Cum de a îmbunătăți calitatea spermei

Sunteți gata să începeți să aveți copii, dar sunteți îngrijorat că numărul de spermatozoizi este prea mic? Semenul este mai probabil să fie fertil atunci când conține mai mult de 15 milioane de spermatozoizi pe mililitru. Acest număr poate scădea atunci când testiculele se topesc prea tare, atunci când există stres și atunci când aveți o STD (boală cu transmitere sexuală) care interferează cu producerea de spermă. Din fericire, există multe recomandări pe care le puteți urma pentru a vă mări numărul. În acest articol veți găsi câteva sfaturi utile pentru creșterea producției de spermă.

pași

Partea 1
Modificați-vă obiceiurile

Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 1
1
Evitați supraîncălzirea testiculelor. Există un motiv bun pentru care testiculele se află într-o pungă din afara corpului: trebuie să rămână puțin mai răcoroase decât restul organelor interne. Când testiculele se topesc prea mult, ele nu pot produce spermă. Există mai multe modalități de a împiedica testiculele să se încălzească:
 • Nu purtați pantaloni sau blugi strâmți.
 • Purtați pantaloni scurți de tip boxer în loc de pantaloni scurți.
 • Dormiți fără lenjerie, astfel încât testiculele să rămână mai proaspete.
 • Evitați băile fierbinți și saunele.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 2
  2
  Utilizați un jockstrap când practicați sport. Inutil să spun, pentru că majoritatea oamenilor știu asta din experiență, dar o lovitură a testiculelor vă va face rău și vă va ucide sperma.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 3
  3
  Masați corpul cu uleiuri din plante. Acest lucru, împreună cu exercițiile fizice regulate, îmbunătățește fluxul sanguin și circulația în general. Creșterea circulației vă va oferi un spermă mai sănătoasă.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 4
  4
  Reduceți nivelurile de stres Stresul poate scădea funcția sexuală, ducând la reducerea producției de spermă. Dacă lucrați mai mult de 12 ore pe zi și niciodată nu vă oferiți ocazia de a vă odihni, este posibil ca, în consecință, numărul de spermatozoizi să fie inferior celui normal. Practicati tehnicile de relaxare in timpul zilei pentru a va simti mai calma. Păstrați-vă mintea și corpul sănătos practicând în mod regulat yoga și meditația, sau începeți să alergați sau înotați.
 • Hormonii de stres blochează celulele Leydig, care sunt responsabile de reglarea producției de testosteron. Atunci când corpul suferă multă stres, este posibil ca producția de spermatozoizi să se oprească complet.
 • Asigurați-vă că dormiți suficient în fiecare noapte. Epuizarea poate duce, de asemenea, la creșterea stresului și la scăderea producției de spermă.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 5
  5
  Nu mai fuma Țigara scade numărul de spermatozoizi, le face să se miște mai lent și chiar le deformează. Există studii care confirmă faptul că bărbații care fumează produc 22% mai puțin spermatozoizi decât bărbații care nu o fac. Marijuana pare să aibă un efect similar asupra spermei. Dacă doriți să creșteți numărul de spermatozoizi, vă sfătuim să reduceți sau să eliminați complet consumul acestor două substanțe.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 6
  6
  Beți alcool în mod moderat. Alcoolul afectează funcționarea ficatului, care, la rândul său, produce o creștere considerabilă a nivelului de estrogen (da, bărbații au estrogen). Deoarece testosteronul este direct legat de producerea spermei sănătoase, aceasta nu este o condiție foarte bună. Chiar și două băuturi pe zi au efecte pe termen lung asupra producției de spermă.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 7
  7
  El ejaculează mai rar. Ejacularea frecventă poate reduce numărul de spermatozoizi. Organismul dvs. produce în fiecare zi milioane de spermatozoizi, dar dacă aveți deja un număr scăzut de spermatozoizi, vă recomandăm să le depozitați mai mult timp între ejaculări. Dacă aveți sex sau masturbați zilnic, reduceți frecvența pentru a crește producția de spermă.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 8
  8
  Fii atent cu toxinele. Expunerea la substanțe chimice poate afecta dimensiunea, mișcarea și numărarea spermei. Este din ce în ce mai dificil să se evite expunerea la toxine, dar este absolut necesar pentru sănătatea dumneavoastră în general și pentru un spermatozoid sănătos. Urmați recomandările de mai jos pentru a reduce expunerea dvs.:
 • Dacă lucrați înconjurată de substanțe chimice pe parcursul zilei, protejați-vă pielea cu îmbrăcăminte cu mâneci lungi și mănuși și asigurați-vă că purtați o mască și ochelari pentru a vă proteja fața.
 • Folosiți produse de curățare naturală în locul substanțelor chimice.
 • Nu folosiți pesticide sau erbicide în casa sau în curte.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 9
  9
  Fiți atent cu medicamentele. Anumite medicamente pot duce la scăderea numărului de spermatozoizi și chiar la infertilitate permanentă. Dacă producția de spermă reprezintă o preocupare majoră pentru dvs., asigurați-vă că întrebați medicul dacă orice medicament pe care îl puteți prescrie poate afecta numărul de spermatozoizi. De asemenea, verificați etichetele medicamentelor fără prescripție medicală.
 • Partea 2
  Îmbunătățiți regimul de dietă și exercițiu  Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 10
  1
  Exercițiu în mod regulat. Găsirea unei rutine eficiente de exerciții este o sarcină dificilă în lumea modernă, dar puteți fi sigur că exercițiile fizice vă vor ajuta să produceți mai mult spermă. Exercitiile elibereaza testosteronul in organism, care ajuta la producerea spermei. Exersați exercițiile compuse și ridicați obiecte grele, dar evitați să lucrați același grup muscular de două zile la rând. Acordând mușchilor timpul necesar pentru odihnă și recuperare vă va ajuta să produceți testosteron.
  • Nu exersați prea mult! Exercițiul exces duce la eliberarea hormonilor steroizi suprarenați, ceea ce duce la o deficiență a testosteronului. Deci, dacă doriți să dezvoltați acel muschi suplimentar sau să vă ajutați sperma, amintiți-vă că nu trebuie să cereți prea mult din corpul vostru.
  • Nu utilizați steroizi anabolizanți. Steroizii anabolizanți vă pot ajuta să câștigați în greutate și masa musculară, dar reduc dimensiunea testiculelor și pot cauza infertilitate. Dacă încercați să aveți copii, stați departe de aceste substanțe.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 11
  2
  Mănâncă alimente sănătoase O dietă bogată în grăsimi și bogată în proteine, cu legume și cereale integrale este bună pentru sănătatea dumneavoastră și pentru sperma.
 • Consumați mari cantități de pește, carne, ouă, fructe și legume.
 • Alune, nuci, caju, seminte de floarea-soarelui și semințe de dovleac sunt, de asemenea, considerate alimente care stimulează creșterea numărului de spermatozoizi.
 • Evitați alimentele pe bază de soia și siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Alimentele din soia au un efect estrogen ușor asupra corpului. Deși poate fi bine pentru femei, nu este ideal pentru producția de spermă. Siropul de porumb de fructoză ridicat generează rezistență la insulină, care scade fertilitatea. Barbatii care beau un litru de Coca-Cola produc in mod regulat 30% mai putin sperma decat barbatii care nu beau Coca-Cola.
 • Imagine intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 12
  3
  Scădere în greutate Acesta va ajuta să piardă în greutate pentru a contracara concentrația scăzută a spermei. Oamenii de știință nu știu de ce obezitatea este corelat cu numarul scazut de spermatozoizi, dar un studiu recent in Franta a constatat ca barbatii obezi au fost cu 42% mai multe sanse de a avea numarul de spermatozoizi scazut decat barbatii care nu sunt obezi. În același studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii obezi au fost 81% mai multe sanse de a avea nici o sperma la toate atunci când ejaculeaza.
 • Există teorii diferite de ce se întâmplă acest lucru. Unii speculeaza ca tesutul adipos si transforma testosteronul in estrogeni, în timp ce alții se simt ca testiculele supraîncălzit, deoarece obezi au mai mult de masă în coapse.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 13
  4
  Încercați suplimentele. suplimente de vitamine de testare realizate din ingrediente obținute din plante naturale pentru a ajuta organismul dumneavoastră în mod specific pentru a produce mai mult material seminal. Cercetările au ajuns la concluzia ca barbatii care au consumat și acid 66mg sulfat de zinc 5mg folic pe zi, timp de 26 de săptămâni au arătat o creștere de aproape 75% a numărului de spermatozoizi. Acidul folic și sulfatul de zinc sunt fundamentale în formarea ADN-ului.
 • Vitamina C și seleniul sunt, de asemenea, recomandate suplimente pentru creșterea producției de spermă.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 14
  5
  Folosiți ierburi și homeopatie. Ele ajută la creșterea numărului de spermatozoizi. Componentele homeopate includ următoarele:
 • Passiflora incarnata poate restaura sexualitatea masculină și creșterea numărului de spermatozoizi la barbatii care au un număr mic de spermatozoizi pentru fumat marijuana.
 • Zincum metallicum, ingredient homeopatic, mărește zincul elementar și ajută la îmbunătățirea calității spermei și a numărului de spermatozoizi.
 • Damiana și Yohinbinum, ingrediente homeopate, au fost studiate științific pentru efectele lor pentru a stimula sexualitatea bărbaților și a îmbunătăți libidoul.
 • Ierburi cum ar fi Ipomoea digitata, Emblica officinalis, Chlorophytum arundinaceum, Argyreia speciosa, Mucuna pruriens, Withania somnifera (cunoscută și ca "bufera") Tinospora cordifolia, Tribulus terrestris, Sida cordifolia și Asparagus racemosus au fost utilizați ca afrodiziac natural. Acestea cresc nivelul de testosteron și, de asemenea, corectează disfuncția erectilă. Ierburi cum ar fi Withania somnifera, de asemenea, acționează ca un anxiolitic naturale, deoarece acestea reduc stresul fizic și psihic și poate ajuta la bărbați a căror cauză principală a numărului de spermatozoizi este scazut de stres.
 • Partea 3
  Căutați un tratament medical

  Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 15
  1
  Încercați și primiți tratamentul pentru infecții cu transmitere sexuală. Anumite infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia și gonoreea, pot provoca unele cicatrizări care interferează cu trecerea spermatozoizilor. Faceți o analiză periodică a bolilor cu transmitere sexuală și dacă sunteți diagnosticat (ă) cu unul, asigurați-vă că obțineți tratamentul potrivit. În cele mai multe cazuri, tratamentul cu antibiotice este prescris pentru a vindeca infecția.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 16
  2
  Verificați dacă aveți o varicocelă. Aceasta constă într-o inflamație a venelor care drenează testiculul. Această condiție poate duce la o creștere a temperaturii testiculelor și la scăderea numărului de spermatozoizi. Consultați-vă medicul pentru a determina dacă această boală ar putea afecta fertilitatea dumneavoastră. Dacă da, o procedură chirurgicală poate pune capăt problemei.
 • Imaginea intitulată Creșterea numărului de spermatozoizi Pasul 17
  3
  Încercați tratamente hormonale și medicamente. Este posibil ca numărul de spermatozoizi să fie deficitar, deoarece hormonii dumneavoastră sunt în afara echilibrului. Tratamentele de substituție hormonală și medicamentele pot schimba nivelul hormonilor și pot ajuta la producerea mai multor spermă. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă această opțiune este potrivită pentru dumneavoastră.
 • Tratamentele și medicamentele de înlocuire hormonală durează cel puțin 3 luni pentru a intra în vigoare înainte de a începe să vedeți rezultatele.
 • sfaturi

  • În prezent, lucrurile sunt diferite. Comunitatea medicală a studiat suficient problema infertilității masculine pentru a afla despre diferiții factori care contribuie la această condiție. Țigările, alcoolul, poluarea și stilul de viață sunt unii dintre factorii cheie care contribuie semnificativ la reducerea spermei la bărbați. O combinație a acestor factori poate contribui la o scădere rapidă a producției de spermă.
  • Scăderea numărului de spermatozoizi la bărbați nu este un fenomen nou, mulți bărbați au suferit de această stare de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, în vremurile anterioare era dificil de știut sigur dacă bărbatul a suferit de fertilitate scăzută datorită lipsei tehnologiei. Ca urmare a acestei lipse de tehnologie, femeile au fost adesea blamate și etichetate ca "steril" dacă nu au putut concepe un copil împreună cu partenerul lor.

  Wikipedia înrudită

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa cresteti vacile si viile in mod naturalCum sa cresteti vacile si viile in mod natural
  Cum de a determina sexul hamsteruluiCum de a determina sexul hamsterului
  Cum de a determina sexul unui pisoiCum de a determina sexul unui pisoi
  Cum de a determina sexul unui hamster piticCum de a determina sexul unui hamster pitic
  Cum să vă asigurați că un mouse este de sex feminin sau de sex masculinCum să vă asigurați că un mouse este de sex feminin sau de sex masculin
  Cum se identifică sexul cățeiCum se identifică sexul căței
  Cum sa creasca cantitatea de sperma in mod naturalCum sa creasca cantitatea de sperma in mod natural
  Cum de a crește ejaculareaCum de a crește ejacularea
  Cum de a crește mobilitatea spermeiCum de a crește mobilitatea spermei
  Cum să creșteți șansele de a avea un copilCum să creșteți șansele de a avea un copil
  » » Cum de a îmbunătăți calitatea spermei

  © 2011—2020 ertare.com