Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar pentru a lupta împotriva frigului obișnuit

Sistemul imunitar natural al corpului dumneavoastră lucrează din greu pentru a lupta împotriva bolilor și a infecțiilor cauzate de germeni, care intră în contact cu fiecare zi. Aceasta include mai mult de 200 de viruși reci care se așteaptă doar să-i prindă. Sunteți rezistent la virușii reci cu care v-ați tratat înainte, dar virușii rece evoluează și mutați întotdeauna, ceea ce vă face susceptibili la noua tulpină. Luați măsuri pentru a vă ajuta sistemul imunitar natural să lupte împotriva infecției virale cunoscute sub numele de frig comun.

pași

Partea 1
Îmbunătățiți sistemul imunitar al organismului

Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea față de pasul rece comun 1
1
Identificați modul în care funcționează sistemul imunitar. Sistemul imunitar nu este un singur organ sau un loc în organism. Aceasta este o rețea complicată și complicată care ajută la prevenirea infecțiilor și limitează efectele celor pe care le contractați. Deoarece este un sistem complex, oamenii de stiinta nu au fost in masura sa demonstreze legaturi directe intre schimbari in stilul de viata sau de consum de vitamine sau suplimente pentru imbunatatirea sistemului imunitar. Oamenii de știință studiază lucrurile Ei pot îmbunătăți sistemul imunitar, dar încă nu există răspunsuri definitive.
 • Există două tipuri de imunitate: imunitate celulară și umorală. Umoralul implică producerea de anticorpi și combate infecțiile din afara celulei, cum ar fi bacteriile. Imunitatea celulară combate organismele intracelulare, cum ar fi virusurile și cancerul. Imunitatea celulară combate frigul comun.
 • Pe scurt, celulele care provin din măduva osoasă sunt transferate în alte zone ale corpului pentru a ajuta la combaterea infecției. Aceasta include piele, sistem limfatic, splina, țesuturi ale mucoasei ca și cele din gură, nas și zona intestinale, glanda timus si fluxul sanguin. Practic, înainte de orice posibil mod în care un germen poate intra în organism, celulele sunt acolo pentru a ajuta la lupta împotriva unei eventuale infecții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 2
  2
  Adoptați un stil de viață sănătos Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta sistemul imunitar să fie cât mai puternic este să faceți schimbările zilnice pentru a avea un stil de viață sănătos în general. Unele dintre măsurile pe care le puteți lua includ următoarele:
 • Evitați fumatul sau renunțați la fumat. Aceasta include fumatul pasiv cât mai mult posibil.
 • Controlează consumul de alcool. Dacă beți alcool, faceți-o cu moderatie. Consumul ridicat de alcool în mod repetat și în exces adaugă stres la multe sisteme de organe din organism, ceea ce face mai dificilă asigurarea echilibrului necesar pentru prevenirea infecțiilor.
 • Exercițiu în mod regulat. Încercați să selectați o rutină de exerciții pe care vă bucurați, astfel încât să aveți mai multe șanse să o urmați.
 • Menținerea unei greutăți sănătoase Dacă sunteți supraponderali sau obezi, luați măsuri pentru a pierde în greutate. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți nevoie de ajutor cu un plan de dieta, o recomandare pentru un dietetician sau chiar medicamente care vă pot ajuta să începeți cu scopul de a pierde în greutate.
 • Controlați tensiunea arterială. Hipertensiunea provoacă boli cardiovasculare, care afectează fluxul sanguin și funcția organelor. Acest lucru poate interfera cu capacitatea sistemului imunitar de a lucra eficient în fluxul sanguin, care este unul dintre modurile în care boala poate intra în organism.
 • Ia suficient somn. Simtind prea obosit și având probleme doar pentru a trece peste ea în fiecare zi adaugă stres la întregul corp, inclusiv sistemul imunitar.
 • Luați un examen medical recomandat pentru grupul dumneavoastră de vârstă. Recunoașterea problemelor cât mai curând posibil întărește capacitatea organismului de a contribui la combaterea bolilor nedorite.
 • Deși nu există teste de screening pentru infecții virale, cum ar fi răceala comună, testarea de rutină pentru alte boli ajuta la mentinerea sistemului imunitar puternic pentru a lupta împotriva tuturor germenilor sunteți expuși în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 3
  3
  Mâncați o dietă sănătoasă. Menținerea unei diete echilibrate și sănătoase oferă instrumentele pe care sistemul imunitar trebuie să fie cât mai puternice.
 • Acesta include un echilibru între legume, fructe, nuci și semințe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și surse de proteine, cum ar fi carne slabă.
 • Concentrați-vă pe calitatea alimentelor pe care le consumați. Acordați atenție tipului de carbohidrați în loc să vă concentrați asupra cantității sale. De exemplu, carbohidrații găsiți în legume, fructe, cereale integrale și fasole sunt mai sănătoși decât alții.
 • Beți multă apă și evitați să consumați băuturi zaharoase.
 • Utilizați uleiuri sănătoase în prepararea meselor, cum ar fi uleiul de măsline și uleiul de rapiță.
 • Creați un fel de mâncare sănătoasă la fiecare masă. Un fel de mâncare sănătoasă conține în principal legume (în timp ce mai verde, cu atât mai bine), fructe de toate culorile, cereale integrale, cum ar fi paste sau paine din cereale integrale și proteine ​​surse, cum ar fi pește, carne de pasăre, fasole și nuci.
 • Limitați cantitățile de produse rafinate de cereale, carne roșie și evitați slănină, carne rece și alte carne prelucrată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 4
  4
  Realizați vaccinurile indicate pentru vârsta dvs. la timp. Vaccinurile sunt o modalitate de îmbunătățire a răspunsului imun la viruși și boli specifice.
 • Participarea la vaccinurile recomandate oferă beneficii pe termen lung și pe termen scurt atunci când vă expuneți ulterior la acei microbi.
 • Unele vaccinuri conțin părți foarte slabe ale microorganismului real pentru care vaccinul este conceput pentru a vă proteja. Acest tip de vaccinare se numește "imunitate dobândită artificial".
 • Unele vaccinuri au o durată de viață, altele necesită întăriri, iar altele necesită o cerere anuală, cum ar fi gripa. Urmați instrucțiunile medicului pentru a obține vaccinurile de care aveți nevoie.
 • Partea 2
  Luați suplimente minerale și vitamine

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 5
  1
  Luați în considerare luarea de vitamine și minerale. Dacă nu credeți că veți obține suficienți nutrienți din dietă, luați în considerare luarea unui multivitamin cu minerale în fiecare zi.
  • Discutați cu medicul înainte de a efectua orice modificare a regimului de droguri existent, inclusiv adăugarea sau modificarea produselor minerale și a vitaminelor.
  • Luarea unui multivitamin cu minerale vă ajută să vă asigurați că consumați zilnic cantitatea necesară de vitamine și micronutrienți, în cazul în care dieta zilnică nu este ceea ce ar trebui să fie.
  • Nu se recomandă administrarea unor doze mari de vitamine sau minerale. În special, dozele mari de zinc nu sunt recomandate și pot provoca stomac deranjat.
  • Există dovezi că consumarea unor cantități adecvate de micronutrienți contribuie la menținerea funcției naturale a sistemului imunitar. Acestea includ seleniu, zinc, fier, cupru, acid folic, vitaminele A, B6, E și C.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea față de pasul rece rece 6
  2
  Asigurați-vă că seleniul face parte din dieta dumneavoastră. Seleniul este un mineral care are proprietăți antioxidante. Se găsește în alimente cum ar fi nuci de Brazilia, ficat, fructe de mare, ton, carne de vită și pui. Este investigat pentru potențialul său de a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva progresiei diferitelor tipuri de cancer.
 • Cercetarea nu are legătură cu infecțiile virale, cum ar fi frigul comun, dar munca îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine căile posibile de îmbunătățire a răspunsului imun la diferite boli.
 • Seleniul ajută celulele din organism cu metabolism normal și a fost identificat ca având eventualele proprietăți antiinflamatorii considerate utile în combaterea anumitor boli, cum ar fi anumite forme de artrită.
 • Aproape toți oamenii obțin suficienți seleniu din dieta lor. Nu este nevoie să luați suplimente de seleniu decât dacă medicul percepe că aveți o deficiență și vă recomandăm să faceți acest lucru.
 • Doza zilnică recomandată este de aproximativ 55 mcg.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 7
  3
  Luați în considerare adăugarea vitaminei A. S-a demonstrat că administrarea de vitamina A este util atunci când există o deficiență reală, dar cei mai mulți oameni obține suficient de vitamina A la diete care contin cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze de culoare verde inchis, pește și fructe.
 • Nu există dovezi care să sugereze că administrarea de vitamina A este benefică pentru combaterea infecțiilor la persoanele care au deficit de vitamină A.
 • Vitamina A joacă un rol în tratamentul anumitor infecții care implică membranele mucoase, ceea ce reprezintă un mod obișnuit pentru a intra în corpul virușilor reci.
 • Vitamina A influențează producerea anumitor tipuri de celule T. Celulele T sunt o parte importantă a modului în care sistemul imunitar funcționează pentru combaterea infecțiilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 8
  4
  Adresați-i medicului despre vitaminele B2 și B6 suplimentare. Sa constatat că ambele vitamine B joacă un rol în combaterea infecțiilor. Sursele naturale de vitamina B2 includ legumele cu frunze verzi, produsele lactate și fructele cu coajă lemnoasă. Sursele naturale de vitamina B6 includ fructele de mare și păsările de curte.
 • În studiile efectuate pe animale, sa demonstrat că vitamina B2, numită și riboflavină, îmbunătățește sistemul imunitar. Cercetarea umană este în curs de desfășurare.
 • Vitamina B6, cunoscută sub numele de piridoxină, determină slăbirea sistemului imunitar la persoanele care prezintă o deficiență a acestei vitamine.
 • Nu sunt recomandate doze mari de piridoxină. Suplimentele sunt sugerate numai în doze mici până la moderate, iar persoanele considerate a avea deficiențe trebuie să le ia.
 • De fapt, cantități excesive de vitamină B6 sau piridoxină contribuie la creșterea tumorilor de cancer.
 • Evitați să luați cantități mari de vitamina B6, cu excepția cazului în care medicul vă recomandă să faceți acest lucru.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 9
  5
  Luați vitaminele D și E. Sursa naturală a vitaminei D include expunerea la lumina naturală a soarelui, crustaceelor ​​și produselor lactate. Obțineți vitamina E natural printr-o dietă care include legume cu frunze verzi și nuci.
 • Sa demonstrat că vitamina D este eficient in tratarea tuberculozei (medicii au descoperit mult timp în urmă că expunerea la lumina solară este utilă în tratamentul tuberculozei), deoarece declanseaza un raspuns antimicrobian la boala. Oamenii de știință investighează dacă vitamina D produsă de lumina soarelui are sau nu același efect și în alte boli cum ar fi frigul comun.
 • Sa demonstrat că vitamina E îmbunătățește răspunsul organismului la anumite vaccinuri. Sunt necesare mai multe eforturi pentru a înțelege în mod clar această constatare.
 • Persoanele mai în vârstă de 65 de ani au primit după doze mai mari decât cele normale doze de vitamină E după vaccinurile împotriva tetanosului și hepatitei B. Vitamina E a îmbunătățit rezultatul vaccinurilor. Până în prezent, rezultatele se limitează doar la cele două vaccinuri și numai la persoanele mai în vârstă de 65 de ani. Lucrul în acest domeniu continuă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 10
  6
  Folosiți zinc. Este important să existe suficient zinc în dietă, dar prea mult poate interfera de fapt cu sistemul imunitar.
 • Luarea zincului în primele 24 de ore de la apariția simptomelor la rece poate ajuta la reducerea severității și duratei unei răceli.
 • Nu utilizați produse din zinc intranazal. Cercetarea a legat utilizarea intranazală a zincului cu efecte secundare grave, incluzând pierderea abilității de miros.
 • Utilizarea zincului pe cale orală poate provoca probleme gastro-intestinale, inclusiv greață.
 • Luarea zincului pe perioade lungi de timp poate provoca unele tipuri de deficiențe minerale.
 • Zincul poate fi obținut consumând fructe de mare, carne de vită și ficat.
 • Partea 3
  Utilizați suplimente din plante pentru a întări răspunsul imun  Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 11
  1
  Fii atent cu etichetele produselor. Produsele pe bază de plante și afirmațiile pe care le fac cu privire la acestea nu sunt reglementate de FDA. În plus, nu este necesar ca societățile să prezinte dovezi în sprijinul cererilor lor.
  • Cu toate acestea, există dovezi preliminare bune care susțin posibilele beneficii ale unor produse pe bază de plante.
  • Discutați cu medicul înainte de a efectua orice modificare a regimului de medicamente existent. Aceasta include adăugarea sau schimbarea produselor pe bază de plante. Plantele medicinale sunt medicamente care au efecte secundare și pot avea interacțiuni serioase cu medicamentele.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 12
  2
  Luați ginseng O divizie a Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite a descris rădăcina nord-americană a ginsengului ca fiind posibil eficientă în prevenirea răcelilor.
 • Utilizarea a 200 mg de două ori pe zi în timpul sezonului rece și al gripei poate ajuta la prevenirea răului sau chiar a gripei.
 • Studiul sugerează că acest lucru poate fi eficient la adulți între 18 și 65 de ani. Cercetătorii continuă să raporteze că ar putea să nu ajute la evitarea primei friguri a sezonului, dar pentru a evita cele viitoare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea în faza comună rece 13
  3
  Luați în considerare consumul de usturoi. Unele dovezi sugerează că usturoiul poate avea capacitatea de a ajuta la combaterea infecțiilor.
 • Lucrările de laborator au arătat că usturoiul este eficient împotriva infecțiilor virale, fungice și bacteriene, cum ar fi gripa și frigul comun.
 • În timp ce această activitate este promițătoare, cercetarea umană nu trebuie să demonstreze încă eficacitatea în studiile științifice controlate.
 • Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă imunitatea față de pasul rece comun 14
  4
  Luați probiotice Există o cercetare clară, care susține acum munca depusă de bacteriile "bune" care trăiesc în intestin și care ajută sistemul imunitar să funcționeze corect.
 • Probioticele stimulează bacteriile bune, însă legătura științifică directă între luarea probioticelor și îmbunătățirea sistemului imunitar nu a fost încă stabilită.
 • Încercați să alegeți cu atenție produsele probiotice, deoarece acestea nu sunt reglementate și nici nu sunt toate aceleași.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 15
  5
  Utilizați alte produse pe bază de plante cu prudență. Se susține că produsele care conțin ierburi cum ar fi aloe vera, echinacea și rădăcina de lemn dulce ajuta la combaterea infecțiilor.
 • Mulți dintre acești agenți pot fi dăunători și există o lipsă de dovezi științifice care să susțină afirmațiile lor de eficacitate specifică în ceea ce privește îmbunătățirea imunității. Asta nu înseamnă că afirmațiile nu sunt adevărate, dar că există puține dovezi care să-i sublinieze.
 • Echinacea a fost scrisă de mai multe ori, unde se pretinde că ajută la prevenirea răceliilor. Cercetarea de la Harvard sugerează utilizarea echinaceei cu prudență.
 • În plus, echinaceea poate fi periculoasă. Persoanele cu alergii la ragweed suferă reacții alergice severe atunci când iau echinacee, inclusiv unele episoade de șoc anafilactic.
 • Există puține dovezi că aloe vera face orice pentru a modifica răspunsul imun. Sa demonstrat că administrarea locală pentru afecțiunile cutanate este utilă, dar nu există dovezi că aceasta susține utilizarea de aloe vera pentru a preveni răceala.
 • Licorice rădăcină a fost folosit în medicina chineză de mai mulți ani. Cu toate acestea, este de obicei combinată cu alte plante și ingrediente. Afirmația specifică a eficacității rădăcinii licorice nu a fost încă validată științific.
 • Discutați cu medicul înainte de a utiliza rădăcina de lemn dulce, deoarece poate interacționa cu multe medicamente pe bază de prescripție medicală frecvent utilizate. Nu utilizați rădăcina de lemn dulce pentru o perioadă lungă de timp.
 • Partea 4
  Protejați-vă împotriva virușilor reci

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 16
  1
  Adoptați măsuri practice pentru prevenirea infecțiilor. Urmați obiceiurile bune de igienă personală și folosiți bunul simț pentru a controla expunerea la germeni care pot provoca infecții cum ar fi răceala obișnuită.
  • Pe lângă adoptarea obiceiurilor sănătoase de viață și menținerea unei diete sănătoase, evitarea contactului cu germeni nedorite este următorul pas mai eficient în a ajuta sistemul imunitar să rămână sănătos.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 17
  2
  Spală-ți mâinile Cea mai bună modalitate de a evita răceala este să vă țineți mâinile curățate și să le spălați frecvent.
 • Întotdeauna spălați-vă pe mâini după ce ați folosit baie, ajutând un copil să folosească baia și să schimbe un scutec.
 • Asigurați-vă că mâinile sunt curățate înainte de a începe pregătirea alimentelor. Spălați-vă de multe ori mâinile pe măsură ce pregătiți mâncarea
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 18
  3
  Curățați mediul. Păstrați suprafețele cât mai curate, în special cele folosite pentru prepararea alimentelor.
 • Păstrați mânerele ușii, mânerele pentru chiuvete, covorașele folosite de copii pentru picioare și suprafețele curate ale băii.
 • Dezinfectează suprafețele cu produse aprobate de EPA. Site-urile web pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC, pentru acronimul său în limba engleză) și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA UU. Acestea oferă mai multe informații.
 • CDC și EPA publică informații despre agenții care sunt aprobați ca dezinfectanți pentru uz rezidențial, spitalicesc și comercial. CDC și EPA publică informații despre agenții care sunt aprobați ca dezinfectanți pentru uz rezidențial, spitalicesc și comercial.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 19
  4
  Evitați atingerea obiectelor contaminate. Dacă vă aflați în jurul unei persoane care este bolnavă, rețineți că germenii dumneavoastră sunt probabil în mâinile voastre.
 • Acordați atenție obiectelor atinse de persoana bolnavă și curățați obiectele cât mai curând posibil pentru a controla răspândirea germenilor.
 • Nu vă îmbrățișați, țineți mâna sau sărutați pe cineva cu o infecție.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 20
  5
  Utilizați hârtie absorbantă. Evitați folosirea prosoapelor sau a țesăturilor atunci când mai multe persoane au nevoie să-și usuce mâinile după spălare.
 • Utilizarea unui dezinfectant de mână este o modalitate bună de a curăța germenii de pe mâini fără a fi nevoie de un prosop.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea față de pasul rece comun 21
  6
  Selectați centre de îngrijire de zi cu clase mai mici. Expunerea copilului la alți copii într-un stadiu incipient nu este neapărat un lucru rău, deoarece vă ajută să vă consolidați sistemul imunitar.
 • Pentru a evita răcelile, gripa și alte infecții, alegerea claselor cu un număr mai mic de copii înscriși poate ajuta la limitarea expunerii copilului la o cantitate excesivă de germeni.
 • Alaptarea unui copil este cheia îmbunătățirii sistemului imunitar al copilului, chiar și după ani.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aplicați un vaccin unui câineCum să aplicați un vaccin unui câine
  Cum să aveți grijă de o pisică infectată cu FIVCum să aveți grijă de o pisică infectată cu FIV
  Cum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieniCum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieni
  Cum să identificați dacă o pisică are virusul imunodeficienței felineCum să identificați dacă o pisică are virusul imunodeficienței feline
  Cum de a crește limfociteleCum de a crește limfocitele
  Cum să lupți împotriva unei răceli sau a unei gripeCum să lupți împotriva unei răceli sau a unei gripe
  Cum să lupți împotriva unei friguri într-un mod naturalCum să lupți împotriva unei friguri într-un mod natural
  Cum să luptați împotriva unei răceli atunci când sunteți gravidăCum să luptați împotriva unei răceli atunci când sunteți gravidă
  Cum să controlați tuberculozaCum să controlați tuberculoza
  Cum să vindeci frigul obișnuitCum să vindeci frigul obișnuit
  » » Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar pentru a lupta împotriva frigului obișnuit

  © 2011—2020 ertare.com