Cum să vă îmbunătățiți simțul mirosului

Există multe motive pentru care ați putea dori să vă îmbunătățiți sentimentul miros

deoarece, printre altele, este strâns legată de simțul gustului. Dacă nu credeți, încercați să gustați mâncarea cu nasul acoperit! Este, de asemenea, o abilitate necesară pentru a descrie aromele de vin, cafea, bere și chiar ceai. Simțul mirosului tinde să scadă odată cu vârsta și există câteva probleme de miros care necesită tratament medical, dar puteți face mai multe lucruri pentru a vă îmbunătăți și menține simțul mirosului.

pași

Metoda 1
Acționați pentru a îmbunătăți simțul mirosului

Imaginea intitulată Bea Tea Pasul 12
1
Acordați mai multă atenție la ceea ce puteți mirosi deja. Povestea spune asta "ceea ce nu este folosit este pierdut", referindu-se la mușchi, dar același lucru se poate aplica simțurilor. Cu cât folosiți mai mult simțurile, cu atât mai mult se vor îmbunătăți. Aflați cum să descrie mirosurile. Ați putea dori chiar să păstrați un ziar de miros. Pentru a exersa mai mult, cereți-i pe cineva să vă dăruie să miroasă mai multe lucruri în timp ce sunteți legat de ochi și să vedeți dacă puteți identifica mirosurile diferite.
 • Data viitoare când beți o ceașcă de cafea, luați ceva timp să inspirați cu adevărat aroma înainte de al bea. Când sunteți pe punctul de a lua o muscatura de o brânză puternică, asigurați-vă că o miros înainte de a mânca.
 • În timp, simțul mirosului se va îmbunătăți dacă intenționați să mirosi lucrurile înainte de a le consuma.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un tip este interesat de dvs. Pasul 3
  2
  Antrenează-ți nasul. Pe lângă faptul că acordați mai multă atenție mirosurilor pe care le găsiți în viața de zi cu zi, puteți face un efort suplimentar și puteți dezvolta un program de pregătire pentru simțul mirosului. Pur și simplu începeți prin alegerea a patru mirosuri care vă plac, cum ar fi cafea proaspăt măcinată, banane, săpun sau șampon și brânză albastră. Apoi, faceți câteva minute pe zi pentru a mirosi fiecare separat, pentru a stimula receptorii din nas. Încercați să repetați acest exercițiu între patru și șase ori pe zi.
 • Există dovezi că mirosurile de vizualizare pot ajuta la îmbunătățirea simțului mirosului. Ia-ți un minut să-ți imaginezi mirosurile tale preferate.
 • Când încercați să identificați un anumit miros, vă recomandăm să miroșiți cu o inhalare superficială, mai degrabă decât o inhalare profundă și prelungită.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 2
  3
  Faceți multe exercițiu. Studiile sugerează că simțul mirosului este mai acut după exercițiu. Cauza acestui lucru este incertă, dar sa raportat că abilitatea de a percepe mirosurile pare să fie mai bună după ce a fost exercitată. Activitatea fizică suficientă pentru a transpira, cel puțin o dată pe săptămână, a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai mic, ca simțul mirosului să scadă odată cu vârsta.
 • Acest lucru ar putea fi pentru că exercițiul îmbunătățește funcția creierului sau contribuie la o mai bună sănătate generală.
 • Imaginea intitulată Evitați efectele secundare când utilizați Flonaza (Fluticazonă) Pasul 8
  4
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea utilizării spray-urilor nazale. Dacă simțul mirosului este diminuat din cauza unor tulburări obstructive, cum ar fi congestie nazala, alergii, sinuzita sau polipi nazali, va trebui să trateze problema de bază, în scopul de a îmbunătăți. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea utilizării steroizilor nazali care vă pot ajuta să vă clarificați pasajele nazale, precum și să respirați și să miroșiți mai bine.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți părul să crească mai repede când ai un pas plictisit Pasul 4
  5
  Adăugați mai mult zinc și vitamina B12 la dieta dumneavoastră. Uneori hiposmie (termen medical folosit pentru tulburări de simțul olfactiv) este conectat cu un deficit de zinc și vitamina B12 în vegetarieni. Pentru a întări simțul mirosului, mananca alimente bogate în zinc, cum ar fi stridii, linte, seminte de floarea soarelui și nuci pecan consideră, de asemenea, posibilitatea de a lua un supliment de multivitamine pe zi, care conține cel puțin 7 miligrame de zinc.
 • Imagine intitulată Deveniți o persoană mai puternică prin Caregiving Pasul 2
  6
  Rețineți cum vă fac simțite anumite mirosuri. Nervii care percep mirosurile sunt direct legate de partea emoțională a creier, ceea ce lasă rațiunea din ecuație. Unele studii au constatat, de exemplu, că mirosul de învelitori de fast-food și de pâine sau prăjituri proaspăt coapte poate crește furia drumului, mentă și scorțișoară îmbunătățirea concentrației și reducerea iritabilității șoferilor și a lămâiei și a cafelei promovează o gândire clară și concentrații ridicate de concentrare în general.
 • Metoda 2
  Știți ce să evitați  Image cu titlul Cure Greață Pasul 17
  1
  Evitați alimentele care produc o producție excesivă de mucus. Ați observat că simțul mirosului se diminuează sau dispare complet atunci când aveți frig? Congestia în membranele nasului care conțin terminații nervoase sensibile la mirosuri vă pot scădea capacitatea de miros. Datorită celor de mai sus, ar putea fi benefic să se evite alimentele care promovează congestia nazală, cum ar fi laptele, brânza, iaurtul și înghețată. Treptat, reintroducerea acestor alimente, unul câte unul, vă va ajuta să identificați care dintre acestea au cel mai mare impact asupra simțului mirosului.
  • Există un canal care circulă din spatele gâtului în celulele senzoriale care sunt în nas. Dacă acest canal este blocat de orice tip de congestie, capacitatea dumneavoastră de a gusta alimentele va fi afectată.
 • Imagine cu titlul Break a Habit Pasul 11
  2
  Evitați substanțele care vă pot afecta simțul mirosului. Există contaminanți diferiți, cum ar fi vaporii chimici, care pot interfera cu abilitatea ta de miros. fum Este un exemplu comun al unei substanțe care vă poate compromite simțul mirosului, astfel încât renunțarea vă poate ajuta să o recuperați sau să o îmbunătățiți. Luați în considerare faptul că mirosul dvs. va fi mai redus în decurs de treizeci de minute după ce ați fumat o țigară.
 • Există mai multe medicamente care vă pot afecta simțul mirosului. Acestea includ stimulente, deprimante și antibiotice, printre altele. Dacă credeți că luați medicamente care ar putea să vă dăuneze mirosului, adresați-vă medicului dumneavoastră.
 • Unele medicamente la rece vă pot face să vă pierdeți simțul mirosului.
 • Asigurați-vă că nu vă opriți să luați un medicament prescris de medic înainte de a discuta cu el.
 • Imaginea intitulată Vindecă plămânii în mod natural Pasul 2
  3
  Pleacă de la duhoare. Se crede că expunerea prelungită la mirosuri rele tinde să reducă simțul mirosului. De exemplu, cineva care lucrează cu compost în fiecare zi poate deveni în cele din urmă mai puțin sensibil la miros. Încercați să evitați expunerea prelungită la mirosurile penetrabile și, dacă trebuie să le expuneți, luați în considerare acoperirea nasului și a gurii cu o mască. Rețineți că purtarea unei măști poate ajuta la filtrarea mirosurilor.
 • Metoda 3
  Analizați simțul mirosului

  Imaginea intitulă Drain Ear Fluid Step 12
  1
  Înțelegeți cauzele unui miros de miros redus. Există numeroase cauze potențiale pentru pierderea simțului mirosului. Acestea includ leziuni ale membranelor mucoase care acoperă interiorul nasului și obstacole în calea nazală. Deteriorarea membranelor mucoase poate fi cauzată de o răceală, gripa, febră de fân sau sinuzită. Toate cele de mai sus sunt cele mai frecvente cauze pentru pierderea mirosului și în general acest lucru este temporar.
  • Obstrucțiile precum polipii nazali pot cauza probleme de miros și, în unele cazuri, pot necesita intervenții chirurgicale.
  • Creierul sau leziunile nervoase pot afecta, de asemenea, simțul mirosului. O rănire a capului ar putea duce la pierderea capacității de miros.
 • Imagine cu titlul Dream Step 1
  2
  Evaluați simțul mirosului Înainte de a lua în considerare posibilitatea de a merge la medic, puteți să vă puneți câteva întrebări, pentru a evalua gradul de deteriorare a simțului mirosului. Răspunsurile la aceste întrebări vor ajuta medicul să vă facă diagnosticul în cazul în care decideți să îl consultați. Începeți să vă întrebați când ați observat pierderea mirosului și apoi vă amintiți condițiile în care sa întâmplat acest lucru.
 • A fost o experiență unică sau este recurentă? Dacă da, care sunt circumstanțele în care pierderea olfactivă a apărut în comun? Ai avut febra fanului când sa întâmplat asta?
 • Ați avut o răceală sau o gripă la acel moment?
 • Ați suferit o vătămare a capului?
 • Ați fost expuși la contaminanți sau substanțe cum ar fi praful, care poate fi cauza unei reacții alergice?
 • Image cu titlul Deal cu dureri inexplicabile Pasul 22
  3
  Determinați timpul necesar pentru a vizita medicul. Scurte modificări ale simțului mirosului sunt relativ comune, dacă aveți o răceală, de exemplu, dar dacă problemele persistă și nasul nu se întoarce este recomandabil să viziteze medicul. Dacă este necesar, el vă va îndruma către un specialist care vă va studia și vă va da un diagnostic. Medicul vă poate cere să miroșiți mirosurile specifice într-o broșură și să efectuați o endoscopie nazală.
 • Este posibil să nu pară cea mai gravă problemă de sănătate, dar simțul mirosului este important și este recomandabil să consultați un medic dacă vă faceți griji.
 • Dacă nu puteți mirosi, fiți foarte atent cu dispozitivele de gaz și asigurați-vă că nu mâncați alimente ale căror date de consum recomandate au expirat.
 • Problemele cu simțurile chimice ar putea fi un semn timpuriu al unor condiții de sănătate mai grave, cum ar fi boala Alzheimer, scleroza Parkinson și scleroza multiplă.
 • Problemele cu miros pot fi, de asemenea, legate de hipertensiune, obezitate, malnutriție și diabet.
 • avertismente

  • Nu toate mirosurile sunt plăcute. Dacă sentimentul mirosului se îmbunătățește, puteți descoperi că percepeți mai multe mirosuri rele.
  • Pierderea bruscă de simțul mirosului este de obicei din cauza unei infectii in mare, cum ar fi comune cailor respiratorii rece si sinusurilor.
  • incapacitatea mai ocazionale de a percepe mirosurile cauzate de boli, cum ar fi leziuni ale primului nerv cranian (nervul olfactiv), la polipi nazali cauzate de fibroza chistica ar putea fi hipotiroidism, Sindromul Parkinson, Alzheimer și Kallman. Vă rugăm să mergeți la medic dacă suferiți de o pierdere de simț al mirosului la care nu puteți găsi o explicație.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa alegi un parfumCum sa alegi un parfum
  Cum de a alege și de a folosi colonieCum de a alege și de a folosi colonie
  Cum să elimini mirosul rău de pantofi mirositoriCum să elimini mirosul rău de pantofi mirositori
  Cum de a face un remediu natural pentru mirosul rău al picioarelorCum de a face un remediu natural pentru mirosul rău al picioarelor
  Cum sa mirosi bineCum sa mirosi bine
  Cum să adaptați o rețetă de muffin pentru a pregăti brioșele foarte mariCum să adaptați o rețetă de muffin pentru a pregăti brioșele foarte mari
  Cum să verificați dacă o friptură este gata utilizând testul cu degetulCum să verificați dacă o friptură este gata utilizând testul cu degetul
  Cum să faci momeală pentru somnCum să faci momeală pentru somn
  Cum să eliminați mirosul vaginalCum să eliminați mirosul vaginal
  Cum sa scapi de mirosul de bile de naftalinaCum sa scapi de mirosul de bile de naftalina
  » » Cum să vă îmbunătățiți simțul mirosului

  © 2011—2020 ertare.com