Cum să vă îmbunătățiți poziția de dormit

Găsirea unei poziții confortabile de a dormi poate fi o provocare și este posibil să încercați câteva poziții înainte de a găsi una potrivită pentru dvs. Odată ce găsiți poziția ideală, vă puteți întreba cum puteți îmbunătăți capacitatea de a dormi mai bine pe timp de noapte. Puteți face ajustări pentru a dormi pe partea dvs. sau cu fața în sus pentru a vă ajuta corpul să adoarmă. De asemenea, puteți încerca să îmbunătățiți poziția cu capul în jos astfel încât să vă treziți odihnă și răcoritoare.

pași

Metoda 1
Aduceți ajustări pentru a dormi de partea dvs.

Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 1
1
Puneți o pernă între picioare. Somnul pe o parte a corpului este una dintre cele mai confortabile poziții și una dintre cele mai comune. Pentru a face poziția mai confortabilă, încercați să plasați o pernă între picioarele îndoite. Glisați perna între genunchi și țineți-o în poziție în timp ce vă aflați pe partea dumneavoastră. Acest lucru poate ajuta la protejarea spatelui inferior și la ameliorarea tensiunii gâtului în timpul somnului.
 • Dacă sunteți gravidă, dormiți pe partea dvs. este poziția ideală. Somnul din partea stângă va ajuta la creșterea sângelui și a nutrienților care ajung la copil. Punerea unei perne între picioarele tale poate face să dormi mai mult pe partea ta atunci când ești însărcinată. O pernă sub abdomen poate, de asemenea, ajuta la asigurarea sprijinului din spate.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 2
  2
  Rămâi capul pe o singură pernă. În timp ce poate fi tentat să stiva de mai multe perne sub gât, dormi pe o pernă sub gât poate asigura că nu simt durere în gât atunci când dormi. Încercați să dormiți cu o pernă semi-întărită sub cap atunci când dormiți de partea voastră. Având o perna foarte moale, pufos sau poate provoca gât nu au nici un sprijin și vă provoca dureri în dimineața.
 • Dacă sunteți obișnuiți să dormiți cu două perne sub cap, folosiți două perne subțiri. Acest lucru vă va asigura că gâtul nu este prea ridicat când dormiți.
 • De asemenea, puteți încerca utilizarea unei perne în formă de pană pentru a ridica corpul superior. Acest lucru este util în special dacă suferiți de arsuri la stomac.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 3
  3
  Evitați să îmbrățișați o pernă între piept atunci când dormiți. Dacă faceți acest lucru, partea inferioară a spatelui se poate mișca înainte și acest lucru duce la probleme de coloană vertebrală în viitor. Încercați să dormiți cu o pernă între genunchi pentru a avea un suport mai bun în spate și coloană vertebrală.
 • Dacă sunteți însărcinată, ținând o pernă pe piept atunci când dormiți vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil când dormiți de partea voastră. Puteți investi într-o pernă cu corp întreg care se poate potrivi între picioare și vă puteți îmbrățișa între piept pentru confort.
 • Metoda 2
  Îmbunătățiți poziția de a dormi pe spate

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 4
  1
  Glisați o pernă sub genunchi. Dacă aveți tendința de a dormi pe spate, glisați o pernă sub genunchi pentru a ușura tensiunea sau durerea în partea inferioară a spatelui. Veți exercita mai puțin presiune asupra acelei zone. Utilizați o pernă subțire și glisați-o sub genunchi odată ce vă aflați pe spate pentru confort.
  • De asemenea, puteți aluneca o pătură sau un prosop în genunchi dacă nu aveți o pernă de rezervă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 5
  2
  Plasați un prosop răsturnat sub spatele inferior. Uneori, somnul pe spate poate provoca dureri sau dureri de spate scăzute dimineața. Pentru a sprijini spatele inferior în timp ce dormiți, plasați un prosop răsturnat sub spatele dvs. inferior înainte de a merge la culcare. Trebuie să glisați prosopul laminat chiar sub ușoară înclinare în partea inferioară a spatelui atunci când vă așezați pe spate pe pat.
 • Puteți încerca, de asemenea, să alunece o pernă subțire, plat, sub partea inferioara a spatelui, dar acest lucru ridică de obicei patul de jos din spate prea mare. Ideea este de a menține aliniate coloanei vertebrale și ușor ridicat din spate, dar nu a ridicat deasupra capului sau pe piept.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 6


  3
  Evitați această poziție dacă sforați. Somnul pe spate vă poate face să sforați sau să faceți sforăitul mai rău, deoarece poate face dificilă respirația corectă în timpul somnului. Dacă aveți tendința de a sforăi, este mai bine să încercați să dormiți de partea voastră. A dormi pe partea ta poate ajuta la reducerea sforăitului sau a le face mai puțin severe.
 • Dacă întâmpinați dificultăți de a dormi de partea dvs. pentru că sunteți obișnuiți să dormiți pe spate, încercați să folosiți mingi de tenis pentru a evita rularea pe spate. Rulați bilele de tenis pe o cămașă și plasați-le de-a lungul spatelui atunci când dormiți de partea dvs. În acest fel, dacă începeți să vă întoarceți, bilele de tenis vă vor aminti să vă păstrați de partea dvs.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 7
  4
  Nu dormiți pe spate dacă sunteți însărcinată. Dormitul pe spate în timpul sarcinii poate reduce fluxul de sânge la copil, scăderea tensiunii arteriale, cauza dureri de spate, de a promova hemoroizi si chiar respiratie dificila. Dormiți pe partea dumneavoastră (preferabil pe partea stângă) dacă sunteți gravidă.
 • Metoda 3
  Ajustați o poziție de somn pe stomac

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 8
  1
  Așezați o pernă sub pelvis și abdomen inferior. Somnul pe stomac vă poate exercita o presiune asupra articulațiilor și a spatelui. Cu toate acestea, unii oameni consideră că somnul cu fața în jos este cea mai confortabilă poziție pentru ei. În acest caz, încercați să introduceți o pernă sub pelvis și abdomen inferior. Acest lucru poate ajuta la reducerea tensiunii în partea inferioară a spatelui și pentru a face această poziție și mai confortabilă.
  • De asemenea, puteți folosi un prosop sau o pătură plută dacă nu aveți acces la o pernă de rezervă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 9
  2
  Puneți o pernă sub cap. Pentru a dormi mai mult pe stomac, încercați să dormiți cu o singură pernă sub cap. Acest lucru poate preveni tensiunile din gât și poate face această poziție mai relaxantă pentru dvs. în timpul somnului.
 • Dacă vă simțiți incomod să dormiți cu o pernă sub cap atunci când sunteți cu fața în jos, puteți încerca să dormi fără unul. Unii oameni preferă să doarmă pe stomac, fără o pernă pe cap și numai una sub pelvis și abdomen.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 10
  3
  Îndoiți-vă un picior în piept când dormiți. Această opțiune este o modalitate bună de a vă menține spatele drept atunci când dormiți pe stomac. Îndoiți cotul și genunchiul, mutați piciorul în piept. Apoi, așezați o pernă sub ax și șold. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejați coloana vertebrală atunci când dormiți pe stomac.
 • Unii oameni cred că îndoirea piciorului la piept poate exercita o presiune asupra șoldului. Dacă acesta este cazul, puteți încerca să dormiți într-o seară cu piciorul îndoit și altul cu picioarele drept și relaxat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea poziției dvs. de dormit Pasul 11
  4
  Evitați această poziție dacă aveți o postură proastă. Somnul pe stomac vă poate exercita presiune asupra spatelui, gâtului, articulațiilor și mușchilor. Dacă aveți o postură proastă atunci când sunteți în picioare sau în picioare, dormind pe stomac vă poate face postura mai rău. Încercați să ajustați poziția de dormit astfel încât să dormiți pe partea dvs. sau cu fața în sus pentru a vă ajuta să corectați postura.
 • Poate părea ciudat să dormi pe spate sau pe partea ta, dacă te obișnuiești să dormi pe stomac. În timp, este posibil să vă adaptați și să vă obișnuiți să dormiți pe partea sau pe spate.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci exercitii cu yogaCum sa faci exercitii cu yoga
  Cum se face yoga în patCum se face yoga în pat
  Cum sa te culci in timpul sarciniiCum sa te culci in timpul sarcinii
  Cum să ușurați durerile de dimineață și bruscăCum să ușurați durerile de dimineață și bruscă
  Cum să nu mai dormiți pe stomacCum să nu mai dormiți pe stomac
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  Cum să dormi bine noapteaCum să dormi bine noaptea
  Cum să dormi confortabil pe spateCum să dormi confortabil pe spate
  Cum să dormi cu dureri de șoldCum să dormi cu dureri de șold
  Cum să dormi cu durere în partea inferioară a spateluiCum să dormi cu durere în partea inferioară a spatelui
  » » Cum să vă îmbunătățiți poziția de dormit

  © 2011—2020 ertare.com