Cum se măsoară astigmatismul

Astigmatismul este o condiție comună a ochilor. Este un tip de eroare de refracție diagnosticată de oftalmolog și poate fi corectată cu ochelari, lentile de contact și, în unele cazuri, cu intervenții chirurgicale. Cauza astigmatismului se datorează unei cornee cu formă neregulată. Forma alungită a corneei determină retina să focalizeze imaginea în două locuri diferite, creând o vedere încețoșată. Persoanele cu astigmatism adesea se plâng de vederea încețoșată sau distorsionată, durerile de cap și nevoia de a căuta să se concentreze asupra imaginilor. Condiția este diagnosticată printr-o serie de teste care măsoară forma corneei. Acest articol explică modul în care medicul oftalmolog utilizează aceste teste pentru a măsura astigmatismul în timpul unui examen de ochi.

pași

Metoda 1
Test de acuitate vizuală

1
Uitați-vă la un grafic al numerelor și al literelor când medicul dumneavoastră vă spune. Citiți numerele din cutie de la distanță. Aceasta se numește un test de acuitate vizuală. Ei vă examinează pentru a diagnostica dacă aveți miopie, hipermetropie sau astigmatism. Astigmatismul este însoțit de miopie sau de strălucire în 50% din cazuri. Vederea încețoșată poate fi cauzată de astigmatism sau de una dintre aceste condiții comune.
 • Rezultatele vor fi afișate ca fracționare, cum ar fi 20/20 sau 6/6 în conversia metrică, care reprezintă fracțiunea de acuitate vizuală pentru viziunea normală. Primul număr sau numărător este distanța dintre grafic și dvs., de obicei 20 de picioare sau 6 metri. Al doilea număr sau numitor este dimensiunea literelor din ultima linie pe care le puteți citi în comparație cu acuitatea vizuală normală. O persoană cu vizibilitate 20/40 are jumătate din acuitatea vizuală a unei persoane cu vizibilitate 20/20.

Metoda 2
keratometry

1
Luați un test pentru a măsura suprafața anterioară a corneei. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui keratometru sau a unui topograf cornean. Veți găsi aceste două echipe în orice birou oftalmologic.
 • 2


  Așteaptă cu nerăbdare, în timp ce doctorul proiectează o mică rază de lumină pe cornee și apoi măsoară reflexia cu un keratometru.
 • 3
  Dacă doriți o măsurare mai precisă a suprafeței corneei, alegeți un medic care are un topograf cornean în biroul său. Medicul vă va cere să stați pe o masă și să vă uitați la un castron. Suprafața interioară a bolului este acoperită cu un model de inele concentrice. O cameră digitală este situată la baza vasului și urmărește suprafața prin măsurarea modelului reflectat în ochi. Datele pe care camera le colectează pot construi o hartă topografică, cu cercuri concentrice de diferite culori care arată schimbările de înălțime a corneei. O mare diferență în ceea ce privește forma și înălțimea acestuia ar putea indica o cornee oblongă și, prin urmare, să se diagnosticheze astigmatismul.
 • Majoritatea testelor de topografie corneană măsoară între 8000 și 10.000 de puncte pe cornee, ceea ce face ca keratometria să fie cel mai precis test.
 • Metoda 3
  Testul de refracție

  1
  Stai drept și așteaptă cu nerăbdare, în timp ce medicul plasează un retinoscope în fața ochilor tăi. Retinoscopul este un instrument mic, portabil care măsoară refracția luminii în ochi. Medicul va plasa un dispozitiv cu lentile în fața ochilor, care vă vor lumina sau întuneca viziunea. Medicul va păstra retinoscopul în ochii tăi și va măsura modul în care ochii tăi focalizează lumina.
  • Dacă aveți miopie, lumina este refractată într-o direcție diferită față de fasciculul de lumină pe care îl proiectați și, dacă aveți hipermetropie, lumina este refracționată în aceeași direcție cu fasciculul de lumină pe care îl proiectați. Testul de refracție ajută la stabilirea locului în care corneea are o formă neregulată. Aceasta este ceea ce știm "axă" cu prescripție de lentile corective.
 • 2
  Discutați prescripția cu oftalmologul dvs., care vă poate recomanda lentile corective sau intervenții chirurgicale. Prescripția astigmatismului în lentilele de contact este scrisă la sfârșit. De exemplu, dacă formula astigmatismului însoțește o corectare a miopiei, poate fi scrisă ca -1.25 x 180. -1.25 înseamnă cantitatea de corecție de care aveți nevoie. Valoarea 180 specifică localizarea corecției pe axă în funcție de gradul de astigmatism.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să arăți mai puțin nerdy cu ochelariCum să arăți mai puțin nerdy cu ochelari
  Cum să diagnosticați a treia proeminență a pleoapelor la pisiciCum să diagnosticați a treia proeminență a pleoapelor la pisici
  Cum să obțineți lentile de contact pentru a schimba culoarea ochilorCum să obțineți lentile de contact pentru a schimba culoarea ochilor
  Cum să îngrijiți lentilele de contactCum să îngrijiți lentilele de contact
  Cum să aveți grijă de ochiCum să aveți grijă de ochi
  Cum să vindeci detașarea retineiCum să vindeci detașarea retinei
  Cum se vindecă zgârieturile pe corneeCum se vindecă zgârieturile pe cornee
  Cum se vindeca ochii uscațiCum se vindeca ochii uscați
  Cum să detectați cataracta în ochiCum să detectați cataracta în ochi
  Cum să detectați pierderea vederiiCum să detectați pierderea vederii
  » » Cum se măsoară astigmatismul

  © 2011—2020 ertare.com