Cum să meditezi

Obiectivul principal al meditației este concentrarea și relaxarea treptată a minții până la eliberarea conștiinței. Pe măsură ce progresați, veți observa că puteți medita în orice moment și în orice loc, cu care veți obține pacea interioară indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Acest articol vă va prezenta conceptele de bază ale meditației, care vă vor permite să vă începeți călătoria spre lumină.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă să meditați

Imagine cu titlul Meditate Pasul 1
1
Alegeți un mediu liniștit Meditația ar trebui să fie practicată într-un loc liniștit și liniștit. Acest lucru vă va permite să vă concentrați exclusiv pe această sarcină și să împiedicați stimulii externi să vă invadeze mintea. Găsiți un loc în care să nu vă întrerupă în timpul meditației, fie pentru 5 minute sau jumătate de oră. Nu este necesar ca acest loc să fie atât de mare încât să poată servi vestiarul camerei dvs. sau chiar biroul dvs., atâta timp cât este un loc privat.
 • Pentru cei care încep doar în lumea meditației, este foarte important să evităm orice distragere externă. Opriți televizorul, telefonul sau orice dispozitiv care produce zgomot. Dacă jucați muzică, alegeți melodii calmă, repetitive cu armonii moi, astfel încât să nu vă deconcentreze. O altă opțiune este să lumineze o mică sursă de apă, deoarece sunetul apei curente poate fi foarte relaxant.
 • Spațiul de meditație nu trebuie să fie complet tăcut, deci nu este necesar să recurgeți la dopuri. Sunetul unei mașini de tuns iarba sau al unui lătrat de câine nu trebuie să împiedice meditația corectă. De fapt, conștientizarea acestor sunete fără a le permite să-ți domine gândurile este un aspect important pentru a realiza o meditație reușită.
 • Mulți oameni preferă să mediteze în aer liber. Atâta timp cât nu vă simțiți aproape de un drum aglomerat sau de un loc zgomotos, puteți simți pacea în umbra copacului sau pe gazon în colțul preferat al grădinii.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 2
  2
  Puneți haine confortabile. Unul dintre principalele obiective ale meditației este calmarea minții și blocarea factorilor externi, ceea ce ar putea fi dificil dacă nu vă simțiți confortabil deoarece purtați haine strânse sau incomode. Puneți îmbrăcăminte desprinsă și scoateți încălțămintea atunci când meditați.
 • Puneți un pulover sau o jachetă dacă intenționați să meditați într-un loc răcoros. Dacă nu, frigul pe care îl puteți simți va consuma gândurile și puteți prefera să vă opriți rapid practica.
 • Dacă vă aflați în biroul dvs. sau într-un loc unde nu puteți schimba cu ușurință hainele, faceți un efort de a fi cât mai confortabil cu putință. Scoateți încălțămintea, șosetele și jacheta, deschideți primul buton al cămășii și scoateți centura.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 3
  3
  Decideți cât timp doriți să meditați. Înainte de a începe, trebuie să decideți cât timp veți medita. Deși persoanele care practică meditația recomandă să aibă sesiuni de meditație de 20 de minute de două ori pe zi, noii veniți pot medita pentru perioade scurte de timp, cum ar fi 5 minute o dată pe zi.
 • De asemenea, trebuie să încercați să meditați în fiecare zi în același timp: fie 15 minute dimineața la începutul zilei, fie 5 minute la prânz. Nu contează ce timp alegi, ci încerca să faci meditația o parte neimpozabilă din rutina ta zilnică.
 • Odată ce ați decis ce va fi programul dvs. de meditație, completați-l. Nu renunta pur si simplu pentru ca simti ca nu functioneaza. Va fi nevoie de timp și de practică pentru a medita cu succes. Pentru moment, cel mai important lucru este să continuăm să încercăm.
 • Chiar dacă vrei să iei timpul meditației tale, nu te recomandăm să vezi ceasul în mod constant. Puteți programa o alarmă moale, vă alerta atunci când practica trebuie să se încheie sau de a programa practica la sfârșitul unui anumit eveniment, de exemplu, atunci cand partenerul tau se ridica din pat sau când soarele începe să ilumineze anumită parte a peretelui.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 4
  4
  Faceți întinderi. Meditația implică șederea într-un anumit loc pentru o perioadă de timp, deci este important să minimalizați tensiunea sau presiunea înainte de a începe. Făcând lumină pentru câteva minute vă va ajuta să vă relaxați și să vă pregătiți mintea și corpul pentru meditație. De asemenea, vă va împiedica să vă concentrați într-un anumit moment de durere, în loc să vă lămuriți mintea.
 • Nu uitați să vă întindeți gâtul și umerii, mai ales dacă stați în fața calculatorului și nu uitați să vă întindeți și spatele. Împingeți picioarele, în special zona interioară a coapsei. Veți vedea că va fi foarte util atunci când meditați asupra poziției de lotus.
 • Puteți găsi mai multe informații despre întindere aici.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 5
  5
  Stați într-o poziție confortabilă. După cum sa menționat anterior, este foarte important să vă simțiți confortabil în timp ce meditați, deci este esențial să găsiți cea mai bună poziție. În general, meditația se practică așezând pe o pernă de pe podea, în poziția lotus sau jumătate de lotus. Cu excepția cazului în care picioarele, șoldurile și partea inferioară a spatelui sunt foarte flexibile, poziția lotusului tinde să îndoaie spatele inferior și previne existența unui echilibru al trunchiului din partea coloanei vertebrale. Alegeți o poziție care vă permite să aveți echilibrul necesar pentru a rămâne bine.
 • Cu toate acestea, puteți sta fără a vă traversa picioarele, pe o pernă, pe un scaun sau pe o bancă de meditație. Pelvisul dvs. trebuie să fie suficient de înclinat, astfel încât coloana vertebrală să se concentreze asupra celor două zone osoase ale fesei. Acest punct va susține greutatea dumneavoastră. Pentru a înclina pelvis în poziția corectă, stai pe marginea frontală a pernei groase sau ceva plasat la aproximativ 8 până la 10 cm (3 la 4 inch) grosime sub picioarele din spate ale unui scaun. Banchetele de meditație sunt de obicei realizate cu un scaun înclinat. Dacă banca dvs. nu este înclinată, plasați ceva sub ea pentru al înclina înainte de aproximativ 1 cm (1/2 inch).
 • Cel mai important este că sunteți confortabil, relaxat și că trunchiul dvs. este echilibrat, astfel încât coloana vertebrală să vă suporte toată greutatea din talie.
 • Înclinați pelvisul înainte. Apoi, pornind de la partea de jos, așezați vertebrele coloanei vertebrale astfel încât să se sprijine reciproc și să susțină greutatea totală a trunchiului, a gâtului și a capului. Este nevoie de practică pentru a găsi poziția care vă permite să relaxați trunchiul aproape complet și doar un efort ușor pentru a vă menține echilibrul. Când simțiți tensiune, relaxați-vă zona. Dacă nu vă puteți relaxa fără a părăsi postura, verificați alinierea posturii dumneavoastră și încercați să recâștigați echilibrul trunchiului, astfel încât zona afectată să se relaxeze.
 • Poziția tradițională a mâinilor constă în a pune mâinile pe poală, cu palmele în sus, cu mâna stângă în partea dreaptă. Totuși, puteți lăsa mâinile să se odihnească pe genunchi sau să le lase să se desprindă de ambele părți. Alegeți poziția pe care o preferați.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 6
  6
  Închide ochii Meditația se poate face cu ochii deschiși sau închisi, deși ca începător ar fi mai bine dacă încerci să meditezi cu ochii închiși. Acest lucru va bloca orice stimul extern vizual și vă va împiedica să vă distrageți, deoarece vă veți concentra pe liniștea minții voastre.
 • Odată ce vă obișnuiți cu meditația, o puteți încerca cu ochii deschiși. Acest lucru poate fi foarte util dacă vă simțiți stai adormit, ca să se concentreze prea mult cu ochii închiși sau imaginile neplăcute vin în minte (ceea ce se întâmplă la foarte puțini oameni).
 • Când vă țineți ochii deschiși, ar trebui să o faceți "ușor", adică fără a vă concentra pe ceva în particular. Cu toate acestea, nu trebuie să intrați într-o transă sau să rămâneți cu ochii atașați de ceva. Scopul este să te simți relaxat, dar alertă.
 • Partea 2
  Practici de meditație

  Imagine cu titlul Meditate Pasul 7
  1
  Urmați-vă respirația. Cel mai de bază și universal al tuturor tehnicilor de meditație este respirația. Meditația prin respirație este un loc minunat pentru a începe practica. Alegeți un punct pe ombilic și concentrați-vă în acel moment cu mintea. Simțiți cum abdomenul crește și se micșorează când inhalați și expirați. Nu faceți un efort conștient de a schimba modelul de respirație, respirați în mod normal.
  • Încercați să vă concentrați numai asupra respirației. nu Gândiți-vă la respirația dvs. sau evaluați-o într-un fel (de exemplu, gândindu-vă că o respirație a fost mai scurtă decât cea anterioară). Încearcă Cunoaște-o și fii conștient de ea.
  • Unele imagini mentale care pot ajuta sunt: ​​imagina o monedă plasat la punctul de pe buric în sus și în jos cu respirația, o geamandură plutind în ocean în sus și în jos la ritmul de respirație sau flori de lotus han de pe abdomen, deschidere petalele sale de fiecare dată când respirați.
  • Nu vă faceți griji dacă mintea voastră începe să rătăcească, sunteți încă un începător și, ca în orice lucru, a deveni bun la meditație necesită practică. Faceți un efort să vă întoarceți să vă concentrați asupra respirației și să încercați să nu vă gândiți la nimic altceva. Eliminați toate gândurile și goliți mintea.
 • Imagine cu titlul Daydream Step 4
  2
  Goliți mintea.
 • Pentru a medita, trebuie să vă concentrați asupra unui lucru cel mult.
 • Dacă sunteți începător, ar fi util să vă concentrați asupra unui singur lucru, cum ar fi o mantră sau un obiect vizual. Cei mai avansați practicanți ar putea încerca să-și limpezească mintea complet.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 8
  3
  Repetați o mantra. Meditația cu repetarea unei mantre este o altă formă comună de meditație, care presupune repetarea unei mantre (un sunet, cuvânt sau o expresie), peste si peste din nou, până când creați o tăcere în mintea ta și vă permite să introduceți o stare de meditație profundă. Mantra poate fi oricare ar alege, atâta timp cât este ușor de reținut.
 • Unele bune mantre de început sunt: ​​una, pace, calm, liniște și tăcere. Puteți folosi cuvântul "om", care înseamnă "Eu sunt" în sanscrită sau expresia "sat, chit, ananda", ceea ce înseamnă "existență, conștiință, bucurie".
 • În sanscrită, cuvântul "mantra" înseamnă "instrument al minții". Mantra este un instrument care creează vibrații în minte, care vă permit să vă deconectați de gândurile voastre și să intrați într-o stare profundă a conștiinței.
 • Când meditați, repetați mantra din nou și din nou în tăcere și lăsați cuvântul sau fraza să-ți șoptească în minte. Nu vă faceți griji dacă mintea voastră se rătăcește, doar reluați concentrarea și repetați cuvântul din nou.
 • Pe măsură ce intri într-un nivel mai profund al conștiinței, repetarea mantrei nu mai este necesară.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 9
  4
  Concentrați-vă pe un obiect vizual simplu. Similar cu mantra, puteți folosi un obiect vizual simplu pentru a vă umple mintea și a ajunge la un nivel mai profund de conștiință. Aceasta este o formă de meditație cu ochi deschis, pe care mulți oameni o consideră mai simplă atunci când găsesc ceva la care să se concentreze.
 • Obiectul vizual poate fi cel dorit, chiar și mulți oameni doresc să se uite la flacăra unei lumânări. Alte obiecte posibile sunt cristalele, florile și imaginile sau statuile divinităților precum Buddha.
 • Așezați obiectul la nivelul ochilor, deci nu trebuie să vă tensionați gâtul și capul pentru al vedea. Priviți numai obiectul până când viziunea periferică începe să dimină și obiectul vă absoarbe viziunea.
 • Odată ce vă concentrați total asupra obiectului, fără un alt stimulent care vă atinge creierul, ar trebui să simțiți un sentiment profund de seninătate.


 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 10
  5
  Vizualizare practică. Aceasta este o altă tehnică de meditație binecunoscută, care este de a crea un loc liniștit în mintea ta și de ao explora până când ajungi la o stare de calm total. Poate fi oriunde doriți, dar nu trebuie să fie total real, poate fi unic și personalizat.
 • Locul pe care îl vedeți poate fi cald, o plajă de nisip fin, o pajiște plină de flori, o pădure liniștită sau chiar o cameră confortabilă cu șemineu. Lăsați locul pe care îl alegeți ca sanctuar.
 • Odată ce ați intrat în sanctuar, explorați-l. Nu este necesar să "credeți" mediul dvs., este deja acolo. Lăsați-o să se prezinte în mintea voastră.
 • Oferiți sunetelor și mirosurilor de vizualizare a mediului înconjurător, simțiți briza răcoritoare pe fața dvs. sau căldura flăcărilor care vă încălzesc corpul. Bucurați-vă de spațiu atâta timp cât doriți, permițându-i să se extindă în mod natural și să devină mai real. Când sunteți gata să terminați, respirați adânc și deschideți ochii.
 • Amintiți-vă că puteți reveni la același loc data viitoare când meditați cu vizualizări sau puteți crea pur și simplu un loc nou. Orice spațiu pe care îl creați va fi unic pentru dvs. și va fi o reflectare a personalității voastre.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 11
  6
  Explorați corpul Această procedură implică concentrarea individuală asupra fiecărei părți a corpului și relaxarea acestuia în mod conștient. Aceasta este o tehnică de meditație simplă care vă permite să vă relaxați mintea relaxând corpul.
 • Închideți ochii și alegeți un punct de plecare în corpul dvs., de obicei degetele de la picioare. Concentrați-vă pe senzația pe care o simți în degete, faceți un efort conștient de a relaxa orice mușchi care este contractat și eliberați orice tensiune sau presiune. Odată ce degetele sunt complet relaxate, mergeți la picioare și repetați procesul de relaxare.
 • Continuați cu procedura pe tot corpul, mergând în sus, de la picioare, trecând prin viței, genunchi, coapse, fese, șold, abdomen, piept, spate, umeri, brațe, mâinile, degetele, gâtul, fața, urechile și partea superioară a capului. Ia tot timpul ce vrei.
 • Odată ce ați terminat relaxarea fiecărei părți a corpului, concentrați-vă asupra întregului corp și bucurați-vă de senzația de calm și de relaxare pe care ați realizat-o. Concentrați-vă pe respirație pentru câteva minute înainte de a vă încheia meditația.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 12
  7
  Încercați meditația chakrei inimii. Chakra inimii este una dintre cele șapte chakrele, sau centre de energie situate în organism. Chakra inimii este situată în centrul toracelui și este legată de dragoste, compasiune, pace și acceptare. Meditația chakrei inimii este de a intra în contact cu sentimentele și de a le trimite în lume.
 • Pentru a începe, închideți-vă ochii și frecați palmele unul împotriva celuilalt pentru a obține căldură și energie. Apoi, așezați mâna dreaptă în centrul pieptului, peste chakra inimii și plasați mâna stângă pe partea de sus.
 • Respirați adânc și când expirați, spuneți cuvântul "yum", care este vibrația legată de chakra inimii. În timp ce faceți acest lucru, imaginați-vă că pieptul dvs. emite o energie verde strălucitoare în palma mâinilor.
 • Energia verde este iubirea, viața și toate emoțiile pozitive pe care le simțiți în acel moment. Când sunteți gata, mutați mâinile de la piept și eliberați energia de pe palmele mâinilor, trimiteți-vă dragostea celor dragi și lumii.
 • Simțiți-vă corpul din interior. Puteți simți câmpul energetic în corpul vostru, în special în brațele și picioarele voastre? Dacă nu o simțiți, nu există nici o problemă, dar gândiți-vă: cum putem muta diferitele părți ale corpului? Este câmpul energetic care curge în interiorul nostru. Concentrarea atenției asupra câmpului energetic nu numai că vă va ajuta să vă ancorați în prezent, dar vă va ajuta, de asemenea, să vă conectați cu dvs. fi și râul vieții din tine.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 13
  8
  Încearcă meditația când mergi. Acest tip de meditație este o formă de meditație alternativă care constă în observarea mișcării picioarelor și conștientizarea legăturii dintre corpul vostru și pământ. Dacă intenționați să organizați sesiuni lungi de meditație în ședință, vă recomandăm să întrerupeți o meditație în plină desfășurare.
 • Alege un loc liniștit pentru a-ți practica meditația atunci când mergi, unde există cât mai puține distracții. Spațiul nu trebuie să fie foarte lat, dar ar trebui să puteți merge cel puțin șapte pași într-o linie dreaptă înainte de a vă întoarce. Dacă este posibil, scoateți pantofii.
 • Ține-ți capul în sus, cu ochii în față și cu mâinile împreună în fața ta. Faceți un pas lent cu piciorul drept. Uitați de toată senzația în picior și încercați să vă concentrați asupra mișcării. După ce ați făcut primul pas, opriți-vă pentru un moment înainte de a efectua următorul pas. Doar un picior trebuie să fie în mișcare de fiecare dată.
 • Când ajungeți la capătul drumului, opriți complet picioarele împreună. Apoi, porniți piciorul drept și întoarceți-vă. Continuați să mergeți în direcția opusă, cu aceleași mișcări lente ca înainte.
 • În timpul practicării meditației de mers pe jos, încercați să vă concentrați numai asupra mișcării picioarelor, așa cum ați concentrat asupra mișcării respirației în timpul meditației cu respirația. Încercați să vă clarificați mintea și să vă concentrați asupra legăturii dintre picioare și pământ.
 • Partea 3
  Meditația în viața de zi cu zi

  Imagine cu titlul Meditate Pasul 14
  1
  Practicați concentrarea în viața de zi cu zi. Meditația nu trebuie să se limiteze la sesiunile în care o practicați, puteți practica, de asemenea, concentrarea pe care aceasta o implică în viața de zi cu zi.
  • De exemplu, în momente de stres, încercați să faceți câteva secunde pentru a vă concentra doar pe respirație și pentru a vă limpezi mintea de orice gânduri sau emoții negative.
  • De asemenea, puteți practica această concentrație în timp ce mâncați, fiind conștienți de mâncarea și de senzațiile pe care le experimentați în timp ce mâncați.
  • Nu contează ce faceți în viața de zi cu zi, fie că sunteți așezat la un computer, fie că mătuiți podeaua, încercați să vă concentrați asupra mișcărilor corpului și asupra modului în care vă simțiți în acel moment. Aceasta înseamnă a trăi conștient.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 15
  2
  Conduceți un stil de viață sănătos Un stil de viață sănătos vă poate ajuta să faceți sesiuni de meditație mai eficiente și cu beneficii mai mari. Așa că încercați mananca sanatos, și dormi mai bine. De asemenea, ar trebui să evitați să urmăriți o mulțime de televiziune, să beți sau să fumezi înainte de a medita, deoarece aceste activități vă pot transforma mintea și nu vă vor permite să atingeți nivelul de concentrare necesar pentru o meditație bună.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 16
  3
  Citiți cărți spirituale. Deși nu este pentru toată lumea, unii oameni consideră că citirea cărților spirituale și sacre le poate ajuta să înțeleagă mai mult meditația și să se străduiască să găsească pace interioară și înțelegere spirituală.
 • Unele cărți pe care le puteți începe sunt: Mintea trezită: Cultivați înțelepciunea în viața de zi cu zi a lui Dalai Lama, Natura realității personale a lui Jane Roberts și Meditația: prima și ultima libertate a lui Osho.
 • Dacă doriți, puteți lua niște mesaje de înțelepciune care vă influențează de la un text spiritual sau sacru și reflectați asupra ei în timpul următoarei meditații.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 17
  4
  Participați la ore de meditație. Dacă nu sunteți sigur cum să începeți atunci când meditați acasă, participarea la cursuri de meditație ghidată cu un profesor experimentat poate fi o idee bună.
 • Există clase pentru majoritatea tipurilor de meditație, dar puteți merge la o retragere spirituală, unde veți avea ocazia să încercați diferite tipuri de meditație și să vedeți care este cel mai bine pentru dvs.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 18
  5
  Încearcă să meditezi în același timp în fiecare zi. Este important să depuneți eforturi pentru a vă face practica de meditație în același timp în fiecare zi. În acest fel, meditația va deveni rapid parte din rutina dvs. și veți simți beneficiile sale în profunzime.
 • Primele ore ale dimineții sunt cele mai bune pentru a medita, înainte ca mintea voastră să se scufunde în tensiunea și grijile zilei.
 • Nu recomandăm meditația după masă, deoarece vă puteți simți inconfortabil, ceea ce va interfera cu concentrarea dvs.
 • Imagine cu titlul Meditate Pasul 19
  6
  Gândiți-vă că meditația este o călătorie. Scopul meditației este calmarea minții, realizarea păcii interioare și, eventual, realizarea unei dimensiuni spirituale mai mari, deseori înțeleasă pur și simplu ca fiind fiind.
 • Cu toate acestea, este important să se ia în considerare faptul că poate dura ani de practică pentru a atinge nivelul de conștientizare cu care se confruntă yoghinii și călugării. Acest lucru nu este atât de important.
 • Meditația este o călătorie, asemănătoare cu alpinismul unui munte, unde fiecare pas pe calea spre iluminare vă va duce mai aproape de vârf.
 • Când începeți, nu trebuie să vă simțiți foarte preocupați de calitatea meditației. Atât timp cât vă simțiți mai calmi, mai fericiți și mai pașnici la sfârșitul practicii, veți ști că meditația dvs. a avut succes.
 • sfaturi

  • Nu lăsați vocea voastră interioară să scape și să intre în mintea voastră. Observați-o, nu o asociați cu meditația.
  • Este ușor să pierzi timpul când meditezi. A fi îngrijorat de timp poate fi un element distractiv în timpul meditației. Unii oameni consideră că este mai bine să setați o alarmă pentru a suna atunci când timpul de meditație se termină. Alegeți o alarmă moale. Dacă este foarte zgomotos, avertizarea care anticipează sfârșitul te poate distrage.
  • Când nu meditați, faceți un efort de a fi blând atât cu starea de spirit cât și cu gândurile voastre. Vei observa că te simți mai calm, fericit, cu mintea mai agil în zilele meditau și observați aceste calități scad atunci când nu meditați.
  • Nu vă așteptați la rezultate imediate. Scopul meditației nu este de a deveni un profesor zen peste noapte. Meditația funcționează cel mai bine atunci când este efectuată pentru propriile beneficii, fără a căuta doar rezultatele.
  • Meditația pentru perioade lungi de timp a arătat multe rezultate favorabile și practica în curs de desfășurare merită. Unele dintre beneficiile sunt: ​​creșterea gradului de conștientizare și de concentrare, reduce stresul, oferă o mai calm și relaxat starea de spirit, îmbunătățește memoria și crește materia cenușie (neuroni), în diferite părți ale creierului.
  • Alegeți ce este mai bine pentru dvs. Ceea ce funcționează pentru unii poate include câteva tehnici care ar putea să nu funcționeze pentru dvs. Nu te lasa sa te descurajezi. Ține minte, relaxează-te!
  • Dacă doriți să meditezi și să te simți epuizat, obosite sau pur și simplu tensionate la punctul pe care încercați să mediteze, dar nu se poate, incearca sa faci ceva relaxant. Faceți o plimbare sau faceți o alergare, apoi faceți o baie. Acest lucru vă va ajuta să eliberați tensiunile. Apoi, încercați din nou.
  • Cu o postură bună, va fi mai ușor să respirați, deoarece plămânii dumneavoastră vor avea mai mult spațiu. De fapt, veți observa modul în care cea mai mare parte a mușchilor trunchiului ajuta să respire mai bine, de mușchi de la baza pelvisului la mușchii gâtului, concentrându-se pe principalul mușchi pentru respirație, diafragma. Mușchii vor lucra puțin pentru a ajuta diafragma. Dacă observați acest lucru, este un semn bun că sunteți în poziția corectă. Poziția corectă este ușoară și confortabilă. Aproape că simțiți că plutiți.
  • Dacă vi se pare dificil să meditați în perioada pe care ați ales-o, încercați meditația pentru o perioadă mai scurtă de timp. Aproape oricine poate medita pentru câteva minute fără gânduri care le întrerup. Apoi, pe măsură ce apele ale minții tale se calmează, puțin câte puțin vei prelungi sesiunile de meditație până când vei ajunge la perioada dorită.
  • Unele avantaje ale meditației nu sunt la fel de vizibile pentru cei mai mulți oameni, de exemplu, de a dormi, lupta adicții sau lupta iluzii (care este mai ușor de observat la persoanele care au petrecut peste o mie de ore meditând, cum ar fi călugări Budiștii) mai ușor.
  • Amintiți-vă că trebuie să meditați complet desculți fără pantofi și fără șosete.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă odihniți cu ochii deschișiCum să vă odihniți cu ochii deschiși
  Cum să găsiți motivația de a meditaCum să găsiți motivația de a medita
  Cum să faci meditație deplină a conștiințeiCum să faci meditație deplină a conștiinței
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  Cum se face meditația wiccaCum se face meditația wicca
  Cum se face o meditație rapidă și ușoarăCum se face o meditație rapidă și ușoară
  Cum să faci o meditație conștientăCum să faci o meditație conștientă
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  Cum să începeți meditația Zen (zazen)Cum să începeți meditația Zen (zazen)
  Cum să meditați mersul pe josCum să meditați mersul pe jos
  » » Cum să meditezi

  © 2011—2020 ertare.com