Cum să ceri

"Este o mândrie ca cerșetorul să nu fie un hoț" - Proverb japonez vechi. Un cerșetor este o persoană care depinde de caritatea oamenilor de a supraviețui fără a oferi bunuri sau servicii în schimb, deși acest lucru este la fel de dificil ca și exercitarea unui loc de muncă plătit. Indiferent dacă aveți nevoie de ajutor financiar temporar sau dacă aveți probleme financiare grave, învățarea a două tehnici simple pentru a aborda oamenii și pentru a cere bani poate avea un impact mare asupra modului în care acestea răspund.

pași

Partea 1
Alege un loc unde să ceri

Imaginea intitulată Panhandle Pasul 1
1
Alegeți o zonă cu mult trafic pe jos. Dacă doriți să maximizați profiturile, trebuie să mergeți într-un loc unde puteți găsi mulți oameni pe care îi puteți aborda. Ajută foarte mult dacă tu și persoana pe care o vei cere pentru bani mergi pe jos. Din acest motiv, cele mai utilizate locuri pentru cerșetorie sunt stațiile de metrou și opriri, stațiile de camioane, campusurile urbane și zonele care stau la baza altor tipuri de zone comunitare.
 • Situat direct la intrarea în stația de metrou este o opțiune bună. Mulți oameni se mută la munca lor, astfel încât să puteți face un profit bun.
 • Locațiile centralizate ale orașului sunt mai sigure decât supermarketurile mari sau centrele comerciale, pentru că de obicei există supraveghere în aceste tipuri de unități și nu vor fi chiar fericite dacă văd că cerșești.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 2
  2
  Alegeți o zonă cu o mulțime de trafic de vehicule. Dacă aveți un poster sau materiale pentru a face unul, puteți merge pe drum și arătați-o lângă o conexiune rampă interstatal sau pe un colț de centru ocupat, în acest fel puteți arăta semnul dvs. pentru mulți oameni care călătoresc în vehiculele lor, fără să se miște sau să nu spună nimic
 • Pentru aceasta, aveți nevoie de un efort minim din partea dvs., dar este și mai probabil ca oamenii să vă ignore. Această metodă funcționează cel mai bine în timpul verii sau primăverii, când oamenii conduc cu fereastra deschisă pentru a nu supraîncălzi.
 • Imagine cu denumirea Panhandle Pasul 3
  3
  Evitați cartierele din zonele bogate și scumpe ale restaurantului. Deși intuiția ta ți-ar putea spune că e mai bine să cersiți în cazul în care oamenii au mulți bani, sa dovedit statistic că cele mai bogate sectoare ale societății sunt mai puțin susceptibile de a da bani cerșetorilor. Oamenii din astfel de zone vor chema poliția, chiar dacă nu ești nepoliticos.
 • Rămâneți în zonele comerciale din centrul orașului și în zonele de clasă mijlocie.
 • Imagine cu titlul Panhandle Pasul 4
  4
  Nu rămâneți în același loc. Dacă vă aflați în fiecare zi în aceeași cantină, probabil veți avea probleme cu administrarea locului și, în curând, veți pierde favoarea clienților, sporind probabilitatea de a intra în conflict cu proprietarii afacerii. De asemenea, în acel moment, nici măcar nu veți câștiga bani.
 • Nu mergeți în același loc mai mult de o lună.
 • Dacă nu aveți o legătură specială cu locul, puteți dezvolta un circuit sau o rută bazată pe vreme. Puteți merge într-un loc răcoros în timpul verii și puteți călători într-un loc cald sau însorit în timpul iernii. Urmăriți locurile pe care le vizitați, locurile unde dormiți și zonele prietenoase pentru a lucra.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 5
  5
  Alege un oraș în care cerșetorii sunt tratați bine. Atunci când cartierele care sunt în mod normal prietenoase cu cerșetorii devin cartiere bogate, legile și oamenii se schimbă semnificativ, ceea ce face dificilă cerșirea.
 • Orașele medii sau mari sunt de obicei mai prietenoase cu cerșetorii. Cu toate acestea, orașele sau centrele universitare pot fi, de asemenea, locuri bune. Ele sunt pline de tineri studenți idealist, care de obicei poartă numerar și sunt mișcați de o poveste bună.
 • Găsiți un loc cu vreme bună. Dacă trebuie să fiți în afara zilei, alegeți cel puțin un loc în care să nu plouă.
 • Partea 2
  Cere bani

  Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 6
  1
  Fii politicos Dacă există un lucru care vă garantează o afacere proastă și că vă confruntați cu probleme, cereți bani în mod rudimentar sau agresiv. Zâmbiți, respectați-vă și discutați cu oamenii, indiferent dacă decid să vă dea bani.
  • Fiind recunoscător va servi pentru a construi o bună reputație în zona dumneavoastră. Dacă dezvoltați o relație bună cu persoanele din zonele pe care le vizitați, vor dori să vă ajute financiar la următoarea dată când vă văd. Nu merită tratată rău oamenii, chiar dacă vă simțiți frustrați.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 7
  2
  Fii credibil Indiferent de tehnica dvs. de a cere bani (dacă spuneți întregul adevăr oamenilor să vă ajute sau dacă inventați o poveste emoționantă pentru a obține monede), ar trebui să vă auziți ca și cum ați vorbi sincer. Dacă cereți bani pentru a cumpăra un bilet de autobuz, ar trebui să arăți ca cineva care Chiar trebuie să cumperi un bilet.
 • Adaptați-vă povestea la locație. Dacă aveți de gând să cereți bani pentru un bilet de autobuz, este de mare ajutor dacă vă aflați la stația de autobuz cu valiza în mână. Spuneți locul în care trebuie să mergeți, dar faceți-i un loc îndepărtat și ciudat, astfel încât persoana să nu vă pună multe întrebări și pur și simplu să vă dea banii.
 • Asigurați-vă că aspectul dvs. se potrivește cu povestea dvs. Dacă vă prefaceți că sunteți un călător pierdut, având înfățișarea unei persoane care a dormit pe stradă în ultimele câteva luni, nu ajută prea mult la credibilitatea povestii tale.
 • Imagine cu titlul Panhandle Pasul 8
  3
  Fii specific Unii cerșetori cred că cheia succesului cere o anumită sumă de bani. "Am nevoie de 40 de cenți pentru a cumpăra un bilet de autobuz, mă poți ajuta?" este mult mai specific decât "Am nevoie de un bilet de autobuz".
 • Dacă cereți o anumită sumă de bani, creșteți credibilitatea povestii tale. Dacă cereți un dolar, vă pot da doar câteva monede, dar dacă cereți 40 de cenți, ei vă pot da un dolar.
 • Imaginea intitulată Panhandle Pasul 9
  4
  Fii clar și concis. Pentru a evita înfricoșarea oamenilor sau pentru a nu le purta și pentru a nu vrea să vă dea ceva, spuneți doar ce vreți: "Scuzați-mă domnule, îmi pare rău că te deranjez, dar trebuie să cumpăr ceva de mâncare".
 • Cereți ceva și dați un motiv pentru care aveți nevoie de ea: "Am nevoie de ____ pentru ____".
 • Folosirea unui semn poate fi cel mai simplu mod de a cersa. Tot ce aveți nevoie este o bucată de carton din coșul de gunoi sau de reciclare și ceva de scris. Faceți scrisoarea clară și concisă, astfel încât oamenii să o poată citi cu ușurință.
 • Pe de altă parte, în funcție de abilitățile și experiența dvs. de comunicare, vorbirea cu un limbaj foarte evaziv poate fi o modalitate bună de a confunda oamenii și de a vă oferi ceea ce doriți să scăpați. Acest lucru funcționează mai bine cu oamenii "nici un oraș" sau cu studenții universitari: "Scuzați-mă, domnule, ce mai faci? Îmi pare rău că vă deranjez, dar telefonul meu nu funcționează și prietena mea este prins în trafic cu fiul meu, și înainte de aceasta a avut un mic accident și a rămas fără benzină (să nu aibă o țigară tratație mine?), Mama mea le-ar ridica, dar este in spital internat in spital cu sindromul oboselii cronice, de asemenea, eu fac parte din armată și de naștere mâine, și bine știi cum aceste lucruri, așa că am fost întrebam aveți schimbare pentru un bilet sau dacă aveți doar o pereche de dolari sau orice altceva poți , să-mi cumperi niște mâncare? Și dacă accept bilete?"


 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 10
  5
  Fii drăguț Unii oameni vor fi mai dispuși să vă ajute dacă văd că sunteți într-o situație disperată sau dacă văd că într-adevăr aveți nevoie de ajutor. Indiferent dacă mințiți sau spuneți adevărul, ea încearcă să atingă inima și simțul empatiei poporului. Dacă ei cred că au obligația de a vă ajuta, probabil că o fac.
 • Spunând că sunteți un veteran al războiului sau că ați avut un accident într-o construcție și că aveți multe datorii la spital, sunteți modalități de a apela la simțul dreptății poporului, astfel încât să fie dispuși să vă ajute. Dacă găsiți un scaun cu rotile vechi în coșul de gunoi, utilizați-l.
 • Fii foarte atent cu minciuni elaborate menite să apeleze la simpatia poporului. Dacă spui că ești un veteran de război, dar nu ești, ai putea intra în necaz dacă întâlnești soldați adevărați pentru că ar putea descoperi minciunile tale.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 11
  6
  Fii amuzant În general, este mai eficient să atragi simțul umorului, decât empatia lor. Un semn care spune: "Știu unde este Bin Laden. Am nevoie de bani pentru un flăcări de flacără și un bilet pentru Afganistan" sau "De ce minte? Am nevoie de bani pentru a cumpăra bere", poate face o persoană care în mod normal ar fi neprietenoasă sau indiferentă, să râdă și să doneze niște bani cauzei tale.
 • În orașele sau centrele universitare, umorul poate fi extrem de eficient. Rămâneți la curent cu evenimentele actuale și cu cultura locală, pentru a obține o idee despre ceea ce ați putea folosi pentru a face pe oameni să râdă. Cereți bani pentru a face cea mai bună imitație a Lady Gaga, poate fi o modalitate bună de a distra oameni sau, de asemenea, o modalitate bună de a le face arestați.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 12
  7
  Nu uitați oamenii pe care îi vedeți în mod regulat. În film "Comoara Sierrei Madre", celebrul actor Humphrey Bogart joacă rolul unui american nefericit în Mexic, care întreabă în mod accidental aceeași persoană pentru bani de trei ori în aceeași zi. "Dar dacă e prima dată când te văd"spune Bogart atunci când persoana răspunde furios. Nu face aceeași greșeală.
 • Dacă vedeți aceiași oameni în fiecare zi mergeți la locul de muncă, aflați numele lor și salutați-i. Dacă știi că cercetezi, nici măcar nu vei cere bani, știi că te vor ajuta când vor putea. De asemenea, este mai probabil să vă dau bani dacă vă văd mai degrabă o persoană prietenoasă decât o inconvenientă.
 • Imagine cu titlul Panhandle Pasul 13
  8
  amintiți-vă: continuă să încerci. Nu vă deranjați și nu vă faceți rău dacă oamenii nu vă dau bani. Mulțumesc-i și mergi mai departe. Dacă vă aflați bine, nu veți avea probleme în a găsi mai mulți oameni. Deplasarea rapidă este o metodă mult mai eficientă decât regretarea oportunităților pe care le pierdeți. Fii consecvent și poți câștiga niște bani.
 • Partea 3
  Ține-ți siguranța

  Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 14
  1
  Cunoaște legile din zona în care intenționezi să cerșești. Unele zone (la care au participat o dată cerșetori) au interzis cerșirea. De exemplu, în Portland și Oregon (în SUA), cerșirea nu mai este permisă la intersecții ocupate. Alte orașe au limitat cerșitul în anumite zone sau în anumite momente, de exemplu în timpul unor evenimente publice, cum ar fi parade, târguri etc. Trebuie să cunoașteți regulile actuale împotriva cerșetoriei, pentru a evita arestarea.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 15
  2
  Fiți un vecin bun. Relația dvs. cu afacerile înstrăinate și cu ceilalți cerșetori vă poate împuternici sau vă puteți distruge complet eforturile. Fiți respectuoși și cooperați cu proprietarii de afaceri și cu clienții acestora. Afișați aprecierea pentru toleranța dvs. prin promovarea afacerii dvs. ori de câte ori puteți, și dacă vă cer să plecați sau să vă îndepărtați de intrarea locului, faceți-o fără rezistență.
 • Fiți și prietenoși cu ceilalți cerșetori și evitați disputele teritoriale. În cele din urmă, evitați disputele periculoase, astfel încât să puteți face prieteni care vă pot da chiar sfaturi bune, astfel încât să puteți câștiga mai mulți bani.
 • Fii atent cu semnele "interzis să cerșească" sau "a interzis invazia spațiului public". Acționați cu prudență și evitați acest tip de zone, chiar dacă acestea sunt etichetate informal cu astfel de semne. Nu vrei să trezești furia unui cineva care te poate confrunta și să cheme poliția sau să faci o scenă incomodă. Mergeți în altă zonă și respectați-vă.
 • Dacă cineva îți spune să pleci, fă-o. Mai ales dacă sunteți singur sau dacă vă aflați într-o poziție vulnerabilă, evitați orice confruntare potențial periculoasă cu orice preț. Deplasarea constantă din poziție este, în general, o idee bună, deci dacă vă deranjează pe cineva cu prezența dvs., poate că este timpul să vă mutați într-un alt loc.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 16
  3
  Ascundeți banii frecvent. Cerșetorii sunt ținte comune ale hoților. Dacă ați lucrat toată ziua, ați putea ajunge cu o sumă bună de bani la îndemână. Nu este o idee bună să purtați întotdeauna toți acești bani cu dvs., pentru că ați putea atrage atenția oamenilor nedoriți.
 • Găsiți un loc pentru a vă ascunde banii sau pentru a vă păstra o cutie cu un lacăt.
 • În sfârșit, când luați banii cu dvs., salvați-l în locuri diferite. Salvați o parte din banii dvs. în pantofi, alta parte buzunarele etc.
 • Imaginea cu titlul Panhandle Pasul 17
  4
  Eliminați toate celelalte opțiuni înainte de a depinde de cerșit ca un mod de viață. Bisericile, organizațiile nonprofit, bucătăriile de supă, adăposturile și alte servicii conexe vă pot ajuta să reveniți pe drumul cel bun. Cersirea este o sursă inconsistentă de venit, fiind o profesie dificilă și periculoasă. Asigurați-vă că investigați toate opțiunile disponibile în zona dvs.
 • sfaturi

  • Așteptarea în afara unui magazin pentru facturile defecte poate fi o idee bună, dar unii proprietari de magazine nu o permit. Asigurați-vă că rămâneți departe de probleme.
  • Solicitarea de bani prin intermediul internetului a devenit destul de populară și pot exista oameni cu povesti de succes incredibile, dar nu se așteaptă rezultate foarte bune. Deși există locuri unde puteți cere bani doar prin plasarea unui anunț mic, dacă doriți să câștigați o sumă bună de bani, probabil că trebuie să construiți propriul site web și să investească timp și bani pentru ao face să prospere.
  • Există controverse cu privire la faptul dacă este bine sau nu să aduceți animalele de casă când vă certați. Dacă aveți un câine bine hrănit cu voi, oamenii pot deduce că vă mâncați prea bine. Cu toate acestea, având un animal de companie poate trezi, de asemenea, afecțiunea și empatia oamenilor. Indiferent de ceea ce faceți, nu aduceți un animal malnutrat sau bolnav. Oamenii își vor arăta disprețul dacă nu-ți tratezi bine animalul.

  avertismente

  • Acum există multe legi împotriva cerșetoriei. Cele mai multe dintre aceste legi sunt de a controla cerșitul "agresiv", cum ar fi utilizarea limbajului nepoliticos, folosirea intimidării sau cerșirea în apropierea bancomatelor. De asemenea, vă pot percepe taxe pentru încălcarea proprietății private, obstrucționarea drumurilor publice sau comportament agresiv. Cunoaște legile și, dacă te întâlnești cu poliția, fii politicos și promite că nu vei încălca din nou legea. Dacă țara ta are legi împotriva cerșetoriei, nu este o idee bună să ieși și să ceri pe stradă.
  • Dacă sunteți o femeie, fiți foarte atent. Sunt oameni răi pe stradă. Nu trebuie să vă fie frică de ele, dar trebuie să fiți atenți.
  • Nu cere bani în timp ce fumați sau beți alcool. Oamenii vor presupune că veți cheltui banii pe țigări sau droguri și nu vă vor da nimic.
  • Poate fi periculos să ceri pentru vehicule. Nu traversați drumul în mijlocul vehiculelor și alegeți traversări aglomerate care oferă spațiu suficient pentru a vă opri și nu trebuie să ieșiți de pe platformă. Nu blocați traficul. Nu întrebați oamenii pentru bani atunci când lumina este verde.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să câștigi bani în SimCity 4Cum să câștigi bani în SimCity 4
  Cum să ceri ajutorCum să ceri ajutor
  Cum să preveniți problemele economice să vă distrugă relațiaCum să preveniți problemele economice să vă distrugă relația
  Cum să tratezi pierderea independenței financiare într-o relațieCum să tratezi pierderea independenței financiare într-o relație
  Cum să vă ocupați de cerșetori care vă cer baniCum să vă ocupați de cerșetori care vă cer bani
  Cum să solicitați ajutor de la un exCum să solicitați ajutor de la un ex
  Cum să câștigi bani pe parcursul unui semestru în străinătateCum să câștigi bani pe parcursul unui semestru în străinătate
  Cum se montează monoraiele Walt Disney WorldCum se montează monoraiele Walt Disney World
  Cum să obțineți un loc de muncă temporar de peste 50 de aniCum să obțineți un loc de muncă temporar de peste 50 de ani
  Cum să devii un filantropCum să devii un filantrop
  » » Cum să ceri

  © 2011—2020 ertare.com