Cum se măsoară indexul înălțimii taliei

Există o varietate de metode care vă permit să stabiliți dacă greutatea curentă și locul în care este concentrată este sănătoasă pentru dumneavoastră. Indicele taliei înălțime oferă informații despre dacă greutatea dvs. este adecvată pentru înălțimea dvs. și, de asemenea, dacă aveți un risc progresiv de a suferi de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă. Acest indice reflectă în mod specific distribuția de grăsime corporală pe care o aveți. Mulți profesioniști din domeniul sănătății consideră indicele de înălțime a taliei ca fiind o măsură mai precisă decât IMC

(Indice de masă corporală). Determinarea indexului înălțimii taliei este relativ simplă. Odată ce ați determinat-o, puteți obține o idee bună dacă aveți o greutate sănătoasă sau nu.

pași

Partea 1
Calculați indicele de înălțime a taliei cu mâna

Imaginea intitulată Măsurați talie la raportul de înălțime Pasul 1
1
Pregătiți instrumentele potrivite. Aveți nevoie de câteva lucruri pentru a calcula indicele de înălțime a taliei. Gata totul va face acest proces rapid.
 • Primul lucru de care aveți nevoie este o măsură de bandă. Obțineți o panglică de tesatura inelastică. Aceasta este cea mai bună alegere, deoarece nu se va prelungi atunci când vă tensionați în jurul vostru.
 • Luați un calculator sau utilizați aplicația pentru calculator pe telefonul smartphone sau pe tabletă. Dacă nu ies în evidență făcând calcule în mintea dvs., doriți să vă asigurați că calculele sunt corecte.
 • Aveți un stilou și o foaie la îndemână. Înregistrați măsurătorile înălțimii și taliei pentru a urmări totul.
 • Imaginea intitulată Măsurați talie la raportul de înălțime Pasul 2
  2
  Măsoară-ți talia Utilizați banda pentru a obține o valoare a diametrului taliei. Este esențial să obțineți această măsurăre cât mai exact posibil pentru utilizarea în această ecuație.
 • Începeți prin împachetarea benzii în jurul corpului. Păstrați vârful acestui (cel care începe cu 0) în față, în apropierea buricului.
 • Trageți banda de măsurare astfel încât să fie aproximativ 3 centimetri (1 inci) deasupra ombilicului. Aceasta va localiza corect banda în talie, evitând faptul că este la nivelul șoldurilor.
 • Încercați să vă localizați lângă o oglindă, astfel încât să puteți vedea măsurarea banda în jurul corpului. Încercați să o păstrați paralel cu podeaua și la același nivel în jurul taliei.
 • Tensiunea măsurată astfel încât să se potrivească în jurul taliei dvs., fără a se scufunda în piele.
 • În mod similar, efectuați această măsurătoare la momentul expirării, dar nu și atunci când inhalați. Prin natura dumneavoastră, talia dumneavoastră se află într-o stare relaxată în timpul expirațiilor. Înregistrați acest număr pe foaia de hârtie.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 3
  3
  Măsurați înălțimea Ca și în cazul măsurării circumferinței taliei, trebuie să vă asigurați că înălțimea dvs. este de asemenea corectă. Utilizați măsura pe care o cunoașteți despre înălțimea dvs. sau cereți altcuiva să o măsoare pentru dvs.
 • Dacă nu există nimeni care să vă poată măsura înălțimea, utilizați ultima înregistrare de înălțime care a fost luată în timpul consultării medicale. Dacă nu sunteți copil, înălțimea dvs. probabil rămâne aceeași de la ultima vizită la medic.
 • Dacă există cineva care vă poate ajuta să vă măsurați înălțimea, puteți obține o măsură mai actualizată.
 • Pentru a începe, asigurați-vă că nu aveți pantofi sau șosete. Nu doriți ca înălțimea să crească artificial atunci când purtați încălțămintea. Aceasta nu va fi o reflectare exactă a înălțimii tale reale.
 • Stați cu spatele și cu tocurile apăsate pe perete - asigurați-vă că vă aflați pe o suprafață plană care nu este tapițată. Folosind o riglă, ai prietenul sau ruda să-l apese pe partea superioară a capului, astfel încât să fie complet paralel cu podeaua. Utilizați un creion pentru a face o marcă pe perete la nivelul înălțimii dvs.
 • Folosind o bandă, măsurați de la podea până la marcajul realizat cu ajutorul regulii. Aceasta corespunde înălțimii tale.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 4
  4
  Introduceți măsurătorile taliei și înălțimii în ecuație. După ce aveți valorile înălțimii și taliei, puteți introduce măsurătorile într-o ecuație simplă pentru a determina indicele taliei înălțime.
 • Ecuația pentru a determina acest indice este: talie în centimetri împărțită la înălțime în centimetri.
 • De exemplu, dacă aveți 80 cm (30 inci) de talie și o înălțime de 170 cm (67 țoli), ecuația ar arăta astfel: 80 cm / 170 cm = 0,47. Acesta este indicele taliei înălțime.
 • Partea 2
  Determinați pe web indexul taliei înălțime

  Imaginea intitulată Măsurați talie la raport de înălțime Pasul 5
  1
  Găsiți o sursă online adecvată. Dacă matematica nu este punctul dvs. forte sau nu aveți un calculator la îndemână, puteți găsi, de asemenea, indexul taliei înalte folosind calculatoare gratuite care pot fi găsite pe web.
  • Există numeroase site-uri web care oferă opțiunea de a determina indicele de înălțime a taliei. Cu toate acestea, nu toate acestea sunt surse de încredere, unele vă pot furniza informații incorecte sau nefondate.
  • Încercați să utilizați surse care nu sunt părtinitoare și bine fondate. Astfel, veți obține nu numai măsurători precise, dar veți primi, de asemenea, informații veridice.
  • Unele dintre sursele pe care le puteți utiliza sunt:
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 6
  2
  Introduceți informațiile dvs. Calculatoarele online sunt foarte ușor și simplu de utilizat. În plus, vă permit să determinați indexul înălțimii taliei cu doar câteva clicuri.
 • Măsurați talia și înălțimea. Trebuie să măsurați talia și înălțimea pentru a introduce aceste informații în calculatorul online. Faceți măsurători precise, astfel încât indicele pe care îl obțineți să fie cel corect.
 • Calculele online necesită, de asemenea, introducerea sexului dvs.: bărbat sau femeie. Aceasta nu face parte din calcule ca atare, ci influențează modul în care sunt interpretate rezultatele.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 7
  3


  Luați recomandările cu un anumit scepticism. Multe dintre site-urile online nu vă vor oferi doar indicele de talie înălțime, ci vă vor oferi și informații, sfaturi sau sugestii pentru a vă controla greutatea.
 • După introducerea informațiilor și primirea indicelui de talie în înălțime, puteți obține unele informații referitoare la rezultatele dvs. Multe site-uri oferă informații bazate pe rezultatele obținute.
 • Deoarece indicele taliei înălțime reflectă riscul de a suferi boli cronice și oferă informații legate de distribuția grăsimii corporale, dacă indicele dvs. este ridicat, un site poate sugera că pierdeți din greutate.
 • Același lucru este valabil și pentru un indice taliei inferioare a taliei. Dacă aveți un indice deosebit de scăzut, un site web poate indica faptul că greutatea dumneavoastră este mult sub normal și ar trebui să o creșteți pentru a fi sănătoasă.
 • Deși, în general, aceste recomandări pot fi potrivite, să nu câștige sau să piardă în greutate fără să vorbească mai întâi cu medicul de familie. Amintiți-vă că aceste informații sunt doar o parte a imaginii stării dvs. de sănătate și nu ar trebui utilizate pentru a diagnostica sau trata orice tip de condiție pe care o aveți în acest caz.
 • Partea 3
  Înțelegeți semnificația indexului dvs.

  Imaginea intitulată Măsurați talie la raportul de înălțime Pasul 8
  1
  Înțelegeți implicațiile unui indice de talie înalt sau scăzut al taliei. După ce ați calculat indicele taliei înălțime fie manual, fie utilizând un calculator online, verificați ce înseamnă aceste măsurători. Puteți utiliza aceste informații pentru a vă îndruma spre o cale care duce la o stare de sănătate mai bună.
  • Indicele taliei înălțime poate să nu indice în mod explicit că sunteți supraponderal sau subponderal sau chiar vă oferim o anumită greutate pe care ar trebui să o pierdeți. Cu toate acestea, dacă vă oferă informații despre cantitatea de grăsime pe care o aveți în exces în jurul părții mediane a corpului.
  • Nivelurile ridicate de grăsime abdominală, în special grăsimea viscerală (de tipul celor găsite în organele abdominale și în jurul acestora) pot fi periculoase și pot crește riscul de diabet, boli de inimă și cancer de sân.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 9
  2
  Interpretați indicele dacă sunteți bărbat. Indicii de înălțime a taliei diferă între bărbați și femei. Având în vedere că, în general, bărbații au mai multă masa musculară și acumulează exces de grăsime în diferite zone ale corpului, interpretarea corectă a indicelui este esențială.
 • În cazul bărbaților, dacă aveți un indice de înălțime a taliei mai mare de 0,53, este mai mult decât probabil că sunteți supraponderal. Dacă indicele este mai mare de 0,63, puteți fi și obez. Cu astfel de valori mari ale indicelui, puteți obține beneficii derivate din pierderea în greutate.
 • Dacă indicele taliei înălțime este între 0,43 și 0,52, ca bărbat, probabil că aveți o greutate normală și nu aveți niveluri ridicate de grăsime viscerală. Cu toate acestea, dacă indicele dvs. este mai mic decât 0,43, aceasta poate fi o indicație că sunteți prea subțire sau prea ușoară.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 10
  3
  Interpretați-vă indicele dacă sunteți femeie. Deși este foarte asemănător cu liniile directoare pentru bărbați, femeile au mai multă libertate de acțiune atunci când este vorba de a face o citire a înălțimii taliei.
 • Pentru femei, este foarte asemănătoare. Dacă indicele taliei înălțime este mai mare de 0,49, este mai mult decât probabil că sunteți supraponderal și dacă sunteți peste 0,58, puteți fi chiar și obez.
 • Un indice de talie înaltă este clasificat ca fiind normal pentru femei atunci când este cuprins între 0,42 și 0,48. Dacă este sub 0,42, este posibil să fie prea subțire și să fie considerat a fi scăzut în greutate.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 11
  4
  Găsiți alte calcule de greutate. Indicele de înălțime a taliei este doar o măsură a stării generale de sănătate. În sine, nu vă va da o imagine clară a faptului dacă sunteți subponderală sau dacă ar fi ceva benefic sau nu pentru a obține o schimbare în greutatea dumneavoastră.
 • Ori de câte ori doriți să stabiliți dacă trebuie sau nu să câștigați sau să pierdeți în greutate, cel mai bine este să aflați o varietate de măsuri care includ greutatea, să nu vă bazați doar pe una dintre ele. Cu cât aveți mai multe măsuri, veți obține o imagine mai clară.
 • Luați în considerare greutatea ideală. Acest lucru se face prin intermediul unui calcul care vă consideră sexul și înălțimea pentru a găsi o greutate adecvată pentru dvs. Dacă greutatea dvs. este mai mare sau egală cu această valoare, puteți beneficia de câștig sau de scădere în greutate.
 • IMC este o altă măsură care poate indica dacă sunteți supraponderal sau nu. Similar cu indicele de înălțime a taliei, indicele BMI arată cât de mult grăsimi corporale aveți în raport cu masa corporală slabă. Cu cât este mai mare valoarea IMC, cu atât este mai probabil să fii supraponderal sau să fi ajuns la categoria de obezitate.
 • Verificați-vă hip indicele taliei. Acest lucru seamănă cu indicele de înălțime a taliei și vă poate oferi informații similare despre grăsimile viscerale. Acest indice este determinat de următorul calcul: măsurarea taliei împărțită la măsurarea șoldurilor.
 • Valoarea circumferinței taliei este ceva pe care trebuie să-l aveți deja, derivat din găsirea indicelui taliei taliei. Aceasta este măsurarea efectuată în jurul părții medii a corpului. Dacă circumferința taliei este mare (mai mult de 90 centimetri pentru femei sau mai mult de 102 centimetri pentru bărbați), acest lucru sugerează că aveți o greutate excesivă care ar putea fi o grăsime viscerală.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 12
  5
  Vorbiți cu GP-ul dvs. Acum, când aveți indexul taliei indexului dvs. și aveți, de asemenea, informații privind greutatea curentă, IMC și circumferința taliei, puteți lua această informație la întâlnirea medicală pe care o programați.
 • Dacă ați descoperit despre o varietate de măsurători în greutate și notează că multe dintre ele indică faptul că sunteți supraponderală sau obeză, este o idee bună să luați aceste informații medicului.
 • Fiind supraponderali sau obezi, mai ales dacă aveți această greutate suplimentară în jurul părții medii, crește riscul de a suferi de o varietate de boli cronice și de condiții periculoase de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.
 • Dacă multe dintre măsurătorile de greutate indică faptul că sunteți subponderală sau aveți o subțire extremă, luați în considerare discuția cu medicul de familie cu privire la posibilele modalități de creștere a greutății și dacă veți beneficia de obținerea unei ponderi mai mari.
 • Indiferent de ceea ce indică măsurarea greutății, consultați întotdeauna medicul de familie înainte de a vă diagnostica orice condiție sau de a vă modifica drastic greutatea.
 • Imaginea intitulată Măsurați talia dvs. în raport de înălțime Pasul 13
  6
  Contemplați pierderea sau câștigul de greutate. Dacă ați vorbit cu medicul de familie și ați ajuns la concluzia că greutatea dumneavoastră ar trebui să se schimbe pe baza informațiilor pe care le-ați copiat, vă recomandăm să vă modificați dieta și stilul de viață pentru a vă orienta greutatea în direcția corectă.
 • Dacă indicele BMI, circumferința taliei și indicele de înălțime a taliei indică faptul că sunteți supraponderal și medicul de familie vă este de acord, luați în considerare pierderea în greutate.
 • Cel mai probabil, ar trebui să urmăriți o dietă cu conținut scăzut de calorii și să creșteți activitatea fizică pentru a vă ajuta să reduceți greutatea dumneavoastră la cea mai sănătoasă.
 • Dacă indicatorul BMI, greutatea ideală și înălțimea taliei indică faptul că aveți o greutate normală sau sănătoasă, asigurați-vă că continuați să mențineți acea greutate stabilă pentru a preveni orice tip de complicație în viitor. Vă cântă în mod regulat vă poate ajuta să observați orice fluctuații mici sau nedorite în greutate.
 • Dacă acești indicatori arată că aveți o greutate redusă și medicul dumneavoastră consideră că puteți beneficia de un câștig în greutate, luați în considerare modificarea dietă dvs. pentru a include câteva calorii suplimentare, atâta timp cât vă ajută să vă creșteți greutatea.
 • sfaturi

  • Dacă vă calculați indicele de înălțime a taliei și vă arată că sunteți supraponderal sau obez, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum puteți schimba această situație.
  • Amintiți-vă: ca toate măsurătorile în greutate, acest indice este doar o metodă pentru a determina dacă vă aflați la o greutate sănătoasă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un TutuCum se face un Tutu
  Cum sa faci pantaloni din palatCum sa faci pantaloni din palat
  Cum sa faci un tutu fara sa cusestiCum sa faci un tutu fara sa cusesti
  Cum să vă măsurați taliaCum să vă măsurați talia
  Cum să vă măsurați pantaloniiCum să vă măsurați pantalonii
  Cum de a măsura o cămașă pentru ao duplicaCum de a măsura o cămașă pentru ao duplica
  Cum să măsoară un costumCum să măsoară un costum
  Cum se calculează handicapul tău la golfCum se calculează handicapul tău la golf
  Cum puteți calcula rata metabolică bazalăCum puteți calcula rata metabolică bazală
  Cum se calculează procentul de grăsime corporalăCum se calculează procentul de grăsime corporală
  » » Cum se măsoară indexul înălțimii taliei

  © 2011—2020 ertare.com