Cum de a îmbunătăți funcția renală

Rinichii sunt printre cele mai importante organe din organism. Ele îndeplinesc funcții importante în reglarea sângelui, volumul sângelui, tensiunea arterială și pH-ul sângelui. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru filtrarea plasmei sanguine și pentru separarea deșeurilor de substanțe chimice utile. Aveți grijă de rinichi pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală și a reduce riscul bolilor. Multe lucruri pot merge prost, dar dacă urmați câteva sfaturi simple, puteți reduce șansele de a suferi de afecțiuni cum ar fi pietre la rinichi, infecții ale rinichilor sau insuficiență renală.

pași

Metoda 1
Mănâncă sănătos

Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 1
1
Luați o dietă echilibrată. O dietă echilibrată și sănătoasă este un factor important în sănătatea generală bună, iar sănătatea rinichilor nu face excepție. Evitați alimentele grase și sărate, mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete. Dacă nu știți ce este o dietă echilibrată, aruncați o privire asupra grupurilor de alimente identificate în piramida alimentară și începeți de acolo.
 • Experții în domeniul sănătății publice au criticat piramida alimentară originală, deci consultați-o piramida alimentară sănătoasă cel mai recent, care combină o alimentație sănătoasă cu controlul greutății.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 2
  2
  Reduceți cantitatea de sare pe care o consumați în dieta dumneavoastră. Este foarte frecvent ca oamenii să aibă diete care depășesc cantitatea recomandată de sare sau sodiu. Dietele bogate în sodiu au efecte negative deosebite asupra rinichilor, deoarece pot duce la hipertensiune arterială. De-a lungul timpului, hipertensiunea arterială dăunează rinichilor și creează mai multe șanse de a suferi de probleme renale grave.
 • Alegerea alimentelor proaspete în loc de alimente ambalate înseamnă consumarea de sodiu mai puțin.
 • Când cumpărați produse alimentare preambalate, acordați atenție celor care indică "fără sare adăugată" sau ceva similar.
 • Adoptați obiceiul de a citi etichetele produselor alimentare și de a afla nivelul de sodiu din ele.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 3
  3
  Mănâncă alimente bune pentru rinichi. Cel mai important lucru este de a mânca o dieta sanatoasa, echilibrata, dar există unele alimente care sunt deosebit de benefice pentru rinichi și funcția renală. Alimentele cu antioxidanți (cum ar fi fructele și legumele) pot îmbunătăți sănătatea generală și rinichii. Unele dintre cele mai bune trebuie să-haves regulat pe lista de cumpărături sunt: ​​varza, conopida, fructe de pădure (în special afine), ardei rosii si ceapa.
 • Deși afinele sunt foarte bune, sucul de afine care vine în carton poate conține o cantitate uriașă de zahăr.
 • Se crede că sparanghelul este deosebit de bun pentru rinichi.
 • Metoda 2
  Bea sănătoasă

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 4
  1
  Ia multă apă Starea bine hidratată aduce mari beneficii sănătății. Fiind bine hidratat înseamnă că urina este mai diluată, ceea ce ajută la menținerea sănătății și funcției renale. Unii medici recomandă să luați 8 pahare de apă pe zi, dar în unele cazuri este recomandat să luați mai mult. Apa elimină toxinele și deșeurile din organism. Deci, hidratarea ajută rinichii la această sarcină, pe lângă reglarea temperaturii corpului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 5
  2
  Beți în mod regulat apă. Apa frecventă în timpul zilei, în loc să înghită 1/2 litru de 2 ori pe zi, ajută și la îmbunătățirea funcției renale. Rinichii mențin fluidul corpului reglementat, astfel încât această sarcină va fi mai ușoară pentru ei dacă luați puțin și adesea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 6
  3
  Beți alcool în mod moderat. Excesul de alcool poate provoca efecte grave foarte grave asupra funcționării rinichilor. Una dintre sarcinile principale ale rinichilor este filtrarea substanțelor nocive din sânge. Alcoolul este una dintre substanțele nocive pe care rinichii trebuie să le trateze și excesul afectează în mod negativ această capacitate.
 • De asemenea, alcoolul deshidratat produce un efect negativ asupra rinichilor, spre deosebire de efectul pozitiv de a rămâne bine hidratat.


 • Metoda 3
  Controlați greutatea și exercițiile fizice în mod regulat

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 7
  1
  Controlați-vă greutatea Este important să se mențină o greutate sănătoasă, deoarece excesul de greutate poate crește tensiunea arterială, ceea ce, la rândul său, pune mai multă stres asupra rinichilor. Consumul unei alimentații sănătoase, echilibrate și exercitarea regulată ar trebui să fie suficientă pentru a menține o greutate sănătoasă și o tensiune arterială normală.
  • Excesul de greutate poate duce, de asemenea, la diabet. Această boală și tensiunea arterială ridicată sunt cele două cauze principale ale bolii renale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 8
  2
  Faceți o mulțime de exerciții fizice. Activitatea fizică are multe beneficii pentru sănătate, pe lângă faptul că joacă un rol important în pierderea în greutate și control. Îmbunătățește circulația și mobilitatea, ceea ce este benefic pentru rinichi deoarece acestea lucrează pentru a regla sângele în organism. Exercițiile regulate ajută la prevenirea diabetului și la controlul tensiunii arteriale, ceea ce scade tensiunea din rinichi și riscul de a se îmbolnăvi de rinichi.
 • Dacă nu sunteți obișnuiți să exercitați în mod regulat, este important să includeți exerciții în rutina obișnuită pentru a vă bucura de beneficiile pe termen lung și pentru a îmbunătăți funcția renală. Acest lucru poate părea greu de realizat dacă sunteți ocupat sau sunteți puțin leneși, dar ar trebui să vă străduiți să găsiți o modalitate de ao realiza.
 • Pentru cineva care nu are obiceiul de a face exerciții, cel mai bun mod de a face distractiv este să găsești un sport sau o activitate pe care o ai cu adevărat.
 • Dacă nu doriți să vă alăturați unui club sau unei echipe, exersați-vă cu prietenii sau partenerul dvs. pentru a vă face mai distractiv și mai relaxant.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 9
  3
  Exercitarea în aer liber pentru a obține o bună aprovizionare cu vitamina D. Deficitul de vitamina D este asociat bolii renale. Una dintre funcțiile rinichilor este activarea vitaminei D. Prin urmare, expunerea la soare pentru a absorbi vitamina D reduce presiunea rinichilor.
 • Expunerea la soare timp de cel puțin 15 minute pe zi favorizează buna funcționare a rinichilor.
 • Vitamina D contribuie de asemenea la reglarea concentrațiilor de calciu și fosfor din organism.
 • Metoda 4
  Aflați despre dezvoltarea problemelor de rinichi

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 10
  1
  Înțelegeți ce rol joacă rinichii. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă cercetați și să vă educați despre funcționarea rinichilor și despre obiectivele pe care le îndeplinesc în organism. Rinichii joacă un rol fundamental: mențin sănătatea sângelui, facilitează transportul nutrienților în jurul corpului, vă protejează împotriva bolilor și menține un pH echilibrat. Dacă vă gândiți la asta, veți realiza cât de important este ca sănătatea generală să aibă rinichi sănătoși care să funcționeze în condiții optime.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 11
  2
  Aflați cum apar probleme de rinichi. După ce ați înțeles funcționarea și importanța rinichilor sănătoși, aflați despre originea problemelor legate de rinichi. Cele două cauze cele mai frecvente ale bolii renale sunt diabetul și hipertensiunea arterială. Dar există și alte cauze potențiale, inclusiv intoxicație și daune fizice sau traume. De exemplu, boala renală se poate dezvolta după ce a suferit o lovitură severă la rinichi.
 • Utilizarea regulată a anumitor analgezice pentru o perioadă prelungită poate provoca probleme renale. Prin urmare, consultați-vă medicul dacă luați-l în mod regulat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 12
  3
  Adresați-vă părinților dacă există o istorie a problemelor de rinichi în familie. Problemele de rinichi sunt adesea moștenite. Prin urmare, dacă familia dvs. are o istorie a problemelor de sănătate legate de rinichi, este posibil să aveți un risc mai mare. În acest caz, consultați-vă medicul pentru mai multe sfaturi medicale specifice despre cum să evitați problemele renale moștenite.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să măriți volumul de sângeCum să măriți volumul de sânge
  Cum să vă măriți IFG-ulCum să vă măriți IFG-ul
  Cum să ajuți pacienții cu insuficiență renală care refuză dializaCum să ajuți pacienții cu insuficiență renală care refuză dializa
  Cum să scadă nivelul crescut al creatinineiCum să scadă nivelul crescut al creatininei
  Cum să mâncați mai puțină proteinăCum să mâncați mai puțină proteină
  Cum să corectezi un pH ridicat al acizilor cu alimente cu conținut ridicat de alcalineCum să corectezi un pH ridicat al acizilor cu alimente cu conținut ridicat de alcaline
  Cum să creați o dietă adecvată pentru a remedia bolile renale croniceCum să creați o dietă adecvată pentru a remedia bolile renale cronice
  Cum sa scapi de pietre la rinichiCum sa scapi de pietre la rinichi
  Cum se reduce microalbuminaCum se reduce microalbumina
  Cum de a crește tensiunea arterială scăzutăCum de a crește tensiunea arterială scăzută
  » » Cum de a îmbunătăți funcția renală

  © 2011—2020 ertare.com