Cum să meditezi pentru începători

Mulți oameni care meditează zilnic sau în mod regulat vorbesc minuni despre beneficiile acestei practici. Toată lumea are motivele lor să fie interesat de meditație: să reducă la tăcere vocea interioară, știu mai bine le găsiți liniște și capacitatea de a reflecta o relaxat, echilibrat, sau necesitatea de a căuta credință. Oricare ar fi motivul tău de a medita, este posibil să fii înspăimântat de faptul că nu știi cum să începi sau că ți se pare dificil să-ți menții motivația.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru meditație

Imagine intitulată Meditați pentru începători Pasul 1
1
Gândește-te la scopul meditației tale. Oamenii practică meditația din mai multe motive, fie că este vorba de a-și îmbunătăți creativitatea, de a vizualiza un scop, de a tăcea vocea interioară sau de a obține o anumită legătură spirituală. Dacă singurul dvs. obiectiv de a medita este să vă petreceți câteva minute pe zi simțindu-vă prezent și conectat la corpul vostru fără să vă faceți griji cu privire la tot ce trebuie să faceți, este mai mult decât suficient. Încercați să nu căutați motive excesive de complexe pentru a medita. În esență, meditația constă în relaxarea și refuzul de a fi prinși de anxietățile de zi cu zi.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 2
  2
  Găsiți o zonă fără distragere atenție. Este foarte important să eliminați orice distragere a atenției din mediul de meditație, mai ales dacă tocmai ați început. Opriți televizorul și radioul, închideți ferestrele pentru a evita zgomotul străzii și închideți ușa pentru a vă izola de zgomotele casei. Dacă locuiți cu colegi sau rude, vă poate fi dificil să găsiți un loc liniștit în care să vă concentrați asupra meditației. Adresați-vă oamenilor cu care trăiți dacă pot să se liniștească în timpul sesiunii de meditație. Asigurați-le că le veți notifica de îndată ce ați terminat, astfel încât să își poată relua activitatea în mod normal.
 • Puteți folosi o lumânare aromatică, un buchet de flori, un stick de tămâie pentru a îmbunătăți experiența în timpul practicării meditației.
 • Slăbiți sau lăsați lumina să se concentreze mai bine.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 3
  3
  Utilizați o pernă de meditație. Pernele de meditație sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de "zafus". Un zafú este o pernă circulară, care a fost așezată confortabil pe podea în timpul meditației. Deoarece nu are suport, spre deosebire de scaune, nu vă va permite să vă retrageți și să vă ajutați să vă concentrați asupra energiei voastre. Dacă nu aveți un zafú, orice pernă veche sau pernă de pe canapea vă va ajuta să vă așezați fără să vă răniți pe parcursul lungilor întinderi cu picioare încrucișate.
 • Dacă vedeți că atunci când vă așezați în spate vă doare spatele, nu ezitați să folosiți un scaun. Încercați să vă concentrați asupra conectării cu corpul și să vă păstrați spatele în poziție verticală cât mai mult posibil, fără a vă simți inconfortabil. Apoi, înclinați-vă înapoi la odihnă până când vă simțiți capabil să continuați.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 4
  4
  Puneți haine confortabile. Nu trebuie să utilizați nimic care să vă distragă atenția de la meditație, evitând astfel orice îmbrăcăminte care vă limitează și vă face să vă simțiți incomod, cum ar fi blugi sau pantaloni strâmți. Pariați pe hainele pe care le folosiți pentru a vă exercita sau pentru a dormi, țesături libere și respirabile.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 5
  5
  Alegeți un timp care vă convine. Când începeți să vă familiarizați cu practica meditației, o puteți folosi pentru a vă relaxa atunci când vă simțiți copleșiți sau nervoși. Cu toate acestea, dacă sunteți începător, este dificil să vă concentrați mai întâi când nu sunteți în starea mentală corectă. Dacă începeți, gândiți-vă la momentele când vă simțiți calm înainte, de exemplu, primul lucru dimineața sau când vă relaxați după serviciu sau școală.
 • Eliminați orice distragere a atenției pe care o găsiți înainte de a sta jos pentru a medita. Luați o gustare ușoară dacă vă este foame, mergeți la baie dacă aveți nevoie de ea și faceți tot ce poate întrerupe sesiunea de meditație.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 6
  6
  Aveți un timer sau alt dispozitiv cu alarmă la îndemână. Ar trebui să vă asigurați că sesiunea de meditație durează suficient timp, fără a fi nevoie să întrerupeți concentrarea pentru a verifica timpul în mod constant. Setați o alarmă pentru a marca sfârșitul sesiunii pentru a vă asigura că durează atâta timp cât doriți (între 10 minute și o oră). Este posibil ca telefonul mobil să aibă un cronometru sau ceas deșteptător și puteți găsi, de asemenea, numeroase pagini web și aplicații care pot dura timpul de sesiune de meditație.
 • Partea 2
  medita

  Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 7
  1
  Stați pe pernă sau scaun cu spatele drept. Poziția verticală vă va ajuta să vă concentrați asupra respirației, să inhalați și să expirați conștient. Dacă stați pe un scaun cu spătar, încercați să nu vă întoarceți sau să vă aplecați în timpul meditației. Ține-ți spatele drept cât poți.
  • Așezați-vă picioarele pe măsură ce vă simțiți mai confortabil. Puteți să le extindeți înainte sau să le treceți în stil hindus dacă folosiți o pernă pentru a vă așeza pe podea. Cel mai important lucru este să rămâi în poziție verticală.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 8
  2
  Nu vă faceți griji cu privire la poziția mâinilor. În mass-media, vedem de obicei oameni cu mâinile care se odihnesc pe genunchi în timpul meditației, dar dacă această poziție este incomodă, nu vă faceți griji. Puteți să-i sprijiniți în tură, să-i lăsați pe margini sau să faceți ceea ce este mai confortabil pentru dvs. și să vă permiteți să vă concentrați asupra respirației și să vă păstrați mintea clară.


 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 9
  3
  Înclinați bărbia în jos ca și cum ați privi la podea. Nu contează dacă aveți ochii deschiși sau închisi în timpul meditației, deși mulți oameni aleg să elimine orice distragere vizuală prin închiderea ochilor. În orice caz, înclinarea capului în jos vă va ajuta să vă deschideți pieptul și să vă ușurați respirația.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 10
  4
  Setați alarma. Când vă aflați într-o poziție confortabilă și sunteți gata să începeți, puneți o alarmă pentru a marca durata dorită a meditației. Nu vă obligați să completați o sesiune de meditație transcendentală timp de o oră în prima săptămână de practică. Începeți cu sesiuni scurte între 3 și 5 minute și continuați să măriți durata încet-încet până când ajungeți la o jumătate de oră (sau mai mult, dacă doriți).
 • Imagine intitulată Meditați pentru începători Pasul 11
  5
  Țineți gura închisă în timp ce respirați. Trebuie să inhalați și să expirați prin nas în timpul meditației. Cu toate acestea, va trebui să vă asigurați că vă mențineți mușchii maxilarului relaxați, chiar dacă gura dvs. este închisă. Nu vă tensionați maxilarul și nu vă zgâriți dinții. Pur și simplu, relaxează-te.
 • Imagine intitulată Meditați pentru începători Pasul 12
  6
  Concentrează-te pe respirație. Practic, asta este meditația. În loc să se străduiască Nu vă gândiți la problemele care tind să vă accentueze, să vă concentrați pe ceva pozitiv: respirație. Direcționând toată concentrarea spre inhalări și exhalări, veți vedea cum alte gânduri legate de lumea exterioară dispar de la sine, fără să vă faceți griji că le ignorați.
 • Concentrați-vă pe respirație, deoarece este cea mai confortabilă pentru dumneavoastră. Unii oameni preferă să vizualizeze modul în care plămânii se extind și se contractă, în timp ce alții preferă să se gândească la trecerea aerului prin nas în timpul respirației.
 • Vă puteți concentra chiar și pe sunetul respirației. Cel mai important este să intri într-o stare mentală în care să te concentrezi exclusiv pe un aspect al respirației tale.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 13
  7
  Observați-vă respirația, dar nu o analizați. Scopul este să fie prezent în fiecare respirație, să nu încercați să descrieți procesul. Nu vă faceți griji când vă amintiți cum vă simțiți sau că ați găsit cuvintele pentru a explica mai târziu experiența. Limitați-vă să experimentați fiecare respirație în momentul său. După ce ați terminat o respirație, gândiți-vă doar să experimentați și să vă bucurați de următorul. Evitați să vă gândiți la respirația conștientă. Pur și simplu, experiența prin toate simțurile.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 14
  8
  Fiți atenți la respirație din nou, dacă vă distrați cel puțin. Chiar dacă ați câștigat o mare experiență în meditație, veți fi distrați din când în când. Veți începe să vă gândiți la lucrarea, facturile sau comisioanele pe care trebuie să le faceți mai târziu. Dacă există vreun gând legat de lumea exterioară, nu vă puneți în panică și nu încercați să îi ignorați. Pur și simplu, concentrați-vă din nou pe senzația de aer care trece prin corpul dvs. în timpul respirației și lăsați celelalte gânduri să dispară singure.
 • Ar putea fi mai ușor să vă concentrați asupra inhalării decât asupra exhalațiilor. Dacă da, ține cont de asta. Încercați să vă concentrați mai mult pe senzația de aer care iese din corp în timpul expirării.
 • Încercați să numărați respirațiile dacă aveți dificultăți în redirecționarea atenției spre respirație.
 • Imagine intitulată Meditează pentru începători Pasul 15
  9
  Nu fi prea grea pentru tine. Acceptați faptul că menținerea concentrației este foarte complicată atunci când cineva începe. Nu te superi pe tine însuți. Toți începătorii trebuie să se ocupe de vocea lor interioară. De fapt, unii oameni spun că Practica meditației constă tocmai în această întoarcere continuă până în prezent. În plus, nu vă așteptați ca meditația să vă schimbe viața peste noapte. Astfel încât conștiința deplină (termen mai cunoscut sub numele său în limba engleză: "atenție") intră în vigoare, este nevoie de timp. Continuați să vă întoarceți la practicarea meditației în fiecare zi, finalizând sesiuni de cel puțin câteva minute și prelungindu-le, atunci când este posibil.
 • sfaturi

  • Asigurați-vă că aveți telefonul mobil în tăcere.
  • Ascultarea muzicii ușoare vă va ajuta să vă relaxați mai bine.
  • Meditația nu este o soluție miraculoasă care are efect imediat, ci un proces care necesită perseverență. Păstrați practicarea zilnică și veți simți cum se dezvoltă o stare de calm și pace în voi.
  • Meditația înainte de a merge la culcare vă va ajuta să deconectați mintea puțin câte puțin și vă va face să vă simțiți mai relaxați.
  • Este obișnuit să se concentreze asupra respirației sau a cântării mantrelor, ca atare "Om", în timpul meditației, dar dacă preferați să ascultați muzică, puteți asculta melodii relaxante. Cu toate acestea, melodiile care încearcă să se liniștească, dar care intră brusc într-o temă de rock nu sunt potrivite pentru meditație, deoarece vor întrerupe procesul.
  • Frustrarea apare din cauza concurenței. Lasă-te să pleci Partea mai pașnică a meditației vă va ajuta să vă cunoașteți mult mai bine. Relaxați-vă și uniți-vă cu întregul univers.

  avertismente

  • Fiți atent cu orice organizație care vă cere sume mari de bani în avans pentru a învăța să meditați. Există mulți oameni care se bucură de beneficiile meditației și care vor fi bucuroși să vă ajute gratuit.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Haine confortabile
  • Perne sau perne pentru confort
  • Un ceas deșteptător, cronometru sau alt dispozitiv cu alarmă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum se face meditația creștinăCum se face meditația creștină
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  Cum să faci o meditație conștientăCum să faci o meditație conștientă
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  Cum să mediteziCum să meditezi
  Cum să meditați mersul pe josCum să meditați mersul pe jos
  Cum să meditezi asupra celui de-al treilea ochiCum să meditezi asupra celui de-al treilea ochi
  Cum să meditezi în adolescențăCum să meditezi în adolescență
  Cum să meditați asupra Cuvântului lui DumnezeuCum să meditați asupra Cuvântului lui Dumnezeu
  » » Cum să meditezi pentru începători

  © 2011—2020 ertare.com