Cum să nu te îmbolnăvesti atât de mult

Te-ai saturat sa nu participi la scoala sau sa muncesti din cauza unei gripe sau febra? Te-ai răcit în fiecare an? Poate ați auzit de acei super-oameni care nu se îmbolnăvesc, care este secretul lor? Ei bine, nu este vorba despre genetică (cel puțin în cele mai multe cazuri). Probabil pun aceste sfaturi și trucuri în practică. Spuneți la revedere nasului congestionat constant și salutați sănătatea.

pași

Partea 1
Îmbunătățiți sănătatea prin dietă și exerciții fizice

Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 1
1
Luați în considerare restrângerea caloriilor. Dacă nu ați avut motive pentru a dieta înainte, acum aveți-o. Studiile arată că cei care mănâncă cu 25% mai puțin decât media nu se îmbolnăvesc atât de mult. Nivelul colesterolului, trigliceridelor și tensiunii arteriale va fi redus, ceea ce vă va face să fiți mai sănătoși.
 • Dar fii atent. Aceasta este o dietă pe care o puteți face cu ușurință incorect. Nu este vorba de a te înfometa, ci de a mânca puțin mai puțin decât dieta medie occidentală.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 2
  2
  Luați vitamine pentru a întări sistemul imunitar. Înainte de a pune această dietă în practică, se recomandă să discutați cu medicul dumneavoastră. Ce vitamine și substanțe nutritive aveți nevoie dieta ta? Medicul va ști ce să recomande. O dietă bogată în toți factorii importanți (în special în vitaminele A, C, D, fier și zinc) va menține funcționarea optimă a sistemului imunitar la toate nivelurile.
 • Mulți oameni cred că arderea drojdiei de bere la micul dejun este bună. Doar o lingură vă oferă toată vitamina B de care are nevoie organismul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Pasul 3
  3
  Du-te afară. Te simți uneori că tot ce ai nevoie este un aer curat? Este corpul vostru care vă spune exact ce are nevoie. Aceasta vă oferă o pauză de la toți germenii din interior și vă permite să vă aflați în mișcare. Asta dă celulele tale "exterminator" un stimulent foarte necesar.
 • Du-te la curent. Chiar dacă nu este timpul de antrenament, căutați o scuză și ieșiți afară. Plimbați câinele, spălați mașina, picnicul, excursia pe jos, tundeți gazonul, respirați aer curat și curat.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Pasul 4
  4
  Antrenează-te. Practicați exerciții cardiovasculare pentru a vă face inima să pompeze și celulele să se miște. Exercițiile vă întăresc sistemul imunitar și vă ajută să pierdeți în greutate, să reduceți inflamația și să luptați împotriva bolilor. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de dezvoltarea imunității, aceste exerciții ridică numărul de celule albe (cele care sunt responsabile pentru combaterea bacteriilor și a virușilor).
 • Puteți face și alte forme de exerciții care vă întăresc și tonizează corpul. Acest lucru va crește, de asemenea, puterea sistemului imunitar. Atâta timp cât vă aflați în mișcare, faceți o mare favoare.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 5
  5
  Mănâncă sănătos. Care este cel mai simplu mod de a face acest lucru? Mancati mai putin alimente procesate O alimentație corectă vă va întări corpul și vă va ajuta să vă păstrați forma bună a sistemului imunitar. Beți apa necesară și să încerce să mănânce alimente ecologice. Cu cât îți faci mai multă mâncare, cu atât mai bine.
 • Concentrați-vă pe culorile tuturor meselor. Legumele cu frunze verzi sunt în special pline de proteine, care vă ajută sistemul imunitar să rămână puternic. Dar fiecare grup de culori conține vitaminele și substanțele nutritive pe care corpul dumneavoastră le are nevoie.
 • Vreți câteva super-alimente pentru a vă menține sănătoși? Mancati mere, usturoi, portocale si ghimbir. Ele sunt pline de vitamine și minerale, care vă vor întări sistemul imunitar.
 • Partea 2
  Îmbunătățiți sănătatea cu obiceiuri mai bune în stilul tău de viață

  Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 6
  1
  Vaccinați-vă împotriva gripei. Dacă toate cele de mai sus nu sunt suficiente, este posibil să aveți nevoie să obțineți vaccinul. Adresați-vă medicului dumneavoastră și aflați dacă sunteți un bun candidat. Un ac și veți fi bine tot timpul anului.
  • Gripa apare de regulă în ianuarie sau februarie. Dacă sunteți interesat, încercați să primiți vaccinul în avans. Puteți chiar să primiți vaccinul la farmacia locală.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Pasul 7
  2


  relaxa. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru dvs. este să evitați stresul. Nivelurile scăzute ale cortizolului vă ajută să funcționați în mod normal - totuși, obiceiurile dvs. zilnice trebuie, de asemenea, să faceți: când sunteți stresat, dormiți mai puțin, exercitați mai puțin și mâncați mai mult. Aceste lucruri nu sunt bune pentru sănătatea ta.
 • De fapt, există hormoni de stres (numiți glucocorticoizi). Pe termen lung, acești hormoni fac rău în sistemul dvs., împiedicând alte celule să-și îndeplinească funcțiile. Când se întâmplă acest lucru, sunteți mai susceptibili la chiar cel mai slab virus.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 8
  3
  Gândește-te pozitiv. Similar cu mantra pentru eliberarea stresului, este foarte important să gândiți pozitiv. Studiile arată că oamenii fericiți și cei care Nu vă faceți griji că vă îmbolnăviți, că nu se îmbolnăvesc. Se pare că cei care cred că generează pozitiv cantități enorme de anticorpi împotriva gripei (deși oamenii de știință nu înțeleg motivul). Relaxarea și fericirea pot fi singurul lucru pe care corpul are nevoie.
 • Are sens Cu cât sunteți mai fericiți, cu atât veți fi mai puțin stresați - cu cât sunteți mai puțin stresați, cu atât mai bine puteți să dormiți, să mâncați și să vă exercitați. De fapt, puteți face totul mai bine.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Pasul 9
  4
  Fiți sociabili Studiile au demonstrat de mult că există o legătură între singurătate, izolare și sănătate precară. Dacă sunteți o ființă umană, atunci sunteți o creatură socială. Când nu sunteți, chiar și corpul dumneavoastră suferă, fără a vă aminti mintea. Deci, fii sociabil. Utilizați-l drept scuză pentru a ieși și a vă distra cu prietenii. Veți elibera stresul și veți fi fericiți în același timp, dublu de sarcină pentru răspunsurile dvs. de luptă.
 • Quadruple eficacitatea merge afara si face exercitii. Sunați-i pe niște prieteni și faceți o baie în piscină sau mergeți la o excursie pe teren. Faceți ceva în plus, stați acasă și ieșiți să vă bucurați de noapte. Faceți ceva diferit!
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 10
  5
  Evita tutunul, alcoolul și drogurile. Ei bine, aceste lucruri fac rău asupra sănătății tale, nu numai că te conduc la o boală și, în sfârșit, la o moarte iminentă, dar te slăbesc puțin câte puțin în fiecare zi. De asemenea, vă stresează, vă stricați ciclurile naturale și faceți lucrurile simple mai dificile. Așa că lăsați-i.
 • Țigările, drogurile și alcoolul sunt toxine. Acestea intră în sistemul dvs. și îl folosesc. Uneori, efectele nu se simt, dar ele sunt acolo. O băutură este bine, dar nu mai mult.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 11
  6
  Încearcă să dormi o perioadă decentă de timp. Asta inseamna in fiecare seara. O odihnă adecvată ameliorează stresul și permite organismului să se recupereze din activitățile zilnice. Un studiu din 2009 a arătat că mai puțin de 7 ore de somn tripla probabilitatea de a prinde o raceala. Încercați să dormiți 7 ore (fără întreruperi) în fiecare noapte a săptămânii. Poate înseamnă să nu ieși uneori, dar merită pentru sănătatea ta.
 • Capătul opus al spectrului nu este bun nici: dormit prea mult nu este corect. Încearcă să nu dormi până la prânz în weekend. Te va face mai obosit în timpul săptămânii.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 12
  7
  Practicați igiena adecvată. În plus față de băile regulate, trebuie să faceți următoarele:
 • Ia-o mână sanitizer cu tine să-l folosești cât vrei. Stai departe de săpunuri de bar, deoarece pot transporta germeni. În schimb, optați pentru cel din distribuitor.
 • Întotdeauna spălați-vă cu atenție mâinile. Mâinile umede pot crește bacteriile.
 • Periați-vă dinții, atașați-vă și clătiți-vă gura. Multe bacterii se adună în gură. În plus, pentru a face acest lucru din motive de sănătate generală, rețineți că igiena orală slabă și afecțiunile gingiilor sunt legate de boli mai grave, cum ar fi diabetul zaharat.
 • Imaginea intitulată Rarely Get Sick Step 13
  8
  Ia igiena la nivelul următor. Deși are o fobie de germeni nu este o glumă, având unele caracteristici ale fobiei, nu ar fi rău. Dacă aveți motive serioase să nu vă îmbolnăviți, iată câteva lucruri pe care le puteți încerca:
 • Spală-ți mâinile când te întorci acasă.
 • Evitați butoanele ușii. Utilizați un țesut pentru a deschide ușile.
 • Spălați-vă pe mâini după ce ați intrat în contact cu străinii.
 • Utilizați mănuși de plastic atunci când pregătiți alimente.
 • Nu atingeți nimic în zonele publice. Utilizați piciorul pentru a trage lanțul toaletei, utilizați un prosop de hârtie pentru a închide robinetul de apă etc.
 • sfaturi

  • Puteți să vă răcoriți prin inhalarea strănutului cuiva. Dar sunteți mai probabil să ridicați germeni prin mâini. Spalati-le inainte de a le lua in fata. Coldul este cel mai adesea transferat prin mâinile tale prin ochi sau nas.
  • Nu trebuie să vă bazați exclusiv pe dezinfectanți de mână. Ele pot provoca rezistență la acumularea anumitor tipuri de bacterii și sunt periculoase pentru mediile acvatice, deci nu le excesați. Se recomandă să vă frecați mâinile în apă fierbinte timp de cel puțin 20 de secunde utilizând un săpun normal.
  • Beți între 8 și 15 pahare de apă zilnic, astfel veți elimina germenii.
  • Amintiți-vă că toate butoanele ușilor au germeni, cu excepția cazului în care le curățați cu ceva de genul alcool sau înălbitor.
  • Pregătiți și depozitați corespunzător produsele alimentare. Gatiti complet carnea.
  • Dacă vă aflați într-un restaurant, curățați masa sau puneți un prosop de hârtie dedesubt înainte de a vă așeza. Doar pentru că au curățat filmele nu înseamnă că masa nu conține germeni.
  • Nu vă faceți griji mult. dacă crezi că te vei îmbolnăvi, se va întâmpla cu adevărat. Sănătatea mintală este o condiție prealabilă pentru sănătatea fizică.
  • Regular curățați serviciile (toaletă, cadă sau duș, chiuvetă, etc.).
  • Inspirați prin nas. Mucoasa conține celule albe care captează și ucid germenii asociate cu răceala obișnuită.
  • Este ceva cunoscut, dar pentru unii nu: nu împărțiți băuturi sau mâncare cu nimeni (inclusiv cu mama ta).

  avertismente

  • Chiar și cei care sunt foarte atenți la spălarea mâinilor și la îndepărtarea de bolnavi se îmbolnăvesc. Ceea ce înseamnă că nu este întotdeauna posibil să se evite îmbolnăvirea. Cu toate acestea, utilizați bunul simț.
  • Expunerea la boli vă face sistemul imunitar mai puternic pe termen lung. Se recomandă să urmați numai acest sfat dacă este foarte important să nu aveți un nas înfundat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă hrăniți pentru a vă îngriji de inimaCum să vă hrăniți pentru a vă îngriji de inima
  Cum să pierdeți greutatea prin controlul insulineiCum să pierdeți greutatea prin controlul insulinei
  Cum să lupți împotriva constipatiei în dieta AtkinsCum să lupți împotriva constipatiei în dieta Atkins
  Cum să vă creați propriul plan de dietăCum să vă creați propriul plan de dietă
  Cum să vă detoxificați dietaCum să vă detoxificați dieta
  Cum să scadă nivelul de creatină fosfokinază în mod naturalCum să scadă nivelul de creatină fosfokinază în mod natural
  Cum de a crește tensiunea arterială scăzutăCum de a crește tensiunea arterială scăzută
  Cum sa alegi o dieta care iti merge bineCum sa alegi o dieta care iti merge bine
  Cum să evitați recidivele din dieta AtkinsCum să evitați recidivele din dieta Atkins
  Cum să dieta fără mitul alimentelor care ard grăsimiCum să dieta fără mitul alimentelor care ard grăsimi
  » » Cum să nu te îmbolnăvesti atât de mult

  © 2011—2020 ertare.com