Cum să omori ouăle de parazit care cauzează enterobioza

Enterobiasul este o infecție provocată de parazit Enterobirus vermicularis, care trăiește în intestine și este o problemă comună la copii. Prin urmare, citiți mai departe pentru a afla cum să tratați această infecție și să ucideți ouăle acestui parazit în cazul în care dumneavoastră, copilul sau un alt membru al familiei dvs. îl contractează.

pași

Metoda 1
Tratați infecția

Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 1
1
Diagnozează enterobioza Pentru a face acest lucru, cea mai simplă metodă este cunoscută ca testul benzii adezive, prin care vă înfășurați o bucată de bandă transparentă în jurul degetului, astfel încât partea care conține adeziv se confruntă afară. Apoi, apăsați această parte împotriva anusului copilului dvs. de îndată ce se trezește dimineața, astfel încât ouăle să rămână împreună.
 • În cazul în care ați găsit ouă, puneți acea bucată de bandă într-o pungă sigilată, deoarece acestea ar putea răspândi infecția altora.
 • Pentru a efectua bine acest test, este important să o faceți înainte ca copilul să își facă nevoile sau să se îmbăieze. De asemenea, de obicei, se recomandă repetarea testului timp de trei zile consecutive dimineața, deși este foarte probabil că numai unul este suficient pentru a detecta infecția.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 2
  2
  Luați copilul sau persoana infectată la medic. Acest lucru este important, chiar dacă detectați ou de parazit prin testarea banda, deoarece, în acest mod, se poate confirma cu precizie că aceasta este enterobiazei și nici un alt tip de infecție. Nu uitați să prezentați medicului banda adezivă care conține ouăle.
 • În acest fel, îl puteți examina cu microscop pentru a confirma că este vorba de ouăle acestui parazit special.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 3
  3
  Tratați infecția cu medicamente. Acest tip de tratament necesită de obicei două doze: una la momentul detectării prezenței parazitului și a doua două săptămâni mai târziu. În acest fel, se acordă suficient timp pentru a ucide toți paraziți care s-au născut după administrarea primei doze de medicament, deoarece nu pot ucide ouăle înșiși.
 • Acest tratament trebuie administrat în același timp tuturor persoanelor care locuiesc în aceeași casă.
 • În general, medicamentele care se administrează în mod obișnuit ca tratament includ mebendazol, pamant pamantan și albendazol. Cu toate acestea, singura dintre ele pe care o puteți obține fără prescripție medicală este pamoato de pirantel. Prin urmare, este important să se consulte cu medicul dumneavoastră despre cel mai potrivit pentru tipul de infecție.
 • Metoda 2
  Utilizați metode alternative care nu sunt verificate

  1
  Înțelegeți că remediile naturale au anumite limitări. Trebuie să rețineți că nu există dovezi științifice care să demonstreze că acest tip de remediu funcționează. Pe de altă parte, dovezile care confirmă eficacitatea lor sunt mai degrabă anecdotice și se bazează pe experiențele personale ale pacienților și pe recomandările din cuvântul oral. Prin urmare, nu se poate ști exact dacă tratamentele enumerate în pașii următori vor contribui cu adevărat la combaterea enterobizei într-un mod eficient.
  • În acest caz, este important să se consulte mai întâi medicul dumneavoastră dacă vă decideți să încercați una dintre aceste (sau alte) metode alternative, deoarece cel mai recomandat este combinat cu medicamente, mai degraba decat constituie un tratament medical în monoterapie.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 4
  2
  Încercați enterobioza cu usturoi. Acesta este un remediu foarte recomandat la domiciliu. Puteți începe prin a mânca usturoi proaspăt pentru a ucide paraziți, având o mișcare intestinală. O altă opțiune este să pregătiți o pastă de usturoi și ulei care să poată fi aplicată în zona anusului pentru a ucide ouăle cu usturoi și pentru a ușura pruritul cu uleiul.
 • Zdrobiți două sau trei căței de usturoi proaspăt și amestecați cu câteva lingurițe de ulei de ricin sau ulei mineral până când acestea au consistența unei paste. O altă opțiune este amestecarea usturoiului zdrobit cu vaselină.
 • Cu toate acestea, nu utilizați niciuna dintre aceste remedii la domiciliu fără a vă consulta mai întâi medicul.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 5
  3
  Încercați turmericul. Conform anumitor studii de laborator, această specie are capacitatea de a ucide paraziți, deși nu este clar dacă acest lucru se aplică și paraziților găsiți la om. În orice caz, condimentele în general (cum ar fi turmericul) sunt considerate o metodă eficientă de combatere a enterobizei. Pentru aceasta, puteți lua o capsulă care conține 300 mg de turmeric de trei ori pe zi.
 • O altă opțiune este de a face ceai de turmeric lăsând o linguriță de curcumă infuzată într-o ceașcă de apă fierbinte timp de 5 până la 10 minute. Apoi, puteți bea 2 până la 4 cești.
 • Dacă luați medicamente pentru a dilua sângele, nu este recomandabil să luați curcumă, deoarece acest lucru ar putea provoca sângerare.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 6


  4
  Bea ceaiul absintului. In mod traditional, aceasta planta a fost folosita pentru a elimina dăunătorilor care sunt în tractul digestiv, astfel încât să puteți încerca acest remediu prin adăugarea de 3 până la 4 picaturi de tinctura de pelin la o cana de apa fierbinte si bea doua cani pe zi ( sau o ceașcă pe zi dacă pacientul este copil).
 • Nu beți absintul fără să consultați mai întâi medicul.
 • Dacă luați medicamente anticonvulsivante, nu este recomandabil să consumați absenta. De asemenea, puteți fi alergic la această plantă dacă sunteți alergic la ragweed.
 • Metoda 3
  Evitați repetarea infecției

  Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 7
  1
  Spălați-vă de multe ori mâinile. Trebuie să insufle acest obicei tuturor locuitorilor casei și sublinia mai ales după testarea benzii adezive sau contactul cu o persoană infectată. De asemenea, nu uitați să vă spălați bine mâinile înainte de a mânca sau de a vă atinge gura folosind o mulțime de săpun.
  • Umeziți-vă mai întâi mâinile și apoi să-i spălați astfel încât să ajungă la spațiile dintre degete și în jurul unghiilor.
  • Părțiți sub unghii cu o perie moale de păr, deoarece este posibil să fi existat ouă acolo (mai ales dacă sunteți infectat și frecați frecvent).
  • Clătiți cu apă caldă și uscați-vă bine mâinile când ați terminat.
  • Tăiați-vă unghiile astfel încât să nu vă iritați zona când zgâriați și există o posibilitate mai mică de răspândire a infecției prin intermediul ouălor care se pot prinde sub unghii.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 8
  2
  Luați un duș dimineața. Acesta este un obicei important dacă suferiți de enterobioză, deoarece acești paraziți depun de obicei ouă pe timp de noapte. Prin urmare, dimineața, zona anusului va fi plină de ouă care pot răspândi sau rupe coaja pentru a produce mai mulți paraziți. Deci, este important să scoateți îmbrăcămintea contaminată (sau să o scoateți de pe copil dacă este infectată) și să faceți duș când vă treziți dimineața.
 • Ducați, nu faceți baie. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când faceți o baie, ouăle ar putea rămâne în apă și se vor răspândi în alte părți ale corpului sau în gură, ceea ce vă va face să deveniți din nou infectați.
 • Imaginea intitulă Kill Pinworm Ouă Pasul 9
  3
  Purtați lenjerie curată și păstrați lenjeria curată. Curățarea lenjeriei este deosebit de importantă deoarece enterobioza se dezvoltă în anus. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că pentru a schimba lenjeria de corp în fiecare zi și pune lenjeria murdară a persoanei infectate într-un loc separat de coșul de haine murdare, astfel încât ouăle de ansamblu sau paraziți nu se pot răspândi la alții.
 • Când spălați haine, foi și prosoape, faceți-o cu apă foarte fierbinte. În cazul în care nu aveți obiceiul sau nu puteți spăla în fiecare zi, puneți toate hainele și paturile murdare într-o pungă de plastic închisă până când este timpul să le spălați. De asemenea, asigurați-vă că le clătiți cel puțin de două ori.
 • În timp ce un locuitor al casei este infectat, evitați reutilizarea prosoapelor pentru a preveni răspândirea ouălor.
 • O idee bună este să manipulați îmbrăcămintea infectată cu mănuși de unică folosință.
 • Înainte de a spăla haine murdare sau așternuturi, evitați să le scuturați astfel încât ouăle să nu se răspândească prin aer și să provoace alte persoane să se infecteze.
 • Metoda 4
  Înțelege enterobioza

  Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 11
  1
  Aflați cum să obțineți această infecție. Aceasta se întâmplă de obicei prin alimente infectate sau atingându-vă gura după ce ați atins ceva sau cineva infectat cu ouăle acestui parazit. Apoi, acestea se mută în intestin, unde în cele din urmă se sparg coaja. În cazul femelelor, părăsesc intestinul prin anus, unde își pun ouăle pe piele.
  • Adulți paraziți au o lungime mai mică de 2,5 cm (1 inch), aproximativ cea a unei capse și sunt albe. În timpul nopții, se deplasează la anus pentru a stabili până la 10.000 de ouă. Apoi, parazitii sparge coaja dupa cateva ore, moment in care pot infecta alte persoane.
  • Ouăle pot supraviețui pe haine, așternuturi, alimente și alte suprafețe timp de până la două săptămâni. Ele pot supraviețui, de asemenea, pentru aceeași perioadă de timp pe blănurile animalelor, dar numai oamenii sunt susceptibili de infecție.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 12
  2
  Rețineți ce sunt factorii de risc. Copiii care prezintă cel mai mare risc de a fi infectați cu enterobioză sunt copii sub vârsta de 18 ani. Conform unei estimări, între 10 și 40% dintre copii au avut vreodată această infecție. Prin urmare, persoanele care trăiesc împreună cu aceștia și care au grijă de ele sunt, de asemenea, în pericol.
 • De asemenea, copiii sunt un vehicul mare pentru a răspândi acestor paraziți, de aceea este important să se trateze toți ceilalți locuitori ai casei, dacă sunteți diagnosticat Enterobiasis un copil, deoarece cel mai probabil sa răspândit infecție involuntar.
 • Acest lucru se poate întâmpla și cu ușurință în școli sau centre de zi.
 • Imaginea intitulată Kill Pinworm Ouă Pasul 13
  3
  Știți ce sunt simptomele infecției. Acest lucru poate fi complicat, deoarece infecția este, de obicei, asimptomatică, ceea ce face și mai dificilă determinarea infecției. Cu toate acestea, printre simptomele care pot apărea, cea mai frecventă este pruritul în zona anală, mai ales noaptea, deoarece în acest moment al zilei femelele își dau ouăle și se naște. În unele cazuri, mâncărimea poate deveni foarte inconfortabilă, în special pentru copii. De asemenea, puteți suferi de infecții urinare și de insomnie.
 • În cazurile în care pacientul se zgârie prea tare și creează o rană deschisă pe piele, acesta poate fi, de asemenea, un vehicul pentru infecție.
 • Deși testul cu bandă adezivă poate fi folosit pentru a obține un diagnostic de enterobioză la domiciliu, este important să consultați un medic pentru ao confirma.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un baston cu bandă multifuncționalăCum sa faci un baston cu bandă multifuncțională
  Cum se face un sac cu bandă adezivăCum se face un sac cu bandă adezivă
  Cum să faci cuie false cu bandă adezivăCum să faci cuie false cu bandă adezivă
  Cum să faci ouă diavolice cu muștarCum să faci ouă diavolice cu muștar
  Cum să faceți ouă fierte tare în cuptorCum să faceți ouă fierte tare în cuptor
  Cum sa faci oua trecute de apaCum sa faci oua trecute de apa
  Cum să faci ouă amestecate cu ciuperci și usturoiCum să faci ouă amestecate cu ciuperci și usturoi
  Cum se face un ou greu, astfel încât să fie ușor curățatCum se face un ou greu, astfel încât să fie ușor curățat
  Cum sa muce un ou tare sub forma unei inimiCum sa muce un ou tare sub forma unei inimi
  Cum de a vindeca bolile de pește bettaCum de a vindeca bolile de pește betta
  » » Cum să omori ouăle de parazit care cauzează enterobioza

  © 2011—2020 ertare.com