Cum să vă masați sinusurile

Dacă suferiți de presiune sau congestie sinusală, efectuarea unui masaj în această zonă poate ușura o parte din iritație. Masarea sinusurilor paranazale și a țesuturilor înconjurătoare poate elibera presiunea și poate scurge sinusurile pline de mucus. Există diferite tipuri de masaje pe care le puteți efectua, printre care una de bază și întreaga față, precum și cele care sunt concepute pentru anumite părți. Rețineți că puteți să amestecați oricare dintre aceste tehnici și să masați doar un singur sân sau toate dintre ele.

pași

Metoda 1
Efectuați un masaj de bază în sinusurile paranasale

Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 1
1
Roșiți-vă mâinile și degetele pentru a le încălzi. Având mâini și degete calde este mai confortabilă pentru sani decât dacă erau reci, deoarece ar putea provoca tensiune musculară.
 • Puteți aplica o cantitate mică de ulei pe palme (aproximativ la fel ca o monedă). Uleiul reduce frecarea generată de mâini când frecați de fața dumneavoastră. Aroma uleiului ar putea promova relaxarea. Unele uleiuri bune pe care le puteți utiliza pentru a vă masina sinusurile sunt migdalele, bebelușul și uleiul de ricin. Asigurați-vă că nu intră în contact cu ochii în timp ce masați zonele din apropiere.
 • Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 2
  2
  Localizați decupajul prizelor pentru ochi. Această cleftă este situată pe ambele părți ale punctului în care podul nasului se alătură arcului sprâncenelor. Prin aplicarea unei presiuni în acest domeniu, este posibil de a scuti răceli, congestie nazala, dureri de cap sinusurilor si oboselii ochilor.
 • Utilizați degetele Se recomandă utilizarea degetelor, deoarece acestea sunt de obicei mai puternice decât celelalte degete. În cazul unor persoane, poate fi mai convenabil să folosiți indexul. Utilizați degetul pe care îl considerați cel mai liniștit și mai confortabil pentru dvs.
 • Imagine cu titlul Masaj sinusurilor dvs. Pasul 3
  3
  Cu degetul, aplicați o presiune direct pe orificiul prizelor pentru ochi timp de un minut. Cantitatea de presiune pe care o aplicați ar trebui să fie între plăcută și fermă.
 • Apoi apăsați degetele în zonă și le mișcați într-o mișcare circulară timp de două minute.
 • Păstrați-vă ochii în timp ce masați zona.
 • Imagine cu titlul Massage Your Sinuses Pasul 4
  4
  Aplicați presiune pe obraji. Mișcați degetele, indicele și degetele mijlocii, astfel încât acestea să fie pe fiecare parte a obrazului, în fața fiecărei nări. Prin aplicarea presiunii în această zonă, puteți ușura congestia nazală și durerea sinusală.
 • Aplicați o presiune fermă și constantă pe obraji timp de aproximativ un minut.
 • Apoi, mișcați degetele într-o mișcare circulară timp de două minute.
 • Imagine cu titlul Massage your Sinuses Pasul 5
  5
  Opriți masajul în cazul în care simțiți durere. Dacă presiunea este acumulată în sinusurile paranasale, acest masaj ar putea fi puțin intens, ceea ce este normal. Cu toate acestea, dacă vă simțiți foarte multă durere, trebuie să vă opriți și să încercați un remediu alternativ sau consultați-vă medicul.
 • Metoda 2
  Concentrați-vă pe sinusurile paranazale specifice

  Imagine cu titlul Masajul sinusurilor dvs. Pasul 6
  1
  Masați sinusurile frontale. Acestea sunt situate în regiunea frunții. lotiune Frecați sau ulei de masaj în mâinile calde, în scopul de a face degetele muta lin pe față, fără a genera frecare. Așezați ambele degete de index între sprâncene, în centrul frunții. Cu o mișcare circulară, rulați degetele de la centrul sprâncenelor la temple.
  • Repetați această mișcare de 10 ori, aplicând o presiune constantă și fermă.
  • Înainte de a începe masajul, asigurați-vă că mâinile sunt calde. Așezați-le împreună pentru a crea un pic de frecare și căldură.
 • Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 7
  2
  Masați sinusurile dvs. etmoide sau sferoide. Acestea sunt sinusurile paranasale. Aplicați o cantitate mică de loțiune sau ulei de masaj pe mâini și frecați-le pentru a le încălzi. Rulați degetele index pe toată partea podului nasului într-o mișcare circulară pentru a promova drenajul. Când urcați pe vârful nasului (podul), faceți cercuri mici cu indicii de lângă colțurile ochilor.
 • Cu toate acestea, nu vă atingeți ochii și nu lăsați uleiul să intre în contact cu ei, deoarece nu numai că le va face rău, dar ar putea cauza și înțepături.
 • Repetați această mișcare de 10 ori în timp ce aplicați o presiune constantă și fermă.
 • Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 8
  3
  Aflați cum să vă masați sinusurile maxilare. Încă o dată, aplicați lotiune sau ulei de masaj pe mâini și frecați-le pentru a le încălzi. Utilizați degetele index pentru a aplica o presiune descendentă pe fiecare obraz, aproape de colțurile exterioare ale nărilor. Faceți mișcări circulare mici, cu degetele care trec prin întregul obraj pentru a ajunge la ureche.
 • Repetați această mișcare de aproximativ 10 ori. Din nou, trebuie să aplicați o presiune fermă pentru a maximiza ușurarea.
 • Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 9
  4


  Ameliorează sinusurile paranazale cu ajutorul unei tehnici de frecare a nasului. Această tehnică este recomandată persoanelor care au probleme cu sinusurile, nasul înfundat și congestia nazală. Puneți puțin ulei în mâini și folosiți palma pentru a freca vârful nasului într-o mișcare circulară. Repetați această mișcare de 15 până la 20 de ori.
 • Schimbați direcțiile și frecați nasul în direcția opusă într-o mișcare circulară de 15 până la 20 de ori. De exemplu, dacă ați frecat nasul în sensul acelor de ceasornic în timpul primelor 15 mișcări, faceți-l acum în sens invers acelor de ceasornic pentru următoarele 15 mișcări.
 • Imagine cu titlul Massage Your Sinuses Pasul 10
  5
  Încercați să evacuați sinusurile prin masaj. Puneți o cantitate mică de loțiune în mâini și frecați-le. Cu presiune moderată, utilizați degetul mare pentru a vă masura din centrul frunții spre urechi. Repetați această mișcare de două sau de trei ori.
 • Puneți degetele în mijlocul nasului și începeți să vă masați spre urechi. Repetați această mișcare de două sau de trei ori.
 • Așezați degetele sub maxilar și treceți-le peste partea laterală a gâtului spre clavicule.
 • Metoda 3
  Combinați tratamentele cu masaj și aburi

  Imagine cu titlul Masajul sinusurilor dvs. Pasul 11
  1
  Trimiteți-vă la un tratament cu aburi înainte sau după masarea sinusurilor paranazale. Prin combinarea metodei de abur descrise mai sus cu tehnicile de masaj menționate mai sus, puteți îmbunătăți în mod drastic drenajul sinusurilor paranasale. În timp ce creșterea drenajului sinusurilor nu este foarte plăcută, scurgerea excesului de mucus poate ușura presiunea actuală rapid și eficient.
  • Utilizarea aburului este o metodă veche pentru ameliorarea presiunii sinusale fără utilizarea de substanțe chimice sau medicamente. Aburul ajută la deschiderea pasajelor nazale și diluează mucusul, care poate fi gros uneori. În acest fel, puteți evacua sinusurile.
 • Imagine cu titlul Massage your Sinuses Step 12
  2
  Umpleți o cuvă cu apă. Se fierbe apa în sobă timp de una sau două minute până când aburul iese în mod constant. Apoi scoateți oala din căldură și puneți-o pe o suprafață robustă.
 • Trebuie să faceți aburul să pătrundă în pasajele nazale și în gât, fără a exista riscul de a suferi arsuri.
 • De asemenea, țineți copiii departe de oală în timp ce apa fierbe și fumează. Încercați să efectuați acest tratament atunci când nu există copii în apropiere.
 • Această metodă este numai pentru adulți, așa că nu o încercați cu copiii.
 • Imagine cu titlul Masajul sinusurilor dvs. Pasul 13
  3
  Puneți un prosop de bumbac mare și curat pe cap. Apoi, așezați-vă capul peste vasul de aburire, închideți-vă ochii și păstrați-vă fața la aproximativ 30 cm (12 inci) distanță de apă, astfel încât să nu vă ardeți.
 • Imaginea intitulată Masajul sinusurilor dvs. Pasul 14
  4
  Inspirați prin nas și expirați prin gură. Faceți-l de cinci ori și apoi reduceți numărul de inhalări și exhalări la două. Realizați această procedură timp de 10 minute sau până când apa continuă să fumeze. Încercați să vă suflați nasul în timpul și după tratament.
 • Imagine cu titlul Massage your Sinuses Pasul 15
  5
  Efectuați tratamentul cu abur la fiecare două ore. Puteți folosi această tehnică de des ca la fiecare doua ore, sau ori de câte ori vă place de a pune fata ta asupra aburului care iese dintr-o ceașcă de ceai sau castron de supa fierbinte la locul de muncă sau în altă parte.
 • Imagine cu titlul Masajul sinusurilor dvs. Pasul 16
  6
  Adăugați ierburi la tratamentul cu aburi. De asemenea, puteți adăuga ierburi și uleiuri esențiale (o picătură pe litru de apă) în apa de aburire. Unii oameni cred că uleiurile și ierburile pot ameliora simptomele, dar aceste afirmații nu au suport științific.
 • Uleiul de menta, cimbru, salvie, lavanda si lavanda negru sunt optiuni excelente pentru a incepe.
 • Dacă ați fost diagnosticat o infecție fungică a sinusurilor, se adaugă o picătură de ulei esențial de nuc negru, arbore de ceai, oregano sau salvie în abur de apă. Se crede că aceste uleiuri au proprietăți antifungice și antiseptice.
 • Testați-vă sensibilitatea la iarba pe care intenționați să o folosiți înainte de a efectua un tratament complet cu aburi. Testați fiecare ulei de ierburi timp de aproximativ un minut și apoi îndepărtați-vă fața de abur timp de aproximativ zece minute pentru a evalua modul în care vă simțiți. Dacă nu aveți reacții adverse (de ex. Strănut sau reacție cutanată, cum ar fi erupții cutanate), reîncălziți apa și completați tratamentul.
 • Dacă nu aveți uleiuri esențiale, utilizați ½ linguriță de plante uscate pentru fiecare litru (1/4 galon) de apă. În cazul de ierburi uscate, se pun la fiert apa timp de un minut după adăugarea, opriți aragazul și pentru a muta potul într-o zonă sigură de casa ta, pentru a începe tratamentul
 • Imagine cu titlul Massage your Sinuses Pasul 17
  7
  Luați dușuri fierbinți. Un duș fierbinte lung poate avea un efect similar cu tratamentul cu aburi menționat anterior. Apa caldă din duș creează o atmosferă caldă și umedă care ajută la deblocarea trecerilor nazale și la ameliorarea presiunii în sinusuri. Încercați să vă aruncați nasul în mod natural. Căldura și aburul vor ajuta la umezirea și diluarea secrețiilor din sinusurile paranazale pentru a facilita evacuarea lor.
 • De asemenea, puteți obține un efect de beneficii asemănătoare prin plasarea unei comprese reci pe fața dvs. pentru a deschide pasajele nazale și a elibera presiunea pe care ați putea să o simțiți în sinusuri. Încălziți o cârpă umedă în cuptorul cu microunde timp de aproximativ două până la trei minute. Fiți atenți să nu vă ardeți.
 • avertismente

  • Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește după cinci până la șapte zile, în ciuda utilizării acestor remedii, mergeți la medic.
  • Nu apăsați niciodată nicio zonă brusc, energic sau neregulat. Modul corect este aplicarea unei presiuni ferme, dar blande.
  • Nu manipulați o zonă care are o arsură, cicatrice sau ulcerații.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oferiți un partener de masajCum să oferiți un partener de masaj
  Cum să dai un masaj al capuluiCum să dai un masaj al capului
  Cum de a da un masaj pentru picioareCum de a da un masaj pentru picioare
  Cum să dai un masaj romanticCum să dai un masaj romantic
  Cum să dai un masaj la gâtCum să dai un masaj la gât
  Cum să-ți dai soției un masaj în spateCum să-ți dai soției un masaj în spate
  Cum să vă faceți un masaj facialCum să vă faceți un masaj facial
  Cum să vă faceți un masajCum să vă faceți un masaj
  Cum sa faci masaj pentru durerea scapuleiCum sa faci masaj pentru durerea scapulei
  Cum se face un masaj hindus al capuluiCum se face un masaj hindus al capului
  » » Cum să vă masați sinusurile

  © 2011—2020 ertare.com