Cum să meditezi asupra respirației

Meditația este o modalitate excelentă de a vă scuti de anxietate și de a vă recupera centrul. Cu toate acestea, mulți oameni au probleme cu clarificarea minții. Meditația asupra respirației se referă la tehnica de focalizare pe ritmul și profunzimea inhalării și a expirării. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să nu vă distrageți, ci și să vă îmbunătățiți respirația. Prin pregătirea pentru meditație și prin înțelegerea tehnicilor de conștientizare a respirației, veți fi pe cale să vă atingeți pacea minții într-un timp scurt.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă pentru meditație

Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 1
1
Găsiți un loc liniștit și monoton. Găsiți un loc care nu are zgomote puternice sau mirosuri care vă pot distrage atenția. De asemenea, ar trebui să evitați locuri cu decoruri excesive sau culori care vă pot atrage atenția.
 • Spațiile interioare sunt mai puțin susceptibile de a avea sunete distragătoare, dar puteți medita în aer liber dacă preferați aer curat și dacă sunteți departe de mașini sau de alte persoane.
 • Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 2
  2
  Căutați o suprafață netedă. Majoritatea oamenilor stau când meditează, așa că găsiți un loc unde puteți sta confortabil mai mult de 10 minute. Covoarele de pluș sau iarba moale sunt ideale. Puteți, de asemenea, să stați pe un covor de yoga sau chiar un prosop.
 • Imaginea intitulată Meditează la respirație Pasul 3
  3
  Eliminați distragerile. Opriți sau dezactivați telefonul și orice poate genera zgomot. Dacă există alți oameni în jurul lor, spuneți-le că doriți să meditați și să le cereți să vă lase singuri în următoarele câteva minute. Dacă aveți animale de companie care pot veni în căutarea atenției, puneți-le într-o cameră în care nu pot fi distrași.
 • Spuneți celorlalți în casă "Vă rog, nu mă deranjează pentru următoarele 30 de minute, dacă nu este o situație de urgență. Voi medita și trebuie să fiu complet concentrat. "
 • Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 4
  4
  Stați într-o poziție confortabilă. Există multe poziții pe care le puteți folosi pentru meditație. Cheia este să alegeți o poziție confortabilă și nu necesită să vă susțineți în mod conștient.
 • Unii meditatori cumpără un zfus (o pernă mică pentru podea) sau un zabuton (un covor mic) pentru susținere.
 • Poziția cea mai populară este poziția lotus. Stați pe podea cu spatele drept. Puneți piciorul stâng sub coapsa dreaptă și piciorul drept peste glezna stângă. Dacă meditați pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să trebuiască să schimbați piciorul care se află sub coapse după un timp.
 • Unii meditatori stau pe un scaun. Asigurați-vă că vă țineți spatele drept și picioarele dvs. plat pe podea.


 • Metoda 2
  Efectuați meditația

  Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 5
  1
  Ia timp de respirație. Scopul oricărei tehnici de meditație este de a vă îndepărta mintea de orice gânduri potențiale care vă pot distrage atenția și care pot apărea în timp ce încercați să vă concentrați asupra dumneavoastră. Expirați și inhalați încet până când plămânii se simt plini. Contorizați secundele și apoi încercați să expirați aceeași perioadă de timp. Durata va depinde de capacitatea plămânilor - totuși, ar trebui să încercați să respirați încet. Continuați să respirați aceeași cantitate de secunde pentru a împiedica alte gânduri să intre în mintea ta.
  • Încercați să vă inhalați prin nas și expirați prin gură.
  • Pentru o meditație mai înceată și mai relaxantă, încercați exercițiul 4-7-8. Expirați, închideți apoi gura și inhalați timp de patru secunde, țineți respirația timp de șapte secunde și expirați timp de 8 secunde.
 • Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 6
  2
  Țineți respirația timp de 2 secunde. Concentrați-vă pe curba respirației. Curba este partea în care vă deplasați de la inhalare la expirație și invers. Încercați să nu vă îndoiți respirația foarte repede. Această măsură poate adăuga o perioadă de așteptare de 2 secunde între momentul când plămânii sunt plini și unde sunt goi pentru decelerarea curbei.
 • Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 7
  3
  Concentrați-vă pe reacția musculară. Concentrați-vă asupra modului în care părțile corpului dumneavoastră reacționează la respirație. Simțiți mișcarea diafragmei, a mușchilor gâtului și a umerilor în timp ce inhalați și expirați pentru a vă umple mintea. Acest lucru nu ar trebui să fie un efort dureros, dar trebuie să simțiți întinderea mușchilor din aceste zone. Dacă vă ajută, plasați o mână pe diafragmă, astfel încât să puteți simți reacția musculară.
 • Puteți, de asemenea, să vă concentrați asupra părților relaxate ale corpului. Lăsați-vă mâinile și brațele într-o poziție confortabilă, care nu necesită deplasarea vreunuia dintre acești mușchi și menținerea minții dvs. concentrate acolo.
 • Imagine cu titlul Meditează la respirație Pasul 8
  4
  Dacă mintea voastră rătăcește, redirecționați-o. Gândiți-vă la un cuvânt sau la o expresie (cum ar fi "respirația") și repetați-o pentru dvs. dacă vă surprindeți mintea prin rătăcire. Acceptați că această acțiune este naturală și nu renunțați dacă vă luptați să rămâneți concentrată. Amintiți-vă să vă concentrați asupra tiparelor de respirație.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă controlați respirația în timp ce alergațiCum să vă controlați respirația în timp ce alergați
  Cum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulțiCum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulți
  Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.Cum să creați un spațiu confortabil pentru a medita în camera dvs.
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum să faci meditație activăCum să faci meditație activă
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  Cum se face meditația wiccaCum se face meditația wicca
  Cum se face o meditație rapidă și ușoarăCum se face o meditație rapidă și ușoară
  Cum să faci o meditație conștientăCum să faci o meditație conștientă
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  » » Cum să meditezi asupra respirației

  © 2011—2020 ertare.com