Cum să vă îmbunătățiți încrederea în voi înșivă

Senzație de încredere în sine poate fi o provocare în cazul în care vă aflați în situații dificile (cum ar fi participarea la un sport competitiv, vorbesc cu o persoană cu care vă place să mergeți afară, da un discurs, fiind cu oameni care nu cunosc sau vorbesc în clasă). Din fericire, puteți crește încrederea dumneavoastră chiar acum să se gândească pozitiv despre tine, gândire realist cu privire la situația, să acționeze într-un mod încrezător și folosind tehnici pentru a controla orice anxietate sau nervozitate s-ar putea avea în ceea ce privește situația.

pași

Partea 1
Dezvoltați pozitivitatea în privința dvs.

Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 1
1
Practica gândirea pozitivă. Imaginați-vă că vă pregătiți pentru o prezentare la serviciu sau la școală. Trebuie să te simți încrezător în tine și să fii pregătit pentru public. Cu toate acestea, nu vă simțiți încrezători cum doriți și vă îngrijorați că ați putea face o greșeală. Gândirea pozitivă poate îmbunătăți considerabil încrederea în sine și vă va ajuta să faceți față oricăror dificultăți. Acest lucru se datorează ideii că modul în care vă gândiți despre dvs. afectează comportamentul dvs. Dacă gândurile negative (de exemplu, „Acest lucru este foarte dificil“, „Eu nu va reuși“ sau „Voi face un prost“), acest lucru crește probabilitatea ca arata comportamente negative pe care nu doriți (de exemplu, nu găsești cuvintele corectă, transpirație prea mult din cauza nervozității excesive etc.). Dacă credeți că pozitiv (de exemplu: „Voi face“, „Acest lucru este complet realizabil“ sau „Voi face meu cel mai bun“), acest lucru crește șansele de acțiuni pozitive (de exemplu, vorbesc în mod clar și să mențină răspunsurile fiziologice liniște).
 • Concentrați-vă pe aspectele pozitive ale dvs. și pe ceea ce faceți bine. Ești bun la a face pe oameni să râdă? Poate puteți folosi umor în prezentarea dvs. pentru a ușura starea de spirit.
 • Menționați toate calitățile pozitive pe care le aveți în care vă puteți gândi. Câteva exemple pot fi pasiunea despre subiect, nivelul de educație, abilitatea de a face pe oameni să râdă, onestitate și persuasiune.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 2
  2
  Afirmă-te prin dialog intern pozitiv. Folosirea afirmațiilor și dialogul intern pozitiv ajută la îmbunătățirea încrederii în sine și la reducerea anxietății cognitive.
 • Utilizați semnale pozitive atunci când vă simțiți nesigur (de exemplu, "Pot să fac asta", "Sunt puternic" sau "Haide!").
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 3
  3
  Cereți o confirmare sau un comentariu. Împuternicirea și gândurile pozitive despre sine se pot intensifica prin interacțiunea cu ceilalți.
 • Cereți unui prieten, unui membru al familiei sau unui coleg să spună cuvinte încurajatoare. Întrebați-i să vă spună ceea ce sunteți buni și că totul va fi bine (adică, încercați să vă liniștiți).
 • Încercați să nu cereți mult ajutor în ceea ce privește sarcinile pe care le puteți face pe cont propriu, deoarece aceasta poate crește dependența și poate reduce încrederea în sine. Solicitați confirmarea, dar rămâneți independent.
 • Partea 2
  Fii realist și pozitiv în legătură cu situația

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 4
  1
  Utilizați imaginația sau vizualizarea ghidată. Folosirea imaginației ajută la îmbunătățirea încrederii în sine.
  • Încercați o tehnică de imaginație în care vă concentrați asupra realizării încrederii. Vizualizați-vă ca pe cineva complet sigur de el însuși și care își atinge scopul. Ce faci? Ce se întâmplă în jurul tău? Cum te simți? Cine este acolo? La ce te gândești?
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 5
  2
  Încercați să vă clarificați obiectivele. Stabilirea obiectivelor mărește încrederea în sine, deoarece te face să simți că munca ta este orientată spre ceva pozitiv. Concentrați-vă pe obiectivele pe care le aveți pentru situația actuală. De exemplu, poate că scopul dvs. de a face prezentarea dvs. este să explicați în mod clar mesajul, asigurați-vă că subiectul este înțeles și pare confident. Cu cât atingeți mai multe obiective, cu atât veți avea mai multă încredere.
 • Gândiți-vă la scopul activității pe care o faceți. Întrebați-vă: "Ce vreau să realizez cu asta?"
 • Stabiliți obiective specifice pentru ceea ce urmează să faceți. Concentrați-vă asupra atingerii acestor obiective, în loc să vă gândiți la ceea ce poate merge prost.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 6
  3
  Aveți încredere într-un rezultat pozitiv O profeție care se auto-împlinită constă în a crede că se va întâmpla ceva negativ și că veți exercita o influență, astfel încât să se întâmple ceva negativ. De exemplu, dacă vă este foarte frică să nu găsiți cuvintele potrivite, anxietatea dvs. despre acest lucru poate face ca acest rezultat negativ să devină realitate. Dacă credeți că veți face o greșeală, atunci anxietatea și nervozitatea vor crește și inima va accelera, atunci nu veți putea să vă concentrați și veți pierde firul.
 • În loc să vă concentrați asupra negativului, concentrați-vă asupra a ceea ce doriți să se întâmple (vorbiți clar și transmiteți mesajul). Încercați să aveți gânduri precum "Voi pleca și voi fi încrezător, calm, senin și îmi voi expune mesajul".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 7


  4
  Cereți altă opinie. Dacă gândiți negativ la situație, încercați să găsiți pe cineva care să vă spună altfel. Oamenii de succes din zona în care doriți să vă sporiți încrederea pot servi ca modele. Puteți învăța de la alți oameni, tratați-i ca mentori și emulați succesul și încrederea lor.
 • Dacă nu aveți pe cineva disponibil în persoană, puteți apela un prieten pentru a discuta situația.
 • Partea 3
  Utilizați tehnici pentru a controla emoțiile negative

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea încrederii de sine chiar acum Pasul 8
  1
  Acționați cu încredere. Comunicarea nonverbală este importantă pentru a arăta încrederea altora. Afișarea unor comportamente care par a fi încrezător poate, de asemenea, să vă ajute să vă simțiți mai încrezători în interior.
  • Ridică-te drept. Postura este o comunicare nonverbală importantă dacă doriți să vă încredeți. Stooping și drooping sunt semne de nesiguranță sau starea de spirit deprimat.
  • Zâmbiți și râdeți. Acest lucru arată că vă simțiți confortabil și că sunteți în stare bună. Poate ajuta publicul să se simtă confortabil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 9
  2
  Interacționați cu ceilalți Extroversiunea implică încredere în sine. Cu cat esti mai sociabila, cu atat vei avea mai multa siguranta. În loc să vă ascundeți de oameni sau să le evitați pentru că vă simțiți nervoși sau nesiguri, încercați să le confruntați și să vă concentrați asupra conectării cu ei.
 • Salutați oamenii înainte de prezentare. Întrebați-i despre ziua lor și vorbiți puțin cu ei. Încercați să nu vorbiți prea mult despre prezentarea dvs., deoarece acest lucru poate crește nervozitatea. Concentrează-te doar pe conversația pe care o ai cu persoana.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 10
  3
  Acceptați emoțiile. Emoțiile comune asociate cu încrederea scăzută în sine sunt: ​​nervozitate, anxietate, stres, frică și dispoziție depresivă. Dacă acceptați aceste emoții în loc să le luptați, poate vă puteți schimba comportamentul și puteți crește încrederea.
 • Retelați-vă: "Este bine să vă simțiți nervos. Este o emoție naturală și este adecvată pentru această situație. "
 • Partea 4
  Mențineți încrederea în sine

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 11
  1
  Iubește-te. Sportivii (și, probabil, oamenii în general), care respectă și se iubesc pe ei înșiși, au mai multe șanse să se gândească mai pozitiv la propriile comportamente. Nu vă bazați pe stima de sine asupra comportamentelor sau acțiunilor dvs. (acest lucru poate duce la creșterea anxietății și a unei mai puține confidențe). În schimb, aveți o atitudine pozitivă necondiționată pentru dvs.
  • Scrieți cinci lucruri care vă plac despre dvs. și le citiți cu voce tare. De asemenea, încercați să vă spuneți "Mă iubesc și nu o voi uita niciodată".
  • Acceptați cine sunteți și ce probleme aveți (cum ar fi problema dvs. de încredere).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 12
  2
  Fă-ți temerile. Ar trebui să încercați să faceți tot posibilul pentru a nu lăsa frica să fie un obstacol în calea succesului dumneavoastră. Împotriva temerilor dvs. este una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de ele.
 • Dacă vă îngrijorați să vorbiți în fața oamenilor, cu cât practicați mai mult, cu atât veți fi mai nervoși. Încercați să vă purtați discursul în fața familiei sau prietenilor înainte de al face în fața publicului desemnat. Acest lucru vă poate ajuta să aveți mai multă încredere. Asigurați-vă că primiți feedback de la cei dragi cu privire la prezentarea dvs., astfel încât să puteți rezolva orice problemă înainte de ziua cea mare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă încrederea în sine chiar acum Pasul 13
  3
  Continuați să practicați Rețineți obiectivele pe care le-ați stabilit și continuați să le implementați în fiecare zi. Verificați lucrurile care au mers prost și încercați să le îmbunătățiți.
 • Uită-te la obstacolele ca oportunități de a învăța și de a îmbunătăți. Acest lucru va crește încrederea în sine pe termen lung, deoarece veți avea o perspectivă generală mai bună asupra posibilelor erori.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci yoga pentru anxietateCum sa faci yoga pentru anxietate
  Cum sa faci yoga si sa te gandesti pozitivCum sa faci yoga si sa te gandesti pozitiv
  Cum să vă convingeți că sunteți fericiți singuriCum să vă convingeți că sunteți fericiți singuri
  Cum să nu mai gândiți la ceva sau la cinevaCum să nu mai gândiți la ceva sau la cineva
  Cum să dezvolți calmulCum să dezvolți calmul
  Cum să dezvolți încrederea în sineCum să dezvolți încrederea în sine
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum să eviți rușineaCum să eviți rușinea
  Cum să-i faci pe oameni să creadă că ai încredere în tineCum să-i faci pe oameni să creadă că ai încredere în tine
  Cum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zileCum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zile
  » » Cum să vă îmbunătățiți încrederea în voi înșivă

  © 2011—2020 ertare.com