Cum să vă îmbunătățiți auzul

Pierderea auzului este o problemă obișnuită atunci când oamenii îmbătrânesc, dar se poate întâmpla la orice vârstă dacă nu-i faceți rău urechilor sau nu le curățați sau le păstrați în mod corespunzător. Cele două categorii principale de pierdere a auzului sunt neurosensor și conductiv. Sensibilitatea la pierderea auzului (PANS) este cea mai comună și este în cazul în care organul senzorial intern (cochlea) sau nervii care conectează urechea interioară la creier sunt deteriorate. De cele mai multe ori, cratițele nu poate fi corectată, cu toate aparatele auditive și implanturile cohleare pot fi benefice. Pe de altă parte, pierderea auzului conductoare (CHL acronim) apare atunci când undele sonore în călătoria lor spre oasele mici ale urechii medii (Oscioarelor) este parțial blocată. Vestea bună este că CHL poate fi de obicei corectată.

pași

Partea 1
Spune-ți urechile

Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 1
1
Mergeți la medic pentru a discuta problema dvs. auditivă. Dacă ați observat o scădere sau o modificare a auzului, vom programa o întâlnire cu un profesionist de sănătate, astfel încât să puteți examina urechile pentru a descoperi orice anomalie evidentă și de a face întrebări pertinente despre istoria și stilul tău de viață. Majoritatea problemelor care afectează negativ audierea sunt benigne și reversibile, așa că nu vă fie frică să căutați o opinie profesională.
 • Nu încercați să vă diagnosticați sau să lăsați un prieten sau un membru al familiei care nu are pregătirea corespunzătoare să vă austeze urechile.
 • Profesionistul medical care vă tratează vă poate trimite la un specialist în urechi pentru a vă examina mai profund.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 2
  2
  Mergeți la un specialist pentru un test de auz. Un specialist ureche (Otolaringolog numit) sau audiolog poate efectua o examinare mai profundă a urechi, care include un test de auz sau audiometrie, care evaluează capacitatea de a face un sunet ajunge la creier. Acesta este un examen relativ rapid, care nu provoacă durere și este vital să știți dacă problema auditivă este permanentă sau nu.
 • Otolaringologul vă va spune dacă problema dvs. este legată de pierderea senzorială sau conductivă a auzului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 3
  3
  Înțelegeți diagnosticul și opțiunile de tratament pe care le aveți. Asigurați-vă că medicul explică în mod clar diagnosticul și vă oferă mai multe opțiuni de tratament. Dacă problema dvs. este PANS, tratamentul va trebui să fie efectuat de către un otolaringolog. Cu toate acestea, dacă starea dvs. este CHL, atunci veți avea mai multe opțiuni de tratament, dintre care, în funcție de cauză, ar putea fi incluse unele remedii simple și sigure la domiciliu.
 • Dacă cercetați despre pierderea auzului pe Internet, veți avea o idee despre tratamente posibile, în special pentru CHL, dar căutați mereu site-uri medicale de renume.
 • Partea 2
  Tratați pierderea auzului senzorineural (PANS)

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 4
  1
  Înțelegeți că PANS nu poate fi inversat în mod natural. Chiar dacă nu vă puteți recupera audierea normală prin metode naturale sau remedii la domiciliu dacă suferiți de această problemă, avansurile în medicină și tehnologie pot, fără îndoială, să contribuie la problema dvs.
  • PANS este cel mai frecvent tip de pierdere a auzului în rândul americanilor și apare la 23% din populația de peste 65 de ani.
  • Expunerea excesivă la zgomot este cea mai frecventă cauză a PANS (în special pierderea auzului de înaltă frecvență) și afectează 15% dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 20 și 69 de ani.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 5
  2
  Luați un set cu cască. Acesta este un dispozitiv mic care este utilizat în interiorul sau în spatele urechii și care mărește anumite sunete prin mărirea vibrațiilor sonore care intră în ureche. Un aparat auditiv are trei părți principale: primește sunetele cu ajutorul unui a microfon care le transformă în semnale electrice și le trimite la a amplificator care îi mărește și le trimite în cohlee prin intermediul unui mic vorbind. Deci, sunetele provoacă păr mic de mișcare în interiorul cohleei, care stimulează nervii să trimită mesaje către centrul auditiv al creierului.
 • În aceste momente, aparatele auditive sunt destul de mici și cu greu observate, deci nu trebuie să vă simțiți conștient de sine dacă acestea sunt cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.
 • Dispozitivele auditive pot funcționa puțin diferit, în funcție de sistemul dvs. electronic, care poate fi analog sau digital.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 6
  3
  Deveniți un implant cohlear. Dacă părul din cochlea este grav afectat de o infecție, de o tumoare sau de un traumatism cranian, atunci un aparat auditiv nu va face prea bine. În schimb, veți avea nevoie de o operație invazivă numită implant cohlear pentru a vă recâștiga audierea funcțională. Acesta este un dispozitiv medical electronic care îndeplinește funcțiile cochilei deteriorate pentru a trimite semnale sonore către creier.
 • Un implant cohlear este mult mai scump decât un aparat auditiv.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 7
  4
  Obțineți un dispozitiv de tehnologie a auzului (HAT). Există o varietate de diferite tehnologii bazate pe amplificarea electronică, transmiterea energiei electromagnetice, radio sau undele infraroșii și sunt concepute pentru a îmbunătăți sunetul pe cont propriu sau cu un aparat auditiv sau implant cohlear .
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 8
  5
  Programați o procedură chirurgicală. Este posibil să aveți nevoie de intervenții chirurgicale pentru a evacua o infecție internă a urechii, a elimina o tumoare sau a restructura o malformație genetică pentru a inversa pierderea auzului. Rețineți că orice procedură chirurgicală implică o serie de riscuri, așa că informați-vă înainte de a alege această opțiune.
 • Partea 3
  Tratarea pierderii de auz conductive (CHL)

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 9
  1
  Curata canalul auditiv extern O cauză obișnuită a CHL este obstrucția datorată potrivirii sau a altor reziduuri. Meciul este sănătos în cantități mici și are proprietăți de protecție, lubrifiere și antibacteriene. Cea mai mare parte a timpului canalele urechii se curata, dar uneori devin înfundate sau afectate, provocând o pierdere parțială a auzului, senzații lângă faptul că au ureche completă, înțepătură sau zgomote (tinitus). Nu se recomandă utilizarea tampoane de bumbac pentru a curăța adânc în canalul urechii, deci ar trebui să ia în considerare orice mai sigur ca turnarea câteva picături de ulei mineral sau glicerină sau copil în metoda ureche conectat.
  • Câteva picături de peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă ar putea, de asemenea, dizolva meciul fără a implica riscuri, deși este posibil să producă o senzație de arsură sau arsură pentru câteva minute.
  • Un medic poate efectua o irigare sau spălare cu o seringă. Puteți să o faceți și acasă cu ajutorul unui kit de irigare care nu este foarte scump și ușor de găsit. Asigurați-vă că utilizați o soluție salină caldă pentru a obține rezultate mai bune.
  • Medicii nu vă recomandă folosirea lumanarilor în ureche pentru a curăța canalele urechii, deoarece vă riscați să ardeți sau să vă perforați timpanul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 10
  2
  Descoperă tuburile Eustachian. Răceala comună, sinuzita și alergii poate bloca tubul Eustachio (care leagă urechea medie la partea de sus a gâtului și cavitatea nazală) cu fluid și mucoasa, provocând durere în urechi, făcând clic și senzație auzirea inferioară tuburi Eustachian infundate îmbunătăți, de obicei, pe cont propriu, dar dacă doriți să-l pentru a descoperi mai repede, încercați să închideți gura și ținând nasul, expirând ușor ca și cum ai sufla nasul.
 • Gâsâitul sau guma de mestecat vă pot ajuta, de asemenea, să desfaceți tuburile Eustachian.
 • Poate te simți un fel de "clic" când tuburile se deschid, ceea ce înseamnă că există aceeași presiune în interiorul și în afara urechilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă auzul Pasul 11
  3
  Gândiți-vă la utilizarea antibioticelor. Acestea distrug sau inhibă creșterea microorganismelor, cum ar fi bacteriile patogene, care pot provoca infecții la nivelul urechii medii și interne. Dacă medicul dumneavoastră diagnostică o infecție a urechii, atunci un antibiotic, cum ar fi amoxicilina, poate fi benefic și vă ajută să vă recuperați auzul.
 • Partea 4
  Exerciții practice care îmbunătățesc auzul

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă auzul Pasul 12


  1
  Îmbunătățiți auzul cu exerciții. Dacă nu suferiți de pierderi de auz senzorineuropene sau conductive, ci pur și simplu doriți să vă îmbunătățiți auzul, efectuați în mod regulat exerciții cardiovasculare deoarece acestea ajută circulația sângelui și urechii să audă bine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți audiția dvs. Pasul 13
  2
  Practicați filtrarea zgomotului. Redați muzică la un volum relativ mic în timp ce conversați cu un prieten. Adăugați oa doua sursă de muzică și apoi o treime în timp ce continuați să vă concentrați asupra conversației. Aceasta vă va pregăti urechile pentru a filtra sunetele mediului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 14
  3
  Practica identificării originii sunetelor. Închide ochii și cere un prieten să meargă undeva vrea si este departe de tine, poate aproximativ 6 m (20 ft) sau mai mult. Spuneți-i partenerului să efectueze o explozie de două secunde de sunet cu un corn sau un clopot și apoi să indice unde credeți că provine. Adresați-vă prietenului dvs. să schimbe direcția și distanța de fiecare dată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 15
  4
  Practica recunoașterea diferitelor tipuri de sunet. Închideți ochii și ascultați toate sunetele diferite ale mediului înconjurător. Încercați să descifrați fiecare sunet individual, indiferent dacă sunt aproape sau departe. Cu cât practici mai mult, cu atât mai multe sunete veți învăța să le recunoașteți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 16
  5
  Gândiți-vă la descărcarea de aplicații software menite să îmbunătățească auzul. Sunt câteva exemple CLIX (identificați diferențele dintre cuvinte), Forbrain (recunoaște sunete relevante în voci) și Categorie Carusel (sunete asociate cu imagini).
 • Partea 5
  Modificați-vă dieta

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 17
  1
  Consumați alimentele care conțin substanțe nutritive necesare bunei sănătăți și funcționării normale a urechilor. Câteva exemple sunt peștele de apă rece (hering, somon, păstrăv), majoritatea nuci, semințe și cereale integrale, precum și aproape toate fructele și legumele proaspete.
  • Antioxidanții luptă împotriva îmbătrânirii în organism și sunt prezenți în vitaminele A, C și E. Acestea neutralizează radicalii de oxigen care se acumulează în organism și provoacă dezastru.
  • Vitamina B3 (niacin) promovează circulația sângelui la nivelul urechii (și în întreg corpul) deoarece ușoară se dilată vasele mici de sânge puțin timp în timp ce vitamina B6 (piridoxamina) este necesară pentru funcționarea sănătoasă a nervilor.
  • Nivelurile scăzute ale vitaminei B12 și a folatului (vitamina B9) pot fi asociate cu disfuncțiile auditive legate de vârstă. Prin urmare, trebuie să aveți niveluri adecvate de aceste vitamine prin surse alimentare sau suplimente.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 18
  2
  Evitați alimentele care au un impact negativ asupra auzului. În plus față de adăugarea unor alimente pentru beneficiile lor pentru sănătatea dumneavoastră, îndepărtarea altora din dieta dvs. ar putea avea rezultate și în acest aspect și vă va face să aveți o auzire mai bună.
 • O dietă bogată în grăsimi saturate este legată de niveluri ridicate de colesterol care ar putea crește riscul înfundării arterelor. Urechile dvs. au nevoie de o alimentare adecvată a sângelui pentru a funcționa corespunzător.
 • Consumul de cantități mari de sare poate crește retenția de lichide în urechi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului Pasul 19
  3
  Evitați metalele grele cum ar fi mercurul, arsenul și cadmiul. Acestea sunt toxice pentru nervi (în special pentru cele mai mici, cum ar fi cele care curg prin urechea interioară) și, pe termen lung, le distrug. Organismul nu poate elimina bine aceste metale, astfel încât acestea se vor acumula în timp și vor deveni mai periculoase.
 • Alimentele care au un conținut relativ ridicat de mercur sunt de obicei pești, cum ar fi rechin, pește-spadă, țiglă și macrou.
 • Partea 6
  Preveniți pierderea auzului

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea audiției Pasul 20
  1
  Luați măsuri astfel încât auzul să nu se deterioreze în continuare din cauza zgomotelor puternice. Cu toate că PANS nu poate fi inversat, puteți lua măsuri pentru ca acesta să nu se înrăutățească - cum ar fi reducerea expunerii la zgomote puternice și lungi și folosirea dispozitivelor de protecție pentru urechi dacă expunerea este inevitabilă.
  • Gândiți-vă de două ori înainte de a participa la un concert rock sau la un eveniment sportiv, cum ar fi o cursa auto.
  • Reduceți volumul dispozitivului dvs. de redare MP3 atunci când ascultați muzica preferată.
 • Imaginea intitulată Eliminați ceara umedă din urechile infectate Pasul 4
  2
  Protejați-vă urechile de obiectele ascuțite. Nu introduceți niciodată în ureche un obiect ascuțit (de exemplu, un bolț, un cuțit etc.), deoarece acesta ar putea perfora timpanul și ar cauza o pierdere permanentă a auzului.
 • Un timpan perforat poate provoca dureri, amețeli și zgomote la ureche.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă auzul Pasul 21
  3
  Rețineți impactul pe care l-ar putea avea medicamentele asupra auzului. Deși unele sunt în mod clar esențiale pentru sănătate și sunt necesare în mod regulat, alții care tratează simptome minore, cum ar fi dureri de cap, vă pot afecta auzul.
 • Sa demonstrat că acizii salicilici, cum ar fi aspirina, modifică curentul electric al urechii interne.
 • Medicamentele utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și a cancerului prezintă, de asemenea, un risc mare de pierdere a auzului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea auzului dvs. Pasul 22
  4
  Tratați alte probleme de sănătate pe care le aveți, care ar putea afecta auzul. Nu vă lăsați răceala, gripa, sinuzita sau orice alergie să scape de sub control (sau să deveniți cronice sau recurente), astfel încât să vă afecteze urechile și să vă reducă auzul. Păstrați-vă sistemul imunitar puternic, astfel încât să puteți combate infecțiile în mod natural.
 • A dormi foarte mult, a bea multă apă, pentru a-ți controla stresul și pentru a consuma alimente nutritive sunt măsuri care afectează pozitiv sistemul tău imunitar.
 • sfaturi

  • Dacă nu auziți bine, amintiți-vă să vorbiți într-un ton ușor mai moale decât credeți că ar trebui să-l utilizați, deoarece este obișnuit să încercați să vă compensați dificultatea, vorbind cu voce tare dacă nu vă puteți auzi bine propria voce.
  • Gândiți-vă la renunțare, deoarece fumătorii au mai multe șanse de a avea pierderi de auz decât nefumătorii.
  • Sunetul în urechi, numit și tinitus, este un semn al unei leziuni la nivelul urechii interne și poate precede pierderea auzului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați aparatele auditive ale iPod-uluiCum să curățați aparatele auditive ale iPod-ului
  Cum sa faci o pompa cu gheata uscataCum sa faci o pompa cu gheata uscata
  Cum se curata urechile cu peroxidCum se curata urechile cu peroxid
  Cum se administrează un medicament pentru ureche unui câineCum se administrează un medicament pentru ureche unui câine
  Cum să vindeci infecțiile urechilor la câiniCum să vindeci infecțiile urechilor la câini
  Cum de a scuti durerea urechiiCum de a scuti durerea urechii
  Cum să convingem pe cineva să aibă un test auditivCum să convingem pe cineva să aibă un test auditiv
  Cum să vindecați tinitusul (sunetul în urechi)Cum să vindecați tinitusul (sunetul în urechi)
  Cum se vindeca labirintulCum se vindeca labirintul
  Cum sa vindeci otita mediaCum sa vindeci otita media
  » » Cum să vă îmbunătățiți auzul

  © 2011—2020 ertare.com