Cum să masați scalpul

Un masaj pe scalp eliberează tensiunea frunții și părului, stimulând funcțiile mentale. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta circulația în scalp și poate servi ca parte a unei alimentații complete și îngrijirii părului pentru a vă menține părul în stare bună. Acordarea unui masaj este ușoară și este ceva ce puteți face pentru a elibera tensiunea oriunde: ședința la masa de lucru, într-un blocaj de trafic, când vă uitați la televizor sau când vă relaxați într-un loc plăcut.

pași

Metoda 1
Numai cu mâinile

Frumusețea acestui masaj este că se poate face oriunde și că nu ai nevoie decât de degetele tale.

Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 1
1
Stați într-un loc confortabil. Cu cât distragerile sunt mai puține, cu atât mai bine te vei concentra în ceea ce se întâmplă, deși nu există nici o problemă dacă vă vedeți spectacolul preferat, atâta timp cât puneți televizorul în tăcere.
 • Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 2
  2
  Așezați degetele ambelor mâini pe cap. Ar trebui să se întâlnească între ei într-o linie imaginară de centru pe frunte. Puneți degetele în templu pentru a obține sprijin.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj scalpului Pasul 3
  3
  Aplicați presiune. Presiunea ar trebui să fie fermă, dar ușoară: apăsați și apoi relaxați-vă.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj scalpului Pasul 4
  4
  Mișcați degetele de la frunte până la marginea părului și ridicați degetele cu ele. Repetați procesul de apăsare și de eliberare.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj pentru scalp Pasul 5
  5
  Continuați să urcați în această poziție spre scalp, puțin câte puțin, repetând mișcarea de presare și eliberare. Urmați linia de meridiană a "vasului guvernatorului" (citiți secțiunea "Sfaturi"), aproximativ în centrul scalpului.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj pentru scalp Pasul 6
  6
  În partea de sus a capului, aplicați presiune asupra punctul de acupunctura "Sticla guvernatorului 20". Acesta este situat la aproximativ trei sferturi de drum spre partea de sus a capului.
 • Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 7
  7
  Acum deplasați-vă spre partea din spate a scalpului. Eliberați presiunea punctului de acupunctură "Cupa guvernatorului 20" și continuați să apăsați sub centrul părului. Ca și înainte, continuați să vă mișcați degetele în aceeași poziție, în timp ce mișcați suportul degetul în jos în același timp.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj scalpului Pasul 8
  8
  După ce ați ajuns la baza craniului, reveniți în față. De această dată, plasați-vă mâinile la o distanță de 1 cm (1/2 inch) de fiecare parte a liniei mediane a capului (cu alte cuvinte, de această dată degetele nu vor fi găsite, dar veți lăsa un gol pe fiecare parte a linia imaginară prin tine din față).
 • Imagine intitulată Dă-te la masajul scalpului Pasul 9
  9
  Efectuați mișcarea de presiune și eliberare ca și în această poziție deplasând-o în sus și apoi în jos prin întreaga scalp.
 • Imagine intitulată Dă-ți un masaj pentru scalp Pasul 10
  10
  Întoarce-te și repetă. De această dată, lăsați diferența dintre degete și linia centrală a capului dvs. să fie de 2,5 cm (1 inch) pe fiecare parte.
 • Image cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 11
  11


  Din nou, efectuați mișcarea de presă și eliberați-o în această nouă poziție.
 • Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 12
  12
  Când aveți deja practică, faceți acest lucru masaj, sincronizați-o cu respirația, inhalarea și expirarea când apăsați și eliberați. Acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți, precum și să vă concentrați asupra tensiunii eliberate pentru a vă lăsa să vă revigoreze sentimentul scalpului.
 • Metoda 2
  Cu ulei

  Acest masaj poate fi practicat în baie, în duș sau într-un loc confortabil. Tot ce aveți nevoie este un ulei esențial, ulei de purtător și produse pentru spălarea părului.

  Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 13
  1
  Alegeți a ulei esențial care este potrivit pentru tipul de păr. De exemplu, dacă aveți mătreață, utilizați ulei de arbore de ceai sau lavandă. Utilizați ulei de mentă sau rozmarin dacă suferiți de căderea părului. Dacă aveți păr uscat, utilizați ulei de trandafir sau musetel.
 • Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 14
  2
  Pregătiți uleiul pentru masaj. Adăugați picături de ulei esențial într-un ulei de masaj mediu (ulei de transport). Unele uleiuri purtătoare adecvate sunt uleiul de migdale sau oliv. Pentru fiecare lingură de supă de ulei pe care o utilizați, adăugați cel mult două picături de ulei esențial.
 • Imagine intitulată Dă-te la masajul scalpului Pasul 15
  3
  Periați-vă părul pentru ao pregăti. Periați-vă părul în timp ce vă mișcați capul în sus și în jos pentru a îmbunătăți circulația.
 • Dacă aveți păr lung, Periajul începe la vârfuri pentru a preveni spargerea.
  Imaginea intitulată 103308 REV 15B2
 • Perii cu peri mari sunt cei mai buni pentru părul lung, în timp ce periile naturale de peri lucrează pe toate tipurile de păr.
 • Imagine cu titlul Dă-te la masajul scalpului Pasul 16
  4
  Puneți pe degete ulei de masaj. începe masare în cercuri mici lângă temple și apoi deplasați degetele spre restul scalpului. Încet, adăugați un pic mai mult ulei la degete atunci când aveți nevoie de el.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj scalp Pasul 17
  5
  După aplicarea uleiului, puneți un prosop cald peste cap și lăsați uleiul timp de aproximativ 10 minute.
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj pentru scalp Pasul 18
  6
  Spălați pentru a scoate uleiul cu un bun șampon și balsam. Dacă părul este foarte uscat, puteți lăsa uleiul peste noapte și se poate spăla dimineața. Când faceți săpun, este posibil să vă spălați de două ori pentru a elimina grăsimea, pentru a masca bine șamponul (un al doilea incognito de masaj).
 • Imagine cu titlul Dați-vă un masaj pentru scalp Pasul 19
  7
  Fă-o în mod regulat, ca o zi pe săptămână. Aceasta va reduce tensiunea și poate crește sănătatea parului, împreună cu o dietă nutritivă (care este cea mai bună metodă de îmbunătățire a sănătății părului) și o tunsoare bună.
 • video

  sfaturi

  • Meridianul "vasului guvernator" nu este vizibil, ci derivă dintr-o teorie orientală bazată pe puncte de energie și poate fi măsurată electric. În chineză, meridianele sunt cunoscute sub numele de "qi" și în japoneză ca "ki", denumită adesea "energie vitală". Se crede că acest meridian particular oferă și unifică energia din cele 12 meridiane.
  • Când clătiți părul, după ce uleiul a dispărut, turnați puțină apă rece peste cap pentru a stimula circulația.
  • Un bun masaj al scalpului poate elimina sau reduce la minimum o durere de cap.

  avertismente

  • Asigurați-vă că uleiurile esențiale nu provoacă nici o reacție alergică, nu știu despre proprietățile uleiurilor și dacă pot cauza o problemă înainte de a le folosi.
  • Atât de bun ca mirosul de ulei de scorțișoară, nici măcar nu vă gândiți să-l utilizați pe scalp. Te va arde dacă te uiți accidental când îți clătești părul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un loc confortabil pentru a sta
  • Ulei esențial și ulei de purtător pentru masaj
  • Șampon și prosop pentru masaj
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aplicați ulei de migdale pe părCum să aplicați ulei de migdale pe păr
  Cum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spalaCum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spala
  Cum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimiceCum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimice
  Cum să dai un masaj al capuluiCum să dai un masaj al capului
  Cum de a da un masaj pentru picioareCum de a da un masaj pentru picioare
  Cum să vă faceți un masaj facialCum să vă faceți un masaj facial
  Cum să vă faceți un masajCum să vă faceți un masaj
  Cum să opriți căderea părului cu remedii naturaleCum să opriți căderea părului cu remedii naturale
  Cum de a înăbuși părul curat în mod naturalCum de a înăbuși părul curat în mod natural
  Cum sa gasesti un pieptene potrivite pentru parul tauCum sa gasesti un pieptene potrivite pentru parul tau
  » » Cum să masați scalpul

  © 2011—2020 ertare.com