Cum să masați uterul după naștere

Uterină masaj nu este ceva ce auzi mult, dar este de fapt un tratament destul de comun dupa ce a dat nastere. Dacă aveți probleme pentru a elibera placenta, în cazul în care uterul ia pentru a micșora sau în cazul în care medicul este îngrijorat de faptul că suferă de sângerare, vă poate recomanda un masaj uterin. De obicei, o femeie nu își maschează propriul uter. În schimb, un medic, o asistentă medicală, moasa sau alt livrare pune mâna în canalul de nastere si masaj uterului de acolo. După aceasta, vi se poate cere să vă masajees abdomenului inferior, ocazional, pentru a evita complicații.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru un masaj uterin

Imaginea intitulară Golirea vezicii urinare Pasul 6
1
Consultați un profesionist la naștere. Uterină de masaj, de obicei, imediat după naștere pentru a ajuta la livrarea placentei și reduce probabilitatea de sângerare. Cu toate acestea, masajele uterine nu sunt necesare pentru toate femeile. Vorbește cu un obstetrician, moașa sau alte naștere profesionale despre când și de ce recomanda un masaj uterin.
 • De obicei, se recomandă un masaj dacă ați avut un loc de muncă prelungit sau livrare complicate, sau dacă pierzi mai mult sânge decât era de așteptat în timpul și imediat după nașterea copilului.
 • Masajele se pot face, de asemenea, la fiecare 15 minute, aproximativ în primele 2 sau 3 ore după naștere, pentru a ajuta la contractul uterin.
 • Imaginea intitulată Evitați durerea de stomac la administrarea antibioticelor Pasul 1
  2
  Pregătește un plan de medicamente. Discutați cu un profesionist de livrare înainte de data scadentă pentru a crea un plan de medicamente care să corespundă planului dvs. de livrare. În acest mod, veți ști în prealabil că este posibil să vi se administreze medicamente care vor face ca masajul uterin să fie ineficient. Nu este recomandabil să primiți un masaj uterin după naștere dacă vi sa administrat o doză de oxitocină profilactică.
 • Există puține dovezi care sugerează că masajul uterin prelungit este în detrimentul celor care au primit oxitocină. Poate că nu este eficient și poate provoca un anumit disconfort.
 • Pregătește-te să fii flexibil cu planul tău de medicamente. Dacă apar complicații în timpul administrării, care necesită tratament suplimentar, este posibil să trebuiască să schimbați medicamentele care se aplică în cazul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Consolidarea vezicii urinare și urinarea mai puțin frecvent Pasul 16
  3
  Discutați despre tipurile de masaje. Un masaj uterin nu este același tip de masaj efectuat pe umeri sau spate. De obicei, înseamnă că un profesionist care lucrează la locul de muncă plasează o mână în canalul de naștere, iar celălalt în partea superioară a uterului din afara corpului. Apoi, este posibil ca acestea să comprime zona pentru câteva minute sau să folosească mișcări înapoi sau înainte pentru a masura zona.
 • Întrebați profesionistul despre livrare despre tehnica practicii personalului dvs. și de ce. Obțineți toate informațiile pe care le considerați necesare pentru a vă ajuta să vă simțiți confortabil în acest proces.
 • Unele moase și moașe pot exersa alte forme de masaj uterin care sunt transmise prin tradiții vernaculare. Există puține dovezi științifice pentru sau împotriva unor astfel de tratamente. Discutați despre acest proces și despre posibilele avantaje și dezavantaje înainte de naștere.
 • Partea 2
  Primiți un masaj uterin

  Imaginea intitulată
  1
  Goliți vezica. Realitatea este că probabil vă goliți vezica urinară în timpul livrării și este posibil să nu vă dați seama de ea, dar dacă o faceți, încercați să găsiți o modalitate de golire a vezicii urinare înainte de a primi masajul. O vezică plină poate împinge uterul într-o parte, ceea ce face ca masajul să fie ineficient și incomod.
 • Imagine cu titlul Deal cu durerea de o ușă închis pe deget Pasul 4
  2
  Relaxați-vă corpul cât mai mult posibil. Masajele uterine se pot face imediat după travaliu, sau se pot face de la câteva minute până la câteva ore după aceea. Ulterior, este o idee bună să practicați respirația profundă și relaxarea musculară imediat înainte și în timpul masajului. Relaxați-vă mușchiul și respirați încet și calm pentru a vă ajuta să scufundați eventualul disconfort.
 • Dacă aveți încă un medicament pentru a controla durerea (cum ar fi epidurala) în corpul dumneavoastră, este posibil să nu aveți nici un disconfort.
 • Imaginea intitulată Prevenirea durerii la nivelul gâtului Pasul 8


  3
  Lăsați-i să efectueze masajul. În cazul în care alege profesionale pentru a face masaj livrările uterin, încrezător că există un motiv bun pentru a face acest lucru. S-ar putea provoca unele disconfort, dar este important pentru a permite echipei de nastere a efectua masaj, atunci când consideră necesar, deoarece ar putea ajuta să rămână sănătoși și în condiții de siguranță după muncă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Cereți ajutor Așa cum ați făcut în timpul travaliului, puteți alege să aveți o persoană împreună cu dvs. în timpul procesului de naștere, inclusiv masaj. Țineți mâna și cereți-i să vă distragă atenția pentru a vă oferi un anumit confort în timpul procesului de masaj.
 • Partea 3
  Masați abdomenul

  Image cu titlul Îngrijire pentru hemoroizi Postpartum Pasul 19
  1
  Primeste aprobarea medicului. Profesionistul de livrare vă poate încuraja să vă masați abdomenul în ore și zile după travaliu. Cu toate acestea, dacă nu vă spune direct să faceți masajul, consultați-l înainte de al face.
  • Este posibil să existe un motiv pentru care profesionistul de livrare nu vă încurajează să aveți masajul. Este întotdeauna important să se consulte cu el în primul rând - în caz contrar, este posibil să aveți riscul de a suferi dureri și vătămări inutile în uter.
 • Imaginea intitulată Cope cu paralizia somnului Pasul 4
  2
  Întindeți și aplicați presiune asupra buricului. Odată ce vă aflați pe spate, așezați ambele palme ale mâinilor pe abdomen, aproximativ unde este ombilicul. Dacă uterul este greu, ceea ce înseamnă că simțiți rezistență atunci când aplicați presiune, nu este necesar să masați zona. Dacă este moale și vă simțiți puțin rezistență, vă recomandăm să vă masați.
 • Image cu titlul Relief Constipation with Massage Abdominal Pasul 4
  3
  Cupa o mână Tăiați ușor o mână. Mutați-o încet cu o mișcare circulară peste abdomenul inferior. Fă-o până când simți contractul uterin.
 • Uterul trebuie să se simtă ferm atunci când se contractează. Poate fi un pic inconfortabil, dar nu va dura mult.
 • Imagine cu denumirea Goliți vezica urinară Pasul 4
  4
  Repetați procesul de masaj conform instrucțiunilor. Profesionistul de livrare se va coordona cu dvs. pentru a determina de câte ori o zi trebuie să masați abdomenul și pentru cât timp. Urmați recomandările acestora și spuneți-le dacă vă simțiți dureri extreme sau sângerări severe în timpul masajului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dai un masaj al capuluiCum să dai un masaj al capului
  Cum se face o secțiune c la vacă sau vițelCum se face o secțiune c la vacă sau vițel
  Cum de a controla durerea de spate prin naștereCum de a controla durerea de spate prin naștere
  Cum să dai naștere sub apăCum să dai naștere sub apă
  Cum să dai naștere la domiciliuCum să dai naștere la domiciliu
  Cum se diagnostichează fibromii uteriniCum se diagnostichează fibromii uterini
  Cum să vă dilatăți colul mai repedeCum să vă dilatăți colul mai repede
  Cum se dilata colul uterinCum se dilata colul uterin
  Cum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetricăCum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetrică
  Cum să eliminați hemoragiile postpartumCum să eliminați hemoragiile postpartum
  » » Cum să masați uterul după naștere

  © 2011—2020 ertare.com