Cum să mori cu demnitate

Fiind diagnosticat cu o boală terminală nu este niciodată ușor. Moare cu pace și demnitate poate fi un obiectiv dificil de îndeplinit. Ar putea fi foarte dificil, dar puteți lua niște decizii care vă vor permite să simțiți demnitatea în cele din urmă. Va fi esențial să vă asimilați emoțiile și să vă înconjurați cu oamenii care vă sprijină. Există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a face procesul mai tolerabil.

pași

Metoda 1
Luați în considerare opțiunile fizice

Imaginea intitulată
1
Înțelegeți diagnosticul. După ce ați primit un diagnostic de boală terminală, vă veți simți copleșiți și distrați, ceea ce va fi ușor de înțeles. Acest lucru este normal. Luați câteva zile (sau timpul necesar) pentru asimilarea informațiilor. Cereți medicului să vă informeze din nou despre diagnosticare atunci când vă simțiți capabil să faceți acest lucru. Puneți multe întrebări, cum ar fi opțiunile de tratament și informații specifice despre prognoza dvs.
 • Adresați-vă unui membru al familiei sau unui prieten apropiat să vă însoțească pentru a discuta cu medicul. De multe ori, oamenii se simt copleșiți când vorbesc despre propria sănătate. Prietenul dvs. poate fi avocatul dvs. și asigurați-vă că puneți întrebări și faceți note.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de injecții Pasul 15
  2
  Cunoașteți opțiunile legale În SUA UU., Sinuciderea cu asistență medicală este o opțiune pe care mulți pacienți terminali o iau în considerare. Aceasta este o opțiune disponibilă în multe state, dar nu în întreaga țară. Dacă această opțiune vă interesează, contactați medicul dacă aveți acces la aceasta. În prezent, multe state contemplă opțiunea de a adopta o lege intitulată "Moartea cu demnitate".
 • Discutați despre această opțiune cu familia. Mulți oameni simt interes pentru sinucidere cu asistență medicală, deoarece le permite să aibă mai mult control asupra procesului lor de deces.
 • Imaginea intitulată Confortul pasului pe moarte 1
  3
  Luați în considerare îngrijirea paliativă. Când vă confruntați cu moartea, îngrijirea paliativă este o altă opțiune pe care o puteți contempla. Acestea nu vă vor vindeca boala - în schimb, vă vor face să vă simțiți cât mai confortabil în ultimele zile. În multe cazuri, îngrijirea paliativă se efectuează în casa pacientului. Mulți oameni consideră că locuința lor este un loc mai confortabil de odihnă și îi ajută să accepte procesul. Personalul de îngrijire paliativă este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pentru a vă ajuta cu ceea ce aveți nevoie.
 • De asemenea, există programe de îngrijire paliativă care se ocupă de dvs. în afara casei. Ai putea găsi mai mult de un program în zona ta. Nu ezitați să obțineți o mulțime de informații înainte de a alege tipul de îngrijire care este potrivit pentru dvs.
 • Imagine intitulată
  4
  Exprimați-vă dorințele unui iubit. Deși este foarte dificil, va trebui să vorbești cu un om iubit despre planurile pentru moartea ta. Aceasta constă în a da indicații avansate. De exemplu, dacă preferați îngrijirea paliativă la domiciliu, ar trebui să spuneți în mod clar familiei. Pe măsură ce boala progresează, este posibil să aveți mai multe dificultăți în comunicarea opțiunilor. Încercați să faceți un plan la scurt timp după ce ați primit diagnosticul, chiar dacă ar putea fi foarte dificil din punct de vedere emoțional.
 • Ar trebui să vă asigurați că un membru al familiei sau un prieten de încredere are puterea legală. Acest lucru vă va permite să luați decizii în numele dvs. dacă deveniți invalizi.
 • Contactați un avocat din zona dvs. pentru a vă sfătui cu privire la aspectele juridice legate de transferarea împuternicirii dvs.
 • Imaginea intitulată Confortul pasului 2 de moarte
  5
  Faceți-vă limitările fizice. Frecvent, deteriorarea sănătății fizice însoțește o boală terminală. Puteți observa că organismul se deteriorează rapid și că nu mai puteți îndeplini singuri sarcini simple. Una dintre cele mai dificile părți ale acestui proces este capacitatea de a depinde de ceilalți pentru a vă desfășura activități simple și, în același timp, pentru a vă menține demnitatea.
 • Alege-ți îngrijitorul cu meticulozitate. Dacă intenționați să angajați un profesionist, ar trebui să întrebați despre stilul lor de îngrijire în timpul procesului de interviu. Trebuie să găsiți pe cineva care este afectuos și amabil, dar care nu este patronează.
 • Dacă v-ați hotărât să vă asociați un prieten sau un membru al familiei ca îngrijitor, trebuie să aveți o conversație deschisă cu el în timp ce încă puteți. Explicați-vă că este important să vă mențineți demnitatea și că doriți să continuați să vă vorbiți ca adult și să nu vă tratați niciodată ca pe un "copil". Cere-i să citească câteva articole despre îngrijirea oamenilor. Medicul vă va oferi câteva surse adecvate pentru acest scop.
 • Imaginea intitulată Interacționează cu o persoană care folosește un scaun cu rotile Pasul 1
  6
  Anticipați că veți pierde o parte din independența voastră. O altă dificultate cu care te poți confrunta este să pierzi o parte din independența ta. De exemplu, în funcție de boala dumneavoastră și de medicamentele dumneavoastră, este posibil ca în curând să nu vă puteți conduce mașina. Acest tip de pierdere a libertății poate fi foarte frustrant, mai ales că deja veți avea de-a face cu multe schimbări emoționale.
 • Începeți să scrieți un jurnal de recunoștință pentru a vă concentra pe aspectele pozitive ale vieții voastre. Dacă îți petreci timpul în fiecare zi scriind câteva lucruri care te fac să te simți recunoscător, acest lucru îți poate îmbunătăți bunăstarea și te poate face mai fericit. De exemplu, vă puteți simți mulțumită de o ceașcă de ceai fierbinte, de o conversație cu un iubit sau de un frumos apus de soare.
 • Alăturați-vă unui grup de asistență care vă ajută să vă amintiți că nu sunteți singur. Puteți discuta cu ceilalți membri ai unui grup de asistență despre ce credeți despre pierderea independenței dvs. și puteți descoperi ce au făcut pentru a rezolva problema.
 • Metoda 2
  Confruntarea cu efectele psihologice

  Imagine cu denumirea Cope with Loss and Pain Pasul 2
  1


  Asimila-ți durerea. Când vă confruntați cu un diagnostic terminal, va trebui să vă ocupați de o mare varietate de emoții. Este probabil că una dintre ele este pedeapsa, pe care o veți simți pe măsură ce acceptați faptul că veți avea un timp pentru ultimul moment. Fii bun cu tine și petrece puțin timp absorbind emoțiile tale. Trebuie să rețineți că nu există nici un mod "potrivit" de a simți. Toată lumea se confruntă cu știrile în mod diferit, și nu există nici o problemă cu ea.
  • În primele câteva zile, s-ar părea că emoțiile dvs. se schimbă de la un moment la altul. Este normal să simțiți furie, negare, frică și tristețe. Acceptați ceea ce simțiți și rețineți că este ușor de înțeles.
 • Imaginea intitulată Self Reflect Step 1
  2
  Faceți-vă de grijă Îngrijorarea este una dintre cele mai puternice emoții pe care le-ați putea simți. Este logic să vă faceți griji despre moarte și ce se va întâmpla după plecarea voastră. Cercetările indică faptul că una dintre cele mai eficiente modalități de a vă reduce griji este să vă concentrați asupra a ceea ce puteți controla. După ce ați avut timp să începeți să vă asimilați durerea, puteți începe să reflectați asupra opțiunilor pentru îngrijirea dvs. și să faceți planuri atunci când ați plecat.
 • De exemplu, puteți începe alegerea tratamentului medical și a îngrijirii pe care doriți să o primiți pentru perioada în care ați rămas din viața dvs. Trebuie să luați în considerare mai multe opțiuni și să alegeți ceea ce considerați cel mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Bond cu câinele dvs. Pasul 1
  3
  Căutați modalități de a vă bucura de viață. Diagnosticul dvs. ar putea indica faptul că aveți zile, săptămâni, luni sau ani de viață. Dacă trăiți cu un diagnostic de boală terminală, poate fi foarte dificil să vă concentrați pe altceva. Cu toate acestea, este important să încercați să vă trăiți viața în ultimele zile. Încercați să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le puteți face și să vă asigurați că petreceți timp cu cei dragi.
 • Dacă vă place să mergeți afară, bucurați-vă de lumina soarelui în fiecare zi. Întrebați-i pe un prieten sau pe un membru al familiei să facă plimbări scurte cu dvs. atunci când simțiți că ați făcut-o.
 • În ciuda prognozei dvs., de multe ori s-ar putea să vă simțiți în continuare sănătoși. În acest caz, nu ezitați să desfășurați activitățile pe care ați încercat întotdeauna să le încercați. De exemplu, ați fi dorit întotdeauna să călătoriți în străinătate. Dacă medicul indică faptul că sunteți suficient de sănătos, faceți-o.
 • Imagine cu denumirea Cope With Death Pasul 1
  4
  Obțineți sprijin A face cu o boală terminală este foarte dificilă. Este important să vă înconjurați cu cei dragi și să vă lăsați să vă ajute. Acest lucru poate fi dificil pentru tine, din moment ce, probabil, nu doriți ca alții să te văd bolnav, sau poate nu vor să deranjeze familia cu volumul de muncă necesar pentru a ajuta la controlul bolii. Aceste sentimente sunt normale, dar voi și cei dragi vă veți simți mai bine din punct de vedere emoțional dacă vă opuneți tentației de a scăpa de ceilalți.
 • Există numeroase grupuri de sprijin pentru persoanele care se confruntă cu boli terminale. Cereți medicului să recomande un grup local la care să vă puteți alătura. Poate fi reconfortant sa fii inconjurat de alte persoane care se afla intr-o situatie asemanatoare cu a ta.
 • Metoda 3
  Preiați-vă afacerile

  Imaginea intitulă
  1
  Faceți o voință. Un testament poate fi un document juridic foarte simplu și direct, dar este vital. Dacă nu aveți una, va trebui să o elaborați. Puteți să o faceți singur sau puteți angaja un avocat. Trebuie să indicați moștenitorilor posesiunilor dvs. și orice participare financiară pe care o puteți avea. Dacă aveți copii mici, trebuie să indicați clar persoana care va fi tutorele dvs. legal.
  • Asigurați-vă că menționați un testamentar. Aceasta este persoana care se va asigura că sunt îndeplinite dorințele dvs. legale.
  • Dacă aveți o boală terminală, va trebui, de asemenea scrie o voință vie. Acest lucru va oferi unui membru al familiei sau unui prieten desemnat puterea de a lua decizii legale atunci când nu mai puteți face acest lucru.
 • Imaginea intitulată
  2
  Planifică-ți înmormântarea. Efectuarea de planuri poate fi liniștitoare și, de asemenea, vă poate ajuta să faceți față stresului. Unii oameni preferă să aranjeze serviciul de înmormântare care va avea loc după ce au decedat. Puteți face planuri și pot fi la fel de specifice sau generale pe cât doriți.
 • Dacă într-adevăr considerați foarte important să aveți un serviciu religios sau non-religios, asigurați-vă că îl indicați. De asemenea, puteți lua decizii, cum ar fi cele referitoare la tipul de muzică pe care doriți să îl jucați în timpul serviciului.
 • Exprimați-vă planurile în mod clar unui iubit pe care îl puteți încrede. Puteți face o mulțime de planificare pe cont propriu, dar veți avea nevoie de cineva care să supravegheze procesul atunci când plecați.
 • Imagine cu titlul Die Peacefully Pasul 18
  3
  Spuneți la revedere Te-ai simți mângâiat, spunând la revedere celor dragi. Aceasta este o problemă foarte personală și ceva care, bineînțeles, va fi în mintea ta. Rețineți că nu există o modalitate corectă de a face față morții. Puteți muri cu demnitate în fața procesului așa cum îl considerați potrivit.
 • O modalitate de a spune la revedere este să aveți o conversație. Dacă credeți că vă veți simți în dificultate, puteți să vă planificați înainte ceea ce doriți să spuneți. Rețineți că lacrimile și emoțiile sunt normale.
 • Unii oameni aleg scrie-le scrisori pentru cei dragi, ca un rămas bun. Le pot citi înainte sau după ce ești mort.
 • sfaturi

  • Moartea este o experiență foarte personală. Amintiți-vă că nu există o modalitate corectă de abordare a situației.
  • Consultați medicul pentru a dezvolta un plan de sănătate care este potrivit pentru dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți oamenii paranoiciCum să ajuți oamenii paranoici
  Cum să-i spuneți medicului că nu sunteți de acord cu el sau cu eaCum să-i spuneți medicului că nu sunteți de acord cu el sau cu ea
  Cum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bunăCum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bună
  Cum să diagnosticați scleroza amiotrofică laterală (ALS)Cum să diagnosticați scleroza amiotrofică laterală (ALS)
  Cum să diagnosticați lupusul discoidCum să diagnosticați lupusul discoid
  Cum de a diferenția pancreatita cronică de bolile similareCum de a diferenția pancreatita cronică de bolile similare
  Cum se scrie o evaluare a sănătății mintaleCum se scrie o evaluare a sănătății mintale
  Cum se obține testul pentru TDACum se obține testul pentru TDA
  Cum se identifică simptomele endometriozeiCum se identifică simptomele endometriozei
  Cum să tratăm cancerulCum să tratăm cancerul
  » » Cum să mori cu demnitate

  © 2011—2020 ertare.com