Cum să nu fii deprimat de singurătate

Mulți, dacă nu toți, ne simțim singuri la un moment dat în viața noastră. Din păcate, singurătatea poate deveni cronică și duce la depresie dacă nu este tratată eficient. Prin urmare, este esențial să tratăți singurătatea dumneavoastră în moduri sănătoase pentru a reduce probabilitatea de a dezvolta o afecțiune pe termen lung. Există modalități de a evita deprimarea prin singurătate prin folosirea abilităților de coping, creșterea conexiunilor sociale și explorarea sentimentelor de singurătate.

Dacă credeți că dvs. sau cineva pe care o iubiți este într-o stare depresivă, este important să căutați ajutor. În secțiunea Resurse suplimentare Veți găsi informații pentru a contacta agenția care vă va ajuta în țara dvs.

pași

Metoda 1
Reduceți singurătatea

Imagine intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 1
1
Modificați-vă modul de gândire despre a fi singuri. Gândurile voastre vă pot schimba sentimentele (singurătatea, depresia) și comportamentele (cât de bine veți obține înainte). Dacă gândiți negativ la a fi singuri, este posibil să aveți sentimente negative despre asta. Cu toate acestea, dacă sunteți de acord să fiți singuri, ați putea să vă descurcați mai bine și să vă reduceți singurătatea generală.
 • Utilizați gândirea afirmativă. De exemplu, repetați pentru dvs. faptul că a fi singur poate fi un lucru bun. Repetați pentru dvs.: "Este bine să fiți singuri. Îmi place compania mea. Acest lucru vă poate ajuta să vă dezvoltați toleranța față de singurătate.
 • Când observați că aveți gânduri negative despre a fi singuri: "Nu-mi place să fiu singură. Mă simt atât de singur Acest lucru este teribil ", căutați gânduri alternative care pot fi mai realiste și mai utile. De exemplu, vă puteți gândi sau repeta: "Mă pot descurca singurătatea. Mă simt singură, dar știu că mă pot descurca. Nu este atât de rău. Singurul timp poate fi un lucru pozitiv. "
 • Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 2
  2
  Controlează gândurile tale despre interacțiunile tale sociale. Studiile arată că modul în care te gândești la tine în raport cu ceilalți are un impact asupra nivelului tău de singurătate. Frica de respingere poate descuraja activitatea socială și poate spori sentimentele de singurătate.
 • Dacă credeți că sunteți inferior, acest lucru vă poate face să vă faceți griji cu privire la interacțiunile sociale. Amintiți-vă că suntem cu toții diferiți, dar egali. Ești valoros
 • Așteptați rezultate pozitive, mai degrabă negative decât atunci când interacționați cu ceilalți. Gândiți-vă la căi alternative în care s-ar putea întâmpla situația. De exemplu, persoana vă poate plăcea! S-ar putea să nu se întîmple la fel de rău cum credeți.
 • Imagine intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 3
  3
  Înconjurați-vă cu animalele. Animalele sunt cea mai bună opțiune după oameni. Există un motiv pentru care unele tratamente terapeutice implică câini terapeutici sau activități legate de natură. Cercetările sugerează că a fi în natură sau înconjurată de animale vă poate da un sentiment de calm și de a reduce singurătatea.
 • Ia un câine, o pisică sau alt animal de companie (pește, hamster, etc.). Cu toate acestea, nu vă supraîncărcați cu prea multe animale de companie care sunt greu de manevrat. Mai întâi, asigurați-vă că identificați ceea ce sunteți pregătit să îngrijiți (un pește împotriva unui câine poate face o mare diferență). Dacă nu ați avut niciodată un animal de companie, începeți puțin.
 • Dacă nu puteți obține un animal de companie, mergeți la magazinul de animale de companie și petreceți puțin timp cu animalele. Puteți vizita, de asemenea, o grădină zoologică sau o ofertă de îngrijire a animalelor de companie unui prieten în timpul weekend-ului.
 • Imagine intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 4
  4
  Lee. Când sunteți singuri, cititul vă poate da un sentiment de legătură socială și vă poate ajuta să luptați împotriva singurătății. Vă puteți conecta cu autorul sau caracterele din carte. Lectura poate, de asemenea, să vă transporte într-un alt loc și să vă distragă momentan sentimentul de singurătate. Citiți cât de mult puteți, deoarece citirea nu vă calmează numai, ci vă ajută să vă mențineți mintea proaspătă și activă.
 • Alege un roman pe care îl poți citi pentru plăcere.
 • Alegeți un gen care vă place ca aventură, fantezie sau science fiction.
 • Puteți citi chiar și o revistă.
 • Există, de asemenea, multe cărți disponibile online.
 • Metoda 2
  Creșteți conexiunile sociale

  Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 5
  1
  Dezvoltați relații sănătoase Persoanele care au relații interpersonale și prietenii satisfăcătoare arată o mai mică depresie, o atitudine mai pozitivă și o capacitate mai bună de a face față situațiilor și sentimentelor în general. Sprijinul social poate, de asemenea, ajuta la reducerea stresului care este asociat cu sentimentul de singurătate.
  • Mergeți la terapii și terapii de familie sunt modalități bune de a lucra la relațiile voastre.
  • Concentrați-vă pe angajarea în activități sociale care pot duce la prietenie.
  • Stați departe de oamenii cinici și negativi, dacă vă deprimă.
  • Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el.
 • Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 6
  2
  Aveți așteptări realiste când socializați. Respingerea poate fi mai îngrijorătoare atunci când vă simțiți singuri. Încearcă să nu te împingi să faci un nou prieten mai bun sau să ai o conversație fantastică cu fiecare interacțiune socială. În schimb, încercați să vă bucurați de sentimentul de conectare în acest moment.
 • Rețelele sociale vă permit să vă conectați fără să vă faceți griji prea mult despre respingere. Încercați să lăsați un comentariu pe postarea cuiva sau să trimiteți un mesaj scurt.
 • Când socializați în persoană, fie cu cineva pe care îl cunoașteți, fie cu un străin, încercați să discutați despre orice. Puteți începe cu întrebarea prietenoasă: "Ce faci?" Întrebarea pe cineva cum să faci nu pare să fie începutul unei conversații profunde, dar vă permite să faceți o mică legătură cu oricine cunoașteți. Dacă aceasta duce la o conversație mai profundă, este bine - dacă nu, veți mai fi împărtășit un moment cu o altă persoană.


 • Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 7
  3
  Trebuie să fiți dispuși să întâlniți oameni noi. Inscrierea la un site de intalniri, aderarea la un grup sau la un club, voluntariatul sau luarea unei clase sunt doar cateva modalitati de a te trezi in situatii in care vei intalni noi oameni care au interese comune.
 • Dacă sunteți interesat și vă conectați cu cineva, o modalitate bună de a urmări este să o adăugați la o rețea socială (Facebook, Instagram, Twitter).
 • Amintiți-vă că relațiile pe care le formați nu au putut fi aprofundate imediat și că este bine. Pentru moment, concentrați-vă asupra modului în care vă simțiți conectați cu oamenii în acest moment.
 • Imagine intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 8
  4
  Fii mândru când progresezi. Poate fi dificil să ieși și să socializezi. De fiecare dată când faceți o conexiune, dacă discutați despre lucruri banale cu un străin sau invitați pe cineva din clasă să bea cafea, fiți mândri de faptul că vă conectați.
 • Simțiți-vă pozitiv cu privire la realizările dvs. sociale vă va ajuta să continuați să vă străduiți să vă conectați cu oamenii.
 • Pe măsură ce satisfaceți din ce în ce mai mult nevoile dvs. sociale, veți începe să vă simțiți mai puțin singuri.
 • Metoda 3
  Evitați depresia din cauza singurătății

  Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 9
  1
  Dedicați-vă activităților pozitive. Activitățile pozitive ar putea contribui la reducerea riscului de depresie și reprezintă o strategie eficientă de reglementare a emoțiilor. Cercetările arată că concentrarea asupra activităților pozitive poate atenua atenția de la gândurile deranjante. Pe de altă parte, concentrarea pe ceva negativ poate provoca o creștere a durerii.
  • Du-te pentru o plimbare ușoară în parc sau un loc liniștitor.
  • Urmăriți un film amuzant. Râsul poate fi într-adevăr cel mai bun medicament - sa demonstrat că râsul crește sănătatea și fericirea.
  • Sprijinul social este o componentă crucială pentru prevenirea depresiei. Dacă puteți, încercați să petreceți timp sau să discutați cu alții pentru a preveni depresia. Sunați la un prieten, coleg sau rudă.
 • Imagine intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 10
  2
  Utilizați conștiența completă Dacă ați fost deprimat anterior datorită singurătății, conștientizarea deplină vă poate ajuta să reduceți probabilitatea apariției depresiei. De asemenea, sa demonstrat că o conștientizare deplină îi ajută pe cei care se simt singuri. Conștiința deplină implică faptul că vă acordați atenția deplină asupra a ceea ce faceți și a trăi în acel moment. Deseori ne distrăm de la momentul prezent cu gânduri despre trecut (remușcări) sau despre viitor (preocupări cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla). Practicați atenția cât mai des posibil, mai ales când începeți să vă simțiți singuri sau deprimați.
 • Încercați o plimbare plină de conștiință. Pur și simplu faceți o plimbare pe stradă și concentrați-vă numai pe ea. Observați sunetele pe care le auziți, lucrurile pe care le vedeți, mirosurile și modul în care vă simțiți. Este rece sau cald? Simți o briză sau nu există vânt? Vedeți păsări pe cer? Este noros sau însorit?
 • Un alt exercițiu este meditația și fanteziile ghidate pe baza conștiinței depline. Închideți ochii și imaginați-vă că sunteți într-un loc sigur. Aceasta poate fi o plajă, camera dvs. sau așezat sub copacul dvs. preferat în parcul local. Imaginați-vă că sunteți acolo. Experiența locul sigur în întregime, inclusiv modul în care se simte (de exemplu, nisipul sub degetele de la picioare), mirosul (aer sare, pește), cum arată (rețineți întreaga atmosferă), cum să știu (dacă mănânci sau bei ceva), precum și ceea ce auziți (ruperea valurilor). Când ați petrecut suficient timp în locul sigur și vă simțiți relaxați, puteți deschide ochii.
 • Puteți acționa cu ușurință la domiciliu, acordând o atenție deosebită ceea ce faceți în acel moment. De exemplu, dacă spălați vasele - concentrați atenția numai asupra acestei experiențe. Observați cum se simte în mâinile dvs., temperatura apei, precum și ceea ce vedeți. Deseori, mințile noastre se vor rătăci când vom face astfel de activități zilnice. Observați orice gânduri care apar în mintea voastră și, fără judecată, lăsați-o să treacă. Acceptați gândurile și apoi redirecționați atenția spre ceea ce faceți.
 • Puteți cerceta și găsi multe alte exerciții de conștiință completă prin efectuarea unei căutări rapide pe Google sau prin utilizarea unor resurse furnizate în acest articol.
 • Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 11
  3
  Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră Depresia reprezintă un risc semnificativ pentru sănătate deoarece poate afecta negativ bolile. Sănătatea generală este în mod pozitiv legată de sănătatea mintală și bunăstarea. Problemele de sănătate pot contribui, de asemenea, la sentimentele de depresie. Pentru a preveni în mod eficient depresia din cauza singurătății, va trebui să vă concentrați pe îngrijirea sănătății fizice.
 • Îmbunătățirea nutriției prin mâncarea mai sănătoasă poate ajuta la prevenirea și reducerea problemelor de sănătate mintală. Corpul tau are nevoie de nutrienti adecvat pentru a functiona optim. Scapa de mâncare nesănătoasă și se concentrează asupra consumului de proteine, carbohidrați complexi, fructe și legume.
 • Asigurați-vă că aveți o odihnă adecvată. Aceasta înseamnă cel puțin 8 ore de somn pe noapte. Păstrați un program de somn dormind în același timp în fiecare noapte și trezind în același timp în fiecare dimineață (chiar și în week-end).
 • Exercițiu în mod regulat. Exercitiile aerobice au fost legate de reducerea depresiei. Mergeți, alergați, faceți drumeții, faceți tot ce vă face să vă mișcați.
 • Dacă aveți afecțiuni curente (în special cele care afectează depresia), asigurați-vă că mergeți la medic cu regularitate.
 • Imaginea intitulată Nu se deprimă prin singurătate Pasul 12
  4
  Luați în considerare tratamentul. Dacă credeți că faceți deja tot ce puteți și dacă vă simțiți singuri sau dacă singurătatea dvs. se transformă în depresie, ar fi prudent să căutați ajutorul experților. Terapeuții și psihologii vă pot ajuta să dezvoltați un plan clinic și bazat pe cercetare pentru a vă reduce depresia sau singurătatea. Sa demonstrat că terapiile cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau terapia interpersonală reduc și împiedică depresia repetată.
 • Contactați-vă asigurătorul medical pentru a solicita obținerea unor servicii terapeutice, cum ar fi terapii sau medicamente psihotrope (antidepresive etc.).
 • Dacă nu aveți asigurări de sănătate, puteți face o căutare locală pentru servicii mentale ieftine. Multe agenții guvernamentale oferă, de asemenea, asigurări de sănătate cu costuri reduse.
 • Psihiatrii pot prescrie medicamente dacă sunteți dispuși. Adresați-vă o recomandare medicului dumneavoastră primar sau terapeutului.
 • Resurse suplimentare

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te confrunt cu singurătateaCum să te confrunt cu singurătatea
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să te lupți cu depresia și singurătateaCum să te lupți cu depresia și singurătatea
  Cum să lupți de singurătateCum să lupți de singurătate
  Cum să vă convingeți că sunteți fericiți singuriCum să vă convingeți că sunteți fericiți singuri
  Cum să nu te mai simți singurCum să nu te mai simți singur
  Cum se descrie depresiaCum se descrie depresia
  Cum să vă bucurați de singurătateCum să vă bucurați de singurătate
  Cum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresieCum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresie
  Cum să facem față depresiei prenataleCum să facem față depresiei prenatale
  » » Cum să nu fii deprimat de singurătate

  © 2011—2020 ertare.com