Cum de a îmbunătăți inteligența emoțională

Inteligența emoțională este abilitatea de a vă conecta cu emoțiile pentru a avea o viață mai bună. A fi în contact cu sentimentele vă va permite să vă ocupați de nivelurile de stres și să comunicați eficient cu ceilalți, două abilități care îmbunătățesc viața la nivel personal și profesional. Spre deosebire de IQ (Coeficientul de inteligență, care rămâne același pe toată durata vieții, inteligența emoțională se poate dezvolta și îmbunătăți în timp. Mergeți la pasul 1 pentru a afla cum să vă dezvoltați inteligența emoțională cu anumite tehnici pe care le puteți încerca chiar acum.

pași

Partea 1
Conectează-te cu emoțiile tale

Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 1
1
Observați reacțiile dvs. emoționale în timpul evenimentelor de zi. Este ușor să amânați sentimentele a ceea ce trăiți în fiecare zi, dar luând timpul pentru a recunoaște experiențele pe care experiențele voastre le fac să vă simțiți este esențială pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale. Dacă vă ignorați sentimentele, veți ignora informații importante care au un mare efect asupra modului de gândire și comportament. Începeți să acordați mai multă atenție sentimentelor dvs. și să le raportați la experiențele dvs.
 • De exemplu, să presupunem că sunteți la serviciu și vă întrerup în timpul unei întâlniri. Ce emoții apar în tine când se întâmplă asta? Pe de altă parte, cum te simți când te felicită pentru munca ta bună? Obișnuiți-vă să numiți emoții, cum ar fi tristețea, rușinea, bucuria, satisfacția și alții vor începe să vă ridice imediat inteligența emoțională.
 • Obișnuiți-vă să vă conectați cu emoțiile în anumite momente în fiecare zi. Care sunt primele emotii cand te trezesti? Care sunt ultimele înainte de a dormi?
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 2
  2
  Fiți atenți la corpul vostru. În loc să ignori manifestările fizice ale emoțiilor, începeți să le ascultați. Mințile și corpurile noastre nu sunt entități separate, ci se afectează reciproc la un nivel foarte profund. Puteți să vă ridicați inteligența emoțională, învățând să interpretați semnalele din corpul vostru care vă vor spune felul de emoții pe care le simțiți. De exemplu:
 • Stresul se poate simți ca un nod în stomac, presiune în piept sau respirație rapidă.
 • Tristețea se poate manifesta atunci când membrele se simt grele și lent să se trezească.
 • Bucuria sau plăcerea se pot simți ca fluturi în stomac, un puls mai rapid sau mai multă energie.
 • Imaginea intitulă Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 3
  3
  Observați modul în care sunt conectate emoțiile și comportamentul dvs. Când simțiți emoții puternice, cum reacționați? Înțelegeți reacțiile interne la situațiile cu care vă confruntați ziua, în loc să reacționați fără a reflecta. Cu cat intelegi mai mult ceea ce impulsioneaza impulsurile comportamentului tau, vei avea o inteligenta emotionala mai mare si vei putea profita de ceea ce stii sa-ti schimbe comportamentul in viitor. Iată câteva exemple de comportament și ce este în spatele lor:
 • Rușinea sau insecuritatea vă pot determina să vă retrageți dintr-o conversație și să vă deconectați.
 • Furia ar putea să vă facă să ridicați tonul vocii voastre sau să faceți pași foarte puternici.
 • Senzația de copleșire vă poate face să vă faceți panică, să pierdeți firul a ceea ce ați făcut sau să plângeți.
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 4
  4
  Evitați să vă judeca propriile emoții. Toate emoțiile tale sunt valide, chiar negative. Dacă vă judecați emoțiile, vă veți împiedica să vă simțiți pe deplin, ceea ce va face mai greu pentru dvs. să profitați de emoțiile dvs. într-un mod pozitiv. Uitați-vă în felul acesta: toate emoțiile sunt o nouă informație utilă care este conectată la un eveniment din lumea ta personală. Fără aceste informații, nu ar avea nicio idee cum să reacționăm în mod corespunzător. De aceea abilitatea de a simți emoțiile este un fel de inteligență.
 • La început, este dificil, așa că va trebui să practici pentru a vă face emoțiile pe linia de plutire și a le conecta la ceea ce se întâmplă. De exemplu, dacă simțiți o invidie amară, ce emoție vă spune despre situația dvs.?
 • De asemenea, ar trebui să vă simțiți la maxim emoțiile pozitive. Relaționați-vă bucuria sau satisfacția cu ceea ce se întâmplă în jurul vostru, astfel încât să puteți învăța să le simțiți mai des.
 • Imaginea intitulă Dezvoltați Inteligența Emoțională Pasul 5
  5
  Observați prezența modelelor în istoria dvs. emoțională. Este un alt mod de a învăța cât de mult puteți despre propriile dvs. sentimente și despre modul în care acestea sunt legate de experiențele voastre. Când simțiți o emoție puternică, întrebați-vă când a fost ultima dată când ați simțit-o. Ce sa întâmplat înainte, în timpul și după?
 • Dacă observați modele, puteți exercita un control mai mare asupra comportamentului dvs. Observați modul în care ați rezolvat o problemă anterioară și cum doriți să o gestionați data viitoare.
 • Păstrați un jurnal al reacțiilor dvs. emoționale sau al felului în care vă simțiți în fiecare zi, astfel încât să puteți vedea în mod clar modul în care reacționați de obicei.
 • Imagine cu titlul Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 6
  6
  Practica luarea deciziilor despre cum să se comporte. Nu veți putea evita simțirea emoțiilor pe care le simțiți, dar puteți decide cum doriți să reacționați la ele. Dacă problema dvs. este că vă explodezi în furie sau nu spuneți nimic atunci când sunteți răniți, gândiți-vă cum doriți să reacționați. În loc să vă lăsăm emoțiile să vă copleșească, decideți cum doriți să vă comportați data viitoare când sentimentele dvs. sunt foarte intense.
 • Atunci când se întâmplă ceva negativ în viața ta, ia un moment să-ți simți emoțiile. Unii susțin că simt un val de tristețe sau furie care le îneacă. Când a trecut valul inițial, luați decizia cum vreți să vă comportați. Luați decizia de a vă exprima sentimentele în loc să le reprimați. Dacă nu reușiți, ridicați-vă și încercați din nou în loc să aruncați prosopul.
 • Nu optați pentru obiceiurile de evadare. Este ușor de a lasa sentimentele negative, du-te pe linia de plutire și mulți oameni pretind să ascundă consumul excesiv de alcool, ma uit prea mult la televizor sau să adopte alte obiceiuri pentru a ascunde durerea. Dacă o faceți frecvent, inteligența emoțională va începe să sufere.
 • Partea 2
  Conectează-te cu alții

  Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 7
  1
  Fiți deschisi și mințiți. Fiind deschis și plăcut merge mână în mână cu inteligența emoțională. O minte închisă este de obicei un indicator al inteligenței emoționale inferioare. Când aveți o minte deschisă prin înțelegere și reflecție internă, este mai ușor să vă confruntați cu conflicte într-un calm și încredințate. Veți vedea că veți fi mai conștienți la nivel social și că noi posibilități se vor deschide pentru dumneavoastră. Pentru a întări acel element al inteligenței dvs. emoționale, țineți cont de următoarele:
  • ascultare procedură la televizor sau la radio. Luați în considerare ambele părți ale argumentului și căutați subtilitățile care trebuie analizate mai detaliat.
  • Când o persoană nu reacționează emoțional ca tine, reflectă ce ar putea fi cauza și încerca să vadă situația din punctul lor de vedere.
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 8


  2
  Îmbunătățiți nivelul dvs. de empatie. Empatia se referă la abilitatea de a recunoaște modul în care se simt alții și de a împărtăși emoțiile cu ei. Fiind un ascultător mai activ și acordând o atenție reală ceea ce spun ceilalți vă va ajuta să înțelegeți mai bine sentimentele lor. Când puteți utiliza aceste informații pentru a lua decizii și pentru a vă îmbunătăți relațiile, va fi un semn al inteligenței emoționale.
 • Pentru a vă îmbunătăți nivelul de empatie, puneți-vă în picioare altora. Gândește-te cum te-ai simți dacă ai fi în situația lor. Imaginați-vă dacă trebuia să treceți prin aceleași experiențe și ceea ce ar putea să vă atenueze unele privințe în ceea ce privește suportul și îngrijirea.
 • Când vedeți pe cineva care trece printr-o emoție puternică, întrebați-vă: "Cum ar trebui să reacționez la aceeași situație?"
 • Aveți un adevărat interes în ceea ce spun ceilalți, astfel încât să puteți reacționa într-un mod sensibil. În loc să vă lăsați rătăciți mintea, puneți întrebări și rezumați ceea ce spuneți, astfel încât interlocutorul dvs. să știe că sunteți atenți la conversația lor.
 • Imaginea intitulă Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 9
  3
  Interpretați limbajul corpului altora. Încercați să citiți între linii și să identificați sentimentele adevărate ale oamenilor. Pentru a face acest lucru, ar trebui să observați expresiile lor faciale și alte semne ale limbajului corpului lor. De multe ori oamenii spun ceva dar fața lor exprimă un adevăr mai profund. Practicați-vă să fiți mai atenți, astfel încât să identificați metodele mai puțin evidente pe care oamenii le folosesc pentru a-și exprima emoțiile.
 • Dacă nu sunteți sigur că aveți capacitatea de a interpreta expresii faciale, faceți un test pentru a vedea dacă puteți îmbunătăți.
 • Tonul vocii unei persoane spune, de asemenea, foarte mult. Cineva cu un ton mai mare de voce indică faptul că este stresat.
 • Imaginea cu titlul Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 10
  4
  Observați efectul pe care îl aveți asupra altora. Pentru a ridica inteligența emoțională, înțelegerea emoțiilor celorlalți este jumătate din calea călătoriei. De asemenea, va trebui să înțelegeți efectul pe care îl aveți asupra altora. Ai tendința de a face pe alții să se simtă nervoși, fericiți sau furioși? Ce se întâmplă cu conversația când intri undeva?
 • Gândiți-vă la modelele pe care ar trebui să le schimbați. Dacă aveți tendința de a lupta cu cei dragi, în cazul în care prietena ta plânge cu ușurință atunci când vorbești cu ea sau dacă oamenii au tendința de a închide un pic, atunci când sunt prezente, va trebui să se schimbe atitudinea, astfel încât să aibă un efect mai bun emoțional asupra oamenilor.
 • Adresați-vă prietenilor sau celor dragi pentru părerea lor despre impactul dvs. emoțional. Ar putea fi greu pentru dvs. să recunoașteți efectul pe care îl aveți asupra altora, de aceea vă pot ajuta.
 • Imaginea intitulă Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 11
  5
  Practicați-vă sincer din punct de vedere emoțional. Dacă spui că ești "bine", dar ai o încruntare, atunci nu vei comunica sincer. Practicați-vă să vă deschideți mai mult fizic emoțiile, astfel încât alții să vă poată interpreta mai bine. Spune-le că sunteți supărat, dar împărtășiți bucuria și bucuria.
 • Fiind "tu", îi vei ajuta pe alții să te cunoască și să ai mai multă încredere în tine, dacă văd de unde ești.
 • Totuși, ar trebui să știți că există o limită: controlați-vă emoțiile pentru a nu răni pe alții.
 • Partea 3
  Utilizarea practică a inteligenței emoționale

  Imaginea intitulă Dezvoltați Inteligența Emoțională Pasul 12
  1
  Vedeți dacă vă puteți îmbunătăți. Fiind capabil de intelectual este important în viață, dar fiind inteligent din punct de vedere emoțional are aceeași valoare. O inteligență emoțională puternică vă poate oferi mai multe relații și oportunități de angajare. Inteligența emoțională are patru elemente centrale care vă vor ajuta să aveți o viață echilibrată. Citiți-le și decideți ce ați putea îmbunătăți, apoi luați pașii corespunzători pentru a vă exersa abilitățile în această zonă:
  • Cunoașterea de sine: abilitatea de a recunoaște cu adevărat emoțiile cuiva și de a înțelege ce îi cauzează. Cunoașterea de sine implică cunoașterea punctelor forte și a limitărilor.
  • Automanejo: abilitatea de a întârzia satisfacția, de a echilibra nevoile cu cele ale altora, de a lua inițiativa și de a suprima impulsivitatea. Gestiunea individuală implică posibilitatea de a face față schimbării și de a menține un angajament.
  • Sensibilitate socială: abilitatea de a înțelege emoțiile și preocupările altora, precum și abilitatea de a observa și de a se adapta modelelor și utilizărilor sociale. Conștientizarea la nivel social implică posibilitatea de a vedea dinamica puterii la joc în orice grup sau context organizațional.
  • Gestionarea relațiilor: abilitatea de a vă alătura altora gestiona conflictele, să inspire și să influențeze alții și să comunice clar.
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 13
  2
  Reduceți nivelul stresului prin ridicarea inteligenței emoționale. Stresul este un termen larg care se referă la durerea pe care o simți din cauza unei largi varietăți de emoții. Viața este plină de situații dificile, de la ruperea dragostei la demiterea locurilor de muncă. Există un număr foarte mare de cauze care declanșează stresul, ceea ce ar putea transforma orice problemă zilnică într-ceva mult mai provocator decât este cu adevărat. Dacă sunteți foarte stresat, va fi dificil să se comporte așa cum doriți. Având un plan bun pentru a reduce stresul va îmbunătăți toate aspectele inteligenței dvs. emoționale.
 • Aflați factorii care declanșează stresul și tehnicile pe care le faceți scuti. Faceți o listă de tehnici eficiente care reduc stresul, cum ar fi ieșirea cu un prieten sau o plimbare în pădure, apoi puneți-o în practică.
 • Dacă ai nevoie de ajutor, cere-l. În cazul în care nivelul de stres sunt atât de copleșitoare încât nu se poate recurge din nou la un terapeut sau un psiholog, care vă va oferi instrumentele necesare pentru a face față (și, în același timp, vă va ajuta să crească inteligența emoțională).
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 14
  3
  Fii mai lipsit de griji acasă și la serviciu. Când sunteți optimist, este mai ușor să vedeți frumusețea vieții, obiectele din viața de zi cu zi și să extindeți acel sentiment asupra oamenilor din jurul vostru. Optimismul produce bunăstarea emoțională și oportunități mai mari, pentru că oamenii vor să fie oameni în jurul valorii de optimiste, astfel încât acestea vor fi atrase de tine, fără toate posibilitățile pe care aceste contacte le furnizați.
 • Negativitatea determină să se concentreze asupra a ceea ce ar putea merge prost în loc să forjeze mai mult elasticitate.
 • Persoanele care au o inteligență emoțională ridicată tind să folosească umorul pentru a face pe alții să se simtă mai siguri și mai fericiți. Folosește râsul pentru a trece prin momente dificile.
 • sfaturi

  • Unele lucruri trebuie analizate mai detaliat decât altele.
  • Inteligența emoțională implică mai mult decât controlul sentimentelor - implică și capacitatea de a se controla.
  • Nu abandona speranța: amintiți-vă întotdeauna că inteligența emoțională poate fi îmbunătățită prin mai mic sau mai mare decât nivelul, cu un set de efort și dorința de a fi mai deschis și schimba obiceiurile.
  • Dacă aveți o inteligență emoțională ridicată, luați în considerare locurile de muncă care necesită o mare interacțiune cu oamenii, în plus față de posturile care implică contact și conexiune cu alții.

  avertismente

  • A avea un IQ ridicat nu garantează o inteligență emoțională ridicată.
  • A fi deschisă nu înseamnă că trebuie să acordați aceeași valoare ideilor precum intoleranța, persecuția și genocidul în ceea ce privește ideile mai sănătoase. Mai degrabă înseamnă că trebuie să înțelegeți de ce cineva este atât de frică de o anumită categorie de oameni încât au nevoie să o eticheteze.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te descurci cu moartea unei buniciCum să te descurci cu moartea unei bunici
  Cum să vă găsiți frumusețea interioarăCum să vă găsiți frumusețea interioară
  Cum să închei rușinea din cauza tulburării obsesiv-compulsiveCum să închei rușinea din cauza tulburării obsesiv-compulsive
  Cum sa nu mai mananci din motive emotionaleCum sa nu mai mananci din motive emotionale
  Cum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericitCum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericit
  Cum să evitați epuizarea emoționalăCum să evitați epuizarea emoțională
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să vă întăriți emoționalCum să vă întăriți emoțional
  Cum se face curățarea emoționalăCum se face curățarea emoțională
  Cum să ignori durerea și sentimenteleCum să ignori durerea și sentimentele
  » » Cum de a îmbunătăți inteligența emoțională

  © 2011—2020 ertare.com