Cum se măsoară tensiunea arterială ortostatică

Tensiunea arterială ortostatică este o variabilă în cadrul semnelor vitale care apare la pacienții cu probleme de tensiune arterială latentă. Pacientul are o modificare numită "hipotensiune ortostatică" ca rezultat al schimbării poziției (când se ridică după ce se culcă, când se oprește după ședință etc.), ceea ce îi dă un sentiment de umezeală , amețeli și chiar dispariția. În mod specific, dacă tensiunea arterială sistolică (cel mai mare număr) suferă o scădere cu 20 de unități la aderare sau, tensiunea arterială diastolică (cel mai mic număr) scade cu 10 unități imediat după sau în primele trei minute după ridicarea , se spune că persoana are "hipotensiune ortostatică". Pentru a determina dacă pacientul suferă de această condiție sau nu, trebuie să faceți presiunea în diferite poziții.

pași

Partea 1
Măsurați tensiunea arterială întinsă

Imagine cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 1
1
Cereți pacientului să se așeze timp de cinci minute. Trebuie să fie cu corpul complet extins pe o masă, pat sau canapea. Împingeți manșeta de sfigmomanometru sau manșeta de presiune sanguină în jurul brațului dvs. drept și asigurați-o cu banda Velcro.
 • Imagine cu titlul Ia tensiune arterială ortostatică Pasul 2
  2
  Plasați stetoscopul pe artera brahial. Odată ce manșeta este înfășurată în jurul brațului, cereți pacientului să-și așeze palma mâinii și să așeze stetoscopul pe partea din față a cotului. Suprafața acestui dispozitiv este mare, așadar dacă îl plasați în pliul cotului, veți acoperi cu siguranță artera brahială care circulă în acea zonă. În timpul măsurătorilor, veți auzi sunetul pulsului din artera brahială.
 • Imaginea intitulă
  3
  Umpleți manșonul cu pompa. În mod normal, pompa este umflată la aproximativ 200 ca valoare inițială și, de acolo, ar trebui să începeți să deflați încet. Pe măsură ce se deflaționează, ar trebui să înregistrați presiunea sistolică a presiunii, care este presiunea exercitată de sânge asupra pereților arteriali atunci când este pompată și care în mod normal variază între 110 și 140.
 • Veți identifica citirea presiunii sistolice atunci când începeți să auziți un fel de "bătăi" pe stetoscop. Acesta este sunetul de sânge care curge prin artera brahial.
 • În timp ce manșeta este deflată, ar trebui să păstrați acel număr în minte în timp ce continuați să ascultați.
 • Imaginea intitulă
  4
  Înregistrați citirea presiunii diastolice după ce sunetul dispare. Acest număr trebuie să fie redus, în general, între 60 și 90. tensiunea arterială diastolică este presiunea exercitată de sânge pe pereții arterelor între bătăi de inimă.
 • Scrieți valoarea presiunii sistolice, bara și apoi valoarea presiunii diastolice. Ambele sunt exprimate în milimetri de mercur sau mmHg. De exemplu, ar trebui să scrieți "120/70 mmHg".
 • Imagine cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 5
  5
  Se termină cu luarea pulsului radial. Acesta este pulsul care se obține prin plasarea indicelui și a degetelor mijlocii pe partea din față a încheieturii mâinii drepte. Când simțiți pulsul pacientului, urmăriți-vă ceasul timp de exact 60 de secunde și numărați bătăile inimii.
 • Majoritatea oamenilor au o frecvență cardiacă care variază între 60 și 100 batai pe minut (bpm). Dacă pacientul are o valoare mai mare decât aceasta, este posibil să nu fie în stare să se ridice sau să continue testul.
 • Înregistrați pulsul (sau ritmul cardiac) și apoi pregătiți-vă pentru următoarea parte a testului în care îi cereți pacientului să se ridice.
 • Partea 2
  Măsurați tensiunea arterială stângă

  Imagine cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 6
  1


  Cereți persoanei să se oprească. Dacă este un pacient care nu poate menține stabilitatea în timp ce stați, asigurați-vă că aveți un loc pentru a vă sprijini. Rugați-l să stea undeva cu brațul stâng, astfel încât să puteți lua presiunea și pulsul în brațul drept.
  • Așteptați până când pacientul se află într-o poziție stabilă, totuși, trebuie să începeți testul imediat după (în primul minut) de ridicare.
  • Cereți-i să vă informeze dacă în orice moment el începe să se simtă uluit sau slab, ca să-l puteți ajuta să se așeze. Deși este necesar ca pacientul să rămână în picioare pentru a efectua testul în mod satisfăcător, nu trebuie făcut cu prețul leșinului.
 • Imaginea cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 7
  2
  Umflați manșeta din nou. Obțineți citirea presiunii sistolice și diastolice și înregistrați ambele valori. De asemenea, repetați măsurarea pulsului și luați notă de rezultat.
 • Imaginea intitulă
  3
  Așteptați două minute. Pacientul trebuie să rămână în picioare. Două minute după prima măsurare (și după trei minute de repaus), ar trebui să faceți presiunea pe picior încă o dată. Re-umflați manșeta și înregistrați valorile presiunii sistolice și diastolice. În condiții normale, atunci când se ia presiunea piciorului, valorile celei de-a doua lecturi sunt, de obicei, mai mari decât cele ale primei, deoarece corpul are mai mult timp să-și revină la normalitate după schimbarea poziției.
 • Image cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 9
  4
  Luați pulsul pacientului pentru ultima oară (pe încheietura mâinii).Notați rezultatele. Cereți pacientului să se așeze în timp ce evaluați variațiile de presiune și examinați rezultatele.
 • Partea 3
  Evaluați rezultatele

  Imaginea cu titlul Ia tensiunea arterială ortostatică Pasul 10
  1
  Evaluați rezultatele. Scoateți valorile măsurării presiunii piciorului de la (1 minut) de cele ale măsurătorilor de zăpadă. De asemenea, pentru a face o comparație și pentru a determina capacitatea de adaptare a corpului, trebuie să scăpați valorile măsurătorilor în picioare de la (3 minute) față de cele ale măsurării întinse.
  • Stabilește dacă există posibilitatea ca pacientul să aibă hipotensiune ortostatică. Dacă presiunea sistolică suferă o scădere de 20 mmHg sau, presiunea diastolică scade cu 10 mmHg, este probabil că aceasta este boala.
  • Rețineți că diagnosticul acestei afecțiuni se bazează pe măsurarea presiunii piciorului timp de un minut, nu de trei minute (măsurarea de trei minute servește numai pentru a face o comparație și pentru a determina capacitatea organismului de a se adapta când persoana reprezintă o perioadă mai lungă de timp).
  • De asemenea, ar trebui să vedeți dacă elevarea pulsului pacientului se află în valorile normale. Pulsul crește de obicei de la 10 la 15 bătăi pe minut. Cu toate acestea, în cazul în care cota este de 20 bătăi pe minut sau mai mult, va fi necesar ca persoana să vadă medicul pentru o examinare mai amănunțită.
 • Imaginea intitulă Luați tensiunea arterială ortostatică Pasul 11
  2
  Luați în considerare simptomele pacientului. Indiferent de diferența dintre valorile tensiunii arteriale în picioare și în cazul în care pacientul se simte permanent amețit sau amețit atunci când se ridică, aveți nevoie de un specialist în medicină pentru a-l evalua pentru a determina cauza simptomelor. "Hipotensiunea ortostatică" poate fi diagnosticată numai de prezența simptomelor, fără a ține seama de diferența dintre valorile tensiunii arteriale, deci este esențial să se afle dacă pacientul are o manifestare fizică când se ridică brusc.
 • Imagine cu titlul Ia tensiune arterială ortostatică Pasul 12
  3
  Înțelegeți de ce este esențial să măsurați tensiunea arterială ortostatică. Hipotensiunea ortostatică (scăderea tensiunii arteriale în picioare) este foarte frecventă, în special la vârstnici. Această condiție include simptome cum ar fi amețeli sau amețeli atunci când stați în sus și există riscul ca persoana să cadă după oprire din cauza scăderii fluxului sanguin. Detectarea hipotensiunii ortostatice este esențială pentru ca pacientul să primească cel mai bun tratament posibil.
 • La vârstnici, hipotensiunea ortostatică este adesea cauzată de consumul unor medicamente, deshidratare, consum redus de sare (deși sarea în exces cauzează creșterea tensiunii arteriale peste valorile normale) sau pur și simplu printr-o reducere a răspunsului la presiune după o schimbare de poziție, care într-o anumită măsură este legată de procesul de îmbătrânire naturală.
 • Hipotensiunea ortostatică este mult mai puțin frecventă la tineri. Cu toate acestea, uneori pot apărea cazuri ca urmare a altor boli (boala Parkinson, sindroame paraneoplazice etc.), deshidratare severă sau sângerări severe datorate traumatismelor.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește presiuneaCum de a crește presiunea
  Cum de a scădea tensiunea arterială cu respirație lentă și muzicăCum de a scădea tensiunea arterială cu respirație lentă și muzică
  Cum să scadă tensiunea arterială diastolicăCum să scadă tensiunea arterială diastolică
  Cum să scadă tensiunea arterială rapidCum să scadă tensiunea arterială rapid
  Cum sa scad tensiunea arteriala in timpul sarcinii in mod naturalCum sa scad tensiunea arteriala in timpul sarcinii in mod natural
  Cum de a scădea tensiunea arterială fără a utiliza medicamenteCum de a scădea tensiunea arterială fără a utiliza medicamente
  Cum se calculează presiunea pulsuluiCum se calculează presiunea pulsului
  Cum se calculează tensiunea arterială medieCum se calculează tensiunea arterială medie
  Cum să consumi mai mult magneziuCum să consumi mai mult magneziu
  Cum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterialăCum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterială
  » » Cum se măsoară tensiunea arterială ortostatică

  © 2011—2020 ertare.com