Cum să ucizi bacteriile E. coli din corpul tău

Escherichia coli sau E. coli este o bacterie care este de obicei prezentă în sistemul digestiv. Această bacterie este o componentă flora intestinală normală și, în majoritatea cazurilor, este inofensivă și benefică. Cu toate acestea, unele tulpini pot provoca infecții bacteriene grave, cum ar fi diareea și, eventual, insuficiența renală. Deși nu există medicamente specifice "vindeca" boala, există pași pe care îi puteți lua pentru a evita deshidratarea și ameliorarea simptomelor.

pași

Partea 1
Omoară bacteria E. Coli

Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 1
1
Recunoașteți simptomele. În cazul adulților, bacteria E. coli afectează, mai presus de toate, tractul gastro-intestinal. Acest lucru poate provoca diaree sau, în cazuri mai severe, diaree cu prezența de sânge, care poate cauza alte complicații, cum ar fi insuficiența renală. În general, infecțiile cu această bacterie apar mai frecvent atunci când călătoriți în alte zone cu o igienă slabă în comparație cu cea din America de Nord. Această bacterie este transmisă prin contaminarea fecală a alimentelor, a apei etc. Simptomele infecției cu E. Coli includ:
 • dureri abdominale
 • greață sau vărsături -
 • diarrhea-
 • fever-
 • crampe abdominale.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 2
  2
  Înțelegeți abordarea tratamentului. Este important să înțelegem că infecțiile cauzate de bacteriile E. Coli nu pot fi "vindeca" (și nu puteți "ucide" la bacterii) cu medicamente tipice, cum ar fi antibiotice sau chiar antidiareice. Dimpotrivă, tratamentul oferit de profesioniștii din domeniul sănătății este "de sprijin", ceea ce înseamnă că constă în odihnă, fluide și medicamente pentru tratamentul simptomelor, cum ar fi durerea sau greața.
 • Pentru mulți, acest lucru este contraintuitiv, deoarece acestea se așteaptă de obicei la medicamente "vindeca" boli cum ar fi, de exemplu, infecția cauzată de bacteriile E. coli.
 • Medicamentele antidiareice nu sunt de ajutor, deoarece întârzie trecerea infecției prin intestine, care ar putea provoca mai multe leziuni ale intestinelor și agravarea simptomelor. Cea mai bună opțiune, chiar dacă pare contraintuitivă, este să permiteți diareei să continue să scape de infecție cât mai curând posibil.
 • De asemenea, utilizarea antibioticelor nu este recomandată, deoarece sa demonstrat că acestea agravează boala. Acest lucru se datorează faptului că atunci când bacteria este ucisă, se eliberează mai multe toxine și cauzează mai multe daune.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 3
  3
  Ucideți bacteriile în mod natural cu sistemul imunitar. Deoarece nu se recomandă administrarea de antibiotice în cazul infecțiilor cu E. coli, sistemul imunitar trebuie să lupte împotriva infecției. Din fericire, sistemul imunitar este foarte capabil să îndeplinească această sarcină dacă îi este acordat timpul necesar și sprijinul adecvat. De aceea, trebuie să vă odihniți, să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră și să vă permiteți sistemului imunitar să-și facă treaba.
 • Partea 2
  Tratați o infecție cauzată de bacteriile E. coli

  Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 4
  1
  Rest. Acest lucru poate suna simplu, dar odihna este cheia unei recuperari rapide de la o infectie cauzata de bacteriile E. Coli. Deoarece nu există prea multe tratamente medicale tradiționale care să poată face, odihna este foarte importantă pentru a vă oferi organismului energia necesară pentru a lupta împotriva infecției, folosind mecanismele sale naturale de apărare.
  • Sunați-l pe șeful dvs. și rugați-l să plece câteva zile de la serviciu. Nu numai că este important să stați acasă și să vă odihniți să vă recuperați, dar este, de asemenea, important să evitați contaminarea altor persoane la locul de muncă. Amintiți-vă că trebuie să rămâneți social izolați, deoarece infecțiile cu E. coli sunt extrem de contagioase.
  • Asigurați-vă că vă spălați frecvent mâinile și evitați contactul cu ceilalți cât mai mult posibil în timp ce boala durează (ceea ce ar trebui să se îmbunătățească într-o săptămână sau două).
  • E. coli bacterii este transmis prin materii fecale, astfel încât ar trebui să vă spălați mâinile într-un mod riguros după ce utilizați baie.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 5
  2
  Hidrați-vă Infecțiile cauzate de bacteriile E. coli provoacă diaree. În consecință, este important să se rehidrateze cu apă și fluide care conțin carbohidrați și electroliți pentru a compensa fluidele pierdute de diaree.
 • Deshidratarea este mai gravă în grupurile de vârstă extreme. Dacă persoana cu E. coli este un nou-născut sau un adult mai în vârstă, luați-l în considerare pentru a consulta un medic pentru tratament.
 • Imaginea intitulată Kill E. Coli în corpul dvs. Pasul 6
  3
  Încercați să utilizați săruri de rehidratare orale. Sarurile de rehidratare orale (ORS) constau dintr-o pulbere conținând săruri și electroliți necesare corpului. Acestea sunt mai eficiente decât apa în ceea ce privește rehidratarea. Pulberea este amestecată cu un litru de apă și soluția trebuie consumată în următoarele 24 de ore. Puteți cumpăra această pulbere online și în majoritatea farmaciilor și supermarketurilor.
 • Alternativ, ORS poate fi preparat la domiciliu prin dizolvarea a 4 linguri de zahăr, o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu și jumătate de lingură de sare într-un litru de apă.
 • Pentru mai multe informații, citiți următorul articol: Cum se face o băutură cu săruri de rehidratare orale.
 • Pulberea trebuie amestecată cu apă curată pentru a evita contractarea altor infecții. Dacă este necesar, fierbeți-l.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 7


  4
  În cazurile de deshidratare severă, vizitați un spital. Acolo vi se vor administra fluide intravenoase pentru a înlocui electroliții și ionii pe care i-ați pierdut datorită diareei și vărsăturilor. Un semnal care vă permite să știți când să mergeți la un spital este atunci când nu mai puteți tolera fluidele oral din cauza greaței sau atunci când ați avut diaree de mai mult de 4 ori pe zi. Dacă aveți întrebări, cel mai bine este să mergeți la un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina dacă lichidele intravenoase pot accelera recuperarea.
 • Electroliții sunt substanțe care se găsesc în corpul dvs. și care ajută la menținerea funcționării normale.
 • Este posibil să aveți nevoie de o transfuzie de sânge în cazuri severe de diaree sângeroasă (cauzată de unele tulpini de bacterii E. coli). Sângele dumneavoastră va fi testat pentru a determina nivelul hemoglobinei. Procedând astfel, cantitatea de sânge pierdută va fi cunoscută, astfel încât să poată fi recuperată printr-o transfuzie.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 8
  5
  Luați medicamente antiemetice și analgezice, după cum este necesar. Pentru ameliorarea simptomelor durerii abdominale, puteți lua medicamente care pot determina dureri, cum ar fi acetaminofenul (Tylenol). Acest medicament se vinde fără prescripție medicală în farmaciile locale. Urmați instrucțiunile privind dozele enumerate pe etichetă. De asemenea, puteți lua antiemetice, cum ar fi dimenhidrina (Gravol), pentru a combate greața.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 9
  6
  Modificați-vă dieta Pe măsură ce starea dumneavoastră se îmbunătățește, începeți cu o dietă bogată în fibre. Acest lucru va ajuta tractul digestiv sa-si restabileasca functia normala mai repede. Dacă consumați prea mult fibre, scaunele se vor acumula și vor trece rapid prin tractul digestiv, ceea ce este foarte probabil să se întâmple deja din cauza stării în care vă aflați. Puteți adăuga mai multe fibre în dieta dvs. după ce diareea a dispărut și când vă simțiți mai bine.
 • Evitați consumul de alcool și cofeină. Alcoolul poate modifica metabolismul ficatului dvs. și este dăunător pentru mucoasa stomacului. Pe de altă parte, cofeina agravează diareea și crește deshidratarea.
 • Partea 3
  Luați măsuri preventive

  Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 10
  1
  Luați măsurile de igienă necesare atunci când vă preparați alimentele. Aceasta include pregătirea și gătitul. Trebuie să curățați cu exactitate acele alimente care, în general, sunt consumate crude (cum ar fi fructele și legumele) înainte de a le ingera pentru a preveni ingerarea alimentelor cu ulei.
  • Trebuie să fierbeți apa pe care o beți și să o păstrați într-un loc curat în timp ce se răcește. Apa utilizată pentru gătit trebuie să fie curată pentru a evita contaminarea.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 11
  2
  Fii atent cu piscinele. Apa din bazine trebuie tratată cu clor și schimbată regulat. Acest lucru se face pentru a evita contaminarea și a se asigura că este în siguranță să înotați în ele.
 • Fumatul contaminat în piscine se întâmplă mai des decât mulți oameni cred. Într-un studiu recent realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), sa arătat că în 58% dintre piscinele publice testate au fost urme de contaminare cu fecale. Aceasta nu înseamnă neapărat că bacteria E. coli a fost prezentă, ci mai degrabă că această contaminare promovează transmiterea acesteia.
 • Dacă doriți să înotați, evitați înghițirea cât mai mult posibil a apei din piscină. De asemenea, faceți duș după ce părăsiți piscina pentru a elimina orice șansă de a obține o infecție.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 12
  3
  Spălați-vă în mod regulat. Este important să țineți mâinile curățate tot timpul. Bacteria E. coli este contagioasă și poate trece de la o persoană la alta prin contaminare fecală. De asemenea, igiena slabă în baie poate determina răspândirea bacteriilor.
 • Imaginea intitulata Kill E. Coli in corpul tau Pasul 13
  4
  Gatiti bine mancarea. Asigurați-vă că mâncarea este bine gătită înainte de ao consuma. Dacă acestea sunt semi-gătite, nu le mâncați, mai ales în cazul cărnii de vită. Gătirea alimentelor împiedică orice microb care a fost prezent în ele să fie ingerat.
 • Ar trebui să utilizați un termometru pentru a vă asigura că aportul de alimente este sigur. Rețineți că carnea de vită va fi gata când va atinge o temperatură internă de aproximativ 71 ° C (106 ° F).
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să diagnosticați și să tratați diareea la vițeiCum să diagnosticați și să tratați diareea la viței
  Cum să diagnostichezi o boală la broasca ta de copacCum să diagnostichezi o boală la broasca ta de copac
  Cum să lupți împotriva unei infecții bacterieneCum să lupți împotriva unei infecții bacteriene
  Cum se cunoaște diferența dintre bacterii și virușiCum se cunoaște diferența dintre bacterii și viruși
  Cum de a vindeca colitaCum de a vindeca colita
  Cum să vindeci diareeaCum să vindeci diareea
  Cum de a vindeca diaree rapidCum de a vindeca diaree rapid
  Cum de a vindeca pseudomonasulCum de a vindeca pseudomonasul
  Cum se detectează prezența sângelui în urinăCum se detectează prezența sângelui în urină
  Cum să diagnosticați febra tifoidăCum să diagnosticați febra tifoidă
  » » Cum să ucizi bacteriile E. coli din corpul tău

  © 2011—2020 ertare.com