Cum să meditezi pentru a calma anxietatea

Meditația este foarte utilă pentru persoanele care suferă de anxietate. Acest lucru va învăța creierul să se liniștească mai mult, să reducă stresul și să vă facă să acceptați mai ușor. Există diferite tipuri de meditație, deci este posibil să încercați mai multe dintre ele pentru a găsi cel care vă oferă cele mai bune rezultate. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, veți învăța să vă concentrați asupra prezentului și să renunțați la gândurile negative despre trecut sau viitor.

pași

Partea 1
Începeți cu elementele de bază ale meditației

Image title Manipulați furia Pasul 1
1
Găsiți un spațiu liniștit și confortabil. Puteți medita oricând și în timp, dar majoritatea începătorilor pot face acest lucru mult mai ușor într-un loc liniștit, fără distragere a atenției. Găsiți un loc în care puteți fi singur timp de câteva minute.
 • Este posibil să trebuiască să pregătiți o zonă specială la domiciliu pentru a medita. Acest lucru ar trebui să aibă un loc confortabil în care să puteți sta și să vă inspirați. Puteți crea ceva asemănător unui altar sau unui sanctuar, sau puteți decora zona cu articole care vă inspiră.
 • Imaginea intitulată Manipulați furia Pasul 2
  2
  Stai drept. Faceți tot posibilul pentru a vă menține poziția bună în timp ce meditați. Așezați în poziție verticală nu va fi benefică numai pentru coloana vertebrală, ci vă va ajuta să vă concentrați asupra meditației.
 • Dacă stați pe o pernă sau pernă, acest lucru poate fi util pentru a menține coloana vertebrală.
 • Imaginea intitulată Îngrijire despre tine însuți ca pas creștin 4
  3
  Începeți cu ceva mic. Inițierea unei practici de meditație nu va dura prea mult timp din programul dvs. aglomerat. Puteți începe prin a dedica doar 10 minute în fiecare zi.
 • Dacă rezervați un timp constant pentru a medita zilnic, ar putea fi util să vă angajați să practici.
 • Pe măsură ce progresați, este posibil să observați că doriți să meditați pentru perioade mai lungi, dar dacă nu este, nu veți avea nici o problemă. Nu gândiți niciodată că ar trebui să meditați pentru o anumită perioadă de timp, dacă nu o considerați adecvată.
 • Imaginea intitulată
  4
  Puteți stabili un scop. Unii oameni consideră util să dedice începutul sesiunii pentru a reflecta într-un anumit scop. Ar trebui să fie ceva altruist care vă va ajuta să vă concentrați pe binele pe care îl veți crea cu practica meditației.
 • De exemplu, puteți să reflectați asupra modului în care meditația vă va ajuta să vă concentrați asupra momentului prezent și să nu umblați în trecut sau să vă faceți griji în legătură cu viitorul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea performanței în viață Pasul 1
  5
  Scrieți un jurnal Pentru mulți oameni, este foarte util să scrieți despre procesul de meditație, astfel încât să puteți încerca această opțiune. Acest lucru vă va permite să înregistrați diferitele tehnici de meditație pe care le-ați încercat și ceea ce au făcut să vă simțiți.
 • În plus, această tehnică vă poate ajuta să vă clarificați sentimentele - prin urmare, ar putea fi util să înțelegeți motivul pentru care o anumită tehnică v-a făcut să simțiți ceva specific.
 • Partea 2
  Combaterea anxietății prin meditație

  Imaginea intitulată Găsiți punctele de producție pentru problemele dvs. de furie Pasul 14
  1
  Înlocuiți gândurile anxioase. Toate tipurile de meditație necesită înlocuirea gândurilor accelerate sau invazive cu ceva mai relaxant. Dacă suferiți de anxietate, este posibil să aveți gânduri diferite care vă îngrijorează în mod inutil. Indiferent de tipul de meditație pe care o alegeți, practica dvs. ar trebui să se concentreze asupra înlocuirii acestor gânduri negative.
  • Ar putea dura ceva timp pentru a înțelege care sunt momentele cele mai utile în care să meditezi. De exemplu, poate fi necesar să faceți pentru a începe cu gânduri de anxietate, sau ar putea fi mai util pentru a medita atunci când știi că vei fi într-o situație care ar putea generarte anxietate.
  • De-a lungul timpului, meditația vă va învăța să vă acordați mai puțină atenție, astfel încât acestea vor deveni mai puțin copleșitoare.
 • Imaginea intitulată Găsiți punctele de producție pentru problemele dvs. de furie Pasul 10
  2
  Nu fi prea grea pentru tine. Când începeți această practică, puteți fi tentați să credeți că sunteți "răi" meditați sau că faceți rău. Mulți oameni se gândesc la asta, dar cei care suferă de anxietate au mai multe șanse să lase acest mod de gândire împiedicându-i să se bucure de meditație. În loc să vă judecați după deficiențele dvs., amintiți-vă că vă veți îmbunătăți cu fiecare sesiune și că nu va trebui să fiți perfecți.
 • Dacă vă judecați prin abilitățile dvs. de meditație, aceasta poate genera stres și anxietate, ceea ce va fi total contraproductiv. Dacă observați că faceți acest lucru, recunoașteți aceste gânduri ca parte a celorlalte gânduri anxioase.


 • Imaginea intitulată Protejați-vă după o incendiu la Casa 3
  3
  Căutați semne că meditația nu este potrivită pentru voi. Meditația este foarte utilă pentru mulți oameni care suferă de anxietate, dar nu este potrivit pentru toată lumea. Acest lucru poate agrava, de fapt, la unii oameni. Dacă acest lucru este cazul dvs., ar trebui să opriți practica sau să reduceți timpul petrecut.
 • Observați ce vă simțiți înainte și după sesiunile de meditație. Poate că nu veți simți imediat o îmbunătățire clară (și nu va exista nici o problemă), dar nu trebuie să vă simțiți mai îngrijorați sau mult mai răi.
 • Oamenii predispuse la anxietate induse de relaxare, cele care sunt foarte introspectiv sau au amintiri refulate vor fi mult mai vulnerabile la anxietate a crescut după meditând.
 • Persoanele cu anxietate indusă de relaxare se pot relaxa la început, dar în curând vor începe să se simtă și mai anxioase sau tensionate. Acest lucru ar putea fi, deoarece se tem de gândurile care apar atunci când mintea este liniștită, sau cred că sunt lenevesti sau meditând într-un „greșit“. Dacă deja suferiți de anxietate, puteți fi mai predispus la anxietate indusă de relaxare.
 • Ar trebui să se oprească meditația dacă reprimat amintiri sau traume în timpul primăverii ei (p. Ex., Pentru a retrăi o emoție sau o experiență traumatizantă bruscă în timp ce încerca să mediteze). Nu trebuie să încerci să tratezi singur traumele. Căutați ajutorul unui specialist cu experiență în domeniul sănătății mintale sau al unui terapeut care se specializează în aceste probleme.
 • Imaginea intitulată Modificați-vă viața după ce faceți același lucru pentru o perioadă atât de lungă 34
  4
  Rămâneți angajat. Dacă decideți că meditația este potrivită pentru dvs., nu trebuie să vă așteptați să vă schimbați viața peste noapte. Ar putea dura ceva timp ca creierul dvs. să înceapă să se schimbe într-un mod perceptibil, dar se va întâmpla cu siguranță. Dacă încerci să scapi de anxietate, ar trebui să fii răbdător și să te angajezi să meditezi în mod constant.
 • Partea 3
  Practicați diferite tipuri de meditație

  Imaginea intitulată Modificați-vă viața după ce ați făcut același lucru pentru un pas atât de lung 33
  1
  Practicați meditația mindfulness. Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de meditație pentru ameliorarea anxietății. Pentru a-l practica, trebuie doar să vă concentrați atenția asupra momentului prezent, care va învăța creierul să nu obsedeze trecutul sau viitorul.
  • Este normal ca gândurile voastre să rătăcească, astfel încât să nu vă descurajați. Dacă apar gânduri sau emoții, va trebui să le recunoașteți, dar fără a vă judeca prin trăirea lor. Atunci ar trebui să faceți tot ce este mai bun pentru a le înlocui cu gânduri despre prezent.
  • Dacă vă păstrați ochii deschiși, acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra prezentului.
  • Mulți oameni preferă să se concentreze conștient asupra respirației lor pe măsură ce meditează, ceea ce va ajuta la respirația profundă și, în același timp, va împiedica apariția altor gânduri. Dacă aveți dificultăți în a vă concentra pe respirație, puteți să vă numărați respirațiile sau să repetați în tăcere cuvintele "inhale" și "exhale".
 • Imagine cu numele
  2
  Puteți practica meditația iubirii și a bunătății. Acest lucru este similar cu plinătatea mentală, deoarece veți înlocui gândurile nedorite cu alții. Cu toate acestea, în loc să vă concentrați gândurile în acest moment, vă puteți concentra pe ceva care include dragostea și bunătatea.
 • Gândurile voastre ar trebui să exprime dragostea și bunătatea pentru dvs., precum și pentru ceilalți.
 • Puteți practica meditația plinătății mentale și a iubirii și a bunătății în același timp, deoarece acestea se vor completa reciproc în mod corespunzător.
 • Imaginea intitulată Citiți-vă singur Pasul 1
  3
  Încercați meditația ghidată. Uneori, aceasta se numește vizualizare. Acest tip de meditație vă cere să vă gândiți adânc despre un loc sau o situație care vă pare relaxantă. Pentru a practica, ar trebui să încercați să implice toate simțurile imaginarea obiectivele turistice, mirosuri, sunete, gusturi și senzații ai experimenta dacă ai fi cu adevărat acolo.
 • Meditația condusă poate fi făcută singură, dar este de obicei efectuată într-o clasă sub supravegherea unui profesor.
 • Imagine intitulată
  4
  Încearcă meditația transcendentală. Dacă alegeți să practicați acest tip de meditație, trebuie să repetați o mantra pentru a vă putea relaxa. Acesta poate fi orice cuvânt, expresie sau sunet pe care îl considerați reconfortant.
 • Modul în care repetați mantra va fi, de asemenea, important. Ar trebui să vă concentrați profund asupra fiecărui aspect al acesteia.
 • Imaginea intitulată Centrează-te în meditație Pasul 4
  5
  Aceasta include mișcarea în meditație. Acest lucru nu va trebui întotdeauna să fie practicat. Mai mult decât atât, există mai multe practici care combină exercițiul și meditația. Dacă nu vă place să stați liniștit, aceasta ar putea fi opțiunea perfectă pentru dvs.
 • Tai chi, qigong-ul și yoga sunt practici care includ atât mișcarea, cât și meditația. Dacă sunteți interesat să învățați oricare dintre ele, acestea sunt predate în multe săli de sport și centre comunitare. De asemenea, puteți viziona un videoclip instructiv.
 • Dacă doriți să adăugați o componentă fizică mai puțin structurată meditației, puteți merge și în timp ce meditați. Această mișcare nu va împiedica deloc meditația, atâta timp cât vă puteți concentra.
 • sfaturi

  • Puteți include elemente ale oricărui crez în meditație, dar poate fi, de asemenea, total laică.
  • Meditația este foarte personală și diferită pentru fiecare persoană. Nu te compara cu ceilalți sau nu te judeca după felul în care meditezi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.
  Cum să oprești anxietatea pe timp de noapteCum să oprești anxietatea pe timp de noapte
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum se face meditația creștinăCum se face meditația creștină
  Cum se face o meditație rapidă și ușoarăCum se face o meditație rapidă și ușoară
  Cum să faci o meditație conștientăCum să faci o meditație conștientă
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  Cum să începeți meditația Zen (zazen)Cum să începeți meditația Zen (zazen)
  Cum să rezolvați anxietatea socială în sala de gimnasticăCum să rezolvați anxietatea socială în sala de gimnastică
  Cum să mediteziCum să meditezi
  » » Cum să meditezi pentru a calma anxietatea

  © 2011—2020 ertare.com