Cum se măsoară volumul rezidual al plămânilor

Măsurarea volumului pulmonar se face, de obicei, ca parte a testelor pentru determinarea funcției pulmonare, adesea necesară pentru persoanele cu probleme de respirație. Anumite volume pulmonare pot fi măsurate în timpul unui test normal de spirometrie, dar calculul volumului pulmonar rezidual necesită tehnici speciale. Volumul pulmonar rezidual reprezintă cantitatea de aer lăsată în plămâni după o exhalare forțată, adică după expirarea cât mai multor aer. De fapt, nu este măsurată direct, dar poate fi calculată folosind metodologii speciale. Boala pulmonară restrictivă, cum ar fi fibroza pulmonară, azbestoza și miastenia gravis, se caracterizează prin volum pulmonar rezidual redus.

pași

Partea 1
Înțelegeți volumul pulmonar

Imaginea intitulată Măsura volumului pulmonar rezidual Pasul 1
1
Înțelegeți că volumul rezidual al plămânilor nu este volumul dvs. de flux. Rata de respirație este numărul de respirații pe minut. La naștere, rata medie respiratorie la om variază de la 30 la 60 respirații pe minut, în timp ce la adulți este mult mai mică, între 12 și 20 respirații pe minut. Volumul de mare este cantitatea de aer inhalată sau expirată în timpul respirației normale, care este de aproximativ 0,50 litri la bărbați și femei.
 • Volumul mareelor ​​crește în timpul somnului profund și a meditației, dar scade cu stres, nervi și atacuri de panică.
 • Dimpotrivă, volumul rezidual al plămânului nu fluctuează cu starea de conștiență sau starea de spirit.
 • Barbatii au un volum rezidual pulmonar putin mai mare, deoarece au tendinta de a avea corpuri mai mari si plamani.
 • Imaginea intitulată Măsurați volumul rezidual al plămânilor Pasul 2
  2
  Rețineți că volumul rezidual al plămânilor nu este același cu capacitatea reziduală funcțională. Când expirați în timp ce respirați în mod normal, aerul care rămâne în plămâni este cunoscut ca o capacitate reziduală funcțională, care Nu este volumul dvs. rezidual. În schimb, volumul rezidual este aerul rămas în plămâni după o expirația forțată, care măsoară în mod indirect puterea mușchilor respiratorii (diaphgram, mușchii intercostali, etc.), precum și starea de sănătate a țesutului pulmonar dumneavoastră.
 • Respirația superficială, datorată astmului, de exemplu, are ca rezultat o capacitate reziduală mai mare, astfel încât un volum pulmonar rezidual este un semn de bună stare fizică și un țesut pulmonar sănătos.
 • Capacitatea medie reziduală funcțională este de aproximativ 2,30 litri de aer la bărbați și de 1,80 litri la femei.
 • În schimb, un volum rezidual pulmonar este întotdeauna mai mic decât capacitatea funcțională reziduală de 1,20 litri la bărbați și 1,10 litri la femei.
 • Imaginea intitulată Măsurați volumul pulmonar rezidual Pasul 3
  3
  Amintiți-vă că volumul rezidual al plămânilor nu este ușor de măsurat. Deși volumul rezidual pulmonar este cantitatea de aer lăsată în plămâni după expirarea completă, realitatea este că este practic imposibil să o măsurați pe cont propriu. Prin urmare, volumul rezidual al plămânilor nu este măsurat ca, de exemplu, volumul mareelor, în schimb, trebuie calculat prin metode cum ar fi o diluție a bucla închisă (inclusiv diluția heliului), o spălare cu azot (Metoda lui Fowler) și pletismografia corporală.
 • În absența unui test special, volumul rezidual al plămânilor poate fi estimat pe baza unei proporții a masei corporale sau a capacității vitale, precum și înălțimea, greutatea și vârsta persoanei. Cu toate acestea, aceste estimări nu sunt foarte precise și nu sunt foarte utile în determinarea bolilor pulmonare.
 • Volumul rezidual pulmonar este redus cu boala pulmonară restrictivă, dar are și unele modificări ca răspuns la sarcină, creștere semnificativă în greutate și slăbiciune musculară datorată vârstei.
 • Partea 2
  Calculați volumul rezidual al plămânilor  Imaginea intitulată Măsurați volumul rezidual al plămânilor Pasul 4
  1
  Obțineți o trimitere la un specialist medical care poate efectua un test de dizolvare a heliului. Dacă medicul de familie consideră că aveți o boală pulmonară restrictivă, el sau ea vă va îndruma către un specialist respirator (plămânii) pentru mai multe teste. Această metodă de dizolvare a gazului inert folosește heliu pentru a identifica direct volumul pulmonar rezidual. Pentru a începe testul, veți expira în mod normal și apoi veți fi conectat la un sistem închis care conține volume cunoscute de heliu și oxigen. Odată conectat, veți inhala heliul și cantitatea pe care o expiră va fi măsurată. Diferența dintre ambele volume de heliu este o estimare destul de precisă a volumului pulmonar rezidual.
  • Heliul este un gaz inert, incolor, inodor și fără gust și nu este toxic pentru plămânii dvs., deci nu există probleme de sănătate legate de acest test.
  • Această tehnică ar putea subestima volumul rezidual al plămânilor deoarece măsoară doar volumul de plămân care comunică cu căile respiratorii. Acest lucru ar putea fi problematic pentru pacienții cu o limitare severă a fluxului de aer.
 • Imaginea intitulată Măsurați volumul rezidual al plămânilor Pasul 5
  2
  Luați în considerare tehnica de spălare cu azot (tehnica Fowler). De asemenea, va trebui să vă adresați unui specialist în respirație pentru a efectua acest test, care măsoară aerul care rămâne în căile aeriene conductive. Pentru a începe testul, veți expira în mod normal și apoi vă conectați la un spirometru care conține 100% oxigen. Apoi, veți inhala profund și expirați cât de tare puteți și spirometrul va măsura cantitatea de azot expirat comparativ cu volumul total de aer expirat. Punctul central al procentului de azot expirat va permite medicului să calculeze cantitatea de gaz pe care ați expirat-o, care este egală cu volumul rezidual al plămânilor.
 • Amintiți-vă că aerul pe care îl respirăm în mod normal este de 21% oxigen și 78% azot. Acest test vă forțează să inhalați 100% oxigen și apoi măsurați azotul expirat, un procent predeterminat din care reprezintă volumul pulmonar rezidual.
 • Ca și în cazul tehnicii de dizolvare a heliului, spălarea cu azot poate, de asemenea, să subestimeze volumul rezidual al plămânilor la pacienții cu căi aeriene severe restricționate.
 • Imaginea intitulată Măsurați volumul rezidual al plămânilor Pasul 6
  3
  Faceți o pletismografie corporală pentru o măsurare mai precisă. Această metodă foarte precisă pentru măsurarea volumului rezidual al plămânilor folosește un plethysmograph, care este un instrument închis (o cameră închisă în care stați) folosit pentru a înregistra modificarea volumului unui organ. Odată ce vă aflați în interiorul pletismografului închis, care arată ca o cutie telefonică mică, vi se va cere să expiră în mod normal și apoi să inhalezi împotriva unui muștiuc închis. Pe măsură ce peretele din piept se extinde, presiunea petismografului va crește și va fi calculată. Apoi, expirați cât de tare puteți prin intermediul muștiucului. Diferența de presiune reprezintă volumul rezidual pulmonar.
 • Pletismografia corpului folosește legea gazului Boyle (presiunea și volumul unui gaz au o relație inversă atunci când temperatura este constantă) pentru a determina volumul pulmonar rezidual și alte volume pulmonare.
 • Pletismografia corpului este considerată mai exactă decât metodele de diluare a gazului pentru calculul volumelor pulmonare, în special dacă plămânul este înfundat.
 • sfaturi

  • Măsurarea volumului pulmonar rezidual vă poate determina dacă aveți o boală pulmonară și, dacă da, ce tip este.
  • Bolile pulmonare și problemele restrictive sunt caracterizate de o reducere a volumului pulmonar. Toate problemele pulmonare restrictive determină o scădere a elasticității plămânilor și a peretelui toracic.
  • probleme pulmonare restrictive pot fi cauzate de: reducerea (lobectomie, distrugerea pulmonare de fumat), structuri anormale care împing plămânii (tulburări pleurale, deformare a coloanei vertebrale toracice, obezitate) și volumul inspirator pulmonar slăbiciune musculară.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să reglați volumul alarmei pe un iPhoneCum să reglați volumul alarmei pe un iPhone
  Cum se poate extinde volumul sistemuluiCum se poate extinde volumul sistemului
  Cum sa faci pisica sa respire mai usorCum sa faci pisica sa respire mai usor
  Cum să aveți grijă de sistemul respiratorCum să aveți grijă de sistemul respirator
  Cum de a detecta cancerul pulmonarCum de a detecta cancerul pulmonar
  Cum să diagnosticați hiperinflația pulmonarăCum să diagnosticați hiperinflația pulmonară
  Cum să diagnosticați o embolie pulmonarăCum să diagnosticați o embolie pulmonară
  Cum se măsoară și se înregistrează frecvența respiratorieCum se măsoară și se înregistrează frecvența respiratorie
  Cum să minimalizați riscul de a suferi de cancer pulmonar fără medicamenteCum să minimalizați riscul de a suferi de cancer pulmonar fără medicamente
  Cum să observi diferența dintre rupturile musculare și durerile pulmonareCum să observi diferența dintre rupturile musculare și durerile pulmonare
  » » Cum se măsoară volumul rezidual al plămânilor

  © 2011—2020 ertare.com