Cum să vă îmbunătățiți perspectiva asupra vieții

Viața este plină de obstacole și este ușor să ne lăsăm deprimați problemele. În timp ce nu puteți controla ce se întâmplă în fiecare zi, puteți avea control asupra reacției dvs. O perspectivă pozitivă este la îndemână! Cu puțină auto-reflecție și restructurare, puteți învăța să reacționați pozitiv și să vă îmbunătățiți viziunea asupra vieții.

pași

Partea 1
Schimbă-ți modul în care vorbești despre tine însuți

Imaginea intitulată
1
Identificați gândirea negativă Poate că te-ai sabotat cu gânduri negative și nici nu-ți dai seama. Mai întâi, recunoașteți pur și simplu gândurile negative și modul în care acestea vă afectează. Unele expresii ale gândirii negative sunt următoarele:
 • Filtrați sau minimalizați aspectele pozitive în timp ce măriți negativul.
 • Polarizează-te sau vezi lucrurile ca bune sau rele, fără un punct intermediar.
 • Aveți o atitudine catastrofică sau imaginați numai cele mai grave care se pot întâmpla.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva pe viață Pasul 2
  2
  Concentrați-vă pe gândirea pozitivă. Cu puțină practică, puteți învăța să vă transformați gândurile. Începeți cu o regulă simplă: nu spuneți nimic despre dvs. că nu ați spune despre un prieten. Fii bun cu tine. Bucură-te în modul în care încurajezi un prieten apropiat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 3
  3
  Practicați optimismul. Este o greșeală să credem că unii sunt în mod natural optimisti, în timp ce alții sunt în mod inerent pesimistici. De fapt, optimismul preia practica. Încearcă intenționat să vadă partea pozitivă a lucrurilor. În loc să se gândească: "N-am mai făcut niciodată acest lucru", spun: "Aceasta este o oportunitate de a învăța ceva nou".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă Outlook cu privire la viață Pasul 4
  4
  Încercați să tăceți "criticul tău interior". Cu toții avem acea voce interioară care tinde să ne critice sau să ne pună întrebări. Această voce ne-ar putea spune că nu suntem destul de buni, că nu avem suficient talent sau că nu suntem vrednici de iubirea cuiva. Se presupune că aceste gânduri servesc pentru a ne proteja de eșec sau lipsă de dragoste, dar în realitate ei nu fac decât să ne împiedice. Când auzi criticul tău interior vorbind, întreabă-te următoarele:
 • Sunt aceste gânduri adevărate?
 • Este posibil ca aceste gânduri nu sunt adevărați? Pot să recunosc că este posibil să nu fie adevărat?
 • Îmi pot imagina posibilitatea că sunt destul de bun, că am talentul necesar sau merit acea iubire?
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 5
  5
  Nu trăiți în trecut. Dacă vinovăția, durerea sau regretul față de circumstanțele trecute vă deprimă, puteți lucra pentru a elibera acele emoții.
 • Luați decizia activă de a lăsa ceva. Scrie-o sau spune-o cu voce tare.
 • Exprimați-vă durerea sau asumați-vă responsabilitatea. Dacă trebuie să spui ceva cuiva, spune-i, chiar dacă trebuie să spui "Îmi pare rău".
 • Iartă-te și altora. Încearcă să-ți amintești că toată lumea face greșeli. Nimeni nu este perfect și toată lumea merită o altă șansă (chiar și dumneavoastră).
 • Partea 2
  Restructurați-vă perspectiva

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 6
  1
  Nu mai fi perfecționist. Viața nu este niciodată totul sau nimic. A cere o perfecțiune înseamnă că nu vom măsura niciodată. Pentru a depăși perfecționismul, începeți să vă adaptați standardele. Aveți un standard mai înalt pentru dvs. decât pentru ceilalți? Ce ați aștepta de la o altă persoană în situația dvs.? Dacă sunteți mulțumit de modul în care o altă persoană se va ocupa de o anumită sarcină, atunci vă dați o anumită recunoaștere pozitivă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 7
  2
  Fă ceva în afara zonei tale de confort. Alegeți ceva care, probabil, nu este foarte bun la, de exemplu, alpinism, ping-pong sau pictura. Dă-ți permisiunea să faci acea sarcină într-un mod mediocru. Încercați să găsiți bucurie într-o activitate în care nu vă stați în mod natural. Acest lucru va deschide noi oportunități, vă va ajuta să eliminați perfecționismul și, în final, vă va îmbunătăți perspectiva asupra vieții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 8
  3
  Încetiniți-vă și acordeți atenție. Ia o clipă să respiri. Încearcă să nu te grăbești. Concentrați-vă mai puțin pe ceea ce gândesc ceilalți și mai mult pe ceea ce experimentați cu adevărat. Gustați-vă alimentele Priviți fereastra. Când ne străduim să trăim în prezent, devine mult mai dulce.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 9


  4
  Opriți inventarea regulilor. Cel mai probabil, veți fi îndepărtați mult de ceea ce ar trebui să faceți și ce nu ar trebui să faceți. Aceste restricții vă pot face să vă simțiți vinovați, anxiosi sau critici. Când le aplici pentru tine, te închizi în fața unor surse posibile de bucurie. Când le aplici altora, riscați să deveniți un cretin sau un agresor verbal. Scapă de regulile vieții care nu vă servesc.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 10
  5
  Dă-ți permisiunea să râzi și să te joci. Când nu iei lucrurile atât de serios, ești mai bine pregătit pentru a ieși din tot felul de situații. Umorul poate face momente plăcute chiar mai bine, sau poate face momente stresante și triste puțin mai suportabile.
 • Spune-mi o glumă
 • Fugiți.
 • Găsiți lucrurile amuzante în viața de zi cu zi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 11
  6
  Concentrați-vă pe lucrurile bune din viață. De multe ori ne petrecem viața căutând lucrurile care sunt în fața noastră. Urmărim vise de bani sau de prestigiu, când ceea ce avem cu adevărat nevoie este confort și acceptare. În loc să vă concentrați constant pe ceea ce credeți că doriți, faceți un moment activ pentru a evalua ceea ce aveți deja. Concentrați-vă pe sănătatea bună, o realizare recentă sau doar faptul că vă treziti în această dimineață.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți-vă relațiile

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă Outlook pe viață Pasul 12
  1
  Înconjurați-vă cu oameni pozitivi. Asigurați-vă că oamenii din viața dvs. sunt pozitivi și vă susțin. Înconjurați-vă cu oameni pe care vă puteți baza. Dacă oamenii din jurul tău bârfează, se plâng sau creează frecvent conflicte, poate fi recomandabil să începi să te distanți. Căutați mai multe oportunități sociale pozitive în comunitatea dvs., cum ar fi o cursă de yoga sau o plimbare de grup.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 13
  2
  Evitați să sarăți la concluzii. Când credeți că știți deja ce se va întâmpla, încetați să vă uitați la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Faci așa cum îți imaginezi, în loc să fii guvernat de ceea ce ai în fața ta. Când credeți că știți ce gândește un altul, nu mai ascultați. Acest lucru poate provoca o mulțime de dureri și conflicte inutile. În loc să faceți judecăți imediate, încercați să ascultați și să observați cu atenție.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 14
  3
  Nu vă evitați sentimentele. De multe ori, facem actiuni care ne amortizeaza pentru a evita sentimentele de tristete. Dar tristețea are avantajele sale: ne face să ne simțim în viață. De fapt, tristețea poate avea un efect foarte rejuvenant, deoarece crește capacitatea noastră de a fi fericit. Când apar sentimente negative, atenție. Încercați-le fie prin scrierea lor sau vorbind cu cineva.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 15
  4
  Uită-te doar la afacerile tale. Există o vorbă poloneză care spune mai mult sau mai puțin: "Dacă nu sunteți maimuțele mele, nu este circul meu". Această afirmație ne reamintește că nu trebuie să ne amestecăm în problemele altora. Aceste probleme și conflicte ne pot afecta foarte mult starea de spirit.
 • Încercați să nu interveniți în conflictele altora.
 • Abțineți-vă de a spune bârfe! Nu vorbi despre alții în spatele lor.
 • Nu lăsați pe alții să vă ducă în discuțiile voastre sau să vă preseze să luați parte.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă perspectiva asupra vieții Pasul 16
  5
  Fii politicos! Faceți un efort să vă respectați vecinul și să îl tratați într-un mod curtenitor și pozitiv. Pe lângă faptul că te simți mai bine, vei atrage mai mulți oameni pozitivi. Oamenii de știință au arătat că atunci când ne străduim să fim pozitivi (chiar dacă nu suntem fericiți), ne bucurăm foarte repede.
 • sfaturi

  • Intrați în formă Un corp sanatos va ajuta sa faceti fata eficient stresului. Un corp sănătos produce o minte sănătoasă!
  • Participați la comunitatea dvs. Fie că este vorba de un grup de biserici, de un club de yoga sau de un cerc de cusut, căutați oportunități la școală sau în zona dvs. și faceți cele mai bune eforturi pentru a vă conecta cu oamenii.
  • Dacă credeți că ați putea fi deprimat, discutați cu un consilier sau medic pentru a obține tratamentul potrivit.

  avertismente

  • Sinuciderea nu este niciodată răspunsul.
  • Aveți grijă să nu vă luptați cu cei care vă tratează rău. Puteți să le evitați sau să le tratați într-un mod calm și matur.
  • Dacă stresul este atât de debilitant încât nu îl puteți face, apelați o linie de asistență. Există multe surse disponibile în centre religioase și proiecte comunitare.
  • Dacă sunteți victima abuzului sexual sau domestic, căutați ajutor! Nimeni nu are dreptul să vă abuzeze, dar numai tu poți găsi curajul să o spui.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește vibrațiile corpuluiCum de a crește vibrațiile corpului
  Cum să blochezi gândurile releCum să blochezi gândurile rele
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să schimbați modelele de gândire negativăCum să schimbați modelele de gândire negativă
  Cum să controlați gândurile negativeCum să controlați gândurile negative
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum să găsești fericirea în tineCum să găsești fericirea în tine
  Cum să împiedicați pesimiștii să vă descurajezeCum să împiedicați pesimiștii să vă descurajeze
  Cum sa faci limonada cand viata iti da lemneCum sa faci limonada cand viata iti da lemne
  Cum să ne ocupăm de gândurile negativeCum să ne ocupăm de gândurile negative
  » » Cum să vă îmbunătățiți perspectiva asupra vieții

  © 2011—2020 ertare.com