Cum de a îmbunătăți memoria cu meditația

Sa dovedit științific că meditația îmbunătățește concentrarea și memoria. Nu este necesar să utilizați o anumită meditație pentru a îmbunătăți memoria. Orice tip de meditație, cum ar fi meditația cu atenție, vă învață să vă concentrați mintea. Când vă puteți concentra mai bine, puteți, de asemenea, să vă consolidați conceptele în memoria dvs. pe termen scurt. Prin urmare, practicarea meditației vă poate ajuta să vă dezvoltați memoria pe termen scurt.

pași

Partea 1
start

Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 1
1
Începeți astăzi S-ar putea să fiți surprinși de faptul că nu aveți nevoie să meditați atât de mult pentru a începe să vedeți efectele. Un studiu științific a examinat modul în care un grup de studenți au răspuns la meditație. Cu doar două săptămâni de meditație practică (10 minute pe zi, plus 4 lecții de 45 de minute pe săptămână), elevii îmbunătățit în mod semnificativ scorurile lor de GRE, un test standardizat dat studenților care încearcă să intre școală absolvent.
 • De fapt, unele studii arată că doar patru zile de meditație pot îmbunătăți atenția și memoria.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 2
  2
  Practicați frecvent. În mod ideal, practici în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți memoria. De fapt, poate fi util să-l extindeți pe parcursul zilei, cum ar fi meditația timp de 10 minute dimineața, 10 minute la prânz și 10 minute seara. Cu toate acestea, dacă vedeți că nu puteți practica în fiecare zi, faceți-o cât mai des posibil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 3
  3
  Cultivați conștiința deplină. Conștientizarea totală este o parte a meditației, dar este și ceva pe care îl puteți încorpora în viața de zi cu zi. Conștientizarea completă, în forma sa cea mai de bază, înseamnă doar să acordați atenție, cu alte cuvinte, localizați-vă în acest moment, în loc să lăsați mintea să rătăcească.
 • De exemplu, când vă aflați la duș, nu vă gândiți la a doua zi. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care se simte dușul. Simtiti caldura apei de pe piele, cum se simte sapunul pe corpul vostru. Fiți atenți la aroma plăcută de săpun sau șampon. Permiteți-vă să experimentați cu adevărat fiecare senzație.
 • Puteți practica această tehnică oriunde. De exemplu, în timp ce faceți feluri de mâncare, faceți o clipă pentru a vă concentra cu adevărat pe ceea ce faceți. Simtiti apa calda pe piele, greutatea vasului in maini. Acordați o atenție deosebită curățării plăcii, asigurându-vă că nu rămâne pete.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 4
  4
  Du-te în creștere. Poate doriți să începeți să meditați o oră în fiecare zi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu pot să mențină acea practică atunci când nu au meditat anterior. Este mai bine să începeți încet și să creșteți cu trecerea timpului. Puteți începe cu doar trei minute pe zi.
 • Partea 2
  Învață să folosești meditația mindfulness

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 5
  1
  Alegeți un loc pentru a medita. De fapt, puteți medita oriunde, dar este bine să alegeți un loc care să nu vă distragă atenția, mai ales când tocmai ați început să meditați. Opriți televizorul și eliminați toate distragerile. Puteți chiar să instalați un mic centru de meditație într-un colț al casei dvs., cu o lumânare și ceva pe care vă place să vă concentrați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 6
  2
  Stai bine. Puteți sta pe un scaun sau pe podea. Depinde de tine. Cu toate acestea, asigurați-vă că sunteți relativ confortabil. De exemplu, nu doriți să apăsați prea mult o parte a corpului. Stați drept, dar nu atât de mult încât să vă simțiți stresați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 7
  3
  Scădeți Petreceți câteva minute plasându-vă în starea mentală corectă. Concentrează-te pe lumânare, dacă te ajută. Nu trebuie să te concentrezi complet, dar când simți că mintea ta rătăcește, întoarce-o în centru, până în prezent.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 8


  4
  Concentrează-te pe respirație. Odată ce te-ai plasat pe tine însuți, fii atent doar la respirația ta. Concentrați-vă pe modul în care inhalați și expirați. Nu este necesar să o schimbați. Mai degrabă, trebuie să fiți atenți, concentrându-vă complet pe modul în care inhalați și expirați. În timp ce mintea voastră se rătăcește, întoarce-o la respirație.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 9
  5
  Continuați să vă aduceți înapoi. Cu cât stați mai mult, cu atât va fi mai posibil ca mintea voastră să rătăcească. E bine și, de fapt, este normal. Cel mai important este să recunoști că ai rămas și ai re-focalizat. Etichetați momentul în care mintea voastră se rătăcește, ca și când ar spune "gândiți-vă" în mintea voastră și concentrându-vă asupra respirației voastre.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 10
  6
  Încercați să respirați adânc. O modalitate simplă de a începe meditația este să respiri adânc. Începeți prin plasarea unei mâini pe piept și cu o mână pe abdomen. Când respirați, ar trebui să observați că abdomenul se extinde mai mult decât pieptul, ca și cum ați încerca să respirați cât mai profund posibil. Poate ajuta la închiderea ochilor. Inspirați încet prin nas. Țineți-vă respirația la numărul șapte și apoi expirați încet prin gură până la numărătoarea a opt, în mintea voastră.
 • Respirați adânc de cinci ori de fiecare dată când efectuați această practică.
 • Asigurați-vă că expirați complet
 • Partea 3
  Îmbunătățiți-vă abilitățile de meditație

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 11
  1
  Luați în considerare luarea unei clase. Cu toate că clasele nu sunt pentru toată lumea, o clasă poate fi un bun început pentru practicarea meditației, făcându-vă mai ușor să meditați în fiecare zi. De asemenea, dacă nu aveți idee de unde să începeți, o clasă vă va ajuta să găsiți un bun punct de plecare.
  • Căutați centre de meditație în localitatea dvs. Unele studiouri de yoga oferă și cursuri de meditație. De asemenea, este probabil ca templele sau centrele budiste din localitatea dvs. să ofere cursuri de meditație.
  • Ați putea găsi, de asemenea, cursuri de meditație prin bibliotecă sau parcuri și recreere departamentele din oraș, iar unele biserici oferă cursuri de meditație, în special a celor care acceptă alte tradiții, cum ar fi unitariană universalistă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 12
  2
  Nu lăsa distragerile să te îngrijoreze. Toată lumea este distrasă atunci când meditează. Când meditați pentru prima dată, acest lucru vă poate face să vă neliniștiți sau să vă supărați. Cu toate acestea, în loc să vă supărați, încercați să fiți conștienți de unde vă îndreptați gândurile și să le aduceți înapoi la meditație.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 13
  3
  Trebuie să vă dați seama că și meditația un pic vă poate ajuta. Adică, ați putea crede că trebuie să meditați în fiecare zi la un moment dat pentru a vă ajuta. Cu toate acestea, dacă credeți că ați putea renunța pentru că nu ați meditat câteva zile. Amintiți-vă că chiar și o mică meditație vă poate îmbunătăți memoria. Prin urmare, încercați să meditați când puteți, chiar dacă nu aveți timp să o faceți zilnic.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 14
  4
  Folosește meditația ghidată Dacă nu doriți să faceți o cursă, puteți totuși să beneficiați de cunoștințele altora. Folosește meditația ghidată Puteți găsi multe online sau puteți descărca aplicații gratuite. Persoana de pe cealaltă parte vă va îndruma prin procesul de meditație, ajutându-vă să aflați cum să faceți acest lucru.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei folosind meditația Pasul 15
  5
  Faceți modificări Nu este necesar să meditați mereu în același mod. De exemplu, unii oameni consideră că meditația în mișcare este utilă. Meditează în mișcare timp de 10 minute, concentrându-se pe diferite senzații. Începeți prin simțirea modului în care corpul dvs. merge, concentrându-se cu adevărat asupra senzațiilor mișcărilor. Continuați cu senzația de respirație. După aceea, concentrați-vă asupra felului în care simțiți aerul pe piele și apoi gândiți-vă la ceea ce vedeți și la ceea ce auziți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se instalează Backtrack Live pe un stick USBCum se instalează Backtrack Live pe un stick USB
  Cum se instalează Sims 3 pe stick-ul USBCum se instalează Sims 3 pe stick-ul USB
  Cum se curăță memoria cache din ChromeCum se curăță memoria cache din Chrome
  Cum să vă ascuțiți puterile de observareCum să vă ascuțiți puterile de observare
  Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum să faci meditație activăCum să faci meditație activă
  Cum să faci meditație deplină a conștiințeiCum să faci meditație deplină a conștiinței
  Cum se face meditația de concentrareCum se face meditația de concentrare
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  » » Cum de a îmbunătăți memoria cu meditația

  © 2011—2020 ertare.com