
  Luați alte măsuri pentru a depăși somnolența după-amiezii

  Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după masa de prânz Pasul 11
  1
  Evitați vinul sau berea la prânz. În timp ce o zi stresantă poate face sa para o idee bună de a avea o bere sau un pahar de vin cu masa de prânz, numai acest lucru va face să vă somnolent, deci ar trebui să evite alcoolul la prânz. Alcoolul este un sedativ și chiar un pahar vă va face să vă simțiți obosiți pentru restul zilei.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroasă după masa de prânz Pasul 12
  2
  Abțineți-vă de la consumarea cofeinei după prânz. Desi cafeina este renumit pentru capacitatea sa de a spori vigilența, aceasta poate deveni un caz de diminuare revine în cazul în care aveți nevoie pentru a menține creșterea dozei, deoarece efectul se diminuează în timp. Nevoia de a crește cofeina este nesănătoasă pentru că puteți ajunge cu ușurință manca prea mult, colaps repede după ce trece efectul său și în cele din urmă a alerga riscul de a dezvolta dependenta de cofeina.
 • Treci la băuturi decafeinizat sau fără cofeină pentru a face față după-amiezii. Apa este o opțiune excelentă, deoarece este, de asemenea, important să stați bine hidratată în timpul zilei. De asemenea, vă oferă o scuză pentru a vă plimba din când în când în jurul distribuitorului de apă.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după masa de prânz Pasul 13
  3
  Train-te după prânz După ce ați mâncat, este o idee bună să ieșiți și să faceți exerciții ușoare. Urcați câteva blocuri, faceți câteva întindere de bază, utilizați scările în locul ascensorului sau faceți foarfece salturi în baie - faceți tot ce vă puteți gândi, care se potrivește programului și locației dvs. Exercițiile ușoare după masă facilitează circulația sângelui și mențin oboseala.
 • Imaginea intitulată Evitați Listeria Pasul 12
  4
  Bea cel puțin 8 până la 10 pahare de apă pe parcursul zilei. Bea o cantitate mare de apă în timpul zilei vă va ajuta să vă mențineți hidratat, precum și să reduceți senzația de oboseală după prânz. Luați o sticlă de apă reutilizabilă oriunde mergeți și o reumpleți la sfârșitul zilei.
 • Imaginea intitulată Evitați să vă simțiți somnoroși după masa de prânz Pas 14
  5
  Du-te la doctor. Dacă suferiți de somnolență excesivă după prânz, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a vă examina. Există afecțiuni medicale care pot provoca somnolență, inclusiv de fier sau alte deficiențe nutritive, rezistență la insulină sau diabet, hipoglicemie sau alte afecțiuni. În acest caz, medicul este singurul care vă poate da diagnosticul și tratamentul adecvat.
 • sfaturi

  • Adresați-vă copiilor și adolescenților despre nivelul lor de energie după masa de prânz. Dacă ei (sau profesorii lor) raportează prăbușirile de energie după masa de prânz, este, probabil, timp pentru a reevalua ce transporta în lunchboxes lor sau de a viziona mesele pe care le cumpără. Este esențial ca copiii să fie hrăniți corespunzător. Aruncați o privire la următoarele articole: "Cum să pregătești prânzurile școlare vegetariene" și "Cum să împachetezi cutia de prânz pentru școală".
  • Este important să aveți o atmosferă relaxată și plăcută în care să mâncați masa de prânz. Ieșiți din birou sau sală de lucru și luați niște aer curat. Este vorba despre hrănirea spiritului la fel de mult ca și stomacul. În plus, vă va permite să vă îmbunătățiți entuziasmul și productivitatea în după-amiaza.
  • În timp ce băuturile sport vă pot da un impuls, nu depindeți de ele ca o sursă regulată de energie. Nu numai că sunt bogate în cofeină și zahăr (care nu sunt sănătoase în doze mari), dar această dependență nu înlocuiește o alimentație bună.
  • Încercați să mâncați încet, deoarece mâncând prânzul în grabă stimulează organismul pentru a elibera substanțele chimice inutile în grabă și în cele din urmă vă veți simți obosiți.
  • Deși acest lucru poate să nu fie fezabil din cauza programului dvs. de lucru, aveți posibilitatea să planificați să faceți acest lucru siestă La scurt timp de 15 minute după masa de prânz, pentru a evita senzația de somn pentru restul zilei și pentru a vă îmbunătăți productivitatea.
  • Chiar dacă aveți doar 10 minute pentru a mânca ceva, asigurați-vă că este nutritiv. Dacă mâncați la un restaurant, alegeți cea mai ușoară fel de mâncare.

  avertismente

  • Afecțiunile cronice ale sistemului imunitar, cum ar fi fibromialgia, pot face napping după ce au consumat o necesitate. Dacă aceste măsuri nu funcționează și suferiți de fibromialgie, luați în considerare șefului dvs. că aveți nevoie de un pui de somn după prânz din cauza stării dumneavoastră. Dacă puteți lua un pui de somn la locul de muncă și să vă simțiți revigorați, aceasta este o soluție practică a problemei. În plus, este mult mai eficient decât încercarea de a efectua atunci când sunteți adormit pe jumătate.
  • Consultați-vă cu un medic înainte de a lua decizii importante privind dieta sau sănătatea dumneavoastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să împachetați caseta de prânz pentru școalăCum să împachetați caseta de prânz pentru școală
  Cum să luați un prânz la plajăCum să luați un prânz la plajă
  Cum să vă păstrați prânzul fierbinteCum să vă păstrați prânzul fierbinte
  Cum să ajustați programul de somnCum să ajustați programul de somn
  Cum să piardă în greutate în timpul nopțiiCum să piardă în greutate în timpul nopții
  Cum să lupți împotriva somnolențeiCum să lupți împotriva somnolenței
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să oprești gustările între meseCum să oprești gustările între mese
  Cum să vă opriți să vă simțiți obosiți după ce ați consumat zahărCum să vă opriți să vă simțiți obosiți după ce ați consumat zahăr
  Cum să scapi de piețele de peșteCum să scapi de piețele de pește
  » » Cum să nu te simți somnoros după prânz

  © 2011—2020 ertare.com