Cum să îmbunătățiți creativitatea personală

Competențele de gândire creativă sunt strâns legate de abilitățile de gândire critică. Ambele tipuri de gândire vă vor permite să procesați informațiile mai eficient și mai productiv. Gândirea creativă se formează pe fundamentele gândirii critice - dacă gândurile ilogice sau împrăștiate sunt folosite ca temelii pentru eforturile creative, acestea din urmă rareori vor da roade.

pași

Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 1
1
Concentrează-ți energia Creativitatea necesită multe resurse de energie mentală. Dacă energia dvs. este împărțită între mai multe proiecte care concurează unele cu altele, este posibil să nu aveți suficient să vă concentrați asupra unui timp și a unui loc adecvat pentru a vă atinge potențialul creativ. Persoanele extrem de creative sunt capabile să-și concentreze energia asupra muncii lor. Uneori se distanțează în mod deliberat de alte situații sau responsabilități care ar putea să-l scurgă. Având mintea axată pe un lucru pare să faciliteze creativitatea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea creativității personale Pasul 2
  2
  Nu te limita. Modul în care vedeți capacitatea dvs. de creație determină în mod semnificativ prezența dvs. Dacă vă spui singur "Nu sunt o persoană creativă" sau că creativitatea este exclusivă pentru genii, așa că vă limitați abilitatea de a-ți exercita talentele creative naturale. Toată lumea are capacitatea de a fi creativă. Este adevărat că unii oameni au acest dar în cantități mai mari decât alții, la fel cum unii oameni pot alerga mai repede decât alții. Dar, așa cum se întâmplă cu alergarea, cu puțină antrenament veți putea să vă îndepliniți mai bine talentul pe care îl aveți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea creativității personale Pasul 3
  3
  Evitați evaluarea prematură. Judecând o idee prea devreme în dezvoltarea sa este similară închiderii ușii unui copil care nu poate atinge progresul blocurilor de blocare. Noile idei au nevoie de timp pentru a se mobiliza, a învăța să meargă și să-și dezvolte potențialul. Toți am avut experiența că cineva judecă una dintre ideile noastre (de exemplu: "Este prost ... sau nepractic ... sau nerealist ... sau naiv ... sau prea idealist"). Comentariile de acest fel pot paraliza dezvoltarea unei idei, indiferent dacă vine de la alte persoane sau de la tine. Oferiți spațiu de idei noi să crească!
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 4
  4
  Nu-ți fie frică să faci greșeli. Cei mai mulți dintre noi sunt programați să se teamă de greșeli. Le luăm ca o reflecție a valorii noastre ca persoană sau a capacității noastre de bază. Faptul este că noi toți facem greșeli și vom continua să facem acest lucru până în ziua când vom muri. Greșelile fac parte din viață și o parte importantă. Învățarea este adesea rezultatul unor greșeli care ne-au oferit ocazia de a înțelege ceva pe care nu l-am observat anterior. Cu cat esti mai creativ, cu atat esti mult mai probabil sa faci greseli. Creativitatea implică întinderea limitelor teritoriilor necunoscute pe teritoriul necunoscut. Cheia este să încercați să nu faceți aceleași greșeli de nenumărate ori și să învățați ceva pe care l-ați angajat deja.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 5
  5
  Așteptați neașteptate. Așteptările pot forma realitatea. Există un principiu psihologic numit "auto-împlinirea profeției" Ea descrie modul în care așteptarea ca ceva să se întâmple de fapt face mai probabil ca aceasta să se întâmple. De exemplu, dacă vă așteptați să vă aflați într-un accident de mașină, acest lucru vă va tulbura și vă va face prea dispuși să reacționați, inhibând în același timp capacitatea dumneavoastră de a evita situații accidentale potențiale. În mod similar, dacă speri să găsiți noutate și potențialitate, este mai probabil să intrați în ele! Neașteptat este combustibilul pentru motorul creativității - rupe căile de rutină și de stabilire a lucrurilor și prezintă posibilitatea schimbării.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea creativității personale Pasul 6
  6
  Pauza cu modelele stabilite. Ești o creatură a obiceiului? Treci prin aceeași rutină în fiecare dimineață când ieși din pat? Îți perieți dinții în exact aceeași ordine întotdeauna? Mănânci mâncarea pe plăcuța ta în același fel și în aceeași ordine de fiecare dată? Credeți că susțineți aceleași opinii exacte mereu? Toți avem tendința de a cădea într-o rutină confortabilă - mințile noastre au aceeași tendință. Ralph Waldo Emerson ne-a încurajat "aduce trecutul în prezent pentru a-l judeca cu mii de ochi și pentru a trăi mereu într-o zi nouă" ca o modalitate de a împiedica viața noastră prezentă să devină o repetiție plictisitoare a obiceiurilor noastre și a istoriei noastre. Dacă doriți să vă îmbunătățiți creativitatea, este important să faceți o pauză cu viața dvs. și cu modul dvs. de gândire în mod creativ. Mănâncă ceva pe care nu l-ai mâncat niciodată înainte. Citiți o carte care justifică o opinie diferită de a voastră. Încercați să luați în considerare o nouă opinie. Încercați să vedeți lucrurile dintr-un unghi diferit.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 7
  7
  Verifică ipotezele tale. Gândirea se bazează adesea pe ipoteze care, la rândul său, o limitează. Dacă încercați să proiecteze un nou scaun și să presupunem că trebuie să aveți patru picioare, acest lucru va limita design- dvs. elimina posibilitatea unui scaun cu trei picioare, cu cinci picioare, fără picioare, și așa mai departe. Dacă faceți anumite presupuneri cu privire la ceea ce sunteți capabili, vă veți limita posibilitățile de carieră. Aceste ipoteze sunt adesea ascunse în gândirea noastră, atât de înrădăcinate încât nici măcar nu observăm influența lor. Luați timp pentru a examina parametrii de bază pe care îi stabiliți în jurul unei probleme și, dacă este posibil, extindeți-i.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea creativității personale Pasul 8
  8
  Încearcă brainstorming. Brainstorming-ul este o metodă dovedită și dovedită pentru a genera idei creative. Acest proces implică generarea cât mai multor idei posibil și rezervarea oricărei judecăți despre ele. Nici o idee nu este prea nebună pentru a fi sugerată. Ea ia notă de toate ideile fără nici un fel de editare. Procesul de evaluare începe numai după finalizarea ideilor, acestea fiind organizate în categorii similare, combinate, contrastate, definite, explorate și evaluate în ceea ce privește posibilele restricții. Acest proces funcționează cel mai bine cu un mic grup de oameni, profitând de un schimb și de fertilizarea reciprocă a ideilor. Poate doriți să încercați posibilități de carieră de brainstorming cu prietenii sau colegii de clasă.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 9


  9
  Extinde-ți asociațiile. Prin limitarea inconștientă a modului în care asociem lucrurile, avem tendința de a cădea în modele de gândire nerealiste. Dacă vedeți universitatea doar ca o modalitate de a obține un loc de muncă mai bun, veți limita foarte mult posibilitățile dvs. educaționale. Experiența colegiu poate fi, de asemenea, asociate cu dezvoltarea personală, de a stabili relații profesionale cu care primesc îndrumare de la profesori, pentru a explora diferite valori și să aprecieze culturi diferite, pentru a extinde aprecierea și de expresie artistică, cu dezvoltarea atletic, oportunități de leadership , cu dezvoltarea unei filozofii a vieții, cu o practică spirituală, cu relații intime, cu explorare științifică, cu călătorii etc. Extindeți-vă asociațiile și extindeți-vă experiența - extindeți-vă experiența și extindeți-vă cunoștințele și viața.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 10
  10
  Găsiți ordinea în haos. Uneori, ceea ce pare a fi haos este într-adevăr despre o ordine potențială. Când ați început procesul, planificarea și luarea deciziilor profesionale păreau ca un haos pentru tine - acum probabil că simțiți că o anumită ordine se formează. Chaosul sau tulburarea pot fi văzute ca un puzzle cu toate piesele amestecate împreună. Pe măsură ce începeți să vedeți cum se potrivesc lucrurile, puzzle-ul va începe să aibă sens. Deci, nu lasa mizeria sa te sperie - incepe prin a cauta piesele care par a merge impreuna si de multe ori un model va aparea. Întrucât modelele se reunesc, va apărea întreaga imagine.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 11
  11
  Căutați haosul în ordine. Întregul ordin are în el un element de haos. Dacă ignorați elementul tulburare din viața voastră, va crește în secret și într-o zi aceasta vă poate oferi o surpriză neplăcută. Cu toate acestea, dacă recunoașteți acest element de tulburare, îl puteți folosi pentru a vă îmbogăți viața. De exemplu, odată ce ați petrecut ceva timp într-un loc de muncă, va exista întotdeauna un element de nemulțumire, ceva despre munca dvs. care este problematică sau neplăcută. Dacă recunoașteți acest factor va avea posibilitatea de a dezvolta noi abilități de a face cu ea, de a folosi inteligența dumneavoastră pentru a face pe altcineva o fac, pentru a dezvolta o alternativă care vă place mai mult sau au o altă soluție creativă la această problemă. Pe de altă parte, dacă încerci să ignori situația, ea poate să crească și să-ți otrăvești atitudinea față de munca ta în general.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 12
  12
  Utilizați stimulente pentru a gândi. Diferite lucruri stimulează deschiderea creativă a unor oameni diferiți. Unii oameni preferă tăcerea și singurătatea - alții vor stimularea care provine din interacțiunea cu ceilalți. Unii preferă muzica clasică - alții preferă muzică rock sau muzică "country". Unii oameni sunt creatorii dimineții, în timp ce alții își fac cele mai bune lucrări târziu noaptea. Luați timp pentru a observa condițiile care par să stimuleze munca cea mai creativă. Apoi, puteți utiliza aceste condiții în mod conștient pentru a vă crește susceptibilitatea creativă.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 13
  13
  Nu te simți limitat de compartimentare. Cele mai creative realizări, prin definiție, nu se încadrează în categoriile prestabilite. Sosirea avionului a creat o categorie complet nouă de transport - una care nu ar fi putut fi dezvoltată în cadrul categoriilor de transport terestru și maritim. În mod similar, categoriile de ocupații cu care ați lucrat vor fi diferite în zece sau douăzeci de ani - se vor dezvolta în întregime noi categorii, deoarece acestea vor fi generate de descoperirile viitoare. Categoriile sunt instrumente intelectuale importante care organizează gândirea - însă lipsa de deschidere spre noi categorii și concepte vă va limita capacitatea creativă.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 14
  14
  Evitați concluziile premature. Există o mișcare naturală spre finalizare în orice proces de rezolvare a problemelor. Dacă doriți ca acesta să fie un proces creativ, este important să extindeți această completare. Creativitatea necesită un spațiu pentru a se mișca. Nu este un proces liniar de durată specifică - creativitatea este mai mult ca mersul pe jos. Acest principiu este deosebit de important în ceea ce privește alegerea carierei. Dacă vă forțați să ajungeți la o concluzie, ați putea elimina posibilitățile mai adecvate care ar fi putut apărea dacă ați fi avut mai mult timp să luați în considerare problema - nu accelerați procesul.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 15
  15
  Fii proastă din când în când. Umorul este un stimulent creativ foarte puternic. Dacă insistă să fii prea serios în legătură cu orice, ideile tale vor fi, probabil, foarte proaste. Creativitatea trebuie să fie mai mult ca jocul decât munca. O atitudine jucăușă poate duce la noi moduri de a gândi și a interacționa cu alții, ceea ce duce deseori la o muncă sinergică în echipă care încurajează creativitatea și noutatea.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 16
  16
  Cultivați inspirația creativă. Pe măsură ce explorați potențialul creativ, veți descoperi condițiile care facilitează acest potențial. Diferiții oameni găsesc strategii diferite pentru a-și îmbunătăți creativitatea. Unii oameni descoperă că singurătatea sau meditația își îmbogățesc imaginația. Alții își stimulează creativitatea expunându-se la situații noi sau împrejurimi nefamiliare, forțându-se să se confrunte cu realitatea într-un mod neobișnuit. Crearea unui mediu stabil poate fi important pentru unii oameni, permițându-le să-și concentreze energia și atenția asupra unei companii creative. Muzica, arta și natura sunt adesea folosite ca surse de inspirație. Ideea este de a experimenta diferite condiții, medii diferite și stări mentale diferite. Acordați o atenție deosebită modului în care aceste variabile afectează abilitățile dvs. creative. Odată cu trecerea timpului, veți descoperi propriul dvs. amestec unic de elemente care vă sporește creativitatea.
 • Imaginea intitulă Îmbunătățirea creativității personale Pasul 17
  17
  Consolidați-vă autonomia Creativitatea este un produs al minții individuale. Deși creativitatea poate fi stimulată prin interacțiunea cu alții, ei pot, de asemenea, amenința expresia lor. Abilitatea de a menține un angajament personal față de efortul creativ și de a-l păstra în opoziție și descurajare este o caracteristică cheie a indivizilor foarte creativi. Creatorii de succes își mențin viziunea chiar și atunci când ceilalți nu o văd sau o apreciază. În El Manantial, una dintre personajele lui Ayn Rand (Howard Roark, un arhitect) vorbește despre această caracteristică: "Nevoia de bază a creatorului este independența. Mintea (creativă) nu poate funcționa sub nici o formă de constrângere ... creatorii au fost ... autosuficienți, s-au motivat, s-au generat. O primă cauză, o sursă de energie, un Prim-Mover". O parte a acestei independențe nu se teme de a fi înțeleasă greșit de ceilalți. Așa cum ne amintește Ralph Waldo Emerson: "Este atât de rău să fiți înțeles greșit? Pitagora a fost înțeles greșit, la fel ca și Socrate, Isus, Luther, Copernic, Galileo, Newton și toate spiritele pure și înțelepte care au existat vreodată. A fi mare este greșit înțeles."
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a atrage abundențaCum de a atrage abundența
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să schimbați modelele de gândire negativăCum să schimbați modelele de gândire negativă
  Cum să nu mai gândiți la ceva sau la cinevaCum să nu mai gândiți la ceva sau la cineva
  Cum să dezvolți ambele emisfere ale creieruluiCum să dezvolți ambele emisfere ale creierului
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum de a crește creativitateaCum de a crește creativitatea
  Cum să nu mai judeca și să criticați oameniiCum să nu mai judeca și să criticați oamenii
  Cum să nu mai gândiți la elCum să nu mai gândiți la el
  Cum să dezvolte creativitatea preșcolarilorCum să dezvolte creativitatea preșcolarilor
  » » Cum să îmbunătățiți creativitatea personală

  © 2011—2020 ertare.com