Cum să îmbunătățiți viața de zi cu zi a persoanelor cu handicap

Incidența dizabilităților în societatea noastră este mult mai frecventă decât credeți, deci este foarte important să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor care suferă de ele. Cu puțin timp și efort, puteți contribui la realizarea acestei realități și la îmbunătățirea vieții celor dragi în acest mod.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți mediul în interiorul casei

Imaginea intitulată
1
Recunoaște nevoile de bază ale unei persoane cu dizabilități în viața de zi cu zi. Prin aceasta, ne referim la activități cum ar fi scăldatul, mâncarea, accesul la baie, plata facturilor, efectuarea de curățenie, efectuarea de achiziții, efectuarea de apeluri telefonice, îmbrăcăminte etc. Trebuie să stabiliți dacă persoana poate îndeplini toate aceste sarcini pe cont propriu sau dacă handicapul lor le împiedică să le îndeplinească. Stați să discutați cu persoana despre aceste aspecte pentru a vă arăta interesul.
 • O modalitate bună de a aborda acest subiect este să vă spuneți că citiți că este foarte important și normal să clarificați modul în care sunt îndeplinite aceste sarcini "situații ca dvs." (cu referire la dizabilitatea sa).
 • O altă opțiune (dacă vă simțiți inconfortabil să întrebați întrebări foarte personale) este să programați o programare la medicul de familie. Acest profesionist în domeniul sănătății este instruit să abordeze aceste probleme în mod respectuos.
 • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un handicap Pasul 3
  2
  Asigurați-vă că obțineți suportul de care aveți nevoie. Dacă persoana nu poate îndeplini una sau toate sarcinile menționate mai sus, ar trebui să vă gândiți la cineva care să vă ajute. Aflați dacă alți membri ai familiei sau prieteni sunt dispuși să vă ajute sau dacă aveți nevoie să angajați un îngrijitor cu normă întreagă.
 • Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea vieții unei persoane cu dizabilități, ar trebui să fiți conștienți de nevoile de bază ale acesteia.
 • Prin participarea la aceste aspecte, nu numai să ridicați spiritul și să eliberați stresul, ci și să contribuiți la perceperea persoanei în sprijinul și îngrijirea celor din jurul lui. În acest fel, îi arătați că și alții se interesează de bunăstarea sa.
 • Imagine cu denumirea Gain Weight Greyly Pasul 1
  3
  Asigurați-vă că adaptați casa la handicapul persoanei. O bună opțiune este să intri în contact cu un terapeut ocupațional (o persoană care are sarcina de a ajuta la adaptarea condiției locuințelor la handicapul oamenilor). Puteți începe să faceți niște ajustări de bază pentru a ajuta persoana, deoarece acestea se adaptează la handicapul lor. Unele lucruri de reținut includ următoarele:
 • Dacă persoana utilizează un scaun cu rotile, trebuie să instalați rampe pentru a putea intra și a părăsi casa. Indiferent dacă folosiți un scaun cu rotile, persoana trebuie să poată trece de la un etaj la altul în interiorul casei. Puteți instala niște bare de mână pentru a facilita această procedură.
 • În plus, trebuie să instalați mai multe bare de mână în baie pentru a facilita anumite sarcini (de exemplu, pentru a vă ajuta să intrați în duș sau să stați pe toaletă).
 • În cazul în care persoana este expusă riscului unei căderi de la care este posibil să nu se poată ajunge la telefon și să ceară ajutor, trebuie să le oferiți o brățară sau un buton de avertizare medicală, astfel încât aceștia să poată detalia statutul lor în caz de incident și Personalul medical de urgență poate ajunge la locul respectiv.
 • Acestea sunt doar câteva din aspectele pe care trebuie să le țineți cont. Persoana cu handicap vă poate da indicații mai bune cu privire la aspectele legate de mobilitate, care are probleme în casă, astfel încât să și ergoterapeut pentru a ajuta caute modalități creative.
 • În plus, terapeutul ocupațional poate efectua o evaluare completă a mediului de origine (deoarece are o mulțime de experiență în acest domeniu) și oferă soluții inovatoare, care de multe ori nu s-ar gândi.
 • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un pas pentru persoanele cu handicap 12
  4
  Învățați-vă să faceți achiziții de alimente și să închiriați alte servicii de livrare la domiciliu prin internet dacă le puteți face sau credeți că este potrivit. Aflați despre programele de asistență, cum ar fi "Mese pe roți" (Alimente pe roți) pentru a verifica dacă persoana iubită se califică pentru ajutor. Folosind acest tip de serviciu, asigurați-vă că persoana primește mâncare gata de consum la ușa casei.
 • Imaginea intitulată Respectați persoanele cu dizabilități Pasul 10
  5
  Luați în considerare posibilitatea de a le transfera într-un centru de îngrijire. În caz de vătămare gravă sau de boală extremă, poate fi imposibil ca persoana să conducă singur în casă. În plus, poate fi prea scump să angajeze îngrijitori cu normă întreagă. Chiar și acești îngrijitori ar putea să nu poată oferi asistență medicală adecvată în cazuri grave.
 • Pentru cazurile în care nevoia de asistență medicală este mai mare, trebuie să țineți cont de transferul persoanei într-un centru în care acest tip de îngrijire este disponibil 24 de ore pe zi.
 • Un alt motiv pentru a transfera persoana într-un centru de îngrijire în grup este îmbunătățirea conexiunilor sociale. Aceasta este o problemă foarte sensibilă, deoarece unii oameni sunt deprimați de ideea de a ieși din casele lor. Cu toate acestea, alții sunt entuziasmați de această idee, deoarece această opțiune le oferă posibilitatea de a face mai multe lucruri în timpul zilei și de a se conecta cu persoane care se află în aceeași situație.
 • Metoda 2
  Îmbunătățirea bunăstării sociale

  Imaginea intitulată Respectați persoanele cu dizabilități Pasul 6
  1
  Programați excursii sau vizite în mod regulat. Dacă aveți un iubit sau un prieten care suferă de o dizabilitate, una dintre cele mai puternice căi de a vă arăta dragostea și sprijinul (în afară de cât de mult vă pasă) este să-l vizitați în mod regulat. Puteți avea o viață foarte agitată plină de angajamente personale, dar dacă vă rezervați un timp în programul dvs. ocupat pentru a vă vizita pe cel iubit o dată pe săptămână sau chiar o dată pe lună (în funcție de timpul pe care îl aveți), veți putea să faceți o mare diferența în bunăstarea ta mentală și emoțională. Legătura cu alte persoane este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții care ne ajută să progresăm ca ființe umane.
  • Când te duci să o vizitezi, arată-te foarte fericită, astfel încât persoana se simte iubită și apreciată.
  • În plus, trebuie să depuneți eforturi pentru a se referi la ea în același mod în care ați făcut-o înainte ca invaliditatea să provină. În acest fel, îi veți arăta că o vedeți cu aceleași ochi și că sentimentele față de ea nu s-au schimbat din cauza provocărilor cu care se confruntă acum cu corpul ei.
  • Trebuie să vă ridicați stima de sine, deoarece mulți oameni nu doresc ca cei dragi să-i vadă în mod diferit doar pentru că au acum o dizabilitate fizică.
 • Imagine cu titlul Fii fericit când tu Don`t Have Friends Step 1


  2
  Aflați dacă aveți un asistent social care efectuează excursii de o zi sau alte programe oferite în comunitatea dvs. În afară de gând să viziteze persoana iubita (sau du-te pentru o plimbare, dacă este posibil), ar trebui să le încurajeze să participe la evenimente comunitare pentru a forma noi prietenii și vă puteți simți angajat la viață.
 • Încercând diferite activități, persoana cu dizabilități poate găsi ceva despre care sunt pasionați. În acest fel, vă puteți reînvia entuziasmul pentru viață. Trebuie să rețineți că problemele de sănătate mintală (cum ar fi depresia) sunt una dintre cele mai mari probleme care însoțesc dizabilitatea, astfel încât, dacă persoana are o pasiune în comun cu alte persoane din afara casei, acest lucru poate contribui în mare măsură la bunăstarea dvs. mentală și emoțională.
 • Imaginea intitulată Ajută pe cei care au un handicap Pasul 9
  3
  Dă-i un animal de casă, dacă e interesată să aibă unul. Animalele de companie sunt considerate tovarăși excelenți. Este important să alegeți un tip de animal pe care persoana îi place și care poate avea grijă din cauza handicapului. Faptul de a avea un animal de companie (sau orice altă responsabilitate, cum ar fi îngrijirea grădinii) contribuie la fericirea și bunăstarea generală a persoanei cu dizabilități.
 • Sa demonstrat că animalele de companie îmbunătățesc sănătatea mintală a persoanelor care trăiesc singure. De exemplu, există studii care arată modul în care oamenii se raportează la câini și sa demonstrat că un câine ca animal de companie crește nivelurile de oxitocină, denumită în mod obișnuit "hormonul iubirii". Acest hormon provoacă o senzație foarte plăcută când îmbrățișați sau sărutați pe cineva (chiar și atunci când vă conectați cu o altă ființă vie, cum ar fi un animal de companie).
 • Există dizabilități care îi califică pe oameni să primească a "animal de serviciu". Aceste animale sunt special instruite pentru a ajuta la un anumit handicap (de exemplu, câinii care servesc drept ghid pentru nevăzători). În plus, aceste animale sunt disponibile pentru persoanele care sunt diabetice, autisti sau suferă de anxietate severă printre alte boli. Dacă handicapul persoanei dragi vă îndeplinește condițiile de a primi un animal de serviciu, ar trebui să aflați despre această opțiune, deoarece nu numai că oferă o companie, ci vă ajută și să vă deplasați în lume într-un mod funcțional.
 • Metoda 3
  Gestionați hobby-urile și activitățile

  Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un dizabilitate Pasul 5
  1
  Aflați dacă sunteți interesat în cursuri. Multe persoane cu handicap au mintea foarte inteligent, de aceea este foarte benefic să participe la cursuri sau programe care stimulează creierul lor, prin fluxul creativ de idei și noi de învățare. Întrebați persoana dacă este interesată să se înscrie într-un curs sau să obțină o diplomă de colegiu (pe care ar putea să o poarte "pe distanțe lungi" prin Internet, dacă aveți probleme de a călători la facultate).
 • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un stadiu al dizabilității
  2
  Oferiți posibilitatea de a vă înscrie în grupuri sportive sau programe de fitness care se concentrează asupra sănătății. În general, acestea variază de la activități ușoare (cum ar fi Tai Chi, exerciții în piscină și exerciții menite să îmbunătățească mobilitatea și circulația) la sporturi și jocuri mai complexe (în funcție de competențele persoanei și gradul de handicap).
 • Imaginea intitulată Setați obiectivele și atingeți-le. Pasul 7
  3
  Găsiți modalități prin care puteți contribui la viața altora. Sprijindu-i pe cei săraci sau pe cei mai puțin norocoși, îți vei spori încrederea, stima de sine și entuziasmul. În acest fel, puteți ajuta o persoană cu dizabilități să se simtă mai bine în propria situație, deoarece își dau seama că ei încă mai au posibilitatea de a ajuta pe alții care se află în situații și mai dificilă decât ale lor.
 • Puteți încerca servicii de voluntariat în care sunt făcute pături sau batiste pentru persoanele fără adăpost sau pentru voluntari pentru a ghida alte persoane cu dizabilități.
 • În plus, există companii care se specializează în angajarea persoanelor cu dizabilități pentru a-și desfășura activitatea plătită și chiar pentru a-și organiza transportul. Ar trebui să luați în considerare această opțiune dacă persoana este încă interesată să lucreze.
 • Este important să recunoaștem că nu toți persoanele cu dizabilități pot continua să lucreze pe cont propriu. Un contabil, un arhitect sau un lucrător de vânzări prin telefon poate totuși să lucreze de acasă folosind un computer, așa că vă recomandăm să consultați angajatorul pentru a vedea dacă puteți găsi o modalitate de a vă menține angajatul activ.
 • Imaginea intitulată Descrierea unei culori unei persoane nevăzătoare Pasul 3
  4
  Ajutați-l să-și dea seama că viața lui are sens și a scop indiferent de dizabilitatea lui. Dacă persoana dorește să-și îmbunătățească bunăstarea mentală și emoțională pe termen lung, este important să găsească modalități de a se bucura de propria viață și de a simți că pot aduce o contribuție semnificativă la lumea din jurul lor, în ciuda handicapului lor. Stai jos pentru a vorbi cu iubitul tău despre cum îți poți recupera pasiunea pentru viață și simți că ai un scop.
 • sfaturi

  • Există mai multe organizații care se concentrează pe îmbunătățirea sănătății și a bunăstării persoanelor cu handicap. Deși multe dintre acestea sunt limitate (datorită numărului mare de persoane și a finanțării limitate), ar trebui să întrebați dacă vă pot ajuta.

  avertismente

  • Dacă nu aveți un membru al familiei cu dizabilități sau nu trăiți înconjurat de acest tip de persoană, ar trebui să evitați să stigmatizați această problemă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să efectuați apeluri prin InternetCum să efectuați apeluri prin Internet
  Cum se face un apel pe WhatsAppCum se face un apel pe WhatsApp
  Cum să efectuați un apel telefonic de pe computer cu partenerul mobilCum să efectuați un apel telefonic de pe computer cu partenerul mobil
  Cum se efectuează un apel video SkypeCum se efectuează un apel video Skype
  Cum să sărbătorim viața unui iubit pe care l-am pierdutCum să sărbătorim viața unui iubit pe care l-am pierdut
  Cum să ai grijă de un bătrânCum să ai grijă de un bătrân
  Cum să vă îmbunătățiți calitatea viețiiCum să vă îmbunătățiți calitatea vieții
  Cum să ai grijă de un tată cu dizabilitățiCum să ai grijă de un tată cu dizabilități
  Cum să găsiți un loc de muncă atunci când aveți o boală pe termen lungCum să găsiți un loc de muncă atunci când aveți o boală pe termen lung
  Cum să găsiți un loc de muncă dacă aveți un handicapCum să găsiți un loc de muncă dacă aveți un handicap
  » » Cum să îmbunătățiți viața de zi cu zi a persoanelor cu handicap

  © 2011—2020 ertare.com