Cum să mori fără durere

Gestionarea durerilor emoționale și fizice este cea mai dificilă parte a îngrijirii medicale terminale. Puteți învăța să vă confruntați cu cel mai rău cu demnitate și har. Faceți aranjamentele necesare în avans și profitați de majoritatea timpului pe care l-ați lăsat.

notă: Acest articol se referă la asistența medicală terminală. Dacă te lupți cu gânduri de sinucidere, citește acest articol sau contactați 800-273-TALK, Rețeaua națională de prevenire a sinuciderilor, dacă locuiți în Statele Unite. Dacă locuiți într-o altă țară, contactați imediat linia de prevenire a sinuciderilor în care locuiți.

pași

Partea 1
Gestionați durerea

Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 1
1
Discutați cu medicul dumneavoastră despre alternativele de a gestiona durerea. Este important să acordați prioritate confortului fizic în îngrijirea medicală terminală. În funcție de starea dumneavoastră, ați putea lua o varietate de medicamente sau ați suferit o varietate de proceduri diferite, deci este important să discutați toate opțiunile de tratament cu medicul dumneavoastră și să vă asigurați că sunteți confortabil în plus față de aceste considerente.
 • Morfina este prescrisă în mod obișnuit pentru pacienții terminali, uneori în mod constant. Deși există o dezbatere despre faptul dacă morfina poate scurta viața sau nu, eficacitatea ei ca analgezic puternic este dovedită. Dacă durerea dumneavoastră este puternică, discutați cu medicul dumneavoastră despre această opțiune.
 • În unele cazuri, ar putea fi adecvat să se urmeze metode suplimentare non-tradiționale pentru gestionarea durerii, cum ar fi medicina holistică, marijuana medicală sau alte tratamente non-occidentale. Atâta timp cât aceste tratamente nu ajung în calea altei îngrijiri pe care o primiți, medicul le poate aproba, ceea ce merită încercarea.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 2
  2
  Rămâi acasă cât mai mult posibil. Deși nu toată lumea are capacitatea de a plăti pentru îngrijirea paliativă la domiciliu, trebuie să vă gândiți la ceea ce vă va oferi cel mai mult confort și pace în situația dvs. particulară. Este posibil să existe mai mult ajutor într-un spital, dar vă puteți simți mai confortabil și în pace în propria casă.
 • Dacă puteți părăsi spitalul, încercați să o faceți cât mai mult posibil. Chiar și plimbările scurte pot fi folosite pentru a scăpa de zgomotele mașinilor de spital și vor fi o schimbare bună a ritmului.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 3
  3
  Se adresează rapid simptomelor de dispnee. Dispneea, un termen general pentru dificultăți respiratorii terminale, vă poate afecta capacitatea de a comunica confortabil, ceea ce generează frustrare și disconfort. Este ceva pe care îl puteți aborda și avea grijă de voi cu niște tehnici simple.
 • Dacă puteți, țineți capul patului dvs. înălțat și fereastra deschisă pentru a permite aerului proaspăt să circule cât mai mult posibil.
 • În funcție de starea dvs., puteți utiliza de asemenea un vaporizator sau conta în mod direct pe o alimentare cu oxigen prin nas.
 • Uneori, acumularea de fluide în gât poate provoca dificultăți de respirație, care pot fi rezolvate prin întoarcerea în lateral sau printr-o procedură de curățare rapidă pe care medicul dumneavoastră o poate efectua.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 4
  4
  Tratarea problemelor cutanate. Uscarea și iritarea facială datorită stării lungi într-o poziție retrasă poate fi un disconfort inutil în scenariile terminale. Pe măsură ce îmbătrânim, problemele de piele devin mai semnificative, ceea ce face importantă tratarea rapidă a acestora.
 • Păstrați-vă pielea cât mai uscată și mai umedă. Utilizați un balsam de buze și loțiuni hidratante care nu conțin alcool pentru a menține pielea crăpată moale. Uneori, cârpe ude și bucăți de gheață pot fi de asemenea eficiente în înmuierea uscăciunii pielii.
 • Uneori pot apărea ulcerații de presiune numite "răni" datorită timpului prelungit într-o poziție decubitară ventrală. Uită-te atent la petele decolorate pe tocuri, spate și gât. Întoarceți-vă de la o parte la alta la fiecare câteva ore pentru a evita aceste ulcerații sau pentru a încerca să puneți un tampon de spumă sub punctele sensibile pentru a reduce presiunea
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 5
  5
  Încercați să gestionați nivelurile de energie. Rutina de a fi în spital va afecta oricine și controalele constante ale tensiunii arteriale și picăturile intravenoase pot împiedica somnul. Fiți cinstiți cu nivelurile de energie, greață sau sensibilitate la temperatura pe care o experimentați pentru a vă odihni cât mai mult și, astfel, să aveți cea mai mare energie posibilă.
 • Ocazional, în scenariile terminale, personalul medical va întrerupe aceste tipuri de rutină atunci când devine inutil. Poate fi mai ușor să vă relaxați și să vă odihniți, dacă este necesar, pentru a menține energia și activitatea.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 6
  6
  Puneți întrebări sau rămâneți informat. Fiind într-un spital și simțind că nu mai aveți control asupra propriei vieți, poate deveni copleșitor, confuz și frustrant rapid. Poate fi foarte util la nivel emoțional să rămâi cât mai informat posibil, întrebându-te în mod regulat cu medicul. Încercați să adresați medicului responsabil următoarele întrebări:
 • Care sunt pașii următori?
 • De ce recomandați acest test sau tratament?
 • Va face să mă simt mai confortabil sau mai puțin?
 • Va accelera sau micșora procesul?
 • Care este itinerarul pentru acest tratament?
 • Partea 2
  Faceți aranjamente

  Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 7
  1
  Pregătește o directivă în avans. O directivă în avans este în esență un document scris sau o serie de documente care explică ce doriți să se întâmple în timpul îngrijirii terminale. Puteți descrie o varietate de subiecte, inclusiv dorințele dvs. de îngrijire medicală, dacă deveniți invalizi, precum și numiți reprezentanți și o împuternicire.
  • Aceste documente trebuie să fie pregătite de către avocați și apoi să fie certificate prin mijloace notariale. Probabil acestea nu sunt lucruri pe care ați vrea să le rezolvați pentru o lungă perioadă de timp, așa că este comun să le delegeți altor persoane.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 8
  2
  Pregătiți-vă pentru distribuirea patrimoniului dvs. Este foarte confortabil să știți că ați avut grijă de toate în avans și că nu ați lăsat nici o decizie mare sau stresantă după moartea dumneavoastră. Dacă sunteți în condiții, este important să pregătiți documentele juridice.
 • O voință va descrie tipul de îngrijire medicală pe care vă așteptați să o primiți și dacă doriți să rămâneți cu sprijinul vieții și în ce circumstanțe ar trebui să deveniți incapabilă să vă luați propriile decizii. Avocații pot și ar trebui să pregătească în prealabil testamente vitale.
 • Testamentele sunt concepute pentru a desemna proprietăți beneficiarilor, a le atribui tutorilor copiilor minori și a clarifica ultimele dorințe. Acest lucru este puțin diferit de un trust, care va transfera proprietatea imediat, mai degrabă decât după moartea dvs.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 9
  3
  Luați în considerare numirea unui reprezentant pentru îngrijirea medicală. În unele cazuri, este bine să delegați aceste responsabilități unui reprezentant dacă nu sunteți dispus sau nu puteți să luați aceste decizii pe cont propriu. Acesta poate fi, de obicei, un copil adult sau un soț / soție, care va avea sarcina de a lua decizii privind îngrijirea medicală pe măsură ce progresează lucrurile.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 10
  4


  Luați în considerare posibilitatea de a numi o procură pentru îngrijirea medicală, dacă este necesar. În unele cazuri, poate fi dificil să alegeți sau să alocați responsabilitate unui reprezentant privat și vă recomandăm să-l dați unui avocat. Acest lucru este foarte frecvent și poate fi un mod relativ lipsit de stres de a da responsabilitate tehnică altcuiva, ceea ce vă va permite să vă ocupați de propriile dvs. responsabilități emoționale și de confort.
 • O împuternicire pentru îngrijirea medicală este diferită de o împuternicire generală, care oferă asistență financiară după moarte. În timp ce ambele pot fi alternative adecvate, este important să le distingem.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 11
  5
  Luați măsuri pentru rămășițele voastre. În timp ce poate fi un pic derutant, este important să decideți ce doriți să se întâmple corpului dumneavoastră după moartea dumneavoastră. Există multe opțiuni și considerații, în funcție de mediul dvs. cultural și religios.
 • Dacă doriți ca o înmormântare sau un ritual religios să aibă loc după moartea dvs., puteți dori să organizați ceremonia de unul singur sau să delegeți responsabilitatea unui iubit. Dacă doriți să lăsați totul stabilit, faceți aranjamentele cu privire la biserici și case funerare.
 • Dacă doriți să fiți îngropați, decideți unde vreți să mergeți și lângă membrii familiei cu care doriți să vă apropiați, în cazul în care nu ați făcut încă acele decizii. Asigurați-vă o parcelă funerară efectuând o plată inițială și, dacă este necesar, încheiați aranjamente cu o casă funerară din zona dvs.
 • Dacă preferați să vă donați corpul, asigurați-vă că starea donatorului este actualizată și exactă în funcție de dorințele dumneavoastră. Comunicați cu universitatea sau fundația la care doriți să vă donați rămășițele și să faceți aranjamentele necesare.
 • Partea 3
  Profitați la maximum de ultimele zile

  Imagine cu titlul Die Peacefully Step 12
  1
  Fă ceea ce ți se pare natural. Nu există nici o cale corectă sau greșită de a muri. Unii oameni preferă să-și petreacă cât mai mult timp cu prietenii și familia, în timp ce alții se simt confortabil de a fi singuri, alegând să facă față singuri. Unii oameni aleg să arunce casa pe fereastră și să profite de ultimele lor zile, în timp ce alții urmează aceeași rutină.
  • Nu vă fie frică să vă distrați sau să vă petreceți timp râzând. Nicăieri nu se spune că sfârșitul vieții trebuie să fie oarecum sumbru. Dacă nu vrei să faci altceva decât să urmărești echipa de fotbal preferată și să glumești cu familia ta, fă-o.
  • Este viața ta. Înconjurați-vă cu lucrurile și cu oamenii cu care doriți să fiți. Prioriti fericirea, confortul și pacea.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 13
  2
  Luați în considerare posibilitatea de a vă îndepărta de la responsabilitățile de serviciu. Puțini oameni primesc un diagnostic terminal și doresc ca aceștia să fi petrecut mai mult timp în birou, iar unul dintre cele mai mari regreturi din apropierea morții lucrează prea mult și lipsește distracția. Încercați să nu pierdeți timpul pe care l-ați lăsat, dacă nu este mult, faceți ceva ce nu doriți să faceți.
 • Este puțin probabil să faci o mare diferență financiară pentru familia ta într-o perioadă scurtă de timp, deci concentrează-te asupra a ceea ce va face diferența, asumându-ți nevoile emoționale și familia ta.
 • Unii oameni pot găsi și energie și confort în a urma o rutină de lucru, mai ales dacă se simt fizic puternici pentru a face acest lucru. Dacă continuați să lucrați, vă simțiți natural și liniștitor, faceți-o.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 14
  3
  Ia împreună cu prietenii și cu cei dragi. Una dintre cele mai mari regrete exprimate de cei apropiați de moarte este faptul de a nu păstra legătura cu vechii prieteni și familie. Rezolvați această problemă profitând de posibilitatea de a petrece puțin timp cu ei, față în față, dacă este posibil, pentru a ajunge din urmă cu ei.
 • Nu trebuie să vorbiți despre ce treceți dacă nu doriți. Discutați despre trecutul dvs. sau concentrați-vă asupra prezentului. Încercați să păstrați lucrurile la fel de pozitive pe cât doriți.
 • Dacă vrei să te deschizi, fă-o. Spuneți-vă problema și eliberați o parte din durerea pe care o cheltuiți cu oamenii în care aveți încredere.
 • Chiar dacă nu aveți prea multă energie să râdeți sau să conversați, simplul fapt de a le avea de partea voastră vă poate oferi confort.
 • În funcție de situația familiei dvs., poate fi mai ușor să vă întâlniți cu oameni în schimburi mari, să vedeți familiile întregi în același timp sau să alegeți să vă concentrați asupra întâlnirilor individuale. A face acest lucru tinde să ajute la încetinirea timpului, concentrându-se pe calitate, mai degrabă decât pe cantitate. Poate fi o modalitate excelentă de a maximiza timpul pe care l-ați lăsat.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 15
  4
  Concentrați-vă pe dezvoltarea relațiilor. Este comun pentru bolnavii terminali să rezolve relații complicate. Aceasta poate însemna o varietate de lucruri, dar de obicei înseamnă că încerci să rezolvi disputele și să ușurezi povara.
 • Faceți un efort pentru a pune capăt disputelor, argumentelor sau neînțelegerilor, pentru a vă putea avansa. Nu trebuie să vă angajați în argumente și să continuați să luptați, ci, mai degrabă, să stabiliți un acord atunci când este necesar și să încheiați relații în termeni buni.
 • În timp ce s-ar putea să nu vă puteți înconjura de oamenii care vă interesează tot timpul, aveți posibilitatea să planificați să le vedeți la rândul lor, așa că rareori vă simțiți singuri.
 • Dacă nu vă puteți vedea pe cei dragi în persoană, comunicarea cu cineva care vă interesează poate, de asemenea, să facă o diferență.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Step 16
  5
  Decideți cât doriți să dezvăluiți. Dacă prietenii și familia dvs. nu cunosc starea de sănătate, este posibil să doriți să le spuneți tuturor și să le actualizați sau puteți prefera să păstrați totul privat. Fiecare alegere are avantaje și dezavantaje și este ceva ce va trebui să decideți singur.
 • Spunând că oamenii vă pot ajuta să obțineți totul și să vă simțiți gata să continuați. Dacă doriți să plângeți cu altcineva, deschideți-vă și spuneți-le prietenilor și familiei. Puteți face acest lucru în mod individual pentru a vă face să vă simțiți mai mulți oameni și să spuneți numai acelor oameni care contează cu adevărat pentru dvs. pentru a evita problema și pentru a vă concentra pe subiecte mai ușoare în următoarele săptămâni și luni, ceea ce este un lucru negativ pentru mulți oameni .
 • Menținerea situației dvs. private vă poate ajuta să vă mențineți demnitatea și intimitatea, ceva de dorit pentru mulți oameni. În timp ce acest lucru poate face dificil pentru tine de a împărtăși și de a se plânge cu acei oameni, dacă simțiți că este ceva pe care doriți să faceți pe cont propriu, puteți lua în considerare păstrarea privat.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 17
  6
  Încercați să păstrați lucrurile cât mai ușor. Probabil nu ar trebui să vă petreceți ultimele zile filosofând și contemplând goliciunea, dacă nu sunteți genul de persoană care găsește plăcere în aceste lucruri. Permiteți-vă să experimentați plăcere. Ajutați-vă la un pahar de whisky, urmăriți soarele, stați cu un vechi prieten și trăiți-vă viața.
 • Când vă confruntați cu moartea, nu trebuie să mergeți la o extra mila pentru a ajunge la un acord cu ea - ea va ajunge la un acord cu voi. În schimb, utilizați acest timp pe care l-ați lăsat pentru a vă bucura de oamenii și lucrurile care vă plac și nu vă concentrați asupra morții.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 18
  7
  Rămâi deschis cu ceea ce vrei de la ceilalți. Ceva cu care trebuie să te confrunți este faptul că oamenii din jurul tău au probleme legate de moartea ta. Ar putea chiar să arate mai agresați, răniți și mai emoțional decât voi. Când vorbiți despre sentimentele și dorințele voastre, încercați să fiți cât mai cinstiți și mai prietenoși cu familia.
 • În timp ce este posibil să nu doriți altceva decât confort, optimism și sprijin de la ei, puteți observa că au probleme în a-și depăși propria durere. Este perfect natural. Acceptați faptul că oamenii fac tot ce pot și uneori trebuie să ia o pauză. Faceți tot posibilul pentru a nu fi furioși sau dezamăgiți de reacțiile lor.
 • S-ar putea să observați că unii dintre cei dragi arată puțin emoție. Niciodată nu credeți că acest lucru înseamnă că nu le pasă, înseamnă doar că ei se confruntă cu această problemă în tăcere, în felul lor și că încearcă să nu vă deranjeze cu sentimentele lor.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 19
  8
  Dacă este necesar, discutați cu un consilier religios. Vorbind cu pastorul, rabinul sau alt lider religios vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin singuri în lume și că există o cale pentru voi. Să vorbești cu prietenii religioși, să citești scripturi religioase sau să te rogi, să ajute la găsirea păcii. Dacă sunteți suficient de sănătos să mergeți la biserică, moschee sau sinagogă, puteți găsi pace, petrecând mai mult timp cu oamenii din comunitatea dvs. religioasă.
 • Cu toate acestea, dacă nu aparțineți unei religii, nu vă simțiți obligați să vă schimbați părerea și să credeți în viitor dacă aceasta nu este cu adevărat ceea ce sunteți. Termină-ți viața în același fel în care ai trăit-o.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 20
  9
  Nu vă întrerupeți viața prematură. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a muri în pace pentru că doriți să vă încheiați viața, căutați imediat ajutor. Trebuie să discutați cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei, să intrați într-un spital și să depuneți eforturi pentru a nu rămâne complet singur. Poate că simți că nu ai de ales decât să-ți sfârșești viața, dar obținerea ajutorului te va face să vezi că mai ai mult de trăit și un viitor strălucitor înainte. Dacă vrei să mori în pace, ar trebui să-ți iei viața la maxim în timp ce poți.
 • Dacă vă gândiți la sinucidere și aveți nevoie de ajutor imediat, sunați la 800-273-TALK, Rețeaua națională de prevenire a sinuciderilor, în cazul în care locuiți în Statele Unite. Dacă locuiți într-o altă țară, contactați linia de prevenire a sinuciderilor în țara dvs. cât mai curând posibil.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă confruntați cu zilele în care vă simțiți suicidaliCum să vă confruntați cu zilele în care vă simțiți suicidali
  Cum să ajuți un frate care se gândește la sinucidereCum să ajuți un frate care se gândește la sinucidere
  Cum să obțineți asigurare de sănătate în ArgentinaCum să obțineți asigurare de sănătate în Argentina
  Cum să convingem pe cineva să nu se sinucidăCum să convingem pe cineva să nu se sinucidă
  Cum să vă convingeți să nu vă sinucidețiCum să vă convingeți să nu vă sinucideți
  Cum de a vindeca durerile nervoaseCum de a vindeca durerile nervoase
  Cum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetricăCum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetrică
  Cum să găsiți medicul potrivitCum să găsiți medicul potrivit
  Cum să eviți sinucidereaCum să eviți sinuciderea
  Cum să faceți față efectelor secundare ale alprazolamuluiCum să faceți față efectelor secundare ale alprazolamului
  » » Cum să mori fără durere

  © 2011—2020 ertare.com