Cum să vă măsurați viziunea la domiciliu

Așa cum probabil ați observat în timpul vizitelor la oftalmolog, unul dintre primele teste pe care le fac este să citiți scrisoarea lui Snellen, care are scrisori mai mici și mai mici pe măsură ce citiți. Acest test oferă medicului o măsură a acuității vizuale și vă permite să estimați intervalul de eroare de refracție pe care trebuie să vă așteptați în timpul refracției. Dacă nu puteți vedea ultima linie, cel mai probabil, medicul va cere să-l citiți din nou, dar de data aceasta printr-un orificiu mic, astfel încât să puteți asigura că o singură lentilă de corecție de refracție este suficient pentru a îmbunătăți viziunea dvs. . Acest articol vă va învăța cum să vă măsurați propria acuitate vizuală făcând calcule simple și fără a fi nevoie să utilizați o scrisoare Snellen.

 • Rețineți că efectuarea acestui test nu reprezintă un înlocuitor pentru un test de acuitate vizuală realizat de un profesionist și se aplică doar pentru a oferi cititorului o mai bună înțelegere a conceptului de acuitate vizuală. Rezultatele pot să nu fie corecte datorită unor factori care trebuie controlați într-un cadru profesional.
 • Amintiți-vă că acuitatea vizuală este doar un factor care vă afectează viziunea și că o examinare completă a ochiului de către un profesionist include numeroase teste. Viziunea a 20 din 20 nu înseamnă că aveți o viziune perfectă, înseamnă că aveți ochi sănătoși!

pași

Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 1
1
Luați o hârtie albă pentru imprimare, o riglă, o bandă, un marcaj negru și o bandă invizibilă.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 2
  2
  Folosind rigla și markerul, pornind de la oricare din colțurile de sus a paginii, începe măsurarea și scorul de puncte în segmente de 2 mm în jos pe aceeași parte a paginii până când aveți cel puțin 10. Repetați procedura de cealaltă parte, pornind de la celălalt colț de sus de data aceasta. Acest pas este necesar pentru a putea desena linii orizontale perfect paralele de la o parte la alta.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 3
  3
  Continuați și trageți liniile orizontale prin plasarea corectă a riglei și conectarea punctelor corespunzătoare de pe fiecare parte. Apoi, folosiți marcatorul, începeți din partea de sus și completați spațiul dintre prima și a doua linie, făcând spațiul între ele complet negru. Repetați această procedură pentru spațiul dintre linia a treia și a patra, linia a cincea și a șasea și în aceeași ordine până când ajungeți la ultima. Acum, trebuie să aveți o pagină cu linii orizontale negre de 2 mm grosime, separate de 2 mm una pe cealaltă.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 4
  4
  Așezați și lipiți hârtia vertical pe un perete, astfel încât mijlocul spatelui și zona albă să fie aproximativ la nivelul ochilor și în centrul acestora. De asemenea, asigurați-vă că părțile laterale ale hârtiei sunt paralele cu părțile laterale ale peretelui, iar camera este bine aprinsă cu o sursă de lumină bună.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 5
  5
  Loose tot ce ai, apuca regula, a pus în poziția pe care erați când ați plasat hârtia pe perete, acoperă ochiul stâng și începe să meargă încet înapoi în timp păstrând ochiul drept în centrul hârtiei. Pe măsură ce continuați să mergeți înapoi, veți observa că, puțin câte puțin, va deveni mai dificil să se facă distincția între segmentele alb-negru ale hârtiei până când ajungeți la un punct în care toată hârtia va arăta lumină cenușie și fără linii. Stați la acest punct și mutați puțin până când puteți distinge zonele întunecate ale albilor. Marcați poziția plasând rigla pe podea chiar în fața picioarelor și paralel cu peretele.


 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 6
  6
  Prindeți banda și măsurați distanța metrică direct de la partea de jos a peretelui în fața unde se aflau picioarele. Rețineți că, pentru a fi cât mai precis posibil, măsurarea benzii trebuie să fie perpendiculară atât pe perete, cât și pe riglă, atunci când se măsoară. Acest articol va utiliza simbolul "d" pentru această distanță de măsurare în etapa de calcul.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 7
  7
  Acum vine partea distractivă a calculului, care este pur și simplu 138 / d. Această operație vă va da numărul de care aveți nevoie în numitorul modelului standard de acuitate vizuală 20 / xx pentru ochiul drept. De exemplu, dacă ați măsurat 3,45 pentru "d" și l-ați introdus în formulă, veți obține 40 și, prin urmare, o acuitate de 20/40 pentru acel ochi. În plus, cu cât "d" este mai mic, cu atât este mai mare numitorul și cu atât mai mare va fi acuitatea vizuală și invers. Rețineți că 20/20 este realizat la o distanță de 6,9 ​​mm!
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 8
  8
  Repetați ultimii 3 pași, dar de data aceasta acoperind ochiul drept pentru a măsura claritatea ochiului stâng. De asemenea, puteți repeta acest exercițiu pentru a treia oară, cu ochii deschiși pentru măsurarea acuității vizuale binoculare.
 • Imaginea intitulată Măsurați viziunea dvs. la domiciliu Pasul 9
  9
  Înțelegeți logica din spatele acuității vizuale, odată ce ați calculat-o. Ceea ce măsoară cu adevărat acuitatea vizuală este cea mai mică distanță unghiulară între 2 puncte în spațiul pe care ochiul îl poate rezolva (adică vedeți ambele puncte în loc de unul). Acest așa-numit "Unghiul de rezoluție minimă" (MAR) este standardizat pentru a fi 1 minut de arc (de ex. Gradul 1/60) pentru un ochi normal. Prin urmare, dacă o persoană cu un semnal de claritate de 1 minut de arc marchează 2 puncte pe un perete cu un spațiu de 2 mm, el nu mai poate vedea mai departe de {(2/2) / [tan (0,5 / 60) ]} = 6900 mm = 6,9 m de perete pentru a rezolva separarea. Dacă unghiul minim de rezoluție este de 2 minute de arc (acuitatea de 20/40) sau separarea dintre cele două puncte trebuie să fie dublată sau distanța de 6,9 ​​m trebuie împărțită la 2 astfel încât persoana să poată vedea. Acesta este modul în care se calculează acuitatea vizuală!
 • sfaturi

  • Precizia instalării și a măsurătorilor, precum și un nivel optim de iluminare vor contribui, fără îndoială, la obținerea unui rezultat mai precis.

  avertismente

  • Asigurați-vă că spațiul din spatele tău este clar înainte de a începe să te plimbi înapoi sau să-i ceri pe cineva să te ghideze!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să falsificați un test de sarcinăCum să falsificați un test de sarcină
  Cum să scrie o scrisoare buniciiCum să scrie o scrisoare bunicii
  Cum să cumpărați un test de sarcinăCum să cumpărați un test de sarcină
  Cum să detectați cataracta în ochiCum să detectați cataracta în ochi
  Cum să detectați pierderea vederiiCum să detectați pierderea vederii
  Cum de a determina care este ochiul dominantCum de a determina care este ochiul dominant
  Cum se evaluează funcția renalăCum se evaluează funcția renală
  Cum să faci un examen de ochiCum să faci un examen de ochi
  Cum sa cititi o reteta pentru lentilele de contactCum sa cititi o reteta pentru lentilele de contact
  Cum se citește un test de piele tuberculozei (tuberculină)Cum se citește un test de piele tuberculozei (tuberculină)
  » » Cum să vă măsurați viziunea la domiciliu

  © 2011—2020 ertare.com