Cum de a fi gol dupa o interventie chirurgicala

Micsorarea după intervenție chirurgicală este importantă, deși poate fi dificilă. Anestezia poate relaxa mușchii vezicii urinare și face urinarea dificilă. Incapacitatea de a urina poate cauza o problemă în vezica urinară cunoscută sub numele de retenție urinară, prin urmare, dacă nu puteți urina, medicul dumneavoastră ar trebui să pună temporar un cateter pentru a vă goli vezica urinară. Pentru a vă asigura că urinați după o intervenție chirurgicală, discutați cu medicul înainte de operație, odihniți-vă și încercați să vă relaxați vezica după operație și informați-vă medicul despre eventualele probleme pe care le aveți.

pași

Partea 1
Gestionați problemele pe care le aveți înainte de operație

Imagine cu titlul Ridicarea hemoroizilor Pasul 11
1
Goliți-vă vezica complet înaintea intervenției chirurgicale. Un alt lucru care vă poate ajuta vezica după intervenție chirurgicală este să vă asigurați că ați golit-o înainte de anestezie. Trebuie să urinați cât mai aproape de momentul în care vi se administrează anestezie. Orice urină rămasă rămasă în vezică în timpul intervenției chirurgicale vă poate face mai greu să urinați mai târziu.
 • În timp ce acest lucru poate reduce suma pe care o anulați după o intervenție chirurgicală, veți micturiază puțin. Trebuie să produceți cel puțin 250 cm3 de urină în decurs de 4 ore după operație - totuși, unii oameni pot produce între 1000 cm3 și 2000 cm3.
 • Imaginea intitulată
  2
  Recunoașteți dacă sunteți în pericol. Unii oameni sunt mai expuși riscului de a nu fi capabili să se anuleze după intervenția chirurgicală. Unele medicamente vor crește riscul, prin urmare, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră despre medicamente înainte de operație. Alți factori de risc sunt:
 • au mai mult de 50 de ani
 • fi bărbat (mai ales dacă aveți o prostată mărită) -
 • să fie sub efectul anesteziei pentru o perioadă lungă de timp -
 • au mai mult lichid intravenos
 • luați anumite medicamente (cum ar fi antidepresivele triciclice, beta-blocantele, relaxantele musculare, medicamentele vezicii urinare sau medicamentele care conțin efedrină).
 • Imaginea intitulată Exercitarea Kegel Pasul 4
  3
  Exersați podeaua pelviană. Dacă sunteți o femeie, vă poate fi de folos să exerciți podeaua pelviană, de exemplu, Exerciții Kegel. Acest lucru vă ajută să vă consolidați mușchii folosiți pentru a urina, astfel încât să puteți controla mai bine vezica urinară și, sperăm, să urinați mai ușor.
 • Imagine intitulată Alegeți gustări pentru sarcină sănătoasă Pasul 10
  4
  Efectuați modificări în dieta dvs. înainte de intervenție chirurgicală dacă aveți constipație. Persoanele care suferă de constipație pot avea retenție urinară. Pentru a reduce ușor riscul sau severitatea acestei probleme, asigurați-vă că beți multă apă în săptămânile care precedă intervenția chirurgicală. De asemenea, trebuie să consumați multe alimente cu fibre, să mâncați mai multe prune și să evitați alimentele procesate. De asemenea, rămâneți activi și mutați cât mai mult posibil.
 • Fructele și legumele au o multitudine de fibre, deci creșteți aportul zilnic. Puteți încerca mere, fructe de padure, legume cu frunze verzi, broccoli, morcovi și fasole.
 • Partea 2
  Promovați urinarea după o intervenție chirurgicală

  Imaginea intitulată Toamna dormi cu ușurință (pentru adolescenți) Pasul 5
  1
  Mută ​​după operație. Cu cât mutați mai mult după intervenția chirurgicală, cu atât este mai probabil să urinați. Ori de câte ori o puteți face în siguranță, stați jos, ridicați-vă și umblați. Acest lucru va ajuta la stimularea vezicii urinare și, în plus, va încuraja corpul dumneavoastră să urineze prin plasarea vezicii urinare în poziția corectă.
 • Imaginea intitulată Urinat fără atingerea toaletei Pasul 5
  2
  Micturiază la fiecare câteva ore. Cheltuielile de 4 ore sau mai mult fără golire pot cauza probleme ale vezicii urinare sau pot împiedica urinarea. După operație, încercați să goliți vezica la fiecare 2 sau 3 ore.
 • Imaginea intitulată Știți dacă aveți spondiloza Pasul 4
  3
  Deschideți conducta. Dacă aveți probleme cu urinarea, încercați să deschideți gura și lăsați apa să curgă. Sunetul apei curente poate uneori să stimuleze creierul și vezica urinară pentru a putea urina. Dacă sunetul nu vă ajută, lăsați-vă puțină apă pe stomac.


 • Imagine cu titlul Ridicarea durerii de constipație Pasul 10
  4
  Stați jos dacă sunteți bărbat. Dacă sunteți un bărbat care are probleme cu urinarea după intervenție chirurgicală, stați să faceți acest lucru. Uneori, așezarea în jos poate relaxa vezica urinară și poate fi eliberată. Încercați să o faceți uneori în loc să vă ridicați.
 • Imaginea intitulată Diagnoza scripturii Pasul 12
  5
  Luați o baie caldă. Dacă puteți, luați o baie caldă. Baia caldă vă poate ajuta să vă relaxați creierul, corpul și vezica urinară, care vă pot ajuta să urinați. Uneori este mai ușor să urinezi în cadă imediat după operație și asta va fi bine. Micsorarea în orice mod posibil este importantă după intervenția chirurgicală.
 • Încercați să utilizați ulei de mentă într-un difuzor sau alt dispozitiv de aromaterapie în timp ce faceți baie. Mirosul de ulei de mentă vă poate ajuta să urinați.
 • Aceasta nu poate fi întotdeauna o opțiune după intervenția chirurgicală. Dacă echipa medicală dorește să urinați înainte de a părăsi spitalul, este posibil să nu puteți scălda.
 • Image cu titlul Deal cu hemoroizi Pasul 10
  6
  Evitați să consumați multe lichide pentru a încerca să urinați. În timp ce ar trebui să beți lichide și să rămâneți hidratat după o intervenție chirurgicală, nu ar trebui să beți o mulțime de fluide pentru a încerca să urinați. Acest lucru poate determina vezica să devină prea plină și poate cauza întinderea sau alte probleme. În schimb, beți apă sau beți o cantitate normală pentru dvs. și lăsați impulsurile să se întâmple în mod natural.
 • Partea 3
  Adresați-vă problemei vezicii urinare după operație

  Imaginea intitulată
  1
  Identificați simptomele problemei vezicii urinare. Datorită anesteziei, este posibil să aveți dificultăți de urinare după o intervenție chirurgicală. Aceasta poate include incapacitatea de a urina, simțind că nu puteți să vă goliți vezica sau trebuie să vă luptați pentru urinare. Este posibil să aveți nevoie să urinați frecvent, dar nu puteți urina prea mult. Acestea pot fi simptome ale infecției vezicii urinare sau alte probleme.
  • Dacă este o infecție a vezicii urinare, puteți produce cantități mici de urină - totuși, veți simți nevoia de a folosi toaleta. Urina va fi de obicei tulbure și va avea un miros puternic.
  • Dacă aveți retenție de urină, puteți avea un sentiment puternic sau moale în abdomenul inferior. Ai simțit greu când o apăsați. În timp ce poate fi necesar să mergeți la baie, este posibil să nu puteți urina.
 • Imaginea intitulată Urmați o dietă sănătoasă pentru scleroza multiplă Pasul 5
  2
  Spuneți asistentei sau medicului dumneavoastră dacă nu puteți urina. Dacă nu puteți renunța după o intervenție chirurgicală, spuneți asistentei sau medicului dumneavoastră. În acest fel, puteți examina vezica urinară atingând-o pentru a vedea dacă aveți vreo durere. De asemenea, aș putea face un ultrasunete în vezica urinară. Dacă credeți că aveți nevoie de ajutor, puteți pune un cateter în vezica urinară pentru a ajuta la scurgerea urinei până când puteți urina pe cont propriu.
 • Dacă vă duceți acasă după o intervenție chirurgicală, trebuie să renunțați în 4 ore pentru a elimina lichidele administrate în timpul intervenției chirurgicale. Dacă nu ați urinat după 4 până la 6 ore, contactați medicul sau mergeți la camera de urgență.
 • Este posibil să aveți nevoie de cateter o singură dată. În cazurile cele mai grave de retenție urinară, poate fi necesar ca cateterul să fie introdus mai mult timp.
 • Imagine intitulată
  3
  Faceți o evidență a obiceiurilor de urinare. Pentru câteva zile după intervenția chirurgicală, păstrați o evidență a frecvenței hiccupului. Luați în considerare timpul și cantitatea de urină. Faceți o înregistrare a cantității de lichide pe care o beți și o comparați cu cantitatea pe care o beți. De asemenea, trebuie să faceți o evidență a modului în care vă simțiți când urinați. De exemplu, simțiți că urinați, dar aveți probleme în a face acest lucru? Trebuie să încerci să faci urinare? Crezi că nu ți-ai golit vezica? Are urina ta un miros puternic? Aceste lucruri vă pot ajuta să stabiliți dacă aveți o infecție a vezicii urinare sau altă problemă.
 • Imaginea intitulată Împingeți o hernie înapoi în pasul 9
  4
  Luați medicamente Există medicamente pe care medicul dumneavoastră le poate prescrie pentru a vă ajuta să urinați după o intervenție chirurgicală. Medicamentul se va concentra asupra acelei părți a creierului care controlează urinarea și contracarează efectul pe care îl are anestezia. Acest lucru vă va ajuta să urinați mai ușor.
 • Este posibil să vi se prescrie alfa-blocante sau inhibitori alfa pentru a vă ajuta.
 • avertismente

  • Dacă vezica urinară este plină și nu puteți urina în 4 ore după operație, solicitați imediat asistență medicală. Dacă așteptați o lungă perioadă de timp, puteți dezvolta insuficiență cardiacă ușoară congestivă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să împiedicați câinelui să urine în casă după plecareCum să împiedicați câinelui să urine în casă după plecare
  Cum să facem față dorinței de a merge la baieCum să facem față dorinței de a merge la baie
  Cum să îndurați nevoia de a urina ca femeieCum să îndurați nevoia de a urina ca femeie
  Cum de a ameliora durerea unei infecții ale tractului urinar (UTI)Cum de a ameliora durerea unei infecții ale tractului urinar (UTI)
  Cum să ușurați durerea în veziculeCum să ușurați durerea în vezicule
  Cum să măriți fluxul de urinăCum să măriți fluxul de urină
  Cum să controlați spasmele vezicii urinareCum să controlați spasmele vezicii urinare
  Cum se detectează prezența sângelui în urinăCum se detectează prezența sângelui în urină
  Cum să determinați dacă aveți nevoie de o vaginoplastieCum să determinați dacă aveți nevoie de o vaginoplastie
  Cum să diagnosticați și să tratați prolapsul vezicii urinareCum să diagnosticați și să tratați prolapsul vezicii urinare
  » » Cum de a fi gol dupa o interventie chirurgicala

  © 2011—2020 ertare.com