Cum de a îmbunătăți funcția tiroidei

Slaba activitate (sau hipotiroidie), glanda tiroida poate afecta nivelul de energie, fertilitate, starea de spirit, greutate corporală, dorința sexuală și capacitatea de a gândi în mod clar. Problemele legate de tiroidă pot afecta toate activitățile zilnice. Mai mult de 20 de milioane de americani suferă de boală tiroidiană, în timp ce la nivel global se estimează că cei afectați sunt 200 de milioane. Dacă tiroida funcționează prost, există câteva modalități de îmbunătățire a stării dumneavoastră.

pași

Metoda 1
Îmbunătățirea funcției tiroide prin dietă

Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 1
1
Mănâncă o dietă compusă din alimente proaspete întregi. Dacă aveți probleme tiroidiene, trebuie să urmați un plan de alimentație mai sănătos și mai curat. În general, acest lucru înseamnă că dieta dvs. ar trebui să fie compusă din alimente întregi fără prelucrare. Încurajarea unui stil de viață sănătos pentru tine duce la o funcționare mai bună a tiroidei.
 • Curatele diete umplute cu alimente întregi neprelucrate ajuta la eliminarea alimentelor inflamatorii, care pot avea un impact negativ asupra tiroidei.
 • Mulți oameni cu probleme tiroidiene au sensibilități la gluten. De aceea este cel mai bine să limitați sau să eliminați complet glutenul din dieta dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 2
  2
  Evitați băuturile alcoolice și stimulentele. Pentru a promova funcționarea corectă a tiroidei, este necesar să se evite alcoolul, cofeina și produsele din tutun. Aceste substanțe cauzează o creștere a hormonilor de stres, care afectează tiroida și produc un dezechilibru hormonal.
 • Dacă nu doriți să renunțați la alcool și cofeină pentru totdeauna, ar trebui să le excludeți din dietă pentru câteva săptămâni și apoi să le consumați din nou cu moderatie. Unele studii sugerează că cafeaua neagră poate fi benefică pentru sănătatea neurologică.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 3
  3
  Incorporați alimente pentru a întări tiroida în dieta dumneavoastră. Există anumite alimente care ajută la îmbunătățirea funcționării tiroidei. Oricare ar fi boala tiroidiană, asigurați-vă că includeți alimente care întăresc glanda tiroidă în dieta dumneavoastră, inclusiv următoarele:
 • Boabe cum ar fi afine, căpșuni, zmeură, coacăze, mure, berberries și portocalii. Boabele sunt bogate în antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și diminuează inflamația.
 • Multe legume proaspete Acesta include o varietate de culori, cum ar fi legumele verzi, rosu, portocaliu, galben și violet, precum și toate tipurile de legume, cum ar fi frunze, tulpini, muguri și rădăcinoase în dieta ta.
 • Pești precum somonul, macrou și tonul. Acestea au un conținut ridicat de acizi grași omega 3. Sursele de omega 3 în plus față de pește sunt nucurile, uleiul de borage și uleiul de semințe de in. Acești acizi grași sunt componente esențiale pentru substanțele antiinflamatoare pe care organismul le produce în mod natural.
 • Alimente cu vitamina D. Puteți consuma pește și ciuperci sau produse lactate îmbogățite cu vitamina D. Pentru a vă crește consumul de vitamină, puteți de asemenea să faceți plajă timp de 10 până la 15 minute.
 • Proteine ​​de înaltă calitate Încercați să consumați unul la fiecare masă. Sursele bune de proteine ​​includ păsări de curte, fasole, ouă, leguminoase și nuci.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 4
  4
  Consumă mai multe substanțe nutritive care întăresc tiroida. Trebuie să măriți consumul de alimente cu substanțe nutritive care îmbunătățesc funcția tiroidiană. Încercați să consumați cel puțin o cantitate zilnică de alimente care conțin aceste substanțe nutritive.
 • Consuma mai multe vitamina A. Alimentele încărcate cu vitamina A includ legume, cum ar fi cartofii dulci, spanac și alte legume cu frunze de culoare verde închis, morcovi, dovleac, broccoli, ardei roșu, fructe suc de fructe cum ar fi vară- pepene galben, mango și caise - leguminoase, carne, ficat și pește.
 • Tirozina este esențială pentru buna funcționare a tiroidei. Acesta este prezent în curcan și albușuri de ou.
 • Seleniul ajută de asemenea la reglarea producerii tiroidei. Nuca de Brazilia este cea mai bună sursă de seleniu. Este prezent în ton, ciuperci, carne de vită, semințe de floarea-soarelui, halibut și soia.
 • Controlați aportul de iod În țările în curs de dezvoltare, suplimentarea aportului de iod cu sare iodată poate îmbunătăți funcția tiroidiană. În schimb, în ​​multe țări dezvoltate, este posibil să aveți riscul de iod în exces, ceea ce duce la tiroidită autoimună. Consultați medicul dumneavoastră cu privire la aportul de iod pentru a afla dacă este necesar să îl ajustați.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 5
  5
  Limitați alimentele de suprimare a tiroidei. Dacă suferiți de hipotiroidism, aceasta înseamnă că glanda tiroidă este mai puțin activă decât în ​​mod obișnuit. Anumite alimente pot interfera cu funcția tiroidiană prin suprimarea acesteia, ceea ce agravează această boală. Prin urmare, limita consumul de anumite legume, cum ar fi varza, varza de Bruxelles, varză creață, broccoli si bok choy (varză chinezească sau). Aceste alimente interferează cu absorbția de iod în tiroidă. Dacă doriți să le consumați, asigurați-vă că aburiți-le și nu le mâncați crude.
 • Este recomandabil să se limiteze arahidele și untul de arahide, deoarece acestea pot interfera cu absorbția de iod din organism.
 • De asemenea, este recomandată eliminarea alimentelor bogate în mercur. Câteva exemple sunt spadacul, rechinul și majoritatea speciilor de ton.
 • În plus față de cele menționate, un alt aliment care interferează cu tiroida pentru nivelurile ridicate de mercur este macrou.
 • Metoda 2
  Îmbunătățiți funcția tiroidiană prin modificări ale stilului de viață

  Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 7
  1
  Reduceți stresul Stresul poate provoca efecte negative asupra tiroidei. Suprasolicitarea glandelor suprarenale, care poate însoți tiroida subactivă. Nivelurile cortizolului cresc și datorită stresului. Acest lucru afectează nivelul insulinei și apetitul.
  • Stresul determină, de asemenea, oamenii să supraviețuiască sau să se întoarcă la mâncare nesănătoasă, ceea ce are un efect negativ asupra tiroidei.
  • Aflați tehnici pentru a scuti stresul, de exemplu, respirația profundă, yoga sau tai chi. Alte metode includ meditația, masajele și orele de somn suficient.
  • Luarea unei pauze de la responsabilitățile dvs. poate fi foarte benefică și restauratoare.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 8
  2
  Faceți mai multe exerciții aerobice. Cresterea activitatii fizice va permite de asemenea imbunatatirea functiei tiroidiene. Ar trebui să vă stabiliți un obiectiv de 30 de minute de exerciții moderate de cel puțin 5 zile pe săptămână.
 • Încercați exerciții cum ar fi mersul pe jos, înotul, utilizarea mașinii de vânătoare, folosirea mașinii eliptice, utilizarea mașinii de alpinism sau efectuarea oricărei forme de exerciții cardiovasculare pe care vă bucurați. Luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu aveți nicio limitare.
 • Începeți mici și faceți progrese în ritmul propriu. Puneți-vă obiectivele rezonabile.


 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 9
  3
  Practica formarea forței. Acest tip de activitate fizică îmbunătățește și funcția tiroidei. Trebuie să includeți 2 sau 3 zile de formare a rezistenței în rutina săptămânală de exerciții. În plus, ajută la scăderea în greutate și la reducerea stresului.
 • Verificați mașinile de greutate a sala de sport. De asemenea, este posibilă ridicarea greutăților libere. Consultați medicul pentru a afla ce exerciții sunt potrivite pentru dvs.
 • Metoda 3
  Îmbunătățiți funcția tiroidiană cu medicamente

  Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 10
  1
  Mergeți la medicul dumneavoastră. Dacă prezentați oricare dintre factorii de risc sau simptomele bolii tiroidiene, consultați-vă medicul și informați-l despre preocupările dumneavoastră. Bolile tiroidiene sunt tratabile și rezultatele sunt de obicei foarte bune. Va trebui să urmați un test de sânge, un examen fizic și o evaluare a simptomelor.
  • Nu plecați pentru consultații ulterioare cu medicul. Cunoașterea este întotdeauna mai bună decât neștiind.
  • Există unele medicamente care interferează cu buna funcționare a tiroidei. De aceea, în momentul vizitei la medic, trebuie să-l informați despre orice medicamente pe care le luați, inclusiv suplimente sau remedii naturale și pe bază de plante. Adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la riscul de boli tiroidiene, dacă ați prescris medicamente, cum ar fi litiu, tioamide, interferon alfa, interleukina 2, colestiramină, perclorați, expectorante, hidroxid de aluminiu și raloxifen.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 11
  2
  Se urmează terapia cu hormon tiroidian. Acesta este un tratament prescris de medic pentru combaterea hipotiroidismului. Ajută la înlocuirea funcției normale a tiroidei. Cel mai utilizat hormon tiroidian în această terapie este T4 sintetic (levothyroxină) care acționează în același mod ca T4 pe care organismul o produce.
 • Sintetic T4 este administrat o dată pe zi pe cale orală, de obicei cu 30 de minute înainte de micul dejun.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 12
  3
  Luați un supliment. Îmbunătățiți funcția tiroidei, luând suplimente nutriționale și vitamine, care furnizează organismului substanțele nutritive necesare pentru a menține o tiroidă sănătoasă. Nu luați suplimente fără a consulta mai întâi un medic care este un expert în acest domeniu. Luarea suplimentelor pentru a influența în mod specific funcția tiroidei ar trebui să fie o metodă supravegheată.
 • Puteți lua suplimente de vitamina D, vitamina A, zinc, seleniu, vitamina B12 și acizii grași omega 3.
 • Când luați un supliment de seleniu, asigurați-vă că nu depășiți 200 mg pe zi.
 • Metoda 4
  Înțelegând tiroida

  Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 13
  1
  Aflați importanța tiroidei. Glanda tiroidiană joacă un rol foarte important în diferite funcții esențiale ale corpului. Ajută la menținerea nivelurilor de energie, a temperaturii normale, a greutății corporale, a gândirii lucide, a răspunsului organismului la alți hormoni și a sintezei proteinelor. Se află la baza gâtului și se înfășoară în jurul gâtului, ca o cravată sau un fluture. Problemele tiroidiene pot apărea brusc sau se pot dezvolta de-a lungul anilor.
  • Cele mai frecvente boli ale tiroidei sunt hipotiroidismul (tiroidă subactivă) și hipertiroidismul (o tiroidă hiperactivă).
  • Tiroidita Hashimoto este cel mai frecvent tip de boală hipotiroidiană. Este o boala autoimuna, in care organismul produce anticorpi împotriva tiroidei, care scade productia de hormoni tiroidieni și are ca rezultat o tiroidă.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 14
  2
  Recunoașteți factorii de risc. Există mulți factori care vă pot expune la riscul de hipotiroidism. Cunoașterea acestora vă va permite să stabiliți dacă simptomele pe care le prezentați sunt legate de funcționarea tiroidei. Dacă vi se aplică oricare dintre acești factori de risc, consultați-vă medicul despre testele tiroidiene pentru a diagnostica mai devreme boala tiroidiană. Factorii de risc sunt următorii:
 • Vârstă: Ca și în cazul multor tulburări, riscul de a suferi de hipotiroidism crește odată cu îmbătrânirea.
 • Sex: femeile sunt expuse unui risc mai mare de hipotiroidism.
 • Antecedente familiale: bolile tiroidiene tind să fie ereditare. Dacă o rudă apropiată a suferit o boală tiroidiană, riscul este ridicat.
 • Boala autoimună: prezența oricărei boli autoimune crește riscul de boală tiroidiană.
 • Anamneza medicală a radiațiilor la nivelul gâtului sau pieptului.
 • Imaginea intitulată Boost Thyroid Function Step 15
  3
  Diagnosticați orice problemă tiroidiană. Afecțiunile tiroidiene sunt diagnosticate prin simptome fizice și rezultate de laborator. Medicul vă dintr-o probă de sânge pentru a evalua hormonul stimulator tiroidian (TSH, pentru acronimul în limba engleză) și de a determina dacă aveți risc de oricare dintre aceste boli.
 • Simptomele hipotiroidie sunt oboseala, depresie, dificultăți de concentrare, creșterea în greutate, rata pulsului redusă, uscăciune a pielii, subțierea părului, sensibilitate la frig, cicluri menstruale neregulate, constipație și o umflare în jurul gâtului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește mobilitatea spermeiCum de a crește mobilitatea spermei
  Cum să mănânci curatCum să mănânci curat
  Cum să consumi armura tiroidianăCum să consumi armura tiroidiană
  Cum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidieneCum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidiene
  Cum să vindeci buriculCum să vindeci buricul
  Cum sa vindeci tiroida in mod naturalCum sa vindeci tiroida in mod natural
  Cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoaseCum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase
  Cum să evitați problemele de stomacCum să evitați problemele de stomac
  Cum să câștigi greutate dacă ai diabetCum să câștigi greutate dacă ai diabet
  Cum să obțineți o revizuire a tiroideiCum să obțineți o revizuire a tiroidei
  » » Cum de a îmbunătăți funcția tiroidei

  © 2011—2020 ertare.com