Cum să îmbunătățiți funcționarea rinichilor

Rinichii se ocupă de mai multe funcții vitale care vă mențin sănătoase. Printre altele, rinichii elimină deșeurile și medicamentele din organism, echilibrează fluidele din organism, eliberează hormoni pentru a regla tensiunea arterială, pentru a promova dezvoltarea oaselor puternice și sănătoase și pentru a controla producerea de globule roșii. În consecință, îmbunătățirea funcționării rinichiului este importantă pentru bunăstarea dvs. dacă sunteți sănătoși sau aveți riscul de a suferi de afecțiuni renale. Cu toate acestea, schimbând anumiți factori în stilul tău de viață și tratamentul medical, poți să îmbunătățești această funcționare și să promovezi o bună stare de sănătate în general.

pași

Partea 1
Faceți schimbări în stilul dvs. de viață

Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 1
1
Hidrați cu înțelepciune. Deoarece rinichii ajută la eliminarea deșeurilor și a medicamentelor, unii oameni ar putea crede că prea multă hidratare poate îmbunătăți funcția rinichilor. Cu toate acestea, nu există un studiu care să susțină această afirmație. Dimpotrivă, se recomandă să bei între 4 și 6 pahare de apă pe zi. Această cantitate este suficientă pentru a îmbunătăți funcționarea rinichilor.
 • Nu opriți consumul de apă, care este cea mai bună opțiune pentru a rămâne hidratată fără a adăuga zahăr, cofeină sau alte substanțe în dieta dumneavoastră.
 • Beți mai multă apă dacă sunteți o persoană activă, mai ales în timpul verii. Adăugați 250 ml (8 uncii) de apă pentru fiecare oră pe care o desfășurați.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 2
  2
  Mâncați o dietă sănătoasă De obicei, rinichii pot tolera o varietate de alimente. Cu toate acestea, majoritatea problemelor legate de rinichi care sunt legate de alte probleme medicale, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială pot fi controlate prin alimente. Consumul unei alimentații sănătoase și bogate în nutrienți poate ajuta la îmbunătățirea funcției renale și vă poate ajuta să vă vindecați și alte probleme.
 • Consumați porțiuni echilibrate de alimente sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, produsele lactate, carnea slabă și fasolea.
 • Evitați să consumați prea mult sodiu. Nu adăugați sare când gătiți sau cumpărați alimente prelucrate cu conținut ridicat de sodiu. Limitați consumul de alimente fast-food și gustări sărate.
 • Selectați alimentele cu conținut scăzut de potasiu, cum ar fi mere, morcovi, varză, fasole verde, struguri și afine. Limitați sau evitați consumul de alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, portocalele, cartofii, spanacul și roșiile.
 • Limitați sursele de proteine. Alegeți carne slabă ca puiul sau peștele și eliminați orice urme de grăsime pe care le vedeți. Coaceți sau coaceți carnea la grătar sau la grătar în loc să prăjiți. De asemenea, puteți obține proteine ​​din surse cum ar fi legumele, fructele, pâinea și cerealele.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 3
  3
  Limitați sau eliminați consumul de alcool și tutun. Dacă consumați băuturi alcoolice și fum, trebuie să vă opriți sau să limitați consumul acestor substanțe. Ambele pot crește riscul de a suferi de hipertensiune arterială și boli de rinichi sau pot să vă facă boala mai gravă dacă o aveți deja.
 • Bărbații trebuie să consume nu mai mult de 2 băuturi pe zi, iar femeile să nu depășească 1.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră despre începerea unui program de renunțare la fumat dacă aveți probleme cu renunțarea la tutun peste noapte sau treptat.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 4
  4
  Exercițiu în mod regulat. Exercitarea în mod regulat vă va promova sănătatea în general și vă poate ajuta, de asemenea, să contracarați pericolul bolii renale. Efectuarea de activități moderate în majoritatea zilelor săptămânii poate îmbunătăți funcționarea rinichilor și vă poate scuti de greutatea care ar putea cauza probleme renale sau alte probleme de sănătate.
 • Discutați cu medicul înainte de a începe orice regim de exerciții fizice.
 • Încercați să faceți exerciții moderate timp de cel puțin 30 de minute de 5 ori pe săptămână. Puteți efectua o varietate de activități, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, jogging-ul, înotul, echitația cu bicicleta și chiar dansul.
 • Exercitiile regulate si o dieta sanatoasa va pot ajuta sa mentineti o greutate sanatoasa, ceea ce reduce riscul bolilor renale.
 • Partea 2
  Îmbunătățiți funcția rinichiului cu medicamente

  Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 5
  1
  Urmați instrucțiunile privind medicamentele fără prescripție medicală. Dacă suferiți de dureri în zona rinichilor sau în orice altă zonă și doriți să utilizați analgezice de tip over-the-counter, asigurați-vă că urmați instrucțiunile din pachet. Dacă luați prea multe medicamente pentru durere, puteți provoca afecțiuni renale sau puteți înrăutăți problemele renale care sunt deja prezente.
  • Luați în considerare evitarea analgezicelor nesteroidiene (AINS) dacă suferiți de probleme renale. Acestea includ ibuprofenul și naproxenul sodic.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aceste medicamente sunt în siguranță pentru dumneavoastră.


 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 6
  2
  Controlează problemele subiacente. Unele probleme de sănătate, inclusiv hipertensiunea arterială și diabetul zaharat, pot provoca sau crește riscul bolilor renale. Prin controlul cauzelor care stau la baza, puteți îmbunătăți funcționarea rinichilor.
 • Monitorizați în mod regulat tensiunea arterială, atât acasă, cât și în cabinetul medicului. Tensiunea arterială ideală ar trebui să fie mai mică de 140/90 mmHg.
 • Verificați și controlați nivelul zahărului din sânge dacă aveți diabet.
 • Verificați nivelul de colesterol pentru a vă asigura că sunt într-o gamă sănătoasă. Medicul dumneavoastră vă poate face să faceți teste de sânge pentru a verifica aceste niveluri.
 • Nu uitați să luați medicamente pentru problemele subiacente pe care le-a prescris medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 7
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă modificarea stilului dvs. de viață și tratamentul problemelor care stau la baza acestuia nu îmbunătățesc modul în care vă simțiți, dacă vă simțiți mai rău sau dacă bănuiți că ați putea avea o boală de rinichi, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră. El sau ea ar putea lua teste și să creeze un plan de tratament adaptat nevoilor tale.
 • Spuneți medicului dumneavoastră despre orice semne și simptome pe care le aveți și descrieți cum vă simțiți.
 • Spuneți-i despre orice medicament, supliment sau alte substanțe pe care le luați în prezent.
 • Faceți o listă a întrebărilor pe care le puteți avea.
 • Răspundeți la toate întrebările pe care medicul le întreabă despre starea dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 8
  4
  Discutați despre opțiunile de tratament cu medicul dumneavoastră. Odată ce medicul dumneavoastră a diagnosticat cauza problemelor de rinichi, discutați opțiunile de tratament cu el sau cu ea. În funcție de severitatea cazului sau a cauzelor care stau la baza, medicul vă poate sugera continuarea îmbunătățirii funcționării rinichilor prin schimbarea stilului dvs. de viață, prin administrarea de medicamente sau chiar prin dializă.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 9
  5
  Tratați complicațiile cu medicamentele. Unele medicamente pot ajuta la tratarea complicațiilor care apar din cauza bolii renale. Luați-le pentru a vedea dacă acestea îmbunătățesc funcționarea rinichilor. Medicul dumneavoastră poate prescrie medicamente care:
 • reducerea tensiunii arteriale crescute, cum ar fi inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE)
 • reducerea retenției de lichide și umflarea -
 • reduce nivelul de colesterol, cum ar fi statinele-
 • tratarea anemiei, cum ar fi un supliment de eritropoietină
 • protejați oasele, cum ar fi suplimentele de calciu și vitamina D.
 • De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate sugera o dietă cu conținut scăzut de proteine ​​pentru a reduce cantitatea de deșeuri din sânge.
 • Imaginea intitulată Suportul funcției renale Pasul 10
  6
  Luați în considerare tratamentul în faza finală. Puteți ajunge la un punct în care rinichii nu vă mai pot ajuta corpul să scape de deșeuri și fluide. În acest caz, este posibil să aveți o boală renală terminală, care va necesita o îngrijire mai amănunțită. Discutați cu medicul despre ceea ce trebuie să faceți pentru a evita insuficiența renală completă. El sau ea ar putea sugera:
 • dializa, care poate filtra și elimina deșeurile din sângele dumneavoastră sau din fluidele corpului -
 • transplant de rinichi, care necesită intervenție chirurgicală pentru a implanta rinichiul unui donator în corpul dumneavoastră. Veți fi nevoit să luați medicamente pentru tot restul vieții pentru a împiedica corpul dumneavoastră să respingă rinichiul donatorului.
 • avertismente

  • Diabetul este un factor major de risc care provoacă afecțiuni renale. Un exces de zahăr din sânge consistent vă va afecta rinichii cu trecerea timpului. Dacă aveți diabet zaharat, adresați-vă medicului dumneavoastră despre o dietă și un tratament adecvat pentru prevenirea bolilor renale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ușurezi durerea de rinichiCum să ușurezi durerea de rinichi
  Cum să vă măriți IFG-ulCum să vă măriți IFG-ul
  Cum să ajuți pacienții cu insuficiență renală care refuză dializaCum să ajuți pacienții cu insuficiență renală care refuză dializa
  Cum să scadă nivelul crescut al creatinineiCum să scadă nivelul crescut al creatininei
  Cum să creați o dietă adecvată pentru a remedia bolile renale croniceCum să creați o dietă adecvată pentru a remedia bolile renale cronice
  Cum se reduce microalbuminaCum se reduce microalbumina
  Cum de a crește tensiunea arterială scăzutăCum de a crește tensiunea arterială scăzută
  Cum să găsiți un donator de rinichiCum să găsiți un donator de rinichi
  Cum să înțelegi boala lui BrightCum să înțelegi boala lui Bright
  Cum să înțelegeți curățarea renală rapidăCum să înțelegeți curățarea renală rapidă
  » » Cum să îmbunătățiți funcționarea rinichilor

  © 2011—2020 ertare.com