Cum să nu simțiți durerea atunci când vă dau o injecție

Este inevitabil să vă dau o injecție dacă doriți să aveți un stil de viață sănătos. Administrarea vaccinurilor, testelor de sânge și a diferitelor medicamente necesită o injecție. Frica de ace si durerea pe care o produc sunt o sursa de anxietate pentru multi. Pașii de mai jos vă pot ajuta să vă simțiți mai puțin dureros când vi se administrează o injecție.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru injecție

Imagine intitulată Injectați-o fără să-l suferiți Pasul 1
1
Aflați unde vă vor da injecția. Pentru a vă pregăti corespunzător, ar trebui să știți unde va fi plasată injecția. Multe injecții, cum ar fi vaccinurile, sunt plasate în braț, în timp ce anumite medicamente și antibiotice sunt plasate pe spate sau pe fese. Adresați-vă medicului sau asistentei unde vă vor da injecția și astfel puteți pregăti zona în mod corespunzător.
 • Imaginea intitulată
  2
  Masați locul în care vă vor da injecția și aplicați o mică presiune acolo. Când știți unde va fi plasat injecția, masați și aplicați cu atenție site-ul cu atenție. În acest fel vă veți pregăti corpul pentru a rezista la presiunea cauzată de ac și durerea puncției nu va fi atât de puternică. Faceți acest lucru înainte de a merge la consultație, fie în mașină, fie în autobuz.
 • Imaginea intitulată
  3
  Pregătește-te în timp ce aștepți ca medicul să te vadă. Puteți efectua anumite activități în sala de așteptare pentru a vă distrage atenția și, prin urmare, vă simțiți mai puțin dureros când este timpul să administrați injecția.
 • Strângeți o minge antistres. În acest fel vă veți relaxa mușchii.
 • Ascultați muzică, podcast-uri sau cărți audio. Deși este foarte posibil ca medicul să nu vă lase să purtați căști în timpul consultației, puteți asculta muzică înainte ca acesta să te distragă și să te relaxezi când intri în birou.
 • Citiți o carte sau o revistă. Dacă lectura te relaxează mai mult decât să asculți muzică, poți să iei o carte sau o revistă cu articole interesante cu tine, în timp ce aștepți ca doctorul să te vadă.
 • Partea 2
  Primiți injecția

  Imaginea intitulată
  1
  Concentrează-te pe altceva. De multe ori, anticiparea durerii o face mult mai intensă. Este mai bine să vă concentrați asupra altceva în timp ce vă dau injecția pentru a reduce durerea.
  • Pretindeți-vă că sunteți în altă parte. Imaginați-vă că sunteți în vacanță la plajă sau că aveți o cafea delicioasă cu un prieten. Aveți în minte câteva situații fericite înainte de a intra în birou și apoi lăsați-vă imaginația să zboare.
  • Concentrați-vă pe o altă parte a corpului. Imaginați-vă că vă vor da injecția în altă parte. În acest fel, veți anticipa durerea într-un alt loc și astfel veți fi distras de durerea injectării adevărului.
  • Recita un poem sau cânta o melodie. Dacă ați memorat o poezie sau un cântec, acum este timpul să-l recitiți. Dacă vă concentrați asupra memoriei anumitor versete și cuvinte, în special, vă puteți distrage atenția de ceea ce se întâmplă în prezent.
  • Dacă medicul sau asistenta care vă atinge vorbește foarte mult, profitați de această ocazie pentru a obține distragerea necesară. Indiferent de ce vorbesc, simplul fapt de a vorbi poate distrage atenția.
 • Imaginea intitulată
  2
  Nu priviți acul. Așteptarea durerii o face mult mai intensă. Multe studii recente au stabilit că nu se uită la ac în timpul unei injecții face mai puțin dureros. Nu priviți acul când vă dau injecția. Puteți să vă închideți ochii sau să vă uitați în altă parte.
 • Imagine intitulată Injectați-o fără să-l suferiți Pasul 6
  3
  Ține-ți respirația. Țineți-vă respirația câteva secunde înainte de administrarea injecției și în timp ce o faceți. Aceasta va crește tensiunea arterială, ceea ce va scădea sensibilitatea sistemului nervos. Scutirea oferită de această tehnică este foarte ușoară, deși dacă combinați respirația cu alte tehnici, puteți simți o durere mult mai mică.
 • Imaginea intitulată
  4
  Normalizeaza frica. Simțiți-vă rău că vă fie frică de ace, injecții și dureri vă pot determina să vă concentrați și mai mult asupra injecției. Realitatea este că această frică este foarte comună. Rețineți că nu sunteți singuri și că frica este normală vă va ajuta să vă relaxați în timpul procesului.


 • Imaginea intitulată
  5
  Nu vă contractați mușchii. Acest lucru va face ca durerea să fie mai intensă, mai ales dacă injecția este intramusculară, așa că trebuie să vă relaxați mușchii. Este normal să fiți stresat atunci când vă este frică, dar există câteva tehnici care vă pot ajuta.
 • Exercițiile de respirație, cum ar fi inhalarea profundă, menținerea respirației timp de 10 secunde și apoi expirarea, vă vor ajuta foarte mult dacă le faceți înainte să vă dea injecția.
 • Gândiți-vă că "îmi vor da o injecție" în loc de "nu va face rău". În acest fel, veți accepta inevitabilul, ceea ce va permite corpului tău să se relaxeze în loc să se târască cu teamă.
 • Imaginea intitulată
  6
  Discutați cu asistenta despre temerile voastre. Vorbiți despre orice temeri pe care le aveți înainte să vă dau injecția. Personalul medical va ajuta întotdeauna pacienții care au nevoie de ele.
 • Asistența medicală poate aplica un anestezic de contact, care este o cremă pentru anestezia locului de injectare și, astfel, o face mai puțin dureroasă. Solicitați să aplicați această cremă înainte de consultare, deoarece durează până la o oră pentru a lucra.
 • Asistenții medicali sunt foarte buni la distragerea pacienților și la ajutarea acestora să se relaxeze. Dacă menționați frica în prealabil, poate vă pot ajuta să rămâneți liniștiți cu câteva exerciții de relaxare.
 • Partea 3
  Aveți grijă de locul injectării

  Imaginea intitulată
  1
  Plasați o comprimare caldă la locul injectării. În general, zona de injectare doare după câteva ore sau până a doua zi. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să ușurați durerea aproape imediat.
 • Imaginea intitulată
  2
  Masați zona de injectare. În acest fel medicamentul se va dispersa mai bine și mușchii dvs. vor elibera mai mult.
 • Există două excepții de la regula. Nu este bine să masați pielea atunci când injecțiile sunt de heparină și enoxaparină sodică, deoarece acest lucru agravează senzația de durere și provoacă vânătăi.
 • Imagine intitulată
  3
  Luați ibuprofen sau acetaminofen. Durerea injecțiilor este cauzată, de obicei, de inflamarea țesuturilor. Dacă luați un medicament antiinflamator, puteți ameliora durerea, reduce inflamația și eliminați alte disconforturi.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați partea din corp unde au dat injecția. Deși este tentant să se odihnească și să nu facă nimic, acest lucru este contradictoriu dacă doriți să vă ușurați durerea. Ținând în mișcare, mai ales dacă injecția a fost în braț, îmbunătățește circulația și vă va ajuta să reveniți la normal mai repede.
 • sfaturi

  • Nu gândiți prea mult la injecție înainte de a se întâmpla. Încearcă să rămâi ocupat în zilele anterioare consultării, pentru a nu-ți face griji. Dacă te duci la birou cu frică, probabil că îți vei strecura mușchii și vei simți mai multă durere.
  • Încercați să vă relaxați înainte să vă dea injecția. Respirați profund, ascultați muzică sau stoarceți o minge antistres înainte de a intra în birou.
  • Dacă medicul sau asistentul medical le place să vorbească foarte mult, este o idee bună să discutați cu aceștia înainte sau în timpul injecției pentru a vă distrage atenția.
  • Dacă intenționați să faceți o injecție în braț, încercați să vă scuturați sau să vă mișcați brațul înainte de a vă elibera mușchii.
  • Mulți medici aplică soluții anestezice pe piele înainte de o injecție. Dacă sunteți o persoană foarte sensibilă la durere, adresați-vă medicului dumneavoastră despre aceste opțiuni.
  • Gândiți-vă la ceva ce vă place când vă dau injecția pentru a vă distrage atenția.
  • Luați medicul sau asistența medicală până când vă sfătuiește să vă administrați injecția și expirați după terminarea tratamentului.

  avertismente

  • Dacă zona injectării continuă să dureze mai mult de 48 de ore sau dacă suferiți de febră, frisoane sau amețeală constantă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece este posibil să suferiți o reacție adversă care necesită asistență medicală imediată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați chistul din fațăCum să eliminați chistul din față
  Cum să aplicați un vaccin unui câineCum să aplicați un vaccin unui câine
  Cum să ai grijă de o pisică diabeticăCum să ai grijă de o pisică diabetică
  Cum să vindeci un câine cu rabieCum să vindeci un câine cu rabie
  Cum se administrează vaccinul rujeolic, urlian și rubeolic (MMR)Cum se administrează vaccinul rujeolic, urlian și rubeolic (MMR)
  Cum să aplicați o injecție intramuscularăCum să aplicați o injecție intramusculară
  Cum se aplică o injecție B12Cum se aplică o injecție B12
  Cum să aplicați o injecțieCum să aplicați o injecție
  Cum să aplicați o injecție cu Depo ProveraCum să aplicați o injecție cu Depo Provera
  Cum de a vindeca trismulCum de a vindeca trismul
  » » Cum să nu simțiți durerea atunci când vă dau o injecție

  © 2011—2020 ertare.com