Cum să vă îmbunătățiți stilul de viață

Îmbunătățirea stilului tău de viață poate părea un obiectiv idealist. Este posibil să nu puteți modifica imediat toate aspectele vieții, dar puteți face câteva schimbări minore pentru a vă îmbunătăți bunăstarea fizică, emoțională și mentală și pentru a vă bucura de viață mai mult. Începeți prin a face doar una sau două schimbări la un moment dat și, înainte să știți, veți avea stilul de viață pe care l-ați dorit dintotdeauna.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți-vă bunăstarea fizică

Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 1
1
Mănâncă sănătos S-ar putea să vă simțiți copleșiți de toate acele diete drăguțe, dar, în realitate, mâncarea sănătoasă nu este atât de complicată. Încercați să introduceți în dieta dvs. o varietate de fructe, legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, proteine ​​slabe (inclusiv pește, pui, legume și nuci) și grăsimi sănătoase (inclusiv ulei de măsline, somon) și avocado). Evitați alimentele procesate, alimentele sărate, zahărul și alimentele grase cât mai mult posibil.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră despre modificările specifice pe care ar trebui să le faceți în dieta dvs. pe baza istoricului personal și al familiei.
 • Dieta dvs. poate avea, de asemenea, un efect asupra sănătății dvs. mintale. Se crede că fructele și legumele cresc sentimentele pozitive, în timp ce grăsimile și zaharurile sunt legate de sentimentele de depresie.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 2
  2
  Exercitarea. Exercitiile regulate sunt una dintre principalele componente ale unui stil de viata sanatos. Încercați să includeți în rutina săptămânală cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice moderate (cum ar fi plimbări rapide) sau 75 de minute de exerciții aerobice intense (cum ar fi alergarea sau dansul). Trebuie, de asemenea, să includeți periodic formarea de forță pentru a vă ajuta să tonificați mușchii.
 • În plus față de îmbunătățirea sănătății fizice, exercițiile fizice regulate pot, de asemenea, să scadă simptomele depresiei.
 • Este mult mai ușor să rămâi activ dacă practicați o activitate pe care o bucurați. Încercați mai multe sporturi noi sau cursuri de exerciții până când veți găsi ceva ce vreți să faceți cu adevărat.
 • A avea un partener de exercițiu vă poate ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 3
  3
  Urmați câțiva pași simpli pentru a pierde în greutate. Dacă sunteți supraponderal, există unele lucruri foarte ușoare puteți face pentru a pierde câteva kilograme, ceea ce poate oferi beneficii importante pentru sănătate. Încercați să luați gustări sănătoase la domiciliu, cum ar fi fructele și legumele, pentru ocazii când simțiți că vă puteți mânca ceva între mese. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de motivele pentru care ați mâncat. Dacă mâncați pentru că sunteți plictisit sau trist, încercați să găsiți alte modalități de a face față acestor sentimente, cum ar fi o plimbare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 4
  4
  Reduceți consumul de alcool Este bine să consumați alcool în mod moderat, dar consumarea prea multă poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, accidentul vascular cerebral și insuficiența cardiacă. Nu beți mai mult de o băutură pe zi dacă sunteți o femeie sau două dacă sunteți bărbat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 5
  5
  Somnul devreme Lipsa somnului vă poate face să vă simțiți obosiți și neproductivi în timpul zilei, ceea ce vă poate împiedica să vă simțiți bine și să vă atingeți obiectivele. Încercați să vă culcați mai devreme pentru a vă înfrunta ziua odihnitoare și energizată.
 • Dacă aveți probleme cu somnul, încercați să dormiți și să vă treziți în același timp în fiecare zi, chiar și în weekend. De asemenea, poate fi util să evitați cofeina și televiziunea înainte de a merge la culcare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 6
  6
  Nu mai fuma Odată cu renunțarea la fumat, puteți reduce dramatic riscul de a dezvolta mai multe boli grave. De exemplu, la un an după renunțare, riscul de apariție a bolilor cardiovasculare este redus la jumătate.
 • Indiferent de modul în care intenționați să renunțați la fumat, este crucial să aveți sprijin. Găsește-ți un prieten la care te poți întoarce în timpul procesului sau te poți alătura unui grup de asistență.
 • Va fi utilă evitarea locurilor în care oamenii fumează și petrec cât mai mult timp posibil în locuri unde fumatul este interzis. Departe de ispită vă poate ajuta să depășiți nevoia de a fuma.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 7
  7
  Ia un masaj Oferirea unui tratament cu un masaj din când în când vă poate ajuta să vă relaxați și să scăpați de dureri musculare. Gâtul musculaturii are tendința de a deveni foarte rigid.
 • Aplicarea unei presiuni ușoare în a treia zonă a ochilor și în punctele de presiune ale picioarelor poate face minuni pentru sănătatea și bunăstarea globală.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 8
  8
  Ia testat pentru a vedea dacă aveți deficiențe de vitamina. Dacă vă simțiți constant obosiți și uimiți în ciuda schimbărilor din stilul dvs. de viață, corpul dvs. poate să nu aibă suficientă vitamină esențială, cum ar fi vitamina D. Acest tip de testare implică un simplu test de sânge. Dacă medicul constată că aveți o deficiență de vitamina D, puteți ameliora simptomele prin creșterea expunerii la soare sau prin suplimente.
 • Metoda 2
  Îmbunătățiți-vă bunăstarea mentală și emoțională

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 9
  1
  Reduceți stresul Stresul este extrem de rău pentru sănătatea mintală, deci angajați-vă să-l reduceți cât de mult puteți.
  • Primul pas pentru a reduce stresul este de a acorda atenție declanșatorilor. Când înțelegeți ce vă provoacă stresul, puteți decide cum să reacționați. În unele cazuri, ați putea evita declanșarea, distanțându-vă de anumite persoane sau compromițând doar ceea ce puteți realiza fără a vă depăși pe voi înșivă.
  • Dacă nu puteți evita declanșarea stresului, luați în considerare gestionarea acestuia prin încorporarea în yoga de rutină zilnică, Tai Chi, masaje sau exerciții de respirație profundă. Exercitarea, chiar și ceva la fel de simplu ca și mersul pe jos, vă poate ajuta, de asemenea, să reduceți stresul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 10
  2
  Dă-i drumul trecutului. Indiferent de ceea ce sa întâmplat în trecut, obezitatea cu acest lucru va diminua doar calitatea vieții în prezent. Dacă aveți probleme în a trăi în acest moment, încercați exerciții de respirație profundă sau meditație pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra prezentului.
 • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să blocați trecutul. Este important să recunoașteți acest lucru, dar apoi continuați.
 • Asigurați-vă că acceptați orice responsabilitate personală pe care o aveți pentru ceea ce sa întâmplat în trecut. Dacă continuă să dai vina pe ceilalți, nu poți lăsa lucrurile să meargă.
 • Dacă cineva te-a rănit în trecut, este important să-l ierte, chiar dacă nu avea din nou o relație cu această persoană. Dacă ați făcut ceva greșit în trecut, trebuie, de asemenea, să vă iertați.
 • Rămâi concentrat asupra prezentului. Dacă gândurile negative despre trecut intră în mintea ta, încearcă să-ți amintești că trecutul este în trecut și acum te concentrezi pe viitor. S-ar putea să fie util să-i spuneți cu voce tare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 11
  3
  Stabiliți obiective. Dacă există ceva ce doriți să realizați, este o idee bună să stabiliți obiective pentru aceasta. Asigurați-vă că acestea sunt realizabile. Dacă te răsplătești pentru realizările tale mai mici, vei rămâne mult mai motivat și mai concentrat pe imaginea de ansamblu.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 12
  4
  Ideea este o mantra motivantă. În loc să vă concentrați asupra aspectelor negative ale vieții dvs., încercați să vă concentrați asupra tuturor lucrurilor pozitive pe care doriți să le atingeți. Pentru a vă menține pe drumul cel bun, repetați o mantră asemănătoare "Mă străduiesc să îmi îmbunătățesc viața" de fiecare dată când începi să simți că negativitatea te copleșește.
 • Asigurați-vă că recunoașteți toate îmbunătățirile mici pe care le faceți. Nu toate trebuie să fie schimbări drastice.
 • De asemenea, puteți repeta o mantra atunci când vă confruntați cu situații pe care nu le puteți controla. Încercați ceva de genul "Nu pot face nimic decât să îmi pun cea mai bună față".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 13
  5
  Fii recunoscător. Când viata te lovește, încearcă să te gândești la tot ce îți poți mulțumi. Aceasta poate avea o familie iubitoare, o treabă bună sau cel mai bun câine din lume. Amintiți-vă că aveți aceste lucruri bune în viața voastră vă va ajuta să rămâneți pozitivi în momentele cele mai grave.
 • Luați în considerare o listă pe care o puteți citi când nu vă simțiți bine. Puteți face provocarea de a adăuga un element nou în listă în fiecare zi. Te-aș putea surprinde pe toate pentru ceea ce poți mulțumi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 14
  6
  Apreciați minunile lumii. Fie că puteți călători și vă puteți viziona cele mai spectaculoase locuri din lume sau puteți vedea minunile locale, faceți ceva timp să admirați lumea. Se dovedește că observarea unor peisaje impresionante poate ridica spiritele.
 • Dacă nu puteți ieși și să vedeți minunile naturale, cel puțin uitați-vă la unele imagini sau fotografii. Acest lucru poate avea un efect similar.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 15
  7
  Formați legături afective cu animalul dvs. de companie. Un alt mod dovedit de a reduce stresul și de a vă stimula băuturile spirtoase este să-ți petreci câinele. Acest lucru vă poate îmbunătăți sănătatea fizică.
 • Dacă nu aveți un animal de companie, chiar și mângâierea unui animal umplute poate ridica spiritele dumneavoastră considerabil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 16
  8
  Zâmbiți mai mult. Simplul act de zâmbet vă poate ridica spiritele pentru voi și pentru cei din jurul vostru. Încearcă chiar și atunci când nu te simți deosebit de fericit și ai putea găsi că toate problemele tale par mai nesemnificative.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 17
  9
  Consultați-vă cu un profesionist. Dacă aveți de-a face cu o boală psihică, cum ar fi depresia, este important să căutați ajutorul de care aveți nevoie. Dieta si exercitiile fizice pot imbunatati dramatic simptomele, dar este posibil sa fie necesar sa consultati un profesionist din domeniul sanatatii mintale sau sa va alaturati unui grup de suport pentru a va imbunatati cu adevarat stilul de viata.
 • Metoda 3
  Bucurați-vă de viață

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 18
  1
  Faceți un buget și respectați-l. Poate că nu sună foarte amuzant, dar învățați gestionați banii Vă poate face viața mai ușoară. Mai aveți timp pentru a vă evalua veniturile și cheltuielile. Căutați modalități de a reduce cheltuielile și de a separa puțin bani, astfel încât să nu vă faceți griji în caz de urgență.
  • Deschideți un cont de economii dacă nu aveți încă unul. Instalarea transferurilor automate din contul dvs. de verificare în contul dvs. de economii vă va facilita adoptarea obiceiului de a separa periodic niște bani.
  • Nu vă lipsiți de tot ceea ce vă place doar pentru a economisi bani. În schimb, căutați lucruri mici pe care nu aveți nevoie de mult, dar că, în timp, sfârșesc să vă costă mult. Un bun exemplu sunt canalele de televiziune plătitoare pe care niciodată nu le vezi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 19
  2
  Rămâneți conectat Când sunteți foarte ocupat, este ușor să vă îndepărtați de prietenii și de cei dragi. Având puternice conexiuni sociale crește sentimentul de fericire, deci este important să le preveniți să se deterioreze.
 • Contactați vechii dvs. prieteni și spuneți-le că doriți să petreceți timp cu ei.
 • Încercați să vă alocați timp pentru întâlniri sociale, cum ar fi petrecerea unei petreceri sau prânzul cu un prieten apropiat.
 • Luați în considerare aderarea la cluburi sau grupuri care vă permit să participați în mod regulat la o activitate socială. Dacă îl încorporați în programul dvs. regulat, ar fi mai ușor să rămânem la el.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 20
  3
  Hrăniți-vă relațiile romantice. Dacă aveți un partener, este esențial să vă faceți timp pentru a menține sănătatea relației. O relație sănătoasă poate face minuni pentru bunăstarea emoțională, în timp ce o relație nesănătoasă poate avea efectul opus.
 • Deschiderea este fundamentală pentru relațiile de succes. Dacă aveți dificultăți de a fi sincer cu partenerul dvs., începeți să încercați să le spuneți ce ați făcut în acea zi și de ce, sau ca altă alternativă, despre cum vă simțiți și de ce. Cu cât practici mai mult, cu atât va fi mai natural să fii cinstit în relația ta.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 21
  4
  Adoptați un hobby Încercați să fiți interesat de cel puțin un hobby și apoi să vă angajați să îl practicați în mod regulat. Incorporeaza ceva care iti place foarte mult in rutina ta zilnica este o modalitate foarte buna de a-ti creste fericirea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea stilului dvs. de viață Pasul 22
  5
  Stimulează-ți mintea. În mod regulat provocați-vă creierul să vă trezească. Puteți face acest lucru citirea cărților, punerea împreună puzzle-uri sau chiar angajarea în stimularea conversații.
 • sfaturi

  • Nu încercați să schimbați toate aspectele vieții voastre deodată. Este mult mai fezabil să se introducă mici schimbări, una câte una.
  • Este întotdeauna mai ușor să faci schimbări în viața ta atunci când ai un sistem de asistență. Aflați dacă vreunul dintre prietenii dvs. sau cei dragi este interesat să facă aceleași schimbări în viața voastră. Ei s-ar putea încuraja să se țină de ei.
  • Nu credeți că nu aveți timp să aveți un stil de viață sănătos. Puteți găsi întotdeauna un timp pentru ceva la fel de important ca acesta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa mananci foarte multCum sa mananci foarte mult
  Cum să alegeți cărțile de bucate volumetriceCum să alegeți cărțile de bucate volumetrice
  Cum să obțineți toți nutrienții ca vegetarieniCum să obțineți toți nutrienții ca vegetarieni
  Cum sa slabi cu dieta mediteraneanaCum sa slabi cu dieta mediteraneana
  Cum să vă hrăniți pentru a vă îngriji de inimaCum să vă hrăniți pentru a vă îngriji de inima
  Cum sa slabesti in mod naturalCum sa slabesti in mod natural
  Cum să pierdeți greutatea prin controlul insulineiCum să pierdeți greutatea prin controlul insulinei
  Cum să mănânci curatCum să mănânci curat
  Cum să mâncați pentru a scădea colesterolulCum să mâncați pentru a scădea colesterolul
  Cum sa mananci sanatos intr-un restaurant italianCum sa mananci sanatos intr-un restaurant italian
  » » Cum să vă îmbunătățiți stilul de viață

  © 2011—2020 ertare.com