Cum să îmbunătățiți atenția la detalii

Este foarte ușor să te implici în prea multe proiecte simultan și brusc simți că toate detaliile scapă între degete. Acest lucru se poate întâmpla în cazul obiectelor de uz casnic (cum ar fi plata facturilor), la școală (uitând de temele de lucru sau nu, precum și înainte) sau chiar la locul de muncă (nu este pregătit pentru o prezentare importantă). Din fericire, atenția la detalii este o abilitate care poate fi învățată și cultivată!

pași

Partea 1
Îmbunătățiți atenția de bază

Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 1
1
Organizați-vă Va trebui să vă organizați viața pentru a avea cel puțin o șansă de a acorda atenție lucrurilor mici. Aceasta înseamnă a avea ordine în viața profesională sau în școală și pentru a urmări numirile și sarcinile, astfel încât să nu vă surprindeți când vine timpul să le îndepliniți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 2
  2
  Faceți liste. Listele sunt o modalitate cu adevărat utilă de a obține ordine și asigurați-vă că știți cum și când trebuie să se potrivească toate treburile voastre. Veți fi mai puțin probabil să pierdeți evidența detaliilor când le-ați scris și să le păstrați într-un loc pe care îl vedeți în fiecare zi (o listă pierdută este la fel de utilă ca un balon de plumb).
 • Pregătiți o listă pe termen lung și o listă pe termen scurt (puteți lista săptămânal sau zilnic) pentru a putea planifica lucrurile în avans. Când se întâmplă evenimentele de pe lista lungă, luați-le pe lista pe termen scurt. În acest fel, nu veți fi surprins de eventualele evenimente neașteptate din programarea dvs.
 • Când finalizați un eveniment din listă, trageți-l afară. În acest fel, veți ști cu certitudine că ați respectat acest eveniment și nu veți fi în incertitudine încercând să vă amintiți dacă ați respectat fiecare pas al unui articol din lista respectivă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 3
  3
  Urmați un program specific. Dacă vă rătăciți prin viață și în fiecare zi este o tulburare diferită de ore și evenimente, organizați-i într-o rutină care urmează unui ritm general. Creierul dvs. va observa mai repede când uitați un detaliu, spre deosebire de cazul în care fiecare dintre zilele dvs. este o combinație dezorganizată a mai multor lucruri.
 • Asigurați-vă că pentru a merge la culcare și de a obține până la aceleași ore specificate (de exemplu, du-te la culcare, la 10:30 și de a obține până la 7:30) Astfel, corpul tau va fi într-o singură rutină și tu dormi suficient pentru memoria ta funcționează mai bine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți atenția la detaliu Pasul 4
  4
  Limitați distragerile. Distragiile vin într-o varietate de forme: familia ta, prietenii tăi, co-muncitorul tău enervant, care nu mai încearcă să vorbească, internetul și chiar foamea. Când vă distrați și încercați să acordați atenție detaliilor unui proiect sau unei sarcini, nu veți putea să vă amintiți lucrurile cu ușurință și va fi mult mai probabil să uitați detaliile.
 • Lucrați într-un loc care favorizează concentrarea, adică nu este prea cald, cu iluminare bună și cu puțini oameni care trec prin acest sit. La școală, un colț frumos în bibliotecă este de obicei o opțiune bună. La locul de muncă, faceți tot ce este mai bine pentru a vă face biroul sau cabina să se răcească și să aveți iluminare adecvată.
 • Puneți telefonul în modul silențios și spuneți prietenilor și familiei că nu vă sună când lucrați, cu excepția cazului în care este o situație de urgență.
 • Dacă lucrați în casa dvs., evitați să o faceți din pat și încercați să desemnați un spațiu organizat pentru muncă.
 • În ceea ce privește colegul dvs. enervant, dacă este posibil închideți ușa sau spuneți-i altfel: "Mi-ar plăcea să vorbesc, dar în realitate trebuie să termin acest proiect. Într-o vreme am venit să vorbesc". De asemenea, îi puteți spune să plece, în funcție de personalitatea colegului tău și de relația cu el.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți atenția la detaliu Pasul 5
  5
  Nu faceți mai multe lucruri deodată. Făcând câteva lucruri odată, atenția dvs. este împărțită în mai multe sarcini, în loc să se concentreze asupra unei anumite probleme, ceea ce înseamnă că, în cele din urmă, nu vă puteți da toată atenția fiecărei sarcini sau organizați toate detaliile.
 • Cu lista pe care ați pregătit-o, puteți să vă alterați toate proiectele, acordând atenția fiecăruia, fără a fi nevoie să vă verificați telefonul, Facebook-ul sau să vă gândiți la ceea ce veți mânca la cină.
 • Dacă vă aflați în situația de a vă planifica cina sau de a vă întreba dacă ați plătit facturile, scrieți-vă ideea sau preocuparea (puteți adăuga-o în listă) și reveniți la proiectul în care ar trebui să lucrați. În acest fel, vă veți aminti că mai târziu trebuie să vă ocupați de o problemă și nu veți obseda despre ea.
 • Uneori, trebuie să faceți mai multe lucruri în același timp sau trebuie să vă conservați energia, permițând unele detalii să scape, deoarece uneori aveți multe probleme la care să participați. Concentrați-vă toată atenția asupra celor mai importante proiecte pentru a captura toate detaliile, în același timp în care nu vă faceți griji atât de mult despre proiectele mai puțin relevante.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 6
  6
  Exercitarea. Exercițiul vă ajută să vă îmbunătățiți memoria și abilitatea de a vă concentra, precum și a fi benefică pentru întregul corp. Pentru a vă îmbunătăți atenția la detalii și pentru a vă menține memoria într-o stare optimă, veți dori să efectuați cel puțin 30 de minute de exerciții zilnice.
 • exercițiu de rutină poate fi la fel de simplu ca mersul pe jos la supermarket după locul de muncă sau o plimbare cu bicicleta pentru a merge de acasă la birou și înapoi (nu uitați să luați hainele de lucru, în cazul în care plouă sau se încadrează nămol). De asemenea, puteți practica yoga timp de 30 de minute, mergeți jogging sau chiar puneți muzică și dansați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detalii Step 7
  7


  Luați pauze. O modalitate excelentă de a păstra un creier ascuțit și dispus să se concentreze pe cele mai mici detalii este să-i lase să ia pauze. Asigurați-vă că programați pauze de 10 până la 15 minute în jurul aceleiași zile în fiecare zi. Acest lucru vă va oferi creierului posibilitatea de a vă relaxa în timp pentru următorul proiect.
 • O pauză poate fi ceva la fel de simplu ca întinderea și mersul în jurul biroului dvs. sau pentru o cafea la un magazin din apropiere.
 • Când descoperiți că vă distrageți sau că dormiți, este momentul potrivit pentru a găsi un loc unde să faceți unele exerciții (de exemplu, săriți în foarfece) și faceți fluxul sanguin.
 • Partea 2
  Utilizați exerciții pentru a îmbunătăți atenția

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 8
  1
  Practicați-vă cu jetoanele de memorie. Există modalități excelente de a practica atenția în detaliu și de a vă face creierul să rămână ascuțit și ocupat. Una dintre aceste metode este jetoanele de memorie. Veți obține un grup de plăci chiar (începeți cu câteva perechi, poate între 8 și 10) și le întoarceți cu fața în jos. Răsturnați o bucată de hârtie, priviți-o și puneți-o cu fața în jos. De fiecare dată când găsiți o pereche, eliminați-o din joc.
  • Capacitatea dvs. de a vă aminti locația cardurilor vă va ajuta să vă concentrați asupra detaliilor tuturor aspectelor din viața dvs.
  • Puteți juca, de asemenea, acest joc cu un prieten (mai ales după ce știți cum să jucați și puteți demonstra abilitățile uimitoare!).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 9
  2
  Utilizați imaginile din "când o vedeți". Aceste imagini apar în toate revistele pentru copii. Imaginile pentru copii sunt prea simple, deși puteți găsi cu ușurință imagini cu dificultăți mai mari care vizează persoanele în vârstă. Cu cât practici mai mult cu aceste imagini, veți descoperi că veți fi mai bine să acordați atenție altor detalii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 10
  3
  Perfecționează abilitățile tale matematice. Matematica este un subiect care necesită multă atenție la detalii (la urma urmei, dacă te pui cu un număr, răspunsul complet va fi greșit), deci este un excelent mod de a îmbunătăți capacitatea de a capta detaliile.
 • De exemplu, vă puteți pregăti bugetul fără ajutorul instrumentelor. Acordați o atenție deosebită numerelor și asigurați-vă că vă revizuiți activitatea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți atenția la detaliu Pasul 11
  4
  Memorați o imagine Priviți cu atenție o scenă (puteți să o faceți oriunde, de exemplu la serviciu, la autobuz sau la cantină), închideți ochii și încercați să vă amintiți toate detaliile posibile. Cu cât practici mai mult, vei fi mai atent la detalii.
 • O altă modalitate simplă de a practica această metodă este cu o fotografie care nu este familiarizată. Uită-te la imagine pentru câteva secunde și apoi întoarce-o. Încearcă să-ți amintești toate detaliile pe care le poți. Repetați acest exercițiu cu o fotografie diferită de fiecare dată.
 • Schițele de memorie sunt similare cu exercițiile de memorare a imaginilor. Urmăriți scena pentru aproximativ 1 minut și apoi întoarceți-vă. Încercați să desenați scena din memorie sau să faceți o listă a lucrurilor pe care le-ați văzut. Când ați terminat, comparați ce ați văzut cu schița reală.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea atenției la detaliu Pasul 12
  5
  Învață să meditezi. Meditația este incredibil de utilă pentru multe lucruri. Această practică vă relaxează mintea și reduce stresul (vă pune mintea pe căi neuronale mai pozitive), care vă pot ajuta cu sănătatea fizică și mintală, pe lângă promovarea memoriei și a atenției acordate detaliilor.
 • Găsiți un loc liniștit pentru a sta 15 minute pe zi. Când aveți mai multă experiență în meditație, puteți practica oriunde (de exemplu, la birou, în autobuz etc.), deși este o idee bună să porniți într-un loc fără multe distragerii.
 • Închideți ochii și respirați profund burta. Concentrează-te pe respirație. Când descoperiți că gândurile care vă distrag atenția vin în minte, recunoașteți-le, dar nu vă concentrați asupra lor. Reveniți la exercițiile de respirație și repetați: "inspira, expira".
 • sfaturi

  • Gândește-te pozitiv. Îmbunătățind atenția acordată detaliilor, puteți obține o promovare la locul de muncă. Relațiile dvs. cu familia și cu prietenii pot chiar să vă îmbunătățiți dacă vă concentrați asupra detaliilor care sunt partajate în conversații. La școală, atenția la detalii se poate traduce în metode și oportunități de studiu mai bune.

  avertismente

  • Nu vă supraîncărcați și nu faceți mai multe lucruri în același timp. Dacă sunteți copleșiți de muncă, nu veți putea să acordați atenție detaliilor și veți termina să le uitați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să țineți copiii concentrați?Cum să țineți copiii concentrați?
  Cum puteți profita la maximum de timpul acordatCum puteți profita la maximum de timpul acordat
  Cum să vă gestionați timpulCum să vă gestionați timpul
  Cum să vă ascuțiți puterile de observareCum să vă ascuțiți puterile de observare
  Cum să încetați să faceți multitaskingCum să încetați să faceți multitasking
  Cum să vă echilibrați viața profesională și personalăCum să vă echilibrați viața profesională și personală
  Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viațăCum să menținem echilibrul dintre muncă și viață
  Cum să vă organizați gândurile pe hârtieCum să vă organizați gândurile pe hârtie
  Cum să păstrați casa curată tot timpulCum să păstrați casa curată tot timpul
  Cum să echilibreze școala și viața socialăCum să echilibreze școala și viața socială
  » » Cum să îmbunătățiți atenția la detalii

  © 2011—2020 ertare.com