Cum să îmbunătățiți claritatea mentală

Mintea ta este un instrument foarte puternic. Cu toate acestea, lipsa somnului și programele stricte fac ca mintea să nu funcționeze 100%. Acești pași vă vor ajuta să vă maximizați claritatea mentală.

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea clarității mentale Pasul 1
1
Obțineți o cantitate bună și calitatea de somn. Fundația National Sleep recomanda șapte până la nouă ore de somn pe noapte pentru o sănătate și performanță optimă. Majoritatea oamenilor nu dorm atât de mult datorită timpului pe care îl au sau incapacității de a dormi. În timpul somnului, informațiile și amintirile sunt procesate și organizate în creierul nostru.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea Clarității Mentale Pasul 2
  2
  Exercițiu în mod regulat. Încercați exerciții aerobice, precum și mersul pe jos, înotul sau ciclismul pentru a crește circulația oxigenului sau a glicemiei.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea clarității mentale Pasul 3


  3
  Exersați-vă mintea pentru a vă stimula și întări creierul.
 • Încercați jocuri sudoku, puzzle-uri și teste de desen sau matematică. Acestea creează și mențin o legătură importantă importantă pentru capacitatea dvs. cognitivă.
 • Încercați să scrieți cu mâna opusă. Ar putea fi dificil la început, dar cu puțină practică și niște conexiuni neuronale, o veți realiza.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea clarității mentale Pasul 4
  4
  Mențineți un nivel natural de zahăr din sânge. La fel cum benzina face masina sa mearga, zaharul ne face sa functioneze creierul.
 • Consumați alimente echilibrate, cu conținut scăzut de zahăr și în porții controlate la fiecare 4-5 ore în timpul zilei.
 • Adăugați deserturi de carbohidrați între mese, precum și fructe și legume.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea clarității mentale Pasul 5
  5
  Acesta furnizează nutrienții corecți. Când vine vorba de creierul tău, nu toate mâncarea este creată egală. Creierul dvs. necesită o nutriție specială pentru o performanță optimă.
 • Includeți grăsimi polinesaturate și omega-3 în dieta ta. Evitați grăsimile saturate, trans și hidrogenate, deoarece acestea au un impact negativ asupra clarității mentale.
 • Luați vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina E, vitamina B, magneziu și zinc. Acestea joacă un rol foarte important în producerea de energie, de celule și de sănătatea generală a organelor. Ele sunt implicate în sistemul nervos și imunitar.
 • Anumiți aminoacizi, cum ar fi taurina și tirozina, joacă un rol important în neurotransmisie. Acestea se pot epuiza rapid în momente de stres, oboseală, lipsă de somn, oboseală sau dietă optimă.
 • Testați extractele de plante și iarbă, cum ar fi bacopa monniera, rhodiola rosea, ginkgo biloba și huperzia serrata. Acestea întăresc sistemul nervos și îl protejează împotriva neurodegenerării. Acestea vă vor ajuta să vă simțiți mai atent prin optimizarea neurotransmisiei.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa devii vicleanCum sa devii viclean
  Cum să vă măriți capacitatea intelectualăCum să vă măriți capacitatea intelectuală
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum de a vindeca apneea de somnCum de a vindeca apneea de somn
  Cum să oprești sângerarea în timpul somnuluiCum să oprești sângerarea în timpul somnului
  Cum să încetați să vorbiți adormitCum să încetați să vorbiți adormit
  Cum să determinați dacă suferiți de lipsuri de somnCum să determinați dacă suferiți de lipsuri de somn
  Cum să dormi mai bine cu exercițiiCum să dormi mai bine cu exerciții
  Cum să dormi adâncCum să dormi adânc
  Cum să tren creierulCum să tren creierul
  » » Cum să îmbunătățiți claritatea mentală

  © 2011—2020 ertare.com