Cum să vă îmbunătățiți postura în timpul somnului

Poziția slabă poate afecta bunăstarea fizică și emoțională și poate, de asemenea, să vă modifice somnul. În plus față de tensiunea crescută, circulația slabă și durerea la nivelul gâtului, puteți suferi de stres emoțional asociat durerii cronice. Luând timpul să vă gândiți dacă poziția în care dormiți vă afectează negativ este un pas important pentru a atenua aceste probleme. Este posibil să puteți minimiza stresul pe spate, gât și umeri prin ajustarea poziției în care dormiți.

pași

Partea 1
Îmbunătățiți poziția dvs. în timp ce dormiți

Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 1
1
Evaluați poziția în care dormiți. Cel mai recomandat lucru pentru a vă îmbunătăți postura când dormiți este alegerea unei poziții care să vă ajute să vă păstrați aliniamentul coloanei vertebrale. Dacă aveți probleme cronice de cefalee, dureri de spate, arsuri la stomac, apnee în somn sau oboseală, este posibil ca poziția în care dormiți să le exacerbeze. Prin urmare, este recomandabil să dormiți fie pe spate, fie pe partea dvs.
 • Dacă dormiți de partea dvs., așezați o pernă între picioare pentru a vă păstra șoldurile aliniate și pentru a evita răsucirea pentru a susține genunchiul de mai sus pe saltea.
 • Dacă dormiți pe spate, puteți pune și o pernă sub genunchi, pentru a vă asigura că spatele se află într-o poziție optimă. Cu toate acestea, rețineți că, dacă sforăiți sau aveți apnee în somn, această poziție va face ca aceste probleme să fie mai grave.
 • Dacă dormi cu fața în jos, probabil, va trebui să lucreze mai greu pentru a îmbunătăți poziția în care dormi, pentru că, de obicei, se consideră că acest lucru este cel mai rău poziția de a dormi, pentru că te forțează să se întoarcă capul spre stânga sau dreapta și aceasta generează presiune în coloană. Dacă utilizați o pernă, capul va fi mai mare decât restul coloanei vertebrale și acest lucru poate provoca durere, amorțeală și furnicături.
 • Dacă dormiți pe stomac și nu doriți să dormiți într-o altă poziție, puteți plasa o pernă sub sub pelvis și stomac, pentru a reduce puțin presiunea asupra gâtului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 2
  2
  Modificați poziția în care dormiți. La început, este foarte probabil că veți întâmpina dificultăți de somn într-o altă poziție decât cea cu care sunteți obișnuit. Cu toate acestea, în timp, vă veți simți mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timp ce dormește Pasul 3
  3
  Utilizați multe perne. Dacă doriți să începeți să dormiți pe spate, puneți perne suplimentare sub brațele dvs., unul sub genunchi și, eventual, unul pe fiecare parte a trunchiului. Dacă vrei să dormi de partea ta, puneți o pernă între genunchi și una sau două mai mult în spatele dvs., pentru a evita întoarcerea și sfârșitul dormit pe spate. Când folosiți perne vă ajută corpul să rămână în noua poziție în timpul somnului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 4
  4
  Aveți răbdare Deoarece este dificil să controlați poziția corpului atunci când adormiți, schimbarea poziției în care dormiți poate fi o provocare. Cu toate acestea, în timp, noua dvs. postură va îmbunătăți calitatea somnului și veți simți mai mult confort decât în ​​poziția veche.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 5
  5
  Îmbunătățiți-vă postura în timpul zilei. Pentru a îmbunătăți postura pe timp de noapte, este recomandabil să se îmbunătățească, de asemenea, postura dumneavoastră lucrați în timpul zilei, deoarece aceasta contribuie, de asemenea, la durere și disconfort pe care le-ar putea forța să adopte o anumită poziție. Probabil că nu știi imediat cum ar trebui să se simtă o postură corectă, de aceea este recomandabil să verificați de mai multe ori pe zi, față de un perete pe care în mod frecvent de sprijin atunci când începe o rutina pentru a consolida spate și umeri.
 • Stați lângă perete. În cele mai multe cazuri, persoanele cu postură proastă nu ating peretele cu lamele. Împingeți lamele umărului în jos și spre interior pentru a atinge peretele. Apoi, întindeți gâtul ca și când cineva vă trage gâtul în sus. Deplasați-l înapoi până când atingeți peretele cu capul. Mutați bărbia până când este paralelă cu podeaua.
 • Asigurați-vă că vă opriți distribuind o parte egală a greutății dvs. în fiecare picior. Stați în fața unei oglinzi și imitați postura, pentru a vă asigura că gâtul și umerii sunt drepți. Coboară-ți umărul cât de mult poți, tensionează-ți mușchii abdominali.
 • Luați în considerare posibilitatea de a căuta ajutorul unui fizioterapeut. Dacă aveți probleme la menținerea unei poziții bune, poate fi necesar să utilizați un fizioterapeut care vă poate învăța exerciții pentru a întări mușchii torsului.
 • Partea 2
  Îmbunătățiți condițiile în care dormiți

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 6
  1
  Evaluați-vă salteaua. În general, saltelele trebuie schimbate la fiecare 10 ani. Cu toate acestea, în cazul în care a ta este deformată sau bulgări, dacă te trezești cu dureri sau în cazul în care constatați că dormi mai bine în alte paturi decât a ta, poate e timpul pentru a începe căutarea pentru o nouă saltea sosit.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timp ce dormește Pasul 7
  2
  Aflați cum să alegeți salteaua potrivită. Există multe lucruri pe care este recomandabil să le iei în considerare atunci când te duci să cumperi cea mai potrivită saltea pentru tine. Prin urmare, ar fi mai bine să vă faceți timp să învățați alegeți-l.
 • Este o idee bună să alegeți o saltea mai fermă, deoarece acestea oferă cel mai bun suport pentru scheletul dumneavoastră.
 • Dacă nu puteți cumpăra o saltea nouă, puteți încerca întotdeauna să vă întoarceți pe cea pe care o aveți și să puneți o placă de lemn dedesubt, astfel încât să aveți un pic mai mult sprijin.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 8
  3
  Evaluați-vă perna. Există mulți factori care influențează cât de des ar trebui să vă înlocuiți perna, inclusiv calitatea și tipul de umplutură. Cu toate acestea, ca și în cazul saltelei, dacă vă treziți cu dureri de gât sau de cap, probabil că este timpul să o înlocuiți.
 • Pentru a vă ajuta să aflați dacă perna dvs. este deja uzată, puteți efectua testul de pliere. Pliați perna în jumătate și țineți-o timp de treizeci de secunde, apoi eliberați-o. Dacă nu sare și revine la forma sa originală relativ repede, este foarte probabil că a sosit momentul să cumpere unul nou.
 • În cele din urmă, dacă observați că perna dvs. are multe bucăți sau că are o depresiune mare în locul în care de obicei puneți capul, este foarte probabil că a venit timpul să îl înlocuiți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 9


  4
  Învață să alegi perna potrivită. Ca și în cazul saltelei, există multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți o pernă. Ia timp pentru a investiga cum alege perna potrivita pentru tine
 • Deoarece probabil veți învăța să dormiți, fie pe partea dvs., fie pe spate, veți fi mai confortabil cu o pernă de grosime medie sau mare, care oferă un sprijin bun pentru gât.
 • Asigurați-vă că perna pe care o cumpărați ține gâtul aliniat cu coloana vertebrală. Nu doriți ca perna să vă țină gâtul mai înalt sau mai jos decât restul coloanei vertebrale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 10
  5
  Verificați temperatura camerei. Asigurați-vă că camera dvs. este rece, dar nu rece. Cele mai multe somn mai bine cu o temperatura de 18 grade Celsius (65 grade Fahrenheit).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 11
  6
  Eliminați zgomotul Acest lucru poate să nu fie complet sub controlul dvs., dar faceți tot ce puteți pentru a vă păstra camera cât mai liniștită posibil. Investește în dopuri pentru urechi sau folosește ceva de genul unui ventilator pentru a acoperi zgomotele externe.
 • Partea 3
  Mai dormi mai bine

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 12
  1
  Evitați alimentele grele sau grase înainte de a merge la culcare. Cel mai bine este să evitați să mâncați prea mult înainte de a merge la culcare, mai ales dacă doriți să dormiți pe spate. Așteptați cel puțin două ore, pentru a avea timp suficient pentru a face digestia. Rețineți că, dacă mâncați mult și mâncați alimente grase, veți avea mai multe șanse de a vă simți inconfortabil în timpul somnului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timpul perioadei de dormit 13
  2
  Mergeți câteva minute înainte de a merge la culcare. Dacă vă ridicați după o ședere, este posibil ca pelvisul să se încline în față și să aveți o postură proastă. Testați peretele și umblați în jurul casei pentru a vă relaxa mușchii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timp ce dormește 14
  3
  Du-te la culcare în fiecare noapte, în același timp, se trezește în fiecare dimineață în același timp. Pentru a obține cea mai bună calitate a somnului posibil, este important să stabiliți o rutină de somn pe care să o păstrați în fiecare zi a săptămânii, inclusiv sâmbăta și duminica. Dacă te culci și te ridici în fiecare zi în același timp, îți vei ajuta corpul să știe când să se pregătească pentru somn.
 • Dacă într-o noapte ajungeți la culcare mai târziu decât de obicei, este recomandat să vă depuneți efortul de a vă ridica în același timp ca întotdeauna. În acest fel, nu vă veți întrerupe atât de mult rutina.
 • Dacă vă simțiți foarte obosit, încercați să faceți un pui de somn scurt în mijlocul zilei. Acest lucru vă va ajuta să nu vă ridicați mai târziu sau să vă culcați mai devreme.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timp ce pasul de dormit 15
  4
  Stabiliți un ritual de urmat înainte de a merge la culcare. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, implantati un ritual si urmati-l mereu in aceeasi ordine pentru a va spune corpului ca este timpul sa dormiti. De exemplu, puteți să vă spălați dinții, să vă spălați fața și să vă puneți pijamalele și apoi să faceți niște stretching delicate sau o yoga. În cele din urmă, ați putea să vă relaxați și să fiți gata să vă odihniți câteva minute și să opriți lumina.
 • Cel mai bine este să nu permiteți ca elementele electronice, cum ar fi telefoanele inteligente, televizoarele sau laptopurile, să facă parte din această rutină. În timp ce acestea sunt distractive, lumina de fundal a acestor dispozitive stimulează și chiar poate opri producerea de melatonină.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea posturii în timp ce dormiți 16
  5
  Când te trezești, mișcă puțin. Umblați, răsuciți umerii în loc și faceți o întindere blândă. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii și rigidității și vă va îmbunătăți postura în timpul zilei.
 • avertismente

  • Rețineți că saltelele și pernele păstrează alergenii și acarienii. Dacă aveți astm bronșic sau suferiți de alergii, asigurați-vă că vă păstrați perne și tu saltea curat în orice moment.

  Lucruri de care ai nevoie

  • o saltea bună
  • o pernă bună
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci postura de arc în yogaCum să faci postura de arc în yoga
  Cum sa te culci in timpul sarciniiCum sa te culci in timpul sarcinii
  Cum să ușurați durerile de dimineață și bruscăCum să ușurați durerile de dimineață și bruscă
  Cum să oprești sângerarea în timpul somnuluiCum să oprești sângerarea în timpul somnului
  Cum să nu mai dormiți pe stomacCum să nu mai dormiți pe stomac
  Cum sa scapi de dureri de spateCum sa scapi de dureri de spate
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  Cum să dormi confortabil pe spateCum să dormi confortabil pe spate
  Cum să dormi cu dureri de șoldCum să dormi cu dureri de șold
  Cum să dormi cu durere în partea inferioară a spateluiCum să dormi cu durere în partea inferioară a spatelui
  » » Cum să vă îmbunătățiți postura în timpul somnului

  © 2011—2020 ertare.com