Cum să vă îmbunătățiți starea de spirit prin exercițiu

Deși nu vreau să te ridici și pentru a muta atunci cand esti intr-o stare proasta, acest lucru poate ajuta să elibereze substanțe chimice din creier care face să vă simțiți bine și de a crește temperatura corpului, ceea ce poate ajuta la calmarea corpului tau. Studiile au arătat că exercițiul fizic vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate ajuta să luptați împotriva sentimentelor de depresie, anxietate și stres. Poate că încercați să creați un program de exerciții structurat sau alegeți să faceți o activitate fizică în timpul zilei. Aflați cum exercițiul vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă va face să aveți un stil de viață mai sănătos și mai fericit.

pași

Metoda 1
Obțineți efectele pozitive ale exercițiului

Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exerciții Pasul 1
1
Acordați atenție mediului înconjurător. Sa demonstrat că practicarea atenției în timpul unui exercițiu de rutină vă crește sentimentul de satisfacție față de exercițiu. Acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți dispoziția, așa că încercați să o exersați data viitoare când vă exersați. Acordați atenție senzațiilor fizice ale corpului și împrejurimilor pe măsură ce vă exercitați.
 • Cum simti muschii atunci cand le mutati? Te simți fierbinte? Te simți rănit? Te simți puternic?
 • Ce puteți vedea, auziți și miroși în mediul înconjurător? De exemplu, ați putea vedea un copac mare în fața dvs. lângă marginea drumului pe care îl desfășurați. Ați auzit sunete muzicale în căștile voastre sau sunetele orașului. S-ar putea să observați mirosul de ploaie proaspătă sau flori dacă sunteți în aer liber sau un odorizant dacă sunteți în sala de gimnastică.
 • Rămâi prezent în timpul exercițiilor fizice. Evitați să vă gândiți obsesiv la ceea ce vă face să vă simțiți nemulțumiți sau nefericiți. Concentrați-vă pe senzațiile fizice și pe împrejurimile dvs.
 • De asemenea, puteți încerca să vă concentrați asupra respirației în timpul exercițiilor fizice. Chiar și poate încerci să-ți coordonezi respirația cu mișcările tale fizice. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra exercițiilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exerciții Pasul 2
  2
  Concentrați-vă pe obiectivele dvs. Limitarea concentrației asupra obiectivelor dvs. în timpul exercițiului vă poate ajuta să vă îmbunătățiți experiența. Puteți obține mai multă plăcere de la antrenament dacă vă concentrați asupra a ceea ce doriți să obțineți cu ei, în loc să vă lăsați mintea să rătăcească.
 • De exemplu, poate să se concentreze pe obiectivul de a pierde 5 kg (10 lb), reflecții avansate și modul în care crezi despre cum faci exercitiile pe care le mai aproape acum mai aproape de acest obiectiv. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai pozitivi și mai motivați în timpul și după exerciții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exerciții Pasul 3
  3
  Utilizați exercițiul pentru a vă îmbunătăți încrederea. Studiile au arătat că exercițiile vă pot îmbunătăți valoarea de sine și stima de sine. Senzația de încredere datorită aspectului fizic vă poate ajuta să vă simțiți încrederea mentală și emoțională.
 • De asemenea, puteți obține încredere dacă îndepliniți obiectivele de fitness, chiar dacă acestea sunt mici sau graduale. Obținerea chiar a unu sau două obiective de fitness pe lună vă poate ajuta să vă simțiți de succes și să vă motiveze să vă simțiți mândru de tine.
 • Imagine cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 4
  4
  Extindeți-vă rețeaua socială prin exerciții fizice. Exercitarea vă poate ajuta, de asemenea, să vă întâlniți cu alți oameni și să socializați cu oameni noi. Poate întâlnești noi prieteni în sala de gimnastică sau o clasă de exerciții fizice. De asemenea, vă puteți întâlni cu alți oameni pe traseul dvs. pentru a alerga sau în timp ce faceți exerciții într-un loc public.
 • De asemenea, s-ar putea să vă simțiți mai confortabil în cunoașterea oamenilor atunci când faceți exerciții fizice, deoarece ar putea fi mai ușor să se relaționeze și să vorbească cu ei atunci când au în comun starea fizică.
 • Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 5
  5
  Canale emoții stresante în exerciții. În același mod, puteți procesa emoțiile de stres pe care le aveți dacă faceți exerciții fizice. În loc să vă păstrați aceste emoții intense, le puteți direcționa în acțiuni productive, cum ar fi exerciții. Studiile au arătat că exercitarea regulată poate ajuta la reducerea sentimentelor de stres, anxietate și depresie.
 • Metoda 2
  Creați un program de exerciții structurat

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 6
  1
  Alăturați-vă la o sală de gimnastică sau aranjați o sală de gimnastică acasă Vă recomandăm să vă înscrieți într-o sală de gimnastică care se află în zona de acasă sau în apropierea locului de muncă, pentru a configura un program de exerciții structurat. Găsiți o sală de gimnastică care se potrivește bugetului dvs. și nevoilor dvs. de a vă exercita. Împreunarea vă va oferi acces la echipamente și cursuri pentru a vă exercita. De asemenea, puteți simți că vă puteți exercita dacă aveți un loc sau o anumită zonă pentru a vă exersa în afara casei.
  • Dacă nu te poți înscrie într-o sală de gimnastică pentru că nu-ți poți permite sau dacă preferi să nu te alături, poți să faci exerciții fără echipament sau să cumperi niște echipamente de bază în sala de gimnastică. Desemnați o zonă a casei dvs. pentru a vă exercita astfel încât să aveți un spațiu specific în care să puteți exercita.
  • Dacă vă decideți să cumpărați echipament pentru a-ți exercita, dobândește apoi un set de greutăți libere și o minge de exercițiu pentru a începe. De-a lungul timpului, puteți investi, de asemenea, într-o bancă de exerciții și o bandă de exerciții pentru a face alte exerciții la domiciliu.
 • Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 7


  2
  Include exerciții cardiovasculare. Efectuarea exercițiilor cardiovasculare, cum ar fi alergarea, joggingul sau ciclismul, vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și să vă luptați cu sentimentele de depresie sau anxietate. Încercați cardio intens timp de 30 de minute pe zi.
 • Puteți merge, de asemenea, să fie difuzate timp de 30 de minute dimineața și apoi în timpul zilei, ca parte a unui program de exerciții structurate. De asemenea, puteți să vă încălziți cu cardio timp de 30 de minute în sala de gimnastică înainte de a vă deplasa la alte exerciții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 8
  3
  Încearcă antrenamentul la interval. Puteți să-l adăugați în programul dvs. de exerciții structurat pentru a cere și a avea o formă bună. Instruirea de intervale este atunci când aveți explozii de activitate fizică intensă, urmate de intervale mai ușoare de activitate fizică. Poate fi o modalitate buna de a intra in forma si de a cere organismului dumneavoastra diferite niveluri de activitate fizica. Aveți posibilitatea să creați propriul program de antrenament de intervale sau să utilizați unul deja disponibil și pe care îl puteți găsi online sau vorbind cu un antrenor profesionist.
 • De exemplu, puteți face antrenamente la intervale atunci când alergați la viteză maximă timp de un minut, urmate de două minute de alergare la o viteză regulată. În mod similar, ai putea alterna pentru a alerga la o viteză mare de două minute și de mers pe jos pentru două minute.
 • Puteți face, de asemenea, o antrenament în interval, în care faceți mai multe exerciții diferite la diferite viteze. De exemplu, ați putea alerga pe o banda de alergat timp de cinci minute, urmată de trei seturi de push-up-uri. Apoi, ați putea alerga pe banda de alergat timp de cinci minute, urmată de trei seturi de sit-up-uri.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 9
  4
  Angajați-vă să faceți o cursă de exerciții pe săptămână. Este posibil să vă simțiți mai ușor să vă exercitați în mod regulat dacă luați o cursă de exerciții o dată pe săptămână sau de mai multe ori pe săptămână. Ai putea să te angajezi la o cursă de exerciții pe săptămână cu un prieten în sala de gimnastică sau să iei o cursă pe cont propriu. Având un timp stabilit pentru o clasă de exerciții fizice în fiecare săptămână vă poate ajuta să canalizați stresul sau anxietatea pe care s-ar putea să-i simțiți și să-i exersați în mod constant.
 • Mulți oameni consideră că orele de aerobic și de dans sunt o modalitate amuzantă de a exerciți și de a arde calorii. Puteți încerca, de asemenea, o clasă de yoga pentru a avea un exercițiu mai calm și relaxant.
 • Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 10
  5
  Lucrează cu un antrenor Lucrul cu un antrenor profesionist vă poate ajuta să profitați de programul dvs. de exerciții și să vă asigurați că vă exercitați în condiții de siguranță. Ai putea să te aplici la sală sau să te vizitezi la domiciliu.
 • Sesiunile cu un antrenor pot fi scumpe, deci puteți decide să faceți doar câteva la un moment dat. Puteți să cereți sfaturi și să lucrați împreună cu el pentru a crea un plan de exerciții personalizat.
 • Metoda 3
  Faceți activitate fizică în timpul zilei

  Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiul Pasul 11
  1
  Plimbare sau bicicletă la locul de muncă sau la instituția dvs. de învățământ. Dacă nu sunteți convins de un program de exerciții fizice fixe, puteți adăuga o activitate fizică la rutina zilnică. Adăugarea chiar și unei mici activități fizice în timpul zilei poate duce la îmbunătățirea stării tale. Pentru aceasta, puteți merge sau mergeți la bicicletă la locul de muncă sau la instituția de învățământ. De asemenea, puteți lua autobuzul la locul de muncă sau la instituția dvs. de învățământ și puteți coborî la o oprire anterioară, astfel încât să puteți merge tot restul drumului.
  • În același mod, ați putea încerca să aveți obiceiul de a merge cu bicicleta la instituția de învățământ sau de a lucra în fiecare zi. Dacă nu o puteți face în fiecare zi, o puteți face o dată sau de două ori pe săptămână, astfel încât să puteți face o activitate fizică în timpul săptămânii.
  • Dacă trebuie să conduceți la serviciu, puteți încerca să o parcați și să mergeți la birou. Acest lucru va permite în continuare să vă exercitați la începutul și la sfârșitul zilei.
 • Imaginea cu titlul Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 12
  2
  Ridică-te. Efectuarea de sarcini care necesită o mișcare fizică, cum ar fi spălarea hainelor murdare, curățarea casei sau transportul de documente de sus în jos în birou, vă poate permite să faceți exerciții în această zi. Încearcă să rămâi în picioare, în loc să stai întotdeauna.
 • Aveți posibilitatea să alegeți să faceți gospodărie o dată pe zi pentru a face o activitate fizică sau pentru a adăuga sarcini care vă forțează să vă ridicați și să vă mișcați în jurul locului de muncă.
 • În loc să utilizați ascensorul sau scările rulante în instituția de învățământ sau locul de muncă, alegeți scările. Folosirea acesteia din urmă o dată sau de două ori pe zi vă poate permite să adăugați o anumită activitate fizică în ziua dvs. și să vă facă să vă mișcați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă starea de spirit prin exercițiu Pasul 13
  3
  Faceți exerciții rapide și simple în timpul zilei. De asemenea, puteți adăuga o activitate fizică în rutina dvs. dacă faceți exerciții rapide și ușoare în timpul zilei. Chiar și unele exerciții în timpul zilei vă pot îmbunătăți starea de spirit și vă pot menține energic.
 • De exemplu, ați putea face abdomene în fiecare oră sau împingere de fiecare dată când gestionați o slujbă administrativă. De asemenea, puteți încerca să faceți jogging în jurul biroului sau al instituției dvs. de învățământ atunci când ați terminat un loc de muncă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă mențineți corpul în formă și puternicCum să vă mențineți corpul în formă și puternic
  Cum să înveți să iubești exercițiileCum să înveți să iubești exercițiile
  Cum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fiziceCum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fizice
  Cum să transformați exercițiul într-o rutină zilnicăCum să transformați exercițiul într-o rutină zilnică
  Cum să faci exercițiul de broascăCum să faci exercițiul de broască
  Cum să includeți activitatea fizică în timpul liberCum să includeți activitatea fizică în timpul liber
  Cum de a crește serotoninaCum de a crește serotonina
  Cum să nu mai fii răuCum să nu mai fii rău
  Cum să elimini stresulCum să elimini stresul
  Cum să tren creierulCum să tren creierul
  » » Cum să vă îmbunătățiți starea de spirit prin exercițiu

  © 2011—2020 ertare.com