Cum să îmbunătățiți flexibilitatea

Este important să aveți suficientă flexibilitate pentru a nu vă răni singur. Acest lucru nu se aplică numai sportivilor, deoarece oricine poate fi rănit dacă acestea fac o mișcare proastă sau întind prea mult un mușchi. Exercițiile de alungire sunt mai importante pe măsură ce îmbătrânim, deoarece flexibilitatea este pierdută (ceea ce face dificilă îndeplinirea sarcinilor de bază și scăderea încetinirii independenței). Îmbunătățirea flexibilității nu este dificilă, dar nici nu se întâmplă peste noapte. Trebuie să perseverezi până când atingi obiectivul tău și apoi să te flexi în mod regulat pentru a rămâne pe acel nivel.

pași

Metoda 1
Exercițiu și prelungi

Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 1
1
Întotdeauna încălziți înainte de alungire. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de întindere este să vă încălziți prin jogging, alergare sau ciclism, pentru a slăbi mușchii. Nu trebuie să conduceți sau să mergeți cu bicicleta foarte tare sau de foarte mult timp, dar este bine să faceți acest lucru timp de cel puțin 20 de minute pentru a evita rănile și entorsele.
 • 2
  Flexibil după un antrenament puternic. Încercați să faceți un antrenament complet înainte de a vă întinde, astfel încât mușchii să nu fie reci sau tensionați, ceea ce vă asigură că veți obține cele mai multe din sesiunile de întindere.
 • 3
  Efectuează o alungire dinamică. Întotdeauna trebuie să o faci înainte de elongația statică. Elongația dinamică include mișcarea și intenționează să imite și să exagereze exercițiile existente și mișcările zilnice. Aceasta este o formă mai sigură de alungire.
 • Efectuați exercițiile de tip omidă: pornind de la o poziție push-up, mergeți încet până când picioarele sunt cât mai aproape de mâini. Odată ce ați reușit, mergeți cu mâinile până când vă întoarceți în poziția de plecare. Îți poți îndoi spatele pentru a prelungi coloana vertebrală.
 • Faceți oscilații ale picioarelor: afirmându-vă împotriva peretelui, răsuciți piciorul pe partea exterioară ca și cum ar fi pendulul unui ceas. Măriți înălțimea de rulare cu fiecare retur. Modificați partea pentru a vă exersa celălalt picior. Puteți face un exercițiu similar cu brațele.
 • Efectuați lunges de mers pe jos: faceți pași adânci și exagerați - în principiu, trebuie să mersi și să coborâți genunchiul cu fiecare pas. Puteți adăuga o întindere mai mare prin rotirea, cu fiecare mișcare, a trunchiului superior departe de piciorul spate extinse.
 • 4
  Efectuați alungări statice. Elongația statică este forma de alungire pe care majoritatea oamenilor o cunosc din clasele de gimnastică din copilărie - este cea care a stat în șezut sau din altă poziție fără mișcare. Acest tip de alungire poate crește flexibilitatea, dar trebuie făcută numai după finalizarea antrenamentului, deoarece prezintă un risc mare de răniri în mușchii tensionați.
 • Îndreptați hamstrele: stați și împrăștiați picioarele în afară. Înclinați-vă înainte să atingeți câte un picior odată cu vârful degetelor. Puteți, de asemenea, flexi piciorul liber pentru al face mai puțin dureros.
 • Efectuați întinderea fluturelor: stați pe pământ. Îndoiți ambii glezne către interiorul picioarelor, făcând călcâiele să fie cât mai aproape de picioare. Puteți, de asemenea, să vă presați genunchii împotriva solului pentru a mări alungirea.
 • Asigurați-vă întinderea umărului: traversați cotul în fața corpului, spre partea laterală a umărului opus, apăsând-o pe braț în timp ce o faceți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 5
  5
  Încercați metoda contra-relaxare. Puteți face acest lucru singur sau cu ajutorul. Poziționați-vă ca o alungire, apoi relaxați-vă pentru un moment și contractați mușchii zonei. Reduce contracția și relaxează mușchii în timp ce vă așezați din nou în poziția de alungire. Trebuie să vă puteți alunga puțin mai mult cu fiecare repetare. Dacă aveți un asistent, spuneți-i să vă împingă încet membrele în poziția de alungire pentru a vă ajuta să flexați mai mulți mușchi.
 • Metoda 2
  Yoga și pilates

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 6
  1
  Luați cursuri de yoga. Yoga este un exercițiu de tehnică și meditație din India care reduce stresul și anxietatea (la rândul său, realizează scăderea în greutate) și este excelent pentru obținerea unui echilibru și flexibilitate mai bune. Găsiți un grup local cu care puteți practica sau lua o cursă la o sală de gimnastică din zona dvs. sau într-un centru comunitar. De asemenea, puteți găsi cursuri online sau DVD-uri pentru a practica acasă.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 7
  2
  Luați cursuri de Pilates. Pilates este o serie de mișcări și forme care îmbunătățesc foarte mult echilibrul și flexibilitatea. Uneori pot fi utilizate unelte precum bile, greutăți și benzi de rezistență. Participați la o sală de gimnastică, la un centru comunitar local, la un club de colegiu, puteți merge la comunitatea de pensionare sau puteți găsi și un alt grup local care să practice cu ei. În plus, există clase disponibile online și pe DVD-uri, astfel încât să puteți exercita acasă dacă sunteți ocupați sau sunteți conștienți de sine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 8
  3
  Luați în considerare combinarea celor de mai sus cu exerciții și alungări. Combinați-l cu exercițiile tradiționale și întindeți-vă pentru a îmbunătăți flexibilitatea chiar mai mult. Alterați între diferitele sisteme și asigurați-vă că nu repetați aceleași grupări musculare într-o zi sau două, pentru că vă puteți răni și vă puteți răsturna.
 • Metoda 3
  o alternativă

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 9
  1
  Fă-ți un masaj Tehnicile profunde ale mușchilor, cum ar fi eliberarea neuromusculară, răsucirea și eliberarea miofascială, sunt concepute pentru a elimina problemele corporale care reduc flexibilitatea. Trebuie doar să vizitați un terapeut de masaj care cunoaște aceste modalități deoarece altfel el vă poate răni. Un masaj standard poate ajuta, de asemenea, deoarece va îmbunătăți circulația musculară, permițându-i să repare orice deteriorare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 10
  2
  Utilizați un jacuzzi sau o saună. Căldura ambelor medii poate relaxa mușchii și poate ajuta la flexibilitate. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să fie utilizat împreună cu alte metode, deoarece va avea un efect redus pe cont propriu. Puteți găsi jacuzzi-urile și saunele la sălile locale și la bazine comunitare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea flexibilității Pasul 11
  3
  Luați în considerare obținerea unui tratament de acupunctură. Există foarte puține dovezi că poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității, dar este bine dovedit că ameliorează durerile musculare și îmbunătățește fluxul sanguin, ceea ce ajută la exercițiile de alungire.
 • sfaturi

  • Este important ca atunci când vă întindeți să nu forțați întinderea - de exemplu, înclinându-vă înainte și înapoi pentru a vă atinge picioarele.
  • Întotdeauna efectuați o încălzire și răciți, chiar dacă ați făcut exerciții. Mușchii vor fi mai flexibili atunci când sunt calzi, reducând astfel riscul de tragere. O posibilă activitate de încălzire este de a roti îmbinările (de exemplu, făcând cercuri cu umerii).
  • Continuați să vă întindeți de la 45 de secunde la 1 minut pentru a face acest proces.
  • Sporturile diferite necesită alungări diferite.
  • Fii persistent.
  • Nu vă alungați prea mult. Fă-o de 2-3 ori pe zi și se odihnește 2-4 ore între fiecare alungire.
  • Atunci când efectuați lunges, asigurați-vă că piciorul este înclinat înainte și piciorul care este extins în spatele sunt aliniate.

  avertismente

  • Fii răbdător Poate durează un an pentru a-ți atinge scopul, în funcție de cât de constanți ești.
  • Dacă vă simțiți puțină durere rămâneți în această poziție și nu vă forțați pentru că vă veți răni singur.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se creează un plan personal de fitnessCum se creează un plan personal de fitness
  Cum sa cresti mai mult cu intinderiCum sa cresti mai mult cu intinderi
  Cum să executați o întindere flutureCum să executați o întindere fluture
  Cum sa alegi un club de golfCum sa alegi un club de golf
  Cum să înceapă încet o rutină de exercițiiCum să înceapă încet o rutină de exerciții
  Cum să evitați exercițiile care vă fac să îmbătrâniți mai repedeCum să evitați exercițiile care vă fac să îmbătrâniți mai repede
  Cum să faci exerciții în apăCum să faci exerciții în apă
  Cum se face partea divizatăCum se face partea divizată
  Cum se fac diviziuni într-o ziCum se fac diviziuni într-o zi
  Cum de a face split-uri într-o săptămână sau mai puținCum de a face split-uri într-o săptămână sau mai puțin
  » » Cum să îmbunătățiți flexibilitatea

  © 2011—2020 ertare.com