Cum să meditați asupra Cuvântului lui Dumnezeu

Meditația este adesea asociată cu religiile orientale sau practicile New Age, dar are și un rol important pentru credința creștină. Una dintre cele mai eficiente modalități de meditație ca creștin este să o faceți în Cuvântul lui Dumnezeu. Spre deosebire de alte tipuri de meditație care necesită să "goliți mintea", aceasta implică concentrarea și gândirea la adevărul lui Dumnezeu.

pași

Partea 1
Alegeți o temă

Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 1
1
Definiți "meditația" într-un context creștin. Într-un context secular, meditația este asociată cu golirea minții și relaxarea corpului. Pe de altă parte, meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu sau a oricărei alte forme de meditație creștină necesită concentrarea și gândirea profundă a adevărului Său.
 • El consideră ceea ce a spus Dumnezeu Iosua în Iosua 1: 8 (NIV): „Nu lăsa această carte a legii și cugetă asupra ei zi și de îngrijire se întâlnește tot nocturn ce este scris pe ea. Așa că veți prospera și veți reuși. ​​"
 • În timp ce acest verset se referă numai la ceea ce știu creștinii ca la primele cinci cărți ale Bibliei, îl puteți aplica meditației în întregul Cuvânt. Trebuie să meditați frecvent asupra Cuvântului lui Dumnezeu cu scopul general de a vă îmbogăți înțelegerea și de a aplica ceea ce ați învățat în viața voastră.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 2
  2
  Meditează pe un verset sau un paragraf. Poate că acesta este unul dintre cele mai comune moduri de meditație în Biblie. Alegeți un verset sau un paragraf al Cuvântului pentru a putea medita. Va trebui să analizați și să explorați semnificația pentru o perioadă lungă de timp.
 • Nu există nici o alegere „greșită“, dar dacă nu sunteți sigur de unde să încep, poate că se poate face cu un verset din Noul Testament, în special în oricare dintre cele patru Evanghelii (Matei, Marcu, Luca și Ioan). În Vechiul Testament, puteți găsi versete excelente pentru a medita la cartea Psalmilor și Proverbe.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 3
  3
  Concentrați-vă meditația pe un anumit subiect. O altă opțiune pe care o puteți încerca este alegerea unei teme care este discutată în detaliu în întreaga Biblie. În acest caz, în loc să meditați cu un singur pasaj, va trebui să identificați mai multe persoane care se ocupă de tema aleasă și să gândiți cum definesc sau aprofundează pasajele auxiliare.
 • De exemplu, ați putea să vă concentrați asupra subiectului de iertare. Utilizați o biblie tematică sau un index pentru a găsi versuri diferite care vorbesc despre iertare și citiți cât de mult puteți. Observă contextul în care se dezvoltă și le compară unul cu celălalt.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 4
  4
  Concentrați-vă asupra semnificației unui cuvânt. Această opțiune este legată de meditarea unui anumit subiect, dar în loc să luați un subiect larg, va trebui să depindeți de contextul unuia sau mai multor pasaje pentru a vă îmbogăți înțelegerea semnificației unui anumit cuvânt.
 • De exemplu, puteți alege cuvântul "Domn". Găsiți versete cu cuvântul "Domnul", precum și altele cu versiunea de jos ("sir"). Luați în considerare sensul contextual al termenului în ambele forme. Poate că puteți completa și înțelegerea cu resurse externe, cum ar fi un dicționar, pentru a compara utilizarea religioasă a cuvântului cu folosul secular.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 5
  5
  Studiați o carte a Bibliei. Cu această tehnică va trebui să dedicați mai mult timp citirii unei cărți complete în loc să vă concentrați pe un singur pasaj scurt. Analizați și explorați importanța cărții ca întreg și a părților sale individuale puțin câte puțin.
 • Dacă această idee vă intimidează, vă recomandăm să începeți cu o carte relativ scurtă, cum ar fi cartea lui Esther. Poate vă puteți completa înțelegerea cu un ghid de studiu al Bibliei, dar acest lucru nu este necesar.
 • Partea 2
  Concentrează-te pe Dumnezeu

  Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 6
  1
  Găsiți un loc liniștit. La fel ca meditația seculară, meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu necesită să vă izolați de zgomote și distragerile lumești suficient pentru a vă concentra pe ceea ce veți face.
  • În zilele noastre, abilitatea de multitask poate fi o abilitate valoroasă, însă nu puteți dedica 100% din atenția dvs. unui singur, dacă încercați să faceți altul în același timp. Minimizarea distragerilor în timp ce meditați asupra Cuvântului lui Dumnezeu vă va ajuta să vă îmbunătățiți capacitatea de a vă concentra pe o singură sarcină.
  • Încercați să separați 15-30 de minute pentru a medita. Spuneți familiei sau colegilor de departament că aveți nevoie de timp personal pentru a vă concentra și a vă izola într-o cameră liniștită și goală. Fă-te confortabil, dar nu atât de mult încât ai probleme să rămâi treaz.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 7
  2
  Calmează-ți inima Tăcerea externă nu este singura formă de liniște de care aveți nevoie pentru timpul dvs. de meditație. Trebuie să vă puneți la o parte îndoielile, temerile și alte gânduri care vă tulbură să găsiți pacea interioară.
 • Nu te simți vinovat dacă la început te gândești la problemele tale de zi, dar nu-ți lăsa nici mintea să rămână acolo. De indata ce observati ca gandurile voastre incep sa se indrepte spre anxietatea voastra sau alte preocupari, luati-va un moment de odihnă și îndreptați conștient atenția către Dumnezeu. De asemenea, vă puteți ruga în acel moment să vă recâștiga concentrarea.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 8
  3


  Citiți Biblia. Deschideți Biblia și citiți versurile pe care intenționați să vă bazați meditația. Utilizați cât timp este necesar pentru a înțelege cuvintele la un nivel de bază și marcați pagina pentru ao revizui mai târziu. Va trebui să o citiți continuu în timpul meditației.
 • După citirea pasajului, revedeți-l din nou. În această a doua șansă, citiți cu voce tare și subliniați diferite părți cu tonul de voce. Fiți dispuși să auziți învățături noi când citiți. Repetați acest exercițiu la fel de mult cât aveți nevoie sau doriți să faceți în timp ce meditați.
 • Dacă este necesar, puteți îmbunătăți înțelegerea Cuvântului cu alte instrumente. Investigați contextul cultural. Citiți alte versuri ale tonului sau ale unei teme similare. Căutați cuvinte necunoscute într-un dicționar sau tezaur.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 9
  4
  Rugați-vă pentru ceea ce veți citi. Petreceți câteva minute în rugăciune pentru ca Dumnezeu să vă ghideze în meditația voastră. Cereți-L să vă deschidă inima adevărului și înțelepciunii care este în Cuvântul Său.
 • În timp ce Biblia nu pare mai mult decât cuvintele pe hârtie, rețineți întotdeauna că acest text vine direct de la Dumnezeu. Solicitarea Duhului Sfânt de a vă îmbogăți înțelegerea prin meditație este, în esență, ca și cum ați cere unui autor să vă ajute să înțelegeți propria voastră lucrare.
 • Partea 3
  Meditează asupra Cuvântului

  Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 10
  1
  Luați note. Revedeți pasajul dorit, dar de această dată faceți note de conținut. Poate doriți să evidențiați sau să subliniați textul sau să scrieți note în partea laterală a paginii, dar ar trebui să aveți, de asemenea, un notebook special pentru a obține note mai detaliate.
  • Evidențierea ideilor vă poate atrage atenția asupra punctelor cheie atunci când recitiți pasajul, dar scrierea de note despre fiecare verset va ușura analiza. Rezumând idei și răspunzându-le în acest fel vă va ajuta să vă gândiți cu adevărat la cuvintele pe care le citiți.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 11
  2
  Gândește-te cu voce tare În timp ce locul trebuie să fie liniștit și inima trebuie să fie calmă, nu vă fie frică să vă gândiți cu voce tare. Vorbind despre pasaj, vă puteți ajuta să procesați informații și să descifrați mai eficient misterele.
 • Puteți gândi cu voce tare ca și cum ați ridica o propoziție, dar, de asemenea, puteți gândi cu voce tare să înțelegeți ideile complexe.
 • De multe ori Biblia este descrisă ca fiind "cuvântul viu" al lui Dumnezeu. Termenul "live" înseamnă că este un text activ, care indică faptul că puteți (și ar trebui) să interacționați cu acesta. Nu vă temeți să puneți întrebări, să lăudați promisiunile lui Dumnezeu sau să răspundeți cu sinceritate la întrebările pe care le citiți.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 12
  3
  Memorați textul. Deși această sugestie nu este foarte posibilă atunci când meditați asupra unui text al mai multor versete sau cărți complete, este o idee bună să memorați cuvântul de trecere cu cuvânt atunci când acesta este un paragraf scurt sau un singur vers.
 • Luați în considerare utilizarea metodei de memorare care constă în repetarea unui cuvânt sau a unei fraze scurte în text de la 6 la 12 ori. Apoi, adăugați cuvinte sau fraze noi și repetați întreaga propoziție. Continuați să adăugați piese până la finalizarea trecerii.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 13
  4
  Parafrazați pasajul pe care l-ați ales. Luați ceva timp pentru a scrie sensul cuvântului în propriile cuvinte. Scrieți cât mai multe detalii puteți și extrageți toate semnificațiile pe care le găsiți.
 • Parafrazați pasajele pe care le citiți cu propriile cuvinte, dar nu uitați să păstrați înțelesul Cuvântului lui Dumnezeu în acest sens. Ideea nu este de a schimba sau de a modifica adevărul, ci de ao înțelege mai bine cu cuvintele mai cunoscute.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 14
  5
  Ea provoacă un răspuns emoțional. Analizați pasajul în care veți medita. Încercați să detaliați ceea ce voința lui Dumnezeu este exprimată în text și să încercați să vă aliniați, astfel încât să puteți simți ceea ce simte el într-o oarecare măsură.
 • Dacă vă permiteți să simțiți emoții împreună cu Dumnezeu, puteți face pasajul mai "real" pentru voi, ceea ce vă va îmbogăți experiența. În acest fel, în loc să-l vadă ca un text simplu, Cuvântul lui Dumnezeu va dobândi un înțeles profund, atât de adânc cum ar fi trebuit.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 15
  6
  Căutați în mod activ binecuvântările meditației. La fel ca meditația seculară, meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu vă poate da un sentiment reînnoit de calm, dar binecuvântările care sunt un produs al meditației pot fi și mai profunde. Căutați îndrumarea, confortul, bucuria, încrederea și înțelepciunea care rezultă dintr-o mai bună înțelegere a adevărului divin.
 • În Psalmul 1: 1-3 (NIV) se spune: "Binecuvântat este omul (...) care se bucură de legea Domnului și zi și noapte meditează asupra lui".
 • Meditând pe Cuvântul lui Dumnezeu vă va da o mai bună înțelegere a ceea ce El așteaptă de la voi și care vrea pentru voi, ce vă va servi ca ghid. Citirea făgăduințelor Sale și a lucrărilor Lui Mare vă va da confort în momente dificile și vă va aduce incomparabilă bucurie Îmbunătățiți-vă înțelegerea iubirii Sale răscumpărătoare de dăruire încredere. În sfârșit, prin îmbunătățirea înțelegerii Cuvântului lui Dumnezeu prin meditație, veți realiza înțelepciune aveți nevoie pentru a face față timpurilor de întuneric spiritual.
 • Imagine intitulată Meditează pe Cuvântul lui Dumnezeu Pasul 16
  7
  Aplicați învățatul în viața voastră. Odată ce înțelegeți profunzimea și semnificația pasajului în care veți medita, este timpul să luați măsuri. Evaluați-vă viața și determinați modul în care puteți aplica ceea ce tocmai ați învățat din Cuvântul lui Dumnezeu în comportamentul și perspectivele proprii. Apoi, efectuați imediat modificările necesare.
 • Luați în considerare ce spune el în Iacov 2:17 (NIV): "Deci și numai credința, dacă nu are fapte, este moartă".
 • Lucrările sunt un semn al credinței și înțelegerii. Meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu este concepută pentru a îmbunătăți credința și înțelegerea, astfel încât punerea în acțiune trebuie să fie un rezultat natural al meditației eficiente.
 • Acestea fiind spuse, nu presupuneți că o sesiune de meditație de 30 de minute va face mai ușoară viața potrivit Cuvântului lui Dumnezeu pentru tot restul vieții. Meditația este o disciplină, așa că va trebui să vă străduiți continuu și intenționat să puteți să-i culegeți roadele.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum să faci meditație activăCum să faci meditație activă
  Cum se face meditația creștinăCum se face meditația creștină
  Cum se face meditația de concentrareCum se face meditația de concentrare
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  Cum se face meditația wiccaCum se face meditația wicca
  Cum să meditezi pe computerCum să meditezi pe computer
  Cum de a crea un dans evanghelicCum de a crea un dans evanghelic
  Cum să te apropii de Dumnezeu ca creștinCum să te apropii de Dumnezeu ca creștin
  Cum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevărCum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevăr
  » » Cum să meditați asupra Cuvântului lui Dumnezeu

  © 2011—2020 ertare.com