Cum de a îmbunătăți rezistența

"rezistență" Este forța și energia necesare pentru a se strădui pentru o perioadă prelungită de timp. Acest termen se referă în cea mai mare parte la efortul necesar pentru a efectua activități fizice, cum ar fi exercițiile fizice și sport. Cu toate acestea, "rezistență" se poate referi și la efortul mental necesar pentru a îndeplini o sarcină sau pentru a depăși o situație dificilă. Îmbunătățirea oricărui tip de rezistență (sau ambele) este o opțiune excelentă dacă sunteți interesat să trăiți și să vă simțiți mai sănătos.

pași

Metoda 1
Rezistență prin hrănire

Imaginea cu denumirea Mănâncă mai puțin zahăr Pasul 8
1
Mănâncă o dietă sănătoasă și echilibrată. Alimentele sunt combustibilul din care organismul își obține energia. O dietă sănătoasă și echilibrată vă menține corpul sănătos și plin de energie, ceea ce mărește rezistența. Încearcă să consumi o dietă bine echilibrată, cu conținut scăzut de grăsimi, care include o mulțime de fructe, legume și carne slabă. Pentru a obține energie durabilă, medicii vă recomandă ca până la o treime din dieta dvs. să includă amidon și carbohidrați (de preferință, soiuri pe bază de grâu integral).
 • Pentru a vă menține permanent corpul plin de energie, mâncați mai multe mese mici pe parcursul zilei, în loc de una sau două mese inimioare.
 • Mâncați gustări făcute din fructe, legume crude, nuci și alte proteine ​​slabe între mese. Ia cu tine fructe de mare putere și un sortiment de nuci pentru perioade lungi de performanță care implică activități cum ar fi drumeții, ciclism sau de studiu pentru examenele finale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 2
  2
  Rămâi hidratat. Beneficiile de sănătate ale consumului de apă sunt numeroase: vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să evitați pietrele la rinichi și multe altele. Apa De asemenea, poate crește rezistența prin combaterea oboselii musculare. Țesutul muscular slab-hidratat poate avea performanțe slabe, astfel încât nivelul ridicat de rezistență să fie ridicat, consumând aproximativ 500 ml de apă cu câteva ore înainte de exerciții fizice intense. Dacă intenționați să începeți o cursă pe distanțe lungi sau un exercițiu prelungit, aduceți-vă o cantitate suficientă de lichid pentru a-l pune la dispoziție dacă veți avea mai mult sete.
 • Dacă sunteți dispus să beți mai mult lichid dacă băutura este aromată, luați în considerare consumul de băuturi cum ar fi energia Gatorade, Powerade etc. Aceste băuturi au avantajul suplimentar de a înlocui electroliții organismului (nutrienți importanți care participă la funcția musculară și pe care îl pierdeți atunci când transpirați). Cu toate acestea, dacă încercați, de asemenea, să pierdeți în greutate, rețineți că aceste băuturi pot avea o mulțime de calorii.
 • Utilizați băuturi energizante cu cafeină cu moderatie. Ele sunt bune pentru a vă oferi un impuls pe termen scurt, dar pot împiedica rezistența pe termen lung.
 • Metoda 2
  Dezvoltați rezistența fizică

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 3
  1
  Faceți o mulțime de exerciții fizice. Deși vă va lăsa epuizată pe termen scurt, exercițiile fizice vă vor crește nivelul energetic general și rezistența pentru o perioadă prelungită de timp. Pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și pentru a-ți crește rezistența, fă-ți timp să-ți exerciți regulat exercițiile. Pentru adulți, departamentul de sănătate și servicii umane recomandă efectuarea a cel puțin 150 de minute de exerciții cardiovasculare moderate pe săptămână (sau 75 de minute de exerciții cardiovasculare intense), pe lângă exercițiile de întărire de cel puțin două ori pe săptămână.
  • Exercițiile cardiovasculare (cum ar fi aerobica, alergarea, ciclismul și dansul) exercită inima și plămânii, ceea ce sporește eficiența organismului în furnizarea de oxigen muschilor. În consecință, rezistența corpului dumneavoastră va crește puțin câte puțin (și nivelul de oboseală va scădea) cu exerciții cardiovasculare.
  • Exercițiile de întărire, cum ar fi ridicarea greutăților și a exercițiilor cu greutatea corporală (push-up-uri, șezuturi etc.), măresc treptat rezistența muschilor (fără a menționa dimensiunea, definiția și forța). În timp, veți observa o diferență clară: veți putea ridica mai multă greutate pentru mai mult timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 4
  2
  Alegeți activitățile fizice care vă plac. Este mai ușor să vă împingeți fizic pentru a vă îmbunătăți rezistența, atunci când faceți ceva cu adevărat plăcut, mai degrabă decât ceva care vă sperie. Personalizați rutina exercițiilor pentru a include în special activitățile pe care le bucurați. Acestea ar putea fi lucruri la care sunteți buni, dar ar putea fi și lucruri pe care nu le-ați încercat încă. Dacă nu sunteți sigur ce tipuri de exerciții vă place, experiența, inclusiv multe tipuri diferite în exercițiul de rutină pentru una sau două săptămâni. De exemplu, s-ar putea să descoperiți că preferați exerciții de impact redus (cum ar fi înot și drumeții) la încercările anterioare de rulare sau s-ar putea să descoperiți altfel.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 5
  3
  Conduceți o viață activă Dacă sunteți prea ocupat, este posibil să nu aveți suficient timp pentru a vă exercita săptămânal. Din fericire, puteți atenua unele dintre efectele negative care apar datorită lipsei unei rutine de exerciții regulate, menținându-vă în cursul zilei. Evitați să rămâneți inactivi pentru perioade lungi de timp. Aproape orice tip de mișcare este bun pentru sănătatea dumneavoastră cardiovasculară: mai multă mișcare, cu atât mai bine. În loc să conduceți la serviciu, să călătoriți cu bicicleta sau să mergeți pe jos. Dacă munca dvs. vă obligă să vă aflați la un computer toată ziua, utilizați un birou pentru a sta sau un birou cu banda de alergare în loc să șediți. Folosiți un pedometru și încercați să atingeți 10.000 de pași în fiecare zi. Cu cât sunteți mai activi, cu atât va fi mai bună sănătatea și rezistența dvs. generală.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 6
  4
  Implicați alte persoane în activitatea dvs. Dacă observați că nu puteți atinge nivelul de rezistență pe care îl doriți singur, luați în considerare activitatea fizică la alegere în compania prietenilor. Credeți sau nu, prietenii pot face mult mai ușor să vă solicite fizic. Prietenii vă pot încuraja când sunteți obosiți. Ei pot chiar să facă niște comentarii bine intenționate care să te țină "entuziast". În cele din urmă, în prezența prietenilor tăi, nu poți vrei să te oprești și vrei să le impresionezi, făcând cele mai bune eforturi.
 • Nu este necesar ca partenerii de antrenament să fie prieteni sau colegi. Luați copiii, câinele sau un vecin când mergeți să vă faceți exercițiile zilnice. Puteți participa, de asemenea, la o sală de gimnastică care oferă posibilitatea de a se împerechea cu partenerii de exercițiu sau de a vă înscrie pentru cursuri de exerciții în care puteți face noi prieteni, despre care știi că vor avea obiective similare cu ale tale în ceea ce privește îmbunătățirea rezistenței.
 • Metoda 3
  Dă corpului tău odihnă adecvată

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 7
  1
  Odihnă destul. Deși este important să rămâneți activ prin exerciții fizice, dacă căutați să creșteți nivelul de rezistență, este la fel de important să vă odihniți bine. O odihnă de noapte bună ar trebui să vă lase reînnoită, plină de energie și concentrată, ceea ce garantează că veți putea să dați totul fizic. Pe de altă parte, odihna inadecvată vă poate lăsa uimită și cu performanțe slabe. Modelele obișnuite de somn sunt, de asemenea, legate de o serie de probleme de sănătate care pot avea un impact negativ asupra rezistenței dumneavoastră: creșterea în greutate, tensiunea arterială ridicată și boala, pentru a numi câteva.
  • Deși nu toată lumea are aceleași nevoi de somn, Fundația National Sleep recomanda între 7 și 9 ore de somn pe noapte pentru adulți. Obținerea a mai puțin de 6 ore de somn pe noapte este în general considerată nesănătoasă și este legată de problemele de sănătate menționate mai sus.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 8
  2
  Deplasați-vă încet spre nivelul dorit de rezistență. Orice încercare de a vă îmbunătăți rezistența prin exerciții fizice ar trebui făcută puțin câte puțin. Dacă încerci să faci foarte mult în curând, ai putea ajunge epuizat sau renunțat. În schimb, stabiliți obiective simple și specifice ca pași pentru atingerea obiectivului dvs. principal, de exemplu: alergați primul 1 km, apoi în două săptămâni, 2 km (1,2 mi), apoi 5 km (3,1 mi) și în cele din urmă 10 km (6,2 mi). Sărbătați fiecare pas pe care îl realizați ca o realizare. Deplasați-vă înainte: nu renunțați!
 • Pentru exerciții cardiovasculare, începeți lent, măriți ritmul cardiac un pic și mențineți ritmul cardiac cel mult 30 de minute pentru prima dată. Măriți intensitatea și durata performanței dvs. prin intervale reale și mici, până când atingeți obiectivul. În termen de câteva luni, probabil că ați făcut îmbunătățiri semnificative (deși nu veți observa cu greu schimbarea).
 • Pentru exerciții de întărire, începeți cu un nivel de greutate sau rezistență pe care o puteți trata cu ușurință. Adăugați doar câteva greutăți mici la bar sau la mașină de exerciții fizice. O altă alternativă este să modifici exercițiul pentru a face mai ușor într-un fel dacă faci exerciții cu greutatea corporală (de exemplu picătură picioarele pentru a face o șopârlă mai ușoară sau pentru a face o jumătate abdominală în loc de una plină). Creșteți treptat greutatea, intensitatea sau intensitatea exercițiilor fizice pentru a vă dezvolta ușor în timp.
 • Metoda 4
  Dezvoltați rezistența sexuală  Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 9
  1
  Luați timp pentru a vă îmbunătăți rezistență sexuală Mulți oameni care speră să-și îmbunătățească rezistența fizică au un scop specific: să aibă sex mai bun și mai lung. Îmbunătățirea rezistenței sexuale este parțial o chestiune de îmbunătățire a stării fizice. Prin urmare, toate sfaturile pentru exerciții descrise în această secțiune sunt utile în cazul în care sesiunile de sex sunt adesea întrerupte, deoarece vă simțiți obosiți sau nu mai aveți suflare în timpul sexului. Conjuncția sexuală scurtă continuă poate avea, de asemenea, o serie de cauze hormonale sau medicale, deși acestea pot fi rare. Dacă sunteți deja în formă fizică bună și aveți o rezistență sexuală precară, puteți consulta un medic (doar pentru caz). Cu toate acestea, sexul depășește cu mult activitatea fizică pură. Bunăstarea voastră emoțională este la fel de importantă ca și sănătatea voastră fizică. Incapacitatea de a avea sex satisfăcător este adesea rezultatul problemelor emoționale sau interpersonale dintr-o relație. Iată câteva din cauzele sexului nesatisfăcător, împreună cu câteva comentarii despre posibilele remedii:
  • Disfuncție erectilă Barbatii cu dificultati de a mentine o erectie (cat de mult au unul) ar putea sa se grabeasca la orgasm. Din fericire, există o varietate de medicamente disponibile pentru a trata această afecțiune. Luați o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Majoritatea acestor medicamente sunt disponibile numai pe bază de rețetă.
  • Cauze biologice Tulburările hormonale, dezechilibrele chimice ale creierului, problemele tiroidiene și daunele neurologice (rareori) pot face dificilă obținerea unui sex satisfăcător. În acest caz, este mai bine să primiți o evaluare medicală înainte de a continua tratamentul deoarece cauzele de origine variază și nu sunt imediat evidente.
  • Cauze medicale Anumite medicamente pot interfera cu libidoul tău, ceea ce împiedică un sex satisfăcător și prelungit. În acest caz, puteți discuta tratamente alternative cu medicul dumneavoastră.
  • Probleme de anxietate Sexul (mai ales dacă nu aveți experiență) poate fi intimidant. Stresul și nervozitatea vă pot face dificilă "au o dorință" sau vă va termina în curând. În acest caz, faceți tot posibilul vă liniștesc și să rămână fără stres înainte de a face sex. Realizați că (pentru toată importanța pe care o atribuim lui) nu este necesar ca sexul să fie stresant. Dacă nu vă puteți liniști temerile, faceți o întâlnire cu un consilier sau un terapeut.
  • Probleme de relaționare Uneori, relațiile sexuale nesatisfăcătoare pot fi rezultatul unor probleme emoționale sau tensiuni între cuplu. În acest caz, este mai bine să vorbești sincer și deschis cu partenerul tău. Cu toate acestea, dacă considerați că este necesar, este, de asemenea, oportun să contactați un cuplu terapeut.

  Metoda 5
  Îmbunătățiți rezistența mentală

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 10
  1
  Vizualizați-vă scopul Este ușor pentru a obține sidetracked dacă sunteți concentrat mental asupra dificultăților se află în detaliile sarcinii pe care încercați să finalizeze, în loc de concentrându-se pe obiectivul pe care speră să realizeze. Nu acordați prea multă atenție detaliilor care vă împiedică să înțelegeți situația generală. Nu pierdeți din vedere obiectivul. Întotdeauna țineți minte produsul dvs. în timp ce abordați orice sarcină dificilă. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați și să evitați să pierdeți timpul pe sarcini irelevante.
  • Nici nu trebuie să vă concentrați asupra scopului dvs. literal. Puteți încerca să vă gândiți la alte imagini de succes. Închideți ochii și lăsați mintea să rătăcească. Vizualizați-vă finalizarea unei curse cu o viteză mare sau obținerea unui examen A în examenul final. Dar nu adormiți.
  • Evitați să vă gândiți prea mult la provocările, obstacolele sau obstacolele cu care s-ar putea confrunta înainte de atingerea scopului dvs., dar să fiți conștienți de ele și să depuneți eforturi pentru a depăși obstacolele și pentru a vă atinge obiectivul.
  • La școală, păstrați-vă motivația și dezvoltați rezistența pentru a studia înainte de săptămâna examenelor finale, efectuând sesiuni de studiu pentru prietenii dvs. pe tot parcursul anului școlar.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 11
  2
  Descompuneți problema în părți. Dacă vă gândiți la problema dvs. ca o sarcină mare și monolită, este foarte ușor să vă descurajați. În schimb, măriți-vă rezistența mentală, ruinându-vă munca în părți mai mici și mai ușoare. Concentrați-vă pe mai întâi să faceți cele mai importante lucruri sau să finalizați procesul ca o serie de pași secvențiali. Sentimentul de realizare pe care îl veți obține prin completarea fiecărei mici părți a problemei dvs. vă va ajuta să vă concentrați și atenți pe măsură ce vă apropiați de restul activității.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 12
  3
  Dezvoltați capacitatea dvs. de concentrare. Creierul nu este un muschi, dar îl puteți întări ca și cum ar fi unul. Dezvoltați-vă capacitatea de concentrare și concentrați-vă asupra muncii grave cu trecerea timpului, în același mod în care ați dezvolta mușchii puternici. Creșteți puțin câte puțin durata și intensitatea sarcinilor mentale. De-a lungul timpului, a face o cantitate de muncă mentală care înainte de-a v-ați epuizat va părea normală și chiar, ușor.
 • De exemplu, dacă încerci să înveți să cânți la chitară, dar mi se pare că este foarte dificil să se concentreze asupra sarcinilor repetitive initialele trebuie sa efectueze pentru a practica acorduri de bază și cântare, încercați să practice de zi cu zi și crește cantitatea de timp practica de zi cu zi în 5 minute pe săptămână. De exemplu, practică 30 de minute pe zi în prima săptămână, 35 de minute pe a doua, etc. În mai puțin de două luni, veți practica o oră pe zi și veți fi pe cale să obțineți abilități cu frânghiile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 13
  4
  Eliminați distragerile. Adesea, atunci când se confruntă cu o sarcină dificilă, oamenii preferă să o amâne și să urmeze distragerea fără sens. Pentru a vă menține rezistența mentală ridicată și a vă concentra pe sarcina dvs., eliminați distragerile din viața voastră. De exemplu, dacă aveți obiceiul rău de a juca jocuri online în loc să începeți cu stack-ul de lucru pe care îl aveți în căsuța de e-mail, descărcați o aplicație gratuită de productivitate care blochează paginile web ale jocurilor. Dacă vă pierdeți timpul să citiți reviste de calitate proastă în loc să scrieți romanul pe care l-ați planificat, anulați-vă abonamentele. Faceți tot posibilul pentru a vă izolați de munca voastră. În acest fel, nu veți avea nici o scuză să nu faceți acest lucru.
 • Ștergeți programul. Verificați-vă calendarul pentru a vedea ce evenimente viitoare vor interfera cu abilitatea dvs. de a vă dedica muncii dvs. Dacă aveți un conflict grav cu programul dvs., anulați sau replanificați acele evenimente "amuzant" în favoarea muncii tale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 14
  5
  Utilizați stimulanții cu moderatie. Cafea și băuturi energizante Acestea pot fi utile în cazul în care căutați o creștere a energiei pe termen scurt, deoarece cofeina poate determina creșterea nivelului de energie și accentuarea intensității. Cu toate acestea, aceste lucruri nu sunt utile pentru îmbunătățirea rezistenta fizica dvs. pe termen lung, deoarece acestea produc adesea o criză energetică după impulsul inițial și sfârșesc prin sleepier decât ai fost. Ele pot fi, de asemenea, dependente. Dacă deveniți dependenți de cafeină, aceasta ar putea să își piardă utilitatea chiar și ca un energizant temporar.
 • Nu utilizați niciodată stimulente prescrise (cum ar fi Adderall, etc.) pentru a vă ajuta să lucrați sau să studiați, deoarece aceste medicamente pot avea efecte secundare puternice și nu trebuie să le utilizați decât dacă sunt prescrise de un medic.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 15
  6
  Vorbiți cu alți oameni Dacă vă bazați pe rezistența mentală pentru a depăși o perioadă emoțională dificilă, cum ar fi o pauză sau o pierdere personală, trebuie să știți că aproape orice problemă este mai ușor de depășit dacă o împărțiți. Discutați cu un prieten, un membru al familiei, ați iubit pe cineva sau o altă persoană de încredere atunci când aveți probleme să depășiți perioadele de primejdie. De multe ori vă veți simți bine pur și simplu vorbind deschis despre cum vă simțiți. Acești oameni nu trebuie neapărat să vă ajute să vă rezolvați problemele pentru a vă face să vă simțiți mai bine.
 • Dacă ești dispus să vorbești cu alții pentru că problemele tale sunt foarte personale, este chiar util să îți exprimi problemele -te. Gândiți-vă la modul în care vă simțiți în fundal și scrieți acest sentiment într-un jurnal sau notebook. După un timp scurt, citiți acele gânduri. Ați putea fi surprins de ceea ce ați scris și vă dați seama că acum vă puteți concentra mai clar pentru a vă depăși problemele.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea staminei Pasul 16
  7
  Luați pauze. Ca rezistență fizică, rezistența mentală necesită multă odihnă. Dacă v-ați concentrat mult pe completarea unei sarcini sau pe depășirea unei situații dificile, faceți o scurtă pauză atunci când aveți ocazia. Dacă vă aflați la birou, mergeți la hol pentru a vă liniști și pentru a merge la baie pentru a arunca puțin apă pe fața dumneavoastră. Dacă este dificil să păstrați un zâmbet într-un eveniment social tensionat, scuzați-vă și vă odihniți câteva minute. Veți fi surprins de cât de mult vă poate ajuta o scurtă pauză dintr-o situație dificilă din punct de vedere mental, deoarece vă va face să vă simțiți reînnoită, reîncărcată și gata să persevereze.
 • sfaturi

  • Sporiți timpul de antrenament în câteva minute pe zi.
  • Încurajați-vă să vă exercitați în fiecare zi, chiar și atunci când nu vă simțiți energizați.
  • Luați pauze de relaxare zilnic pentru a ajuta la reducerea nivelului stresului.
  • Exercitarea pe cont propriu vă poate ajuta să vă îmbunătățiți rezistența, deoarece nu simțiți presiunea celor din jur de a face ceva. Dacă lucrați pe el puțin câte puțin în ritmul propriu, este mai probabil să perseverezi în exercițiile și să-ți atingi obiectivele.
  • Mănâncă fructe zilnic.
  • Practicați meditația și exercițiile de respirație în fiecare zi. Faceți meditații și yoga timp de cel puțin o oră pe zi.
  • Luați multe pauze fizice sau cognitive - alternați între cele două pentru a evita oboseala.

  avertismente

  • Păstrați un ritm constant și nu rupeți rutina zilnică. Ia-o zi, pentru a întrerupe în activitățile ar putea fi o pauză utilă, dar sări peste rutina timp de mai multe zile consecutive va face mult mai greu să-l ia din nou.
  • Nu beți băuturi cofeină cum ar fi cafea sau băuturi energizante înainte de a face aerobic. Acestea accelerează ritmul cardiac și odată ce începeți să faceți exerciții, este posibil ca inima să bată foarte repede, ceea ce vă pune sănătatea în pericol.
  • Băuturile energice nu sunt sănătoase dacă le consumați zilnic. Prin urmare, evitați utilizarea excesivă dacă doriți un corp puternic și sănătos, plin de rezistență.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să rămâi sănătos și activCum să rămâi sănătos și activ
  Cum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fiziceCum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fizice
  Cum să vă dezvoltați rezistența la înotCum să vă dezvoltați rezistența la înot
  Cum să eliminați grăsimea din gâtCum să eliminați grăsimea din gât
  Cum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exercițiiCum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții
  Cum de a accelera pierderea în greutate în mod naturalCum de a accelera pierderea în greutate în mod natural
  Cum sa slabesti fara dietaCum sa slabesti fara dieta
  Cum să pierzi rapid 10 kilogrameCum să pierzi rapid 10 kilograme
  Cum sa slabiti rapid prin exercitii fiziceCum sa slabiti rapid prin exercitii fizice
  Cum sa mananci sanatos si sa faci exercitiiCum sa mananci sanatos si sa faci exercitii
  » » Cum de a îmbunătăți rezistența

  © 2011—2020 ertare.com